barbala ([info]barbala) rakstīja,
@ 2017-08-09 11:15:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
mēs nau viņi
Jā, lūk, kā jau zīmju lasītāji prognozēja, "pilnmēness piegādās" un vai nu tas, vai citas elementu konstelācijas (pacietības trūkums, vēlme nesamierināties, nepieciešamība uzdot jautājumus, utmldz) arī atsedz dažādas šmucīnas zem itinkā daiļi pūderētiem mauriņiem.


Dažas dienas biju liegā sistēmiskā neizpratnē par SS.lv aizstāvībai noorganizētajiem PR bastioniem, ieskaitot, atkārtojos - "augsto tehnoloģiju kompānijas inbox.lv īpašnieku"* un citus smagā koda triceratopus, bet tad es sapratu, kāpēc "ss.lv" dauziem liekas kaut kas mīļš, svēts un aizstāvams.

Tāpēc, ka ss.lv tomēr ir tik neviltots spogulis mums pašiem un ikvienam – tur vienkop ir redzamas visas tās Ziepniekkalna rokoko un/ vai jaunprojektu "japāņu askēzes" fantāzijas, labi noviltoti HermesBirkini pa 45 eur pudā, no objektiem iznesti špahteļmasas maisi, no V.O.V.A cehiem sperta korsešu produkcija un visādi citādi nenovēršami izdevīgi piedāvājumi, "antīks bufets no Golandiem", kurus izvēloties tu esi apgājis veselu liekēžu ķēdi un nodokļu politikas turklāt;
tas ir portāls uz zvērēnu sevī: cīnies, roc, ķer, grāb, tasnoteiktibūslēti, esi gudrāks (un apsviedīgāks) kā tie nožēlojamie idioti, kas iepērk legālas preces oficiālos veikalos (vai- tos pat veido kā savu biznesu);
trešā tēvdēla gudrība ir pie kaprīzās stikla kalna daiļaviņas uzjāt ar kaķu zelta gredzentīnu un trešajā bemkā, tūnētā kā piektā, tikko no vācijas, protams. Jo tev ir jāspēj no tuvīnā purva izcelt labākā kritala, tāpēc, ka kurināšana ar sausu malku prasa baigo piepūli, "a kritalas purvā- pa lēto."

Es bieži lietoju ss.lv, lai sev pašai vai "stikla akvārijos peldošām mārketinga zivtiņām" ((c) VT) atgādinātu/ilustrētu estētiskās, valodas u.c. atspraudumus realitātē, sak, uz ko ir jāatsperas, lai kaut kas mainītos; bez veneroloģiski sūdīgās gaumes ilustrācijas ss.lv ir viens no vislabākajiem "nācijas pulsometriem" arī tajā, ka nodokļus, nodevas gribas pieprasīt progesīvus un pilnīgi noteikti, tiem citiem (tiem pašiem idiotiem, kas pērk jaunus datorus ar legālajām programmām), bet nevis – sākt ar sevi. Tā diemžēl ir dabiska ēnainās ekosistēmas un slapstīšanās daļa, kurā šķiet jēgpilni strādāt pie rūdītiem žulikiem, samierināties ar regulāru uzmetienu, bet tā arī nenokāpt no adatas, jo "ir zināmas priekšrocības", par nodokļos nesamaksāto algas daļu vari nopirkt mazlietotu Stollar blenderi, kičeneidu un pielikt heštagu #lovemylife.

Eseska ir Latvijas iedzīvotāja faktiskā paradīze, kurā lieliskā palielinājumā spoguļojas nožēlojamās CSB oficiālās statistikas īstenais purniņš. "Cena runājama", jo idioti ir "tie citi". Tāds, vot, #lovemylife, #saldejumslimonadehipoteka.



* so that you know, arī ciba ir augsto tehnoloģiju prodakts, ja?!


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]daina
2017-08-09 12:33 (saite)
Nodokļi ir jāmaksā un neapstrīdu viņiem uzlikto sodu, taču man liekas, ka ir forši, ka ir iespēja nopirkt lietotas mantas nevis jaunas, ne jau vienmēr tas ir "tsnoteiktibūslētāk" princips, bet dzīvesveids, kuru esi izvēlējies, lai mazinātu patēriņu.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]barbala
2017-08-09 12:36 (saite)
Ne par to, ka ir jāaizliedz lietotu personīgu mantu pārdošana.

