ctulhu ([info]ctulhu) rakstīja,
@ 2021-02-22 23:46:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
okej es aizdzīvoju līdz
tam, ka Vanags citē Dawkinsu

[izskatās ka srači tajā lelb portālā ir gājuši labumā :D ]

https://www.delfi.lv/news/versijas/janis-vanags-elinas-didrihsones-tests.d?id=52957469


(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]ctulhu
2021-02-23 10:49 (saite)
/- pirmkārt, nav nekā kopīga starp baznīcas gadsimtus senām dogmām un kreiso revolucionāru civilizācijas mantojuma iznīcināšanas ideoloģiju, kura top šodien, mūsu acu priekšā,/

Tas ir precīzi viens un tas pats.

1) kaut kāda no gaisa pagrābta cilvēku šķirošana pēc nebūtiskiem kritērijiem
2) smadzeņu skalošanas, denunciāciju, ``stukaču`` kultūra - baznīcas un PSKP/ VDK darbojas gandrīz identiski. Izskatās ka šī figņa cilvēkiem piemīt evolucionāri un iegūst līdzīgas izpausmes dažādos laikos.

/otrkārt, kristīgās dogmas ievēro ticīgie, tās viņiem pirms iekļaušanās baznīcā nav nekas iepriekš nezināms un viņi tām labprātīgi seko /

Nu jā un šo ``kancelkultūru`` vai tad tās īstenotāji bīda piespiedu kārtē? Nē brīvprātīgi. Otrkārt - tad ja/ kad kristīgās baznīcas dominēja, tās ko savu ``kancelkultūru `` nu nemaz neuzspieda?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]3koma14vs007
2021-02-23 11:03 (saite)
Piedod par manu kārtējo, asumu, bet citādi nav iespējams pateikt - tagad vēl skaidrāk un pilnu pārliecību redzu, ka tik tiešām esi neglābjams muļķis, ar kuru dialogs ir bezjēdzīgs.
Viss tavā pēdējā postā rakstītais ir vinkārši meli, kuriem nav nekā kopīga ar realitāti. Tu manus argumentus nevis atspēko, bet raksti kārtējās pašizdomātās nepatiesības.

Starp citu, interesanti, ka J.Vanaga rakstam ir aptuveni 95% plusu un 5% procenti mīnusu. Kas ir pilnīgi kaut kas neredzēts tagadējā Latvijas sabiedrībā. Līdz šim, cik novērots, ja Vanags kaut ko publicējis sekulārajos medijos, lābākajā gadījumā + un - bija apmēram vai nu līdzīgi vai prevalēja negatīvi ateistu vērtējumi.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]ctulhu
2021-02-23 11:09 (saite)
1) Man šķiet ka tev derētu palasīt par vēsturi, gan senāku - viduslaiku un jaunāko laiku, gan pavisam nesenu - PSRS. Tu ieraudzītu kopsakarības kuras pašlaik neredzi.

2) /Starp citu, interesanti, ka J.Vanaga rakstam ir aptuveni 95% plusu un 5% procenti mīnusu./

Loģiski, jo vēršas pret kancelkultūru, protams kā jau te Hedera minēja, viņam uz sevi paskatīties vajadzētu, bet citādi taisnība - šī te cilvēku ostracizēšana nav nekas labs, atgādina hunveibinus un jā tos pašus kristiešus drusku senāk.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]3koma14vs007
2021-02-23 11:12 (saite)
Komiski - aklais rādīs un mācīs redzīgajiem.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]ctulhu
2021-02-23 11:16 (saite)
Pardon tavi paša un citu vērtējumi nav derīgi, jo ir krasā pretrunā ar tevis uzrādīto kompetences līmeni. Kā šeit - tu neredzi labi zināmas kopsakarības. Es nezinu kāpēc neredzi, visticamāk - esi maz par vēsturi lasījis. Tagad tas īsti nav saprotams, jo ir pieejama visdažādākā literatūra, pie kam tiešsaistē, tev nav pat uz bibliotēku jāiet.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]3koma14vs007
2021-02-23 11:39 (saite)
Ja tu PATS NEREDZI, ka atšķirība starp vienu un otru ir vienkārši graujoša, tad ne brilles ne grāmatu lasīšana tev nepalīdzēs.

Atkārtoju vēlreiz (un kategorisks nosacījums - runājam par pašlaik notiekošo nevis visu cilvēces vēsturi):
- kristietība neviena cilvēka, kurš tai pats pēc brīvas gribas neseko, dzīvi praktiski nekādi neietekmē. Var nodzīvot mūžu un neizjust nekādas sekas no tā, ka līdzās eksistē kristiešu kopiena. Kristīgā baznīca, protams, sludina savu vēsti, bet neticīgajiem nekas netiek uzspiests. (Jau paredzu, ka atkal dirsīsi, ka Latvijā baznīca jaucas politikā un skolās utt., kas būs kārtējie tavi meli, jo nekas netiek veikts ar varu un neviens netiek vajāts par nepiekrišanu);
- pretstatā - wokisms ar savu kancelkultūru jau tagad ietekmē, pie tam vārda tiešā nozīmē - iznīcinoši ietekmē, daudzu cilvēku, it īpaši to, kuri ir pret šo neoboļševismu, dzīves.

Nespēja šo acīmredzamo saskatīt liecina vai nu par iedzimtu psihisku novirzi vai arī par ideoloģisku nozombētību.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]ctulhu
2021-02-23 11:47 (saite)
Šeit parādās fenomens kuru var apzīmēt kā divkosību.

Tiem ``wokistiem`` jau arī nav likuma varas un viņi cenšas ietekmēt politiku un izglītību ar savu aktīvismu - precīzi tāpat kā baznīcas. Tas ko dara wokisti ir tieši šis - sludina savu vēsti, mēģina pārliecināt un neko neuzspiež.

Bez tam ja uz to wokismu paskatās sīkāk, tad tur protams nav dieva jēdziena bet pārējie reliģijas atribūti ir labi redzami, piemēram viņi cenšas kultivēt mērķa auditorijā vainas apziņu. Tipa tu esi vainīgs ja esi baltais vīrietis jo tad tu automātiski esi apspiedējs un tāpēc tev jāatvainojas un visiem viss jāatdod, sevišķi - apspiestajiem. Kur mēs šito redzam? Pareizi, kristīgajā ticībā - pirmkārt grēcīguma jēdziens un otrkārt - vājuma kultivēšana, t.i. visādi tur `` svētīgi garā nabagie`` un `` tie pēdējie būs tie pirmie`` un tml mēmi.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?