Furious sleep

Furious sleep

of colourless green ideas

of colourless green ideas

Ziemassvētki. 

crescendo (crescendo)
Izliksimies, ka ticam šodienas sniegam.

Kur šogad dabonama vislabākā piparkūku mīkla, no kuras vislabākās piparkūkas iznāk?

Comments 

19.-Dec-2006 12:52 pm
tas pavārs ar lielajām, melnajām uzacīm pa TV teica, ka tagad tai mīklai esot baigais uzcenojums. pašiem arī neesot tik vienkārši tieši to mīklu pagatavot.
19.-Dec-2006 12:53 pm
tfu, nevis vienkārši, bet nav sarežģīti. t.i. - ir vienkārši
19.-Dec-2006 01:09 pm
Kas kam sarežģīti.

Man "cukuru, sviestu un sīrupu uz lēnas uguns uzvāra" ieskaitās kategorijā "sarežģīti un ķēpīgi". Un pareizajai piparkūku mīklai jau arī tas karamelizētā cukura sīrups būtu jātaisa mājās - un tas nu, atvaino, ir gana sarežģīti.

Es jau ticu, ka pavāri apgalvos, ka arī keksu sausie maisījumi paciņās ir ar uzcenojumu - bet nu es samaksāšu tos 60 santīmus par maisījuma, lai iztēli varētu izmantot keksa piedevām, nevis uztraukties, vai mīkla vispār uzpūtīsies.

Pie tam - uzcenojums? Mīkla maksā 1-2Ls kg, nedomāju, ka kas diži mainījies. Lai taisītu mājās - garšvielas - 30-50santīmi, olas - 60 santīmi, sviests - 40 santīmi, iesala ekstrakts - 70 santīmi.
Jā, es to neizmantošu visu. Bet jāpērk ta man tas ir šā vai tā, tieši tagad, uzreiz. Mans laiks man maksā vairāk, kā to santīmu ietaupījums. A piparkūku smarža mājās nav gluži tas pats, kas gatavu nopirkšana veikalā.
19.-Dec-2006 01:31 pm
re, tu pat receptes sākumu zini :) tagad es arī zināšu. man vienkārši šķita interesanti pieminēt to pavāru ar melnajām, lielajām uzacīm. vienmēr kad viņu rāda pa TV, es rādu ar pirkstu un saku "re kur tas ar tām uzacīm" :)
agrāk man šķita, ka man ir vairāk uz brūnu krāsu uzacis, bet izrādās ka man arī ir melnas. un izskatās, ka kļuvušas maliet lielākas arī. es vienmēr skatos uz uzacīm.
This page was loaded Sep 21. 2024, 5:56 pm GMT.
hackers counter system TunT counter v=0.09