barbala ([info]barbala) rakstīja,
@ 2012-07-12 14:51:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
dzimumidentitātes un sociālo saišu veidošanās pirmsskolas un vidusskolas izglītības iestādēs
Vai gadījumā nav tā, ka tieši bērnudārza un vidusskolas posmā tiek veidoti, atvainojiet, sociālo uzvedību nosakošie modeļi, e?

Ieleju Vanagu kapātājiem.

Vai nav tā, ka tās tipiskās "skuķu attiecības":
nu tur, čukstēšana, ņemšanās ap savām personām, dusošās princeses zindroms (jūs visi nāciet šu, es pabrāķēšu), savstarpēja sacensība "kurai smukāka kleita un brūgāns", skaudība/nenovīdība (katrā jociņā ir daļa joka), nesmukāko kurpju ieteikšana, ja-tev-gadījumā-nav-nesmukās-draudzenes-tad-nesmukā-draudzene-esi-tu, etc etc etc un zvēriska solidaritāte paaugstinātu sūdu gadījumos (risinājums: kraušana ar rokassomiņu kaitniekam) veidojas, jā, vispirms bērnudārzā un tad ir otrs uzlējums- vidusskolā?

Šādu hipotēzi es, pēc ilgstošiem vērojumiem, atļaujos izvirzīt, jo:

- neesmu gājusi bērnudārzā, bet pirmajā klasē lielākās kuces un nejēdzīgākās dūdiņas bija ivetiņas, santiņas un sandriņas, kuras sadziedājās jau bērnudārzā "Kūdriņa" un sludināja sevi par pirmajām vijolēm esam; viņām bija vienādas, rozā kleitas no "bēndārza izlaiduma";
- vidusskolas vietā man pašai lietišķie, nu un tur jau atkal cita profila būtnes, slīpējām planšetēm malas, griezām maketus un stiķējām Klosterbūdām zīmētavās un koķetējām ar koktēlniekiem/metālistiem, zoa, nekāda tur "iesim sarkt kopā uz tualeti vai disko" arī neveidojās. nu, vismaz, ne manā apgabalā un laiktelpā.
- vēlāk veidojas cita veida, ne "sirdsdraudzenīšu" štelles- tiek cienītas individuālās izvēles, atšķirīgais, etc etc un nav nekāds te "wiii, kopā roku rokā";

bet.

Ik pa laikam gadās ieplanēt tādos universos, kur jaunkundzes jau jaunu kundžu gados joprojām dūdo uz palodzēm, pātrauc jebkuru citu uzsākto tēmu (nu piemēram, konkurējošo aģentūru darba objektīvu kritiku- piekritīsiet, tas IR interesanti (insert smiley) vai politiskās virtuves aizkulišu ziņojumus no kompetentiem avotiem) ar "eu, a es asosā tāaaaadas špiļķas pasūtīju" vai "a manējais, a manējais...".

Un tā teikums ir aprauts, jo aizkulišu ziņotāji /neskatoties/ saka- jā,nu normālas tev tās tupeles, tātad, es turpinu , bet doma ar zelta spārniem jau atkal ir kaut kur aizslapstījusies ap mūžīgo marsu un venēru paralēlitāti un no iecerētās jēgpilnās sarunas ir sanākusi tūcīšanās koridorā ar "ai, labi, aprunājam šito mailos/skaipos/pusdienās."


Man ir pierādījumi, ka universā ir lieliskas sievietes, kuras spēj kvalitatīvi un ar gaumi noturēt sarunu gan par valsts sociālekonomisko politiku, analītiski analizēt konkurējošo zīmolu, ir izstrādājušas viedokli un rīcību savstarpējo attiecību ģimenēs veiksmīgai īstenošanai, (arī- menedžē dzīvi pirms, starp vai pēc tām) un bērnu audzināšanas finesēm vecumposmos no 0-18 gadiem, kleitām, wonderbra, feratīnu, nimesilu, kondicionieri, serumu, androīdiem, dietoloģiju un tā arī nevienās no šīm sarunām vai darbiem nepaliekot par stulbām, spalgi ķērcošām vecenēm. Zināms, ka gūst arī pierādāmus un izmērāmus panākumus satiksmē ar pretējo dzimumu.

Respektīvi, latviešu valodas apguvē ir tikušas tālāk par pirmo divu personas vietniekvārdu iekalšanu un attīstījušas empātiju un dzīves laukuma redzēšanu līdz vismaz mazā ērgļa vērīguma indeksam.