Ir tomēr kaut kāds samērīgums un veselais saprāts, ciktāl es Tev notirgoju savas kleites pa draugam un mēs, protams, saīsinot atkritumu ķēdi esam nesamaksājušas čupu ar noddevām, bet jā – ciktāl to daram katrs kā privātpersona, ciktāl tas pārvēršas par vienasdienas gudrinieku vorkaraundu un ilgst gadiem un palielinās.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]kemune
2017-08-09 13:06 (saite)
Es šito jūsu ekonomiku nesaprotu, grūta galva. Ja kaut ko lietotu un kaut kad senā pagātnē jau pirktu spīdīgu no rūpnīcas un visiem nodokļiem nomaksātiem nodod kādam citam personīgi tālāk pret naudas daudzumu X, kur tur tieši ir tā jaunā "pievienotā vērtība", par kuru atkal būtu jāmaksā nodokļi?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]milda
2017-08-09 13:12 (saite)
ja pārdod savu privāto mantu tad nodokļi nav jāmaksā. ja pamatnodarbosānās ir atdzīt autiņu uz Latviju ar mērķi pārdot, tad ir. 3 reizes drīkst minēt, cik no šitiem lietotu autiņu atdzinējiem pēc pasūtījuma, maksā nodokļus.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]daina
2017-08-09 13:13 (saite)
Runa ir par biznesu, kurš nemaksā nodokļus un apiet sistēmu

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]kautskis
2017-08-09 12:36 (saite)
Jā, precīzi, ar piebildi, ka šie paši uzstādījumi ir aktuāli ne tikai Latvijas iedzīvotājiem. Kopš Donalda Tē ietusnīšanās preža tronī man ir cieša pārliecība, ko itin nekas vēl nav spējis sašķobīt, ka amurikāņi ir tādi paši mēs, tikai ar mazākām bērnības traumām un lielākiem vēderiem. Neba nu citur nerunā par mazumtirdzniecības krīzi, ko ja ne raisa, tad veicina tieši šī pārliecība, ka internetos noteikti būs labāk nekā pie nožēlojamiem idiotiem.

SS.lv gadījumā mana paša lielākā nepatika – un es saprotu, ka mani uzreiz nories par pretenciozu estētu – ir tas, ka, citējot Maestro, viņiem nav gaumes, viņiem vienkārši nav gaumes. SS.lv ir digitāls Stacijas tunelis, kur blakus cigaretēm un korejiešu valodas mācībgrāmatām krievu valodā tirgo apakšbikses un pušapus, daiļojot veikalu ar lāzerprintētām izkārtnēm. SS.lv ir tās bezmaksas lapeles, ko savulaik (vai vēl joprojām? nezinu) meta pastkastītēs, kas tur, Rīgas Santīms, vai. SS.lv ir pazīstamā zīmola "man uz bērēm jāiet" poliestera uzvalki, kas Centrāltirgus mantu tirgū pieejami strēķiem vien. Tātad: mani var saukt par pretenciozu estētu, bet man tiešām šķiet, ka tas nav vienkārši neglīti, bet norāda uz dziļāku problēmu: nevēlēšanos censties, jo "priekš Latvijas taču tīri ok".

Tāpēc neskatoties uz to, ka VIDa darbība tik tiešām ir apšaubāma, es nespēju, vienkārši nespēju atrast sevī spēku aizstāvēt SS.lv (tas nosaukums man vienmēr ir licies kā slikts practical joke). Droši vien tāpēc es esmu ne tikai sūda estēts, bet arī skaudīgs mirla, kas cenšas norakt veiksmīgus uzņēmumus. Bet nespēju un viss. Un vispār no visas sirds vēlu SS.lv nāvi un iznīcību, jo viņi ne tikai pārstāv, bet iecementē nākamībā to Latvijas sabiedrības īpatnību, no kuŗas mums sen būtu laiks atbrīvoties.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]barbala
2017-08-09 12:39 (saite)
Par otro rindkopu – es kādus gadus taupos neuzrakstījusi briesmīgi augstprātīgas pārdomas par gaumi, tiekšanos un izvēlēm, bet kā līdz esmu bildusi kādu pušplēstu vārdiņu, tā parasti noraujos snobisma žetonus un ai, karoč, sailens iz golden.


Un kopumā – jā. Manā mentālajā modelī tomēr ss.lv priekštecis ir tas biezais, smirdošās drukas laikraksts deviņdesmitajos, kura trešdaļu veidoja maukumāju sludinājumi "treķij čas bezplatno."

