Furious sleep

Furious sleep

of colourless green ideas

of colourless green ideas

Renaissance 

crescendo (crescendo)
Izvēle starp jauno Bondu, un jaunā Bonda balsi animācijas filmas galvenajam tēlam tapa izdarīta par labu pēdējam. Casino Royale joprojām atlikts. (Un par to cibā tāpat šaubos, vai kas nonāktu. Ir filmas, par kurām vienkārši nav ko teikt. Piemēram, par Skotijas pēdējo karali.)

Pie pirmajiem kadriem vīrs apjautājās "paga, un par ko bija šī filma?".
Pie pirmajiem titriem es to pašu pajautāju viņam.
"Nu tāds, jauks, kārtīgs kiberpanks," viņš atbildēja."Kiberpanks jau nenozīmē, ka visam jānotiek Tīklā. Tikai to, ka darbība norisinās pasaulē, kur augsta līmeņa kibertehnoloģija ir ikdiena. New Rose Hotel? Blade Runner? Scanner Darkly?"
Tikai piebilsoju, apliecinot mēnes saskatīšanu aiz pirksta. "Protams, megakorporācija kā cilvēces ienaidnieks, bija. Mazais cilvēks, kas vēlas radīt atšķirību - arī.".

Filmas stāsts - par nemirstības neētiskumu. Vismaz solās par to būt, lai gan jelkādi ētiskie pārspriedumi ir pamanījušies tapt izlaisti, un pat skatītājs tādu iespējamību pamana jau krietni beigu daļā.
Savdabīgs mākslinieciskais risinājums - Scanner Darkly animācija (lai gan nē, šis nav Scanner Darkly rotoshops, te no aktieriem tikai galvenie kustīgie punkti paņemti, pārējo uzticot 3d animatoriem, nevis 2d treisotājiem), izpildīta Sin City manierē. Gandrīz bez pustoņiem. Gandrīz bez krāsām.

Bet tieši asais kontrasts, kas, jā, rada vienu skaistu ainu pēc otras, pārāk neatslābstoši noslogo skatītāja formu atpazīšanas spējas, un beigu beigās - piepūlē atpazīt pazīstamas formas ekrānā noslīkst centieni izsekot stāstam. Tāda skatīšanās caur atslēgas caurumu.

Skaisti izstāstīts padrūms stāsts par neglīto cilvēkos. Bez alegorijām.

Ja nu [info]martcore, [info]rasbainieks un vēl viens otrs friendlistē kaut kā pamanījušies palaist šo te garām - nevajag laist garām. Vajag noskatīties.

Comments 

26.-Feb-2007 09:35 am
neesmu pamanījusies palaist garām.
kā reiz aizaizvakar noskatījos.

mans revjū būs īss - patika :)
kkā vairāk nav ko piebilst.
26.-Feb-2007 12:44 pm
Kaut kā dikti grūti komentējama patiesībā.
26.-Feb-2007 04:11 pm
nav palaists garām. bet arī man nebij nekā daudz ko teikt. šķiet, ka norūcu kaut ko along the lines of "smuki uzzīmēts trileris. trilera daļa pašvaka."
This page was loaded Jun 30. 2024, 4:10 am GMT.
hackers counter system TunT counter v=0.09