Un, kad es tā padomāju, tad šīs man zināmās lieliskās sievietes par tādām padara tas, ka tās nav nekādas te "vidusskolas sirdsdraudzenītes" un vispār, neizceļas ar īpaši blīvu un ciešu savstarpējo līdzatkarību. Bet grūti kaut kā pieklājīgi notolerēt to formātu, kurā ir čukstēšanās un čaukstēšanās, maldināšana pavedienos par kleitu izcelsmi, dzintara lūpukrāsas montēšana diora futlārītī, "ja es apēdīšu ceturto pankūku, būšu resna." (jā. to sauc par cēloņsakarību, aha.)


Tātad, mātes/tēvi, pieskatiet, lai jūsu jaukās bedrīšu-vaigos-turētājas spēlējas ne tikai ar baibiņu un dacīti lellēs un pvincesēs vai iestājas studenšu korporācijā "Gaujiete", bet jau laicīgi zvetē ar spaini paulītim un pēterītim, kazi, šitmā interakcijā mazāk līmēs džonija depa plakātus pie sienas un izaugs dižas kā liepas un nečakarēs lieliskus vakarus virtuvēs, krogos un citos mazparīzes salonos ar saviem Asosiem.

Arvienvārdsakot, ese nemāku uzvesties sirdsdraudenīšu kompānijās, tāda man tā problēmiņa, dūdiņas un kungi.


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]honeybee
2012-07-12 15:43 (saite)
un pēc tam dīks un žēlosies, ka nav draaaaugu, nav draaaaugu, nav neviena, ar ko parunāt, ar visām tik par biznisu un zīmolu kvalitātēm, un nikāda bondinga, ja. :)

esnez, es gāju i bērnudārzā, i normālā skolā, ar tieši šādu pamatojumu, nu, lai samācās, kā meitenītei/sievietītei jāuzvedas, a skuju.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]barbala
2012-07-12 15:45 (saite)
paga, paga. var tak gan par biznesu, gan par mikrošķiedru lupatiņām mājsaimniecībā vai kuram no kungiem smukāks atslēgskauls. vien nu, tu teiksim, vari izturēt nemitīgu ņemšanos-ap-savām-personām?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]honeybee
2012-07-12 15:49 (saite)
nu nevaru, tāpēc jau draaaaugu nav :D nu tādā ziņā, ka vienā brīdī sejas izteiksme "a pašai ņezajebala, a?" kautkā baigi izteikti uzpeld un izjauc visu rūpīgi taisīto PR (pat tad, ja es specijāli iespringstu)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]afm
2012-07-12 15:56 (saite)
haifaiv, sawlj! man, paklausoties sarunas, piemēram, sporta kluba ģērbtuvē vai izlasot delfos ko šādu http://izklaide.delfi.lv/divaina-pasaule/sensacijas/britu-gimene-piecam-sievietem-ir-silikona-pupi.d?id=42504686 (kas man lika tur līst) arī pārņem tāda kā citplanētieša sajūta. iespējams, tieši tāpēc, ka sirdsdraudzenīšu arī nekad nav bijis, un ar tām, kuras ir, saista konkrētas, dzimumnespecifiskas intereses.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]afm
2012-07-12 16:04 (saite)
ā, nu un siev. kolektīvos jau arī diez ko nav nācies uzturēties, taču pieredze ir pietiekama, lai zināms priekšstats rastos.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]barbala
2012-07-12 17:15 (saite)
jā, viens faktors, ka parasti apkārt lielākā īpatsvarā ir vīrieši, ne sievietes, bet tāpēc jau nevajag sākt ne, figurāli izsakoties, čurāt stāvus un vai arī, pārbolīt visas acis. soa. cacīguma izcelsme: neskaidra. vai tiešām dzīves laikā iegūtie/izvēlētie defekti?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]afm
2012-07-12 17:44 (saite)
lai neiebrauktu bezgalīgās diskusijās par dzimumu lomu sabiedrībā - gan jau arī pie džekiem var kaut ko daudzmaz līdzvērtīgu novērot, nezinu, kačāšanos un mērīšanos ar aifoniem, vai. un klačoties jau viņi arī reizēm var tā, ka sit pušu visas bābas. vienīgi viņiem parasti ir vairāk interešu (nu tur darbs, personīgie sasniegumi, ceļojumi utt. vs. lupatas un kā dabūt normālu veci) un tā čupošanās/sacensība līdz ar to norit citos līmeņos.
man liekas, tas viss no tā, ka daudziem cilvēkiem vienkārši dzīvē nav nekādu interešu, par ko runāt, komplektā ar vispārējo ideoloģiju par to, kas it kruti un seksīgi.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]barbala
2012-07-12 17:48 (saite)
Lūk. Precīzi trāpīts actiņā. Visas bēdas par kontenta trūkumu. Haifaiv.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]unpy
2012-07-12 18:51 (saite)
Õ. Jā. Vienkārši kontenta trūkums, tālab arī allaž apjūku, ja sanāk nokļūt kādā smalkstalkeru kompānijā - nav tēmu:(