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]kautskis
2017-08-09 12:55 (saite)
Bet tas pats stulbākais, ka problēma jau ir man. Ja man prasītu loģiski paskaidrot, ar ko tieši poliestera uzvalks no Centrāltirgus ir sliktāks vai kāpēc savas vēlmes nevajadzētu apmierināt "treķij čas bezplatno" maukumājā, es nemācētu paskaidrot daudz vairāk kā "es tā negribētu".

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]barbala
2017-08-09 12:59 (saite)
Jā. Un tur ieslēdzas proporcija.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]kemune
2017-08-09 13:10 (saite)
Un "šampanskoje bezplatno".

Bet tas viss ir emocionālais nosēdumiņš, jā, man tieši tāds pats. Taču kopumā - sludinājumiem būt vai nebūt?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]barbala
2017-08-09 14:50 (saite)
Būt. Kā Milda augstāk raksta, ja tā ir privāta manta, tad why not, tirgo cālī, esi mājražotājs un tirgo caur ss vai ībejā, pofig. Bet ja esi auto dzinējs, nekustamo īpašumu attīstītājs, utt utt....

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]milda
2017-08-09 12:57 (saite)
Mani tikai ļoti nomoka jautājums, kāpēc pa visiem šiem gadiem ss-am praktiski Latvijā nav konkurentu. Nu kā ar tik ķip ērtu biznesu nevienam citam nav ienācis prātā ar ielauzties tajā nišiņā ar tik foršu rūpalu, ko? Nu un tagad man paliek interesanti - noraks Cīruli jeb nee, jo mums jau visi baigi rāvās uz to posteni, ne? It sevišķi tagad, kad nodokļu reformas rezultātā VIDam administratīvais slogs reāli pieaugs. Kurš pašnāvnieks šito visu gribēs paņemt uz sevi?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]kautskis
2017-08-09 13:01 (saite)
Drausmīgi elementāri: SS.lv lielā mērā ir vēsturiski veidojies monopols; viņi ir sinonīms sludinājumiem internetā. Ja tu ieliec SS.lv, tev zvanīs, teiksim, 10 interesenti. Ja ieliec zip.lv, tev varbūt nezvanīs neviens. Nav tā, ka nebūtu centušies, vienkārši SS.lv ir pietiekami labi, lai lietot varētu, un nez cik reizes populārāki par tuvākajiem sekotājiem. Bet tajā biznesā neko daudz tev nedod, ja tu esi 10% tikpat populārs -- ja tu neesi, nezinu, kādus 70% tikpat populārs, tad tu esi 0% populārs.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]milda
2017-08-09 13:07 (saite)
nu bet ss portāls jau nav nekas unikāls. nevajag jau nezin kādas smadzenes lai uzceptu tikpat ērtu vai pat ērtāku protalu ar gaumīgāku dizainu un paņemtu ar gadiem vismaz 50% no ss klientiem. zip.lv jau toč nav konkuretns. nu un shēmo jau ar tām mašīnām caur ss riktīgi un gan jau attiecīgos tiešām piesedz. tā ka man bažas, ka tajā segmentā iejāt baltā zirgā varētu būt visai interesanti - ka nav tā, ka attopies ar salauztiem pirkstiem labākajā gadījumā. :))

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]kautskis
2017-08-09 13:17 (saite)
Es nevaru iedomāties nevienu veidu, kā kāds cits portāls varētu savākt 50% ss klientu. Viss ir tieši tik elementāri: ja tu ieliec sludinājumu, tevi galvenokārt vai varbūt pat tikai interesē tas, cik cilvēku tev piezvanīs. Ja portālā x ar debīlu dizainu, augstprātīgu klientu servisu un "tev nav izvēles, zvani" reklāmu smārdu tev piezvanīs 10 pircēji, bet superdupermegaērtajā portālā y tev piezvanīs neviens, tad izvēle ir diezgan skaidra.

