Furious sleep

Furious sleep

of colourless green ideas

of colourless green ideas

Par santehniķiem un sys-adminiem. 

crescendo (crescendo)
Šajā nedēļas nogalē mazliet pāri jūrai tapa pierādīta demokrātiskās vēlēšanu sistēmas nespēja nodrošināt labāko iespējamo valsts pārvaldi.

Tauta, kas neizjūt problēmas, kuras radīs valsts rūpju par iedzīvotājiem samazināšana, nekad neizvēlēsies programmu, kas piedāvā saglabāt vai paaugstināt pašreizējo nodokļu likmi.
Kā uzņēmējs, kas apsverot peļņas palielināšanas iespējas nolemj atbrīvoties no štata santehniķa vai sys-admina - jo viss taču strādā arī tāpat, tātad bez tiem var iztikt un pasaukt avārijas gadījumā.

Comments 

18.-Sep-2006 01:07 pm
Nūū, es tomēr negribētu piekrist tam, ka tas obligāti ir labākais iespējamais valsts pārvaldes modelis, jo tam ir nelāga tendence bremzēt ekonomiku...

Un minētais piemērs par sisadminu vai santehniķi saucas out-sourcing, un dažreiz tas strādā tīri okei.
18.-Sep-2006 02:13 pm

Sociālisms kā reiz arī ir outsourcings. Tu regulāri maksā valstij regulāru summu, toties valsts sniedz pakalpojumus sabiedrībai, ne vienmēr naudas formā izsakāmus (teiksim - iespēja vispār tikt pie nekustamā īpašuma. drošība). Tie gluži vienkārši ir apsaimniekošanas izdevumi..

Datorspeciālista vai santehnikas apokopēja (nu santehniķis gan laikam nebūs īstais vārds, atzīstu) izsaukšana tikai tad, kad vispār nekas vairs nedarbojas nav outsourscings, tas ir tālredzības trūkums.
Outsourcing ir tad, ja tev nepieciešamā profesionalitātes līmeņa speciālists (kas vienkāršākā gadījumā būs tieši apkopējs, sarežģītākā - apkopēju darba organizēšanas speciālists) tev nav nepieciešams un vienu veselu slodzi, bet, teiksim 1/10.

Kapitālisms ir ļoti slikta ekonomiskā struktūra tādai sabiedrībai, kāda šobrīd ir Eiropā. Tas spēj darboties valstīs, kur sociālās spriedzes mazinātāja lomu veiksmīgi pilda spēcīgas tradīcijas un kur cieņa ir svarīgāka par naudu - islamiskās valstīs, vai, pavisam atšķirīgi - Japānā. Arī ASV tas vēl kaut cik strādā, gimenes kulta vai reliģijas vietā stājoties patriotismam, ko ASV augstā līmenī spēj uzturēt daudz lielākos mērogos un, pats galvenais, ilgstošāk, nekā to spēj jebkura no Eiropas valstīm. Cik ilgs bija patriotisma vilnis Latvijā, pēc ekonomiskās sistēmas maiņas - līdz trīs gadiem aizvelk?
Sociālisms nav ideāls, bet tas ir krietni labāks tai sabiedrībai, kas apdzīvo Baltijas jūras krastus.
18.-Sep-2006 02:54 pm
Iespēja tikt pie nekustamā īpašuma un drošība nav sociālismu raksturojošas īpatnības.

"Kad vispār nekas vairs nedarbojas" parādījās tagad.

Incanti, a kādai būti cipariski pierādījumi tam, ka ASV patriotismu "spēj uzturēt daudz lielākos mērogos un (..) ilgstošāk"? Nē nu, arī subjektīvi vērtējumi ir okei, bet nu :]
18.-Sep-2006 04:26 pm
Par 'kad nekas nedarbojas' parādīšanos tagad - nu es ar 'avārijas gadījumu' saprotu 'kad nekas nedarbojas', nevis 'regulārā apkope'. Vai varbūt nesapratu, ko teici.

Iespēja tikt pie nekustamā īpašuma ir gan sociālismu raksturojoša īpašība. Tas iztrūkst komunismā un šādās tādās ļoti eksotiskās sistēmās, kuras lielos vilcienos tas pas komunisms vien būs.

Sociālismam un kapitālismam atšķiras attieksme par īpašuma tiesību izmantošanas brīvību un valsts lomu nekustamā īpašuma tiesību nostiprināšanā (publiski ticamie valsts uzturētie reģistri pret uzrādītāja vērtspapīru), bet īpašums ir abos. PSRS arī bija nekustamais īpašums, sauca par 'īres tiesībām'.

No statistiskiem datiem - varam runāt vienīgi par indikatoriem, vispasaules patriotisma pollu laikam nebūs :) Un ja arī būtu, kaut kā grūti ticēt, ka visur ar jautājumu būtu saprasts viens un tas pats.
Bet mēs varam definēt patriotismu kā kolektīvo goda izjūtu (vismaz es runāju par patriotismu, kuru definēju šādi), kas saistīta nevis ar nacionalitāti, bet tieši ar valsti un tās iekārtu - tad salīdzini procentu amerikāņu, kas uzbrukumu dvīņu torņiem uzskata par personīgu apvainojumu, ar procentu eiropiešu (lai būtu līdzīga teritorija, bet atšķirība ir izteikta, pat skatoties tikai uz britiem), kas līdzīgi domā par sprādzieniem Londonā (Vai Madridē, vai da kaut vai visus kopā skaitot). Nevis personīgu apdraudējumu, bet tieši - personīgu apvainojumu.

Līdzīgi arī - procentu amerikāņu, kas uzrbukumu Pīrlharborai uzskata par perosnīgu jautājumu - un eiropiešu (vai jebkuras Eiropas valsts pilsoņu) attieksmi pret jebkuru no notikumiem WWII laikā. Protams, neskaitot Izraēlu, piedalīšanās Eirovīzijā viņus par Eiropas valsti tomēr lāga nepadara.
18.-Sep-2006 06:25 pm
Nu okei, vainīgs, neielasījos :)

Nē, nav viss :) Jo šī iespēja raksturo virkni citu sistēmu, kapitālismu ieskaitot :)
PSRS bija savdabīga īpašumtiesību uz nekustamo īpašumu forma, bet nu.
Toties nebija privātīpašuma, kas ir cits stāsts - iespēja izmantot savu īpašumu ne tikai personiskos, bet arī peļņas nolūkos (kaut arī tas notika).

Tieši par to arī es - šīs lietas ir tik netveramas, ka balstīt uz tām nopietnus apsvērumus es neieteiktu. It īpaši tādēļ, ka Rietumeiropa pirms 2PK ļoti labi rada risinājumu saviem sociālajiem konfliktiem patriotismā un nacionālismā. Tas beidzās ar diviem pasaules kariem, pēc kuriem Rietumeiropa, lai izvairītos no to atkārtošanas, tika "socializēta" :)
Plus "socializēšanai", protams, bija vēl virkne iemeslu, tsk komunisma draudi uc.
This page was loaded Sep 21. 2024, 9:03 pm GMT.
hackers counter system TunT counter v=0.09