Furious sleep

Furious sleep

of colourless green ideas

of colourless green ideas

Bērni. Miegs. 

crescendo (crescendo)
Tas brīdis, kad naktī pamosties, secini, ka mazais bērns gultiņā NAV un dodies pa visu dzīvokli viņu meklēt.

Lai vēlāk atklātu, ka viņa palīdusi zem mūsu gultas un nomaskējusies. Un, pēc nedēļas izcili saraustīta miega, beidzot mierīgi guļ tālāk, arī pēc izvilkšanas no pagultes un nolikšanas atpakaļ mazajā gultiņā.

(Gultiņa ar noņemto redeli, meitene nepilnu mēnesi? laikam guļ tā. Reizēm naktī kaut kur pastaigā un atkal atgriežas. Ar šo bērnu viss ne-kā-ar-iepriekšējo, vecākā ap šo vecumu jau bija pārvākusies gulēt pati savā istabā).

Comments 

3.-Apr-2017 09:09 am
Ārprāts...
3.-Apr-2017 09:28 am
Vaidie, sajūtas noteikti neaizmirstamas!
Kāpēc noņēmāt redeli? Viņa taču vēl nekāpj pāri malai?
3.-Apr-2017 09:45 am
Jūs ko, meitenei pēc dažām nedēļām būs pusotrs gads, protams, ka viņa spēj pārkāpt pāri redelei :D

Viņa aizvakar nodemonstrēja, cik smuki māk kāju pārmest pāri gala redelei un ar rokām pievilkties (kas ir vēl dažus cm augstāka par sāun redeli). Nezinu, kāds tieši viņai bija plāns tālāk, vai tikai battement praktizēja, vai ko nopietnāku.

Drīzāk 'kāpēc tik nesen noņēmāt' - nu tāpēc, ka pēc pirmā piegājiena pēc piecu dienu ikvakara asaru festivāla padevos un atdevu redeli atpakaļ, cerot, ka 'tikai sarunājam, ka pāri nekāpsi, labi?' - bija kaut kāds tikšķis uz vajadzību pēc sienām visapkārt, lai varētu palaisties miegā. Jā, bezatbildīgie vecāki, bet nu nekas slikts nenotika, phew?

Šis bija otrais piegājiens, jo izskatījās, ka grib, meitene sāk gribēt patstāvību - tagad arī aizgāja labāk. Pārsvarā, ne katru nakti, protams. (un 'lielā meitene pārvācās uz savu istabu' savā laikā realizējās tā, ka viņa vakaros izkāpa no gultiņas, paņēma spilvenu un gāja gulēt jebkur citur, tikai ne vecāku istabā - mazā gultiņa blakus vecāku gultai bija pieejama, vienkārši nebija interesanta. Nekāds sleep training.)


3.-Apr-2017 12:22 pm
Nu jā, katram bērnam savs. J kaut kā nav izrādījis vēlmi kāpt pāri redelēm, un es smagi brēcu uz vīru, kad viņš mēģina vērt muti un teikt bērniņam, ka vispār tas ir iespējams. Ko viņš nezina, to nedara :D Un guļ redeļgultā ar prieku, un knosās tā, ka redeles grab - tāpēc es domāju, ka pārejot uz lielāku gultu, tā būtu vajadzīga nez cik liela, lai neizripinātos ārā. Mēs vēl slinkojam un neesam uztaisījuši J savu istabu, jo tas prasītu milzīgu pārvākšanos ar lielo gultu un tad mums guļamistabā būtu jāglabā 2 velosipēdi un ziemā arī jāvar uzlikt velorullis :D

Tev sanāks, ka abas gulēs vienā istabā kaut kad?
3.-Apr-2017 02:42 pm
Standarta drošības noteikumi ir 'pirmais līdz veļas, otrais līdz rāpo, trešais līdz staigā' un tad piedevām gultā nedrīkst nekādas segas, spilveni, mīļmantas būt, ko var izmantot par pakāpieniem.

Un tās redeles jau ar ir dažādas - šitai meitenei ideāla būtu bijusi 'divas izskrūvējamas redeles' gulta - gan neatkarība, kad neguļ, gan kārtīgas sienas, kad guļ. Tas savukārt būtu bijis puņķi un asaras lielajai - viņa garāka+ļoti cimperlīga par kāpšanu kaut kur, kur virs skausta iznāk dēlis.

Bet mājas gultiņa mums troļļa, ar zemo 'pusredeli' - ārā kritēji arī no tās lieliski krīt ārā pa to vidējo trešdaļu, un tad arī sāk mācīties ārā neripot - a kā tad dārziņā :)
Bet nu šī meitene šajā vecumā jau māk sagrupēties. Dažiem pietiekot ar baseinnūdeli priekšā vai sarullētu sedziņu. Cenuklubā var arī tādu sieta 'malu' nopirkt, ko standartgultai pielikt priekšā - padsmit centimetrus augsta, bet mīksta, var velties pāri, ja ļoti grib.

Ar to izkrišanu.. nu lielajai meitenei gultas virsma ir 14cm virs zemes un blakus paklājs, Bija periods, kad viņa gulēja pārsvarā uz paklāja, jā. Man tas bija OK.
3.-Apr-2017 02:45 pm
Un par abām vienā istabā - tāds ir tas plāns, jā. Ja drīz, tad mazā gulēs savā bēbjgultiņā (kas ir foršs, smuks zvilnīts jebkurā gadījumā), ja ilgāk novilks, tad būs kaut kāds pusotrstāvīgais variants ar kārtīgām malām lielajai.
Mazās meitenes mozus groziņš JAU ir kopējā istabā, bet par spīti lielās mēģinājumiem mazo tur guldīt... viņa ir izaugusi. Tas vairāk lellēm.

Vai, varbūt, ja kaut kur atradīšu tās bērndārzstila izvelkamās - tad augšējā gulta ir apmēram tik augstu virs zemes, cik bēbjgulta šobrīd.
This page was loaded Apr 19. 2024, 1:08 pm GMT.
hackers counter system TunT counter v=0.09