Vienīgais, ko es varu iedomāties (un kas arī notiek), ir kaut kādi nišas sludinājumu portāliņi. PSRS krāmu tirgoņi, piemēram, feisbukos aktīvi tirgojas; tur tas, ka nav populārs, nav tik svarīgi, jo tie, kas pirks, apgrozās tieši tur. Nu varbūt, vaaaaaarbūt kāds censonis ar vareniem mārketinga resursiem, kas būtu gatavs kādus gadiņus strādāt ar pamatīgiem zaudējumiem, varētu mēģināt esesam uztaisīt alternātīvu dzīvokļos un/vai mašīnās. Varbūt. Bet visu vienlaikus -- nav reāli.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]vilibaldis
2017-08-09 13:06 (saite)
vispār jau bija gan vairāki mēģinājumi - zip.lv, viss.lv u.c., bet cik saprotu daļai tautas ss.lv šķiet mīļāks kā reiz barbalas minēto iemeslu dēļ

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]kemune
2017-08-09 13:08 (saite)
Mēs, protams, varam te raustīt visādus Web 2.0++ un mileniālus i- un e- prefiksus, bet palūk, pavei, kāds izskatās augsto tehnoloģiju lielvalsts populārākais sludinājumu portāls: https://craigslist.org

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]kautskis
2017-08-09 13:11 (saite)
Like I said, amurikāņi ir tie paši mēs, tikai ar mazākām bērnības traumām un lielākiem vēderiem.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]rasbainieks
2017-08-09 13:12 (saite)
mazākām citām bērnības traumām

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]unpy
2017-08-09 13:15 (saite)
Bez "noorganizētajiem PR bastioniem" ss.lv lieliski iztika, jo skaidrs, ka tiem IT nozares darboņiem, kuri tirgo pakalpojumus internetā, ir diezgan skaidrs precedentu princips. Vārgās VIDa aizstāvju balsis, kuras aizgūtnēm stāsta, ka ss.lv ir pelnījis likvidāciju, jo nav gana gaumīgs, gan liek izbrīnā uzaci pacelt, bet, nu, katram savs.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]kautskis
2017-08-09 13:20 (saite)
Mani izbrīna treķij čas bezplatno zvanītāji, tā ka tiešām katram savs. Un neciest esesiešus uzreiz nenozīmē automātiski aizstāvēt VIDu.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]unpy
2017-08-09 13:32 (saite)
Grūta dzīve cilvēkiem, kuriem sanāk kaut kādu uzņēmumu neciest par briesmīgu gaumi un/vai ne augstākās raudzes servisu, jo īpaši, ja tas uzņēmums to savu briesmīgo gaumi un servisus it kā neuztiepj. Ar saprātu it kā saprotu, ka cilvēki ir ļoti dažādi un gan jau ir tādi, kuri naktis neguļ, ciešoties un sevi ierobežojot, lai tūdaļ pat dēļ samilzušā naida neskrietu dedzināt nost centrāltirgus būdeles, piemēram, taču tas tomēr liek aizdomāties par kaut kādām īpatnējām sublimācijas principu izpausmes formām un tādām lietām.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]kautskis
2017-08-09 13:37 (saite)
Nekādi nenoliedzu, ka manu dzīvi tiešām maitā tas, ka man nepatīk piečurātas kāpņu telpas un uzraksti "xyj" uz māju sienām. Es saprotu, ka neviens taču no aprakstītām sienām nav nomiris un kāpēc vispār uz kaut ko iespringt. Bet nepatīk un viss. Katram savs, pie tā paliksim un iztiksim bez ķēķa psīholoģijas seansiem.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]unpy
2017-08-09 13:39 (saite)
Nu, bet tak nečurā tad tajās kāpņu telpās, kas var būt vienkāršāks par to?!

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]barbala
2017-08-09 14:52 (saite)
Ech, unpy.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]barbala
2017-08-09 14:45 (saite)
Klau. Gaumīgums nav galvenais arguments, saņemies ieraudzīt.

SSLv norēķinu modelis (maksa par sludinājumu parādās to izvietojot un ir atkarīga no sludinājuma tipa) ir necaurspīdīgs;
norēķinu juridiskā persona ir viena,
sistēmas (dzelžiem, utt) uzturētājs - cita, bet datubāzes turētājs – vēl trešais, ciktāl man par šo ir informācija.

Problēma nav arī tajā, ka ss.lv norēķinu, datubāžu sistēmas turētājs var dot/ var nedot datus par saviem lietotājiem VID: šādu strīdu normālā kārtā risina DVI un normālā kārtā, tam visam būtu jābūt atrunātam vietnes lietošanas noteikumos un citviet.


