ctulhu ([info]ctulhu) rakstīja,
@ 2021-02-22 23:46:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
okej es aizdzīvoju līdz
tam, ka Vanags citē Dawkinsu

[izskatās ka srači tajā lelb portālā ir gājuši labumā :D ]

https://www.delfi.lv/news/versijas/janis-vanags-elinas-didrihsones-tests.d?id=52957469


(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]gnidrologs
2021-02-23 15:40 (saite)
Tev ir jāizvēlas starp zinātnisko metodi un indoktrināciju. Pie tam tev nav nekādu iebildumu iznīdēt no institūcijām reliģisko ideoloģiju, bet acīm redzami ir siltas jūtas pret neomarksistiem. Kāpēc tā? Ja medī raganas, tad medī visas. Es, piemēram, neuzskatu, ka universitātē vai skolā jāmāca ticība.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]hedera
2021-02-23 15:45 (saite)
Un kādu tu piedāvā šo "attīrīšanu", ja, kā pats saki: "Es neredzu šeit demokrātiskas metodes"?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]ctulhu
2021-02-23 15:48 (saite)
Hm, nu man nāk prātā gk kkas tipa ``kancelējam kancelēšanu``, kas nozīmē ka apkārt būs vairāk cilvēku kas tev nepiekrīt un kam tu nepiekrīti, būs vairāk debašu bet nebūs baiļu vērt vaļā muti.

Tas der?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]hedera
2021-02-23 15:52 (saite)
Pēc manas pieredzes, tāda vide mūsdienu zinātnē jau ir.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]ctulhu
2021-02-23 15:55 (saite)
Es arī atrodu ka tāda vide manis tieši novērotā apkārtnē ir un līdz ar to problēma ir vairāk teorētiska, bet virkne cilvēku saka ka viņu akadēmiskajā apkārtnē šīs problēmas rodas. Pēdējais ir no publiski pieejamas informācijas, ja nemaldos mindbound kkur postēja.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]mindbound
2021-02-23 17:47 (saite)
https://www.canceledpeople.com

Uzskaiti, protams, veic brīvprātīgie savu iespēju robežās, līdz ar to datu bāze ir nepārprotami ļoti nepilnīga (bet aktīvi uzturēta un augoša). Pieminēšanas vērts pozitīvais moments: lapa ir demonstrējami bezpartejiska un uzskaita gan par wrongthink atlaistos, gan par zaimošanu nokautos.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]gnidrologs
2021-02-23 15:56 (saite)
Te es tā pat kā mb tiešām nezinu. Demokrātiski laikam iespēja ir tikai tad, ja savācās pietiekams daudzums akadēmiķu, viņu atbalstošu think-tanku un bagātnieku, kas lej ūdeni uz viņu dzirnavām un sāk analoģisku ideoloģisku kampaņu kādu desmitgadēm veikuši sociālā taisnīguma krustneši. Kas man liedz apšaubīt demokrātisko iespēju ir pēdējo laiku notikumi, īpaši big tech sakarā. Ja tev ir šāda kustība, bet nav platformas, kurā paust savu nostāju, tad interneta laikmetā tu vienkārši neeksistē un tev nav iespēja piesaistīt vairāk cilvēku, stāstīt par savām idejām, koordinēt pasāķumus. Pie tam papildus jau iesaistās ar valdības un specdienesti, kas visdrīzāk šādu kustību klasificēs kā "bistamu konspirācijteoriju perēkli" un aiz šī iegansta, drošības un demokrātijas vārdā, veiks institucionalizētu uzbrukumu šādas kustības dalībniekiem. Nav jau jāsaliek gulagā. Mūsdienās ir vēl efektīvākas un elitei vienkāršākas un mazāk sabiedrisko fuj izsaucošas metodes kā izslēgt nevēlamos cilvēkus no sabiedrības.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?