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]unpy
2012-07-12 15:59 (saite)
Man tiešām nav lielas pieredzes saskarsmē ar pirmskolas vecuma knīpām, taču tās nedaudzās reizes, kuras ir sanācis satusēt ar slaveno B.B., manī tomēr rada pārliecību, ka zināmi konkrētam dzimumam raksturīgi uzvedības modeļi visai spilgti iezīmējas arī neatkarīgi no pirmsskolas audzināšanas iestāžu nelāgās ietekmes.

Var jau būt, protams, ka tas ir vecāku nopelns, taču kaut kā ne ļoti ticu, ka šie būtu iespringuši, lai no savas atvases cacu izveidotu:))

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]krii
2012-07-12 16:31 (saite)
Varbūt ģenētika?:)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]unpy
2012-07-12 16:37 (saite)
Jā, sliecos piekrist uzskatam, ka visai liela nozīme rkstura pamatiezīmēm ir iedzimtība, kas, savukārt, tur pie vainas - ģenētika, astroloģija vai klimatiskie apstākļi, tur man viedokļa nav:))

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]bozena
2012-07-12 16:13 (saite)
Es kā nesirdsdraudzenīšu formāts un divu meitu māmuļa gan domāju, ka bērnudārzs, skola un individuālais hororrskops nevaid pie vainas. Tās būs perzonības problēmas, audzināšana ģimenē, lai gan videi un atmosfairai arī ir svars.
Pie meitu biedrenēm novērojam, ka cacu mammām lielākoties ir cacu meitas, kamēr lietišķas un / vai biedriskas būtnes uzrāda sev līdzīgus pēcnācējus. Protams, nonākot vilku barā indivīds sāk kaukt līdzi. Mazajai jaunkundzei vienu laiku bija cacīga draudzenīte ar visām statusa fīčām un uzvedību. Bērns jau gandrīz sāka bojāties.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]vedjmah
2012-07-12 16:34 (saite)
Man jau bērnudārzā riebās tās bābas un viņu debīlās celuloīda lelles, līdz ar ko BD nebūs, nu nebūs draiveris cacīgumam.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]barbala
2012-07-12 17:34 (saite)
es atcerējos, kā ar tevi un boženku spiedzām mc donaldā par čiken mak nagets. :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]annuska
2012-07-12 17:47 (saite)
un ko lai es daru, ja es tāda neesmu vai domāju, ka neesmu, bet mans sieviešu dzimuma bērns laikam ir izlēmis par tādu kļūt, un man nav tiesību viņu atturēt paust savu dzimumidentitāti un bremzēt vēlmi līdzināties citiem (-ām). nupat bija nometnē, kas šķita esam orientēta uz vispārcilvēcisko un personībām, nu tur spēles mežā, pārgājiens ar teltīm. un ko domājies, nometnes draudzenes ietekmē ir nomainījusi žurnālu avene uz sīrupu un izkarinājusi jaunus plakātus. vienīgais labums, ka sīrups maksā lētāk.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]barbala
2012-07-12 17:53 (saite)
tā kā tev taču ir veselīga attieksme pret dzīvi, gan jau nesaplauks viņai pūdelīšu koks, vien vecumgrupas un vēlme definēt savu atšķirīgumu ģimenē specifika. (poza "es pati visu varu.")

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]annuska
2012-07-12 17:57 (saite)
pašlaik mums ir apmēram tā "jūs visi esat traki, tikai es viena normāla, gribu sev citu ģimeni"

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]barbala
2012-07-12 17:59 (saite)
zinu, ka nav godīgi, bet baigi sasmējos.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]zimbabve
2012-07-12 16:59 (saite)
Hehe, es ar nemāku uzvesties - kad tādā nonāku, izmisīgi un nerezultatīvi meklēju smadzenēs failu "Nagu lakas&co".