Kā jau laikabiedri augstāk saka, viena lieta ir privātsludinājumi, kurā izmisumā mēģinam tikt vaļā no spaiņa nūtriju, bet otra – tie žipčiki, kuri pārskaitot Jura Līņa kunga vadītajiem uzņēmumiem nelielo un nevienam lāga nezināmās summas, caur itinkā privātpersonu profiliem grieza cauri uzņēmējdarbību to vispār nereģistrējot, nepiedaloties nodokļu nastas stiepšanā. Itkā jau arī tas ir, iespējams, vairāk "nesmuki", bet gribas lietot vārdu "nesolidāri."


Tas, ka IT nozares "milži" ierauga precedentu, kas notiek, ja atsakies izkāpt no miglas zonas ir sāpīgi, bet vietā un laikā. Pelēkās naudas masa t.s. e-komercijā (interneta veikali, kuru cenu dempings rodas nevis uz atvieglotās loģistikas, lētākas resursu bāzes, bet nesamaksātā PVN, kreisā importa) ir pelnījuši tomēr sazemēties ar realitāti.

Domājams, ka tie diezgan redzamie milži, piemēram, A/S Delfi, kuru satura ražošanas + admin izmaksas, ļaujiet man minēt varētu būt ap 60% no capex, varētu būt mazliet, mazliet nemierā ar gembleri, kuram ir "user generated content" par kuru maksā paši useri, minimālas uzturēšnas izmaksas (nu nesmīdiniet) un peļņas māržas vairāk, kā pieklājīgas un šī peļņas daļa veidojas no pelēkā automobiļu, iekārtu, nekustamo īpašumu un galantērijas tirgus.

(speciāli Tev skaidroju: nē, neuzskatu, ka šo visu iniciēja DELFI vai cits konkurents, nota bene).

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]kautskis
2017-08-09 15:00 (saite)
BET KUŖŠ TAD CITS!!!

Nu kā, skaties taču, KAM TAS IR IZDEVĪGI. Skaidrs taču, ka konkurentiem. Tātad ir acīmredzams, ka konkurenti uzrīdījuši esesiešiem VIDu (jo, kā zināms, VIDs ir uzņēmēju pitbulterjers, kam atliek vien uzsaukt Sē! un šis metas virsū konkurentiem).

Vienmēr jāskatās, KAM TAS IR IZDEVĪGI.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]barbala
2017-08-09 15:01 (saite)
Es kaut kur izlasīju, ka VID rīcība ar ss.lv esot reiderisms un sapratu, ka droši vien saprotu mazāk, kā pieklātos interneta lasītājiem.


(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]kautskis
2017-08-09 15:07 (saite)
Protams. Ja kāds no kaut kāda notikuma kaut ko iegūst, tad pilnīgi droši var teikt, ka tieši viņš to notikumu ir organizējis. Tieši tā, piemēram, es zinu, ka tieši es sagrāvu Padomju Savienību.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]milda
2017-08-09 15:15 (saite)
:D

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]barbala
2017-08-09 15:07 (saite)
+ To, ka Moller auto un Inchape diezgan (pamatoti) ālējas par pelēko un melno autotirgu ir ļoti labi saprotami un droši vien, ne vienu vien darbaļaužu vēstuli nosūtījuši uz Talejas ielas apcirkņiem. Bet es viņu vietā, atzīšos, ka rīkotos tāpat, jo līdzīgi – par lenteņiem mūsu visumā veselīgajos organismos – uzskatu atsevišķu reklāmas aģentūru/grupējumu parazitējošos un ekspozīvos konkurētspējas knifiņus, tāpat arī tādi klaji nihilistiski gembleri veido toksisku un sintētisku realitāti visapkārt.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]kautskis
2017-08-09 15:33 (saite)
Moller Auto gan tur bija ņemšanās ar karteļa vienošanos, nemaz nerunājot par viņu importēto folksvāgenu izmešu skandāliem. Mani tiešām kaitina attieksme. Uzvesties kā sūdabrālim, protams, nav labi un vislabāk būt visam tādam godīgam. Bet, ja nu tu tomēr piemet galvā cost/benefit ratio un izlem, ka sūdabrāliska rīcība atmaksātos, tad, dievu dēļ, vismaz kaunies par to, vismaz slapstīšanos, sirdsapziņas pārmetumus un bailes no iekrišanas ierēķini pie savām izmaksām. Tā ir lielāka iespēja, ka tas atturēs un vismaz citiem nerādīs sliktu piemēru.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]barbala
2017-08-09 15:37 (saite)
Jēriņu biznesā nav, tas tā kā būtu skaidrs. VW un pārējo malaču izmešus no tēmas noņemam – tā ir ražotāja, ne importiera lieta, bet nu fucking fuck, kāpēc ir jāgrib akceptēt, ka tirgus laukumā, bērnu rotaļļietu veikalā var tirgot arī kodolieročus un hero šļirces un tas ir tā normāli.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]kautskis
2017-08-09 15:44 (saite)
Droši vien viens no iemesliem ir tas, ka Latvijā (lai gan ne tikai Latvijā) "visi zog" raisa sašutumu tikai tad, ja tie "visi", kas "zog", ir "visi citi". Ja mēs paši tā darām, tad mēs esam tie gudrie vai pat "lojālie", kas pirmām kārtām parūpējas par sevi un tuvajiem. Kamēr visi zog, tikmēr es vienkārši nevaru atļauties ievērot tos birokrātu sagudrotos likumus.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]unpy
2017-08-09 15:11 (saite)
1."norēķinu juridiskā persona ir viena,
sistēmas (dzelžiem, utt) uzturētājs - cita, bet datubāzes turētājs – vēl trešais" ir teicama prakse no uzņēmējdarbības viedokļa, jo var labāk saprast "iekšējās" naudas plūsmas un diversificēt riskus.

