re, tu pat receptes sākumu zini :) tagad es arī zināšu. man vienkārši šķita interesanti pieminēt to pavāru ar melnajām, lielajām uzacīm. vienmēr kad viņu rāda pa TV, es rādu ar pirkstu un saku "re kur tas ar tām uzacīm" :) agrāk man šķita, ka man ir vairāk uz brūnu krāsu uzacis, bet izrādās ka man arī ir melnas. un izskatās, ka kļuvušas maliet lielākas arī. es vienmēr skatos uz uzacīm. | |
Man "cukuru, sviestu un sīrupu uz lēnas uguns uzvāra" ieskaitās kategorijā "sarežģīti un ķēpīgi". Un pareizajai piparkūku mīklai jau arī tas karamelizētā cukura sīrups būtu jātaisa mājās - un tas nu, atvaino, ir gana sarežģīti.
Es jau ticu, ka pavāri apgalvos, ka arī keksu sausie maisījumi paciņās ir ar uzcenojumu - bet nu es samaksāšu tos 60 santīmus par maisījuma, lai iztēli varētu izmantot keksa piedevām, nevis uztraukties, vai mīkla vispār uzpūtīsies.
Pie tam - uzcenojums? Mīkla maksā 1-2Ls kg, nedomāju, ka kas diži mainījies. Lai taisītu mājās - garšvielas - 30-50santīmi, olas - 60 santīmi, sviests - 40 santīmi, iesala ekstrakts - 70 santīmi.
Jā, es to neizmantošu visu. Bet jāpērk ta man tas ir šā vai tā, tieši tagad, uzreiz. Mans laiks man maksā vairāk, kā to santīmu ietaupījums. A piparkūku smarža mājās nav gluži tas pats, kas gatavu nopirkšana veikalā.