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]barbala
2012-07-12 17:11 (saite)
nēnu, nagulakas nav pat galvenais.

vairāk mani konusā dzen tā ņemšanās un savstarpējā sāncensība ar spicajiem elkonīšiem, lišķība, pielīšana, glaimošana un aizmugurēja apdiršana, etc.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]zimbabve
2012-07-12 17:13 (saite)
Tas jau tāds komplektiņš, tāpēc "&Co"

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]barbala
2012-07-12 17:20 (saite)
bwēh. vienvārdsakot,

klausies par nagu lakām, es visu zinu, nesen biju zalonā pucēties.


gelish ir slikti, bojā nagus;
shellack ir normāli: turās divas nedēļas, jānoņem ar lielu daudzumu acetona. diezgan ērti. parastās, oldskūls, žūst lēni un turās vien max piecas dienas. french ir ar to balto naga daliņu atstātu, ja. :)

gēla un akrila nagi ir maucība, par to mēs nerunājam.

ar to gan arī mans zinību līmenis ir izbeidzies. bet man nesen piesūtīja blogu par nagu lakām, es biju izbrīnīta. http://www.insiders.lv/category/meikaps/nagi/

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]rasbainieks
2012-07-12 22:16 (saite)
es vot visa tāda pārnākusi no veikala ar pudeli nagu lakas gribēju palielīties, a ko te vairs lielīsies :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]barbala
2012-07-12 22:21 (saite)
nēnu, tu toties esi eksperts skropstu tušu jautājumos.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]rasbainieks
2012-07-12 22:22 (saite)
o, tu esi nodevusi stafeti man?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]barbala
2012-07-12 22:27 (saite)
pfff, man liekas ka tev ir cieņpilnāks zīmolu pārzinātājas kompekti'š, loždrošās tādas un šādas un pūkainbirstes tādas, ja. bet tas gan par īpašu cacu vai totālu necacu nevienu te nepadara.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]tvarj
2012-07-12 17:02 (saite)
es domāju, lai tas bērns aug par cacu vai ne-cacu, galvenais ir, ka pati laimīga un apmierināta ar sevi. kompāniju un domubiedrus atradīs visur.
.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]barbala
2012-07-12 17:12 (saite)
jā, tikai lai izaug ar spēju cienīt pašai sevi un citus arī. un tad nākamais līmenis, caca vai necaca.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]tvarj
2012-07-12 17:20 (saite)
protams, iejaukties saturīgā sarunā ar iestarpinājumiem par citu tēmu nav pieklājīgi. to var atļauties tikai tuvāko draudzeņu lokā :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]planeeta
2012-07-12 17:19 (saite)
Varbūt līdzīgi kā unpijs reiz ierosināja komūnu veidot tikai vīriešiem, būtu vērts uztaisīt necacu komūnu, kur savstarpēji vienai otru atbalstīt, dalīties ar padomiem un padomiņiem, kā integrēties rozā sabiedrībā?

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]barbala
2012-07-12 17:32 (saite)
jā, nosauksim to par "rozaa_kakeeni" :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]afm
2012-07-13 11:08 (saite)
"women_know_your_limits"!
(tas video nebeidz mani priecēt, joprojām šad un tad apskatos)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]barbala
2012-07-13 11:13 (saite)
Protams, tas ir obligāts! :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]lennay
2012-07-12 19:57 (saite)
Tak bija (ir?) komūna tanksievietēm "arii_zakjiitis". Veči kā traki lauzās iekšā :) Rasbainieks laikam kūrēja, ka tik ne Vedjama ar.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]rasbainieks
2012-07-12 22:16 (saite)
deleted and purged, starp citu.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]barbala
2012-07-12 22:29 (saite)
tā komūna dabiski izbeidzās, plintnieces palika pūkainas un maigas un kaut kā vairs nebija izaugsmes. ja veidot ko jaunu, tad nevis ar "anti" programmu- "mēs pret cacām" bet drīzāki ar how to. jā. bet manuprātīn, var kādu brīdi dvest žurnālos, līdz uznāk entuziasms un ir ko teikt komūnās.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]lennay
2012-07-13 07:47 (saite)
arī_zaķītis jau tieši nebija anti-cacīgs, bet tieši how-to-cac-ar-smeķi, kur visas tanksites kautrīgi atzinās, ka arī viņām ir jūtas