2.Tie "žipčiki" pērk sludinājumu pakalpojumu, kas ir štrunta pakalpojums + slavenā "uzņēmējdarbība", ko "griež cauri nereģistrējot" ir šo konkrēto personu atbildība, nevis uzņēmuma, kas šiem pārdod reklāmas laukumus. Ja katrs atbildēs par sevi, tad par visiem būs atbildēts. Ja ss.lv ir noziedzies un piedalās noziedzīgās shēmās, tad tam ir kriminālprocess paredzēts.

3.Pilnībā saprotu VIDa ņemšanos, tā jau nu mūsu valstī sanācis, ka nemitīgi trūkst naudas, lai, piemēram, gana pompozi nosvinētu #Latvijai100, taču tas ir jādara smuki, nevis ar padomju laika metodēm un, jā, konkrētajā gadījumā ir ļoti lielas pretrunas starp VID iegribām un Fizisko personu datu aizsardzības likumu.

4.Sagaidīsim tiesu.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]barbala
2017-08-09 15:14 (saite)
Kamēr gaidiet tiesu, varbūt vari paskaidrot, kādas ir VID iegribas un kur tās ir pretrunā ar FPDA, īpaši, ja izlasa tās VID epistulas un Multisistēmas nē, bet sia internet atbildes un to nesniegšanu? (pieejamas pietiekā)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]unpy
2017-08-09 15:21 (saite)
https://pietiek.com/raksti/kadi_argumenti_lika_tiesai_pienemt_pieteikumu_sslv_lieta_pret_vid_publicejam_pilnu_dokumentu

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]barbala
2017-08-09 15:26 (saite)
aha, īsu brīdi lato bedrē bija arī VID puses versija. Mazliet dokumentālāka un bez aizstāvības.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]barbala
2017-08-09 15:28 (saite)
p.s. http://www.delfi.lv/auto/zinas/kulbergs-kadas-shemas-medz-but-sslv-auto-pardosanas-sludinajumos.d?id=49123201

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]unpy
2017-08-09 15:30 (saite)
Jā zinu. https://pietiek.com/raksti/ko_un_kada_forma_vid__ludza_,_ko_un_kada_forma_sslv_atbildeja_publicejam_dokumentus

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]barbala
2017-08-09 15:30 (saite)
tad man ir tikai viens jautājums – kāpēc aizstāvi pelēko shēmu aizstāvjus?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]milda
2017-08-09 15:41 (saite)
Skumjākais ir tas, ka šajās shēmās netieši arī piedalās bankas, jo nereti finansē auto pircējus. tā ka ss nav vienīgais piesedzējs šinī stāstā. :( Nu redzēs, kas notiks, kad bankas sāks ziņot par tām 15 štukām. bet nu banku Latvijā ir pietiekāmi daudz, lai to ienākošo apjomu par autiņu pārdošanu sadalītu pa n-tiem kontiem. tas ar fakts.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]unpy
2017-08-09 15:42 (saite)
Es aizstāvu principu, ka nažu tirgotājs nav atbildīgs par to, ka ar pie viņa pirkto nazi kāds kādu nodur. Tas ir viens. Otrs - uzskatu, ka nekādā gadījumā nedrīkst atstāt bez ievērības tos gadījumus, kuros VID pārkāpj savas pilnvaras un mēģina ietekmēt uzņēmumus tīri ar sev pieejamajiem "spēka paņēmieniem", kā jau tas represīvai iestādei iespējams. Trešais - jau šobrīd uzņēmējiem uzkrautais nodokļu administrēšanas slogs ir nesamērīgi liels, esmu kategoriski pret sistēmu, ka, tikko VIDam sagribās, uzņēmējam jāmet visi darbi malā un jāvelta savi resursi kaut kādu VID funkciju veikšnai.

