ctulhu ([info]ctulhu) rakstīja,
@ 2021-02-22 23:46:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
okej es aizdzīvoju līdz
tam, ka Vanags citē Dawkinsu

[izskatās ka srači tajā lelb portālā ir gājuši labumā :D ]

https://www.delfi.lv/news/versijas/janis-vanags-elinas-didrihsones-tests.d?id=52957469


(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]ctulhu
2021-02-23 15:38 (saite)
Nnnnu zināms points tur vrb. ir - no jebkuras ideoloģijas tīra akadēmija. Tas būtu tā ka konkrētajiem cilvēkiem protams var būt savas personiskās ideoloģiskās preferences un tas ir normāli, bet tās visas ir vienlīdzīgas evidences un zinātniskās metodes priekšā un visas ir vienādi debatējamas.

Nu piemēram profesors personiski ir rasists. Okej lai ir. Citi viņam nepiekrīt, uzrādot attiecīgos argumentus. Ja viņš sava rasisma dēļ teiksim apvaino studentu, tad ir tiesas prāva, viņš zaudē un maksā studentam daudz naudas. Bet visādi citādi kāda starpība. Nu vai jau minētais piemērs ``kalviņš tic dievam``.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]hedera
2021-02-23 15:53 (saite)
"Nnnnu zināms points tur vrb. ir - no jebkuras ideoloģijas tīra akadēmija."

Kad tu saki ko tamlīdzīgu, tad man ir pamats būt labticīgai, ka tu tiešām tā arī domā.

Kad gnidrologs aicina attīrīt akadēmiju, plašākā kontekstā ar viņa tekstiem par žurnālistu likšanu uz ešafotiem un jaungada vēlējumus ar piebildēm, ka jāgatavojas šķaidīt galvas - nu, piedodiet, ka kļūstu aizdomīga. Kurā virzienā viņš gribētu attīrīt arheoloģijas nozari, arī ir labi nojaušams.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]ctulhu
2021-02-23 16:13 (saite)
Nē nu šajā gadījumā pardon bet Gnidrologs uzstājas tieši kā šie ielu aktīvisti kuri gāž pieminekļus. Apmēram šādu iemeslu dēļ es ļoti uzmanītos ar jebkuru tīrīšanu un vairāk sliecos uz ``nulles variantu`` kaut arī tas nozīmētu tādu uzskatu klātbūtni kuri man liekas galīgs sviests (dievticība, rasisms utt). Bet nu ja te kkas liekas sviest - strīdies ar to.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]gnidrologs
2021-02-23 18:25 (saite)
Nu kad kreisie ar tādām metodēm šo desmitgažu laikā ir ieguvuši nedalītu varu, tad rodas sajūta, ka fight fire with fire ir vienīgā metode. Aktīvisms un propaganda strādā. Cerēšana un politiķu labticību un uzticēšanās demokrātiskajam procesam - nē. Vai var pārmest tiem, kas vienkārši vēlas izmantot tās pašas metodes, ja godīgās un labticīgās nestrādā? Saprotu, ka te ir morāla dilemma, bet ko tu darītu, ja tev būtu jādzīvo emerdžentā totalitārā valstī līdzīgi kā izgājušā gadsimta sākuma Krievijā vai Vācijā un būtu izvēle necīnīties vispār vai tomēr kaut ko darīt?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]hedera
2021-02-23 18:53 (saite)
Ar kādām nedemokrātiskām metodēm kreisie ir ieguvuši varu?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?