Furious sleep

Furious sleep

of colourless green ideas

of colourless green ideas

Aizvainojums. politiskais. 

crescendo (crescendo)
Mazliet aizvaino zināmu laikrakstu un sabiedriskās domas veidotāju pozīcija kaunināt cilvēkus pēc referenduma beigām.

Kaunināt, ka nepiekrišana kādam viedoklim uzreiz nozīmē sēdēšanu uz pakaļas un skatīšanos kā valoda izmirst? Un pie tam kaunināt pēc, nevis pirms?

Bet man tiešām jā/nē polli ne pārāk patīk.
'Vai tu joprojām sit savu sievu?'

Nav jau opcijas 'pasaki jā un iesper likumdevējam, lai padomā par to, ka pašreizējā finansējuma piešķiršanas metode izglītībai ir tāda maigi izsakoties padīvaina'? Un lai cik pozitīvs šķistu piedāvātais rezultāts, nav skaidrs, kā piedāvātā metode to nepadarītu vēl neaizsniedzamāku?

Comments 

15.-Jun-2011 07:57 am
Atvaino, bet kas tur nesasteigts - pat šajā versijā?
Tava doma ir tāda, ka līdz 2012. gadam visi sīkie citvalodīgo knauķi megatempā iemācisies ne tikai to, kas jāzina pirmajā klasē (lasīt un izprast tekstu, skaitīt, veikt vienkāršas matemātiskas darbības + vēl kaudze viskautkā), bet arī iemācīsies to darīt latviski (piezīmēsim, ar pilnīgi citu alfabētu, kas nozīmē, ka visa burtiņu macīšanās kaķim zem astes)?
15.-Jun-2011 09:47 am
Nē, nu tur tak var optimistiski cerēt, ka viņi sāks skolas sagatavošanas grupiņās mācīties tikai šogad, un tās uzreiz jau no pirmā septembra būs gatavas viņus visus gatavināt pareizajai valodai, un tie knauķi, kas nepaspēs - atlikt pimklasīšanos par gadu.


Vispār jau IR slikti, ka mums ir knauķi, kas skolas sākšanas vecumā LV alfabēta burtus vēl neatpazīst. Jo pareizā pasaulē viņiem apkārt vajadzētu būt bijis gana daudz latviešu valodai, lai dabiski iemācītos tieši to. Bet ar konstitūcijas teikumu vien mēs pareizā pasaulē nenonāksim.
15.-Jun-2011 10:14 am
vai ne :)

bet par burtiem - figviņzin, man, teiksim, mazai apkārt bija ļoti daudz kirilicas, un tik un tā es to sākumskolā zināju... ē... izteikti viduvēji, ditto krievu valodu (lai arī dzīvoju visnotaļ krieviskā rajonā). ja padomju laikā rusifikācija nespēja piežmiegt mazus knauķus zināt krievu valodu sākumskolā, tad kā būtu jācenšas latviešiem, lai piespiestu visus labi zināt latviešu valodu jau 6-7 gadu vecumā?
This page was loaded Sep 21. 2024, 5:41 am GMT.
hackers counter system TunT counter v=0.09