Un zini, gan pats, gan paziņas, draugi un partneri esam pa vairākām reizēm lielākā vai mazākā mērā cietuši no VIDa līksmojošās visatļautības, bet nevienu reizi no ss.lv.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]barbala
2017-08-09 15:47 (saite)
Pie šīs metaforas: kurš te ir nažu tirgotājs? ss.lv uzturošais uzņēmums vai Toļiks ar Ģimku no Rumbulas?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]unpy
2017-08-09 15:56 (saite)
ss.lv, protams. Gluži tāpat kā jebkura vieta, kurā kāds izviedo savus sludinājumus, arī apgaismes stabu nozāģēt tikai tālab vien, ka tur ir intīmas masāžas piedāvājums izvietots, ir nedaudz pārsteidzīgi, lai neteiktu, ka idiotiski.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]barbala
2017-08-09 16:19 (saite)
nu lūk, tomēr atsakies ieraudzīt, ka VID "apgaismes stabu nozāģēja" tikai tad, kad apgaismes staba turētāji atteicās vēstīt, kādā vīzē un par cik un no kurienes nāk intīmās masāžas sludinātāji.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]kemune
2017-08-09 17:06 (saite)
Vai tu aizstāvi arī to, ka šaujamieroču tirgotājam patiesībā arī būtu jāuzspļauj uz regulācijām, jo viņi taču tikai pārdod mantu un izsit čekiņu. Pircējs taču pats par visu uzņemas atbildību, vai ne?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]unpy
2017-08-09 15:32 (saite)
Aha, un atslēgas frāze ir "Tātad pilsonis X iegādājas Vācijā auto par 10 000 eiro skaidrā naudā. Tur viņš paraksta pirkuma līgumu brīvā formā, samaksā naudu, paņem auto un dodas mājās." Vācijā! Skaidrā naudā! Pirkuma līgums brīvā formā!

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]barbala
2017-08-09 15:33 (saite)
Saņemies. Izlasi. Izelpo. Padomā vēlreiz un vēlams, sistēmā.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]unpy
2017-08-09 15:50 (saite)
Saņemties nesolu, bet padomāt aicinu kopīgi - pieņemsim, tagad tiks uzsākta nesaudzīga cīņa ar ss visā tā iespējamās reinkarnācijās. Un kas notiks tad, ja šie supershēmotāji investēs EUR500 un palūgs kādam studentam vienkārši uztaisīt VIDam nepieejamu forumu, kurā likt sludinājumus pilnīgi bez maksas un padarīs to gauži populāru? Problēma būs atrisināta, sistēmā domātājas kundze, ko?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]barbala
2017-08-09 15:52 (saite)
Kāpēc Tu negribi redzēt to, ka cīņa ir ne tik daudz ar pašu ss.lv, cik ar tiem, kurus ss.lv piesedz, ko?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]unpy
2017-08-09 16:01 (saite)
Tāpēc, ka es neredzu cīņu ar tiem, kurus ss.lv "piesedz", kas pats par sevi ir idiotisks formulējums, tikpat labi var pateikt, ka, ja es uzrakstu uz mājas sienas "Vējonis ir pimpis", tad mājas sienas īpašnieks ir līdzvainīgs Valsts simbola apzaimošanā. Kālab Tu nesajēdz vienkāršāko - "Portāla "ss.lv" darbības apturēšana, kā to saistībā ar tā atteikšanos sniegt informāciju par nereģistrētiem auto tirgotājiem vēlas VID, nekādas būtiskas izmaiņas lietoto auto tirgū Latvijā neradītu, uzskata tirgotājs. Viņš pieļāva iespēju, ka tas uz īsu brīdi varētu radīt nelielu apjukumu, jo potenciālie lietoto auto tirgotāji varētu uzreiz nezināt interneta vietni, kur ievietot savus sludinājumus, taču, visticamāk, tas, kurš gribēs ievietot savu sludinājumu, atradīs veidu, kā to izdarīt." http://www.delfi.lv/bizness/biznesa_vide/vid-versanas-pret-sslv-veicinas-citu-legalo-lietoto-auto-tirgotaju-izmantoto-portalu-attistibu-uzskata-asociacija.d?id=49119575

