Furious sleep

Furious sleep

of colourless green ideas

of colourless green ideas

Bērni un kaķi. 

crescendo (crescendo)
Iekārtojot dzīvokli, tika padomāts par kaķa ērtībām. Iekšdurvīm izvēlēts modelis 'četri kvadrātaini stikliņi' ar skaistu plānu vannasistabas durvīm apakšējo izņemt, lai durvis var turēt ciet, bet kaķis jebkurā brīdī mierīgi tiek uz savu kastīti.
Stikliņa izņemšana gan nebija tik eleganta, kā bija cerēs, vienā pusē ('iekšpusē') nācās nolauzt dekoratīvās apmalītes, ar cēlu plānu kādreiz kaut kādas līdzīgas pielikt atpakaļ. Te arī atklājas,ka durvis nav viendabīgas, tur vēl vidū dobjš caurums utt.

Pagaidu risinājumi ir tie paliekošākie. Tagad mājās ir vēl viens uz visām-četrām-pārvietoties-mīlošs radījums, kas arī iecienījis doties uz vannasistabu (un mukt no) izmantojot kā reiz augstākaprakstīto kaķa lūciņu. Parasti, protams, apģērbts, bet kam gan no mums neuznāk vēlme pēkšņi parikšot apkārt pa istabu drēbju neierobežotam. Tik viena nelaime - bez drēbju polsterējuma, mēģinot veikt eleganto slīdējumu caur lūku, nākas iepazīties ar nedaudz asajām malām ap iepriekšminēto durvju svara samazināšanas caurumu.


Sīkās motorikas attīstīšanai meitenei ir atļauts plūkāt vates sejas tīrīšanas ripulīšus. Tā nu šajā kvīkendā radījums, savācis pilnas saujas vates plūksnu, aizrāpoja līdz ļaunajām asajām durvīm un ķērās pie ļaunā dobjā cauruma aizpildīšanas/sapolsterēšanas. Pie viena liekot aizdomāties, ka nu jau laikam cēloņsakarības saprot labāk par kaķi.

No otras puses.. dažiem degu arī bija novērojama izpratne par līdzīgu problēmu risināšanu. (Tas, ka gandrīz visiem degu primārā metode līdzīgas problēmas risināšanai būtu 'nograuzt malas, līdz paliek gludas' ir atsevišķs stāsts. Es te par tiem eksemplāriem, kas tieši 'ja nevar nograuzt, var nopolsterēt' tehniku pielietoja).

Tā kā.. apsveicu bērniņ, esi sasniegusi gudra degu inteliģences līmeni? :)

Comments 

9.-Feb-2015 01:56 pm
O, malacis bērns!
9.-Feb-2015 02:43 pm
:)
Nu ja, nu ja, lepojos tak :)
9.-Feb-2015 02:04 pm
Akvai, cik sirsnīgi.
9.-Feb-2015 02:43 pm
:)
9.-Feb-2015 02:35 pm
Viņai tas laiks, kad visu bāž mutē, jau garām? :)))
9.-Feb-2015 02:43 pm
Gads un gandrīz divi šobrīd.
Tāds 'visu, bez šķirošanas' īsti nav bijis nevienu brīdi un vate mutē ir diezgan neinteresanta.
Un bērns tomēr nav kaķis, ar bērnu var kaut ko sarunāt.

Lūk kaķim, jau gadiem nevar iemācīt, ka rozes un lipīgas plastmasas lentes nav ēdamas. No otras puses, kaķi, protams, arī tik ļoti nepieskata.
9.-Feb-2015 02:59 pm
Uj, jau liela meitene :) Man tā rāpošana ar mēnešiem 6-8 asociējās, tāpēc tāds jautājums ;)
9.-Feb-2015 04:28 pm
Mutē visu bāšanas periods skaitās no 3 mēnešiem līdz 3 gadiem, tā kā jautājums pilnīgi normāls :)

Rāpot jau 6 un tikai līdz 8 ir tāds paagrs izņēmums :) Rāpošana ir ceturtdaļ līdz pusgada periods kaut kur starp 8 un 18 mēnešiem, ar pielaidi 6-24.

Tie agrie gan vairāk paliek atmiņā, un savukārt visām māmiņām par saviem bērniem atmiņā liekas, ka viņi visu darīja ātrāk. Vismaz mūsu radu lokā atmiņa galīgi nesaskan ar fotogrāfijām un pierakstiem, tā kā tas pat nav 'mūsdienās bērni visu mācās vēlāk'. Lai gan ir arī tas, jo īpaši tādiem off-the-charts garajiem, kā mūsējā.

(Un mācās jau viņa staigāt, kopš 24. janvāra īpaši iešanas progress no dienas dienā jūtams. Man ir pierakstīts :) Bet nu patstāvīgā&ātrā metode pagaidām ir rāpošana)
9.-Feb-2015 04:45 pm
Nē, nu es nebiju domājusi tikai līdz 8-iem :) Un vispār, jo ilgāk rāpo, jo labāk :) Vienkārši man meitai šobrīd 5,5 mēnešu veca rāpot sācēja, kas visu bāž mutē, tāpēc es uzreiz iedomājos, kā viņa reaģētu uz šādām izklaidēm :D
10.-Feb-2015 09:20 pm
cik foršs ieraksts!
This page was loaded Apr 18. 2024, 10:52 am GMT.
hackers counter system TunT counter v=0.09