Furious sleep

Furious sleep

of colourless green ideas

of colourless green ideas

Dzsv 

crescendo (crescendo)
Tas tomēr ir interesanti, ja oficiāli atceltā masu pasākumā piedalās prezidents, visu translē nacionālā televīzija... Tikai vārguļi un gļēvuļi klausa likumdosanai?

Vēl 5dien gar Bastejkalnu ejot gan priecājos, tur pēc kāda izklaides pasākuma mazajiem izskatījās - vai folkloristiem, vai dejotājiem, vai visiem gribētājiem - kada starpība. Bet tiešām, domāju tagad viņiem tas ir vēl vairāk tāds foršas nometnes variants, bez tām neforšajām lietām, kas bija mūsu skolēnu DzSV. Bet re, laikam ir gan un pat vēl trakāk. Žēl.

Comments 

12.-Jul-2015 09:24 pm
Vai ir kāds likums, kas aizliedz cilvēkiem, kuri nodomājuši aiziet no punkta A uz punktu B, to darīt?
12.-Jul-2015 09:35 pm
Atbildīgās ministres lēmums šajā kontekstā būtu uzskatāms par likumu, viena no šī vārda juridiskajām nozīmēm.


Vēl, vispār jau ir arī zināmi noteikumi par masu pasākumu rīkošanu un zināma atbildība par to neiievērošanu. Tas vairāk organizētājiem.

12.-Jul-2015 10:59 pm
1)Ministri neizdod likumus, un ministra rīkojums nav likums, nedz arī tam pielīdzināms vai jelkad par likumu uzskatāms. Attiecīgi neviens likums nav ticis nedz pārkāpts, nedz ignorēts.
2) IZM šajā gadījumā ir pasākuma galvenais organizētājs. Atsaucot gājienu, organizētāji norobežojas no savas atbildības par to, bet neaizliedz kādam tajā piedalīties.
3) Kas attiecas uz noteikumiem par masu pasākumiem - šajā gadījumā visas nepieciešamās atļaujas, saskaņošanas, atbildīgo dienestu piesaistīšanas u.c. jau sen bija nokārtotas, un ministres rīkojums tās neatcēla. Resp., gan satiksmes ierobežojumi, gan ātro palīdzību un policijas dežūras būtu neatkarīgi no šī rīkojuma, jo izglītības ministrs neizrīko nedz Rīgas pašvaldību, nedz mediķus vai policistus.
Respektīvi - no juridiskās puses, protams, ir sanācis smieklīgs haoss, taču pārkāpts nekas nav.

Par pārējo saturisko pusi tev piekrītu. Žēl, ka bērniem šis pasākums ir tāds, kāds tas ir, nevis tāds, kādu mēs to gribētu redzēt.
12.-Jul-2015 11:18 pm

Kāda ir juridiskā (ne saturiskā) jēga IZM paziņojumam par gājiena atcelšanu, tavuprāt?
12.-Jul-2015 11:48 pm
Manuprāt, analoga kā paziņojumam, ka laika apstākļu dēļ skolēni drīkst neapmeklēt mācības skolā - t.i., neuzliek par pienākumu ierasties un piedalīties stundās, bet arī neaizliedz to.
13.-Jul-2015 09:46 am
Gājiens apriori nav obligāts. Atšķirībā no stundu apmeklējuma skolās.
13.-Jul-2015 11:36 am
Protams, neviena analoģija nav simtprocentīga.:)
This page was loaded Maijs 18. 2024, 4:36 pm GMT.
hackers counter system TunT counter v=0.09