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]barbala
2017-08-09 16:13 (saite)
jā, ir forši izmantot pelēču asociācijas viedokli kā argumentu.


neturpināšu, diezgan garlaicīgi.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]dejavu
2017-08-09 16:32 (saite)
Ja mājas sienas īpašniekam ir likumā noteikts pienākums sniegt viņa rīcībā esošu informāciju par sienas apzīmētājiem, bet viņš to nedara, un viņam tiek piemērots likumā noteiktais soda mērs...... kur ir problēma?
Nekur netiek teikts, ka ss.lv kaut ko tiešām piesedza, vai ka ir kaut kādā veidā līdzatbildīgs nelegālā auto tirdzniecībā. ss.lv atbildība un sods ir tikai par to, ka pārkāpa konkrētu likuma punktu par informācijas sniegšanu.

Ja tev nepatīk, ka ir tāds likums un tādi tur noteiktie sodi, tad tā ir pavisam cita diskusija nesaistīta ar ss.lv

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]unpy
2017-08-09 16:36 (saite)
Atgriežos pie piedāvājuma sagaidīt tiesu un tad turpināt runāt par to, cik kurš likumīgi ir rīkojies.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]barbala
2017-08-09 17:28 (saite)
Atgriežos pie aicinājuma redzēt lietas pēc to būtības, nevis ērti pievelkamā likuma burta.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]unpy
2017-08-09 16:12 (saite)
Un, ja tā pavisam sistēmiski, kāds tad ir slavenais "sausais atlikums" no visas šitās ņemtnes? Kur ir tas valstiskais ieguvums?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]barbala
2017-08-09 16:16 (saite)
Personīgo mantu tirdzniecības vs nereģistrētas komercdarbības nošķīrums?
Pelēkā auto importa samazināšanās, veselīga konkurences vide?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]unpy
2017-08-09 16:19 (saite)
Tas viss tagad notiks, ja? Tagad gan es neturpināšu, ir jābūt kaut kādam man nezināmam iemeslam, lai samērā saprātīgs cilvēks sāktu gvelzt absolūtas, acīmredzamas muļķības.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]barbala
2017-08-09 16:21 (saite)
nē, es tev piedāvāju neidomājami rožainus scenārijus, kas pielīdzināmi arī tam, ka piemēram, "zemsavieši norobežojas no Ventspils", bet es saprotu, acīmredzama muļķība.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]svesinieks
2017-08-09 13:22 (saite)
Nedomājot VID un ss.lv konfliktu ss vienmēr ir šķitis groteski skaists - vāji regulētā tirdzniecības platforma, kur katrs ir pats savas mārketinga stratēģijas un cenu politikas stratēģijas kalējs ("cena pēdējā, ja nepirks vedīšu uz lūžņiem).
Kapitālisma gara mērcītē peld visdažādākie sludinājumi un tos šķirstot pat nepamani, ka pats esi kļuvis par daļu no virtuālā stacijas tuneļa.

Tiesa gan šo atmosfēru lielā mērā bojā labi organizēti komercdarboņi - lombardi, veikali, krietnie autoplaču turētāji un citi biznesa "darboņi", kam tas ir parasts rūpals. Amatieru komercdarbības centienos tomēr ir tāds saldsērīgs skaistums.

(Atbildēt uz šo)


[info]starro
2017-08-09 18:58 (saite)
Dārknets - vai tas ir kūl? Kā tev pašai šķiet, ideja ir simpàtiska? Un paskaidrojiet kāpēc jā vai nē.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]barbala
2017-08-09 19:05 (saite)
ja man būtu laiks vai dārkas vajadzības vai intereses, es noteikti to būtu noskaidrojusi. Pirmā žēl, otrā nav (jo savu dārkāko dārkumu itin labi varu gaišajā pasaulē remdināt) un nē, man liekas, ka jābeidz tās saulespilsētu utopijas par virtuālo pasaku pasauli.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?