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]milda
2012-07-12 17:22 (saite)
mani novērojumi rāda, ka cacām vieglaāk tomēr. dzīvē. kāmēr tiek noplivinātas skropstas pareizā vietā un laikā, tikmēr mēs, skarbās vientuļnieces ar bleķa zobiem cīnamies pa dzīvi, jo tak visu pašas, visu pašas. varam un mākam līdz asinis pa degunu. jo tak stiprās meitenes neraud. nekad.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]barbala
2012-07-12 17:29 (saite)
nuuuuu......"mēs" tak arī mākam noplivināt skropstas, vecais triks ar dekolteju strādā tad, ja triks ar smadzenēm nelīdz - un tas tiek izmantots, tieši vai netieši, reti vai bieži. bet saproti, ir kaut kāds balanss un samērība. līdzīgi kā F1 pilotam tu neprasi, "a kā jūs tik ātri braucat, ko? Nu es vienkārši braucu, spiežu pedāli, viņš droši vien atbildētu. Netceros, kurš no jaunajiem ķirurgiem reiz teica, ka viņš neizprot to pacientu kaismo vēlmi nākt ar zušiem un zuteņiem: "es tikai izdarīju savu darbu."


man šķiet, ka visi tie tools & properties kas sievietēm doti un ir reāli kruti (ka bez smadzenēm ir arī normāla/sakopjama daile), tas ir kaut kas tāds kas jāpieņem defaultā un nav VISU LAIKU par to vien jāņemās.

katru dienu tak negavilēt par to, ka man ir divas nieres. gandrīz visiem tā ir. so what? what else?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]annuska
2012-07-12 17:49 (saite)
jā, vo, precīzi. vispār šis ir ļoti labs ieraksts

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]tvarj
2012-07-12 17:29 (saite)
mani tikai skumdina tas, ka reizēm sievišķība tiek uzskatīta par cacismu un otrādi. es arī māku noplivināt skropstas, bet nebūt neuzskatu, ka tas padara mani par cacu. un runas par nagulakām&co var un vajag veikt tikai, kā jau arbala atzīmēja, pareizajos brīžos...

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]tvarj
2012-07-12 17:30 (saite)
vaivai rociņas līkas - barbala ai mīn :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]milda
2012-07-12 17:35 (saite)
ā nu jā. varbūt es ar jaucu - cacismu ar sievišķību. jo nemāku es skropstas plivināt. un kad redzu, kā veči iekrīt uz tām skorpostu plivināšanām, tad man šķiet, ka viņi tomēr ir tik stūūlbi, ka es sevī nokauju pēdējās sievišķības paliekas un izstājos no rotaļas. :))

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]milda
2012-07-12 17:36 (saite)
skorpostu= skropstu

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]annuska
2012-07-12 17:55 (saite)
nu bet vīru tak tu kaut kā pievilināji:) taču tiesa, izklausās, ka tev ir svešs miesas kā manipulācijas līdzekļa un tās izceļamo atribūtu kults

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]bozena
2012-07-12 17:25 (saite)
Kad Meitai II sākās varianti: "K vairs negrib ar mani draudzēties, jo teica par mani, ka es teicu par K X, bet es patiesībā neteicu, savukārt K par B teica, ka viņa ir resna, bet otrā dienā K atkal grib draudzēties ar mani. Un K skatās uz Zēniem un ķiķina..."utjpr, es nopietni ieteicu draudzēties ar E un puikām. Tagad draudzējas ar E un dažiem zēniem, un mums vairs nav tādu problēmu, es jums pateikšu!
Vispār arī sports var palīdzēt, bet var arī nepalīdzēt. Meiteņu baskaebola komandas mēdz būt gan cacīgas, kur viena otru ar pupiem nobadīs, gan absolūti necacīgas. Laimes spēle.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]barbala
2012-07-12 17:32 (saite)
nu jā, specifiskajos hobijos un interesēs arī tādas caurmērā jaukas būtnes nolasās, zoa, interakcija ar segmentu konkrēto ir reta un ar specifisku pēcgaršu.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]barbala
2012-07-12 17:38 (saite)
Un pareizi ir, domāju, ka Tavas meitas cacismā nesaies. :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]_re_
2012-07-12 17:56 (saite)
nez nez, man tomēr šķiet, ka pētījuma gala secinājums tomēr nebūs patiesību preferējošs.
b/d no 9 mēnešu vecuma, vidusskola vulgaris (tā arī saucās - VVV), bet nevienas pašas lupatīnas no internetiem, vot!

nē, nu nopietni, daļa pašas tādas naglajas, daļa pavelkas līdzi un daļa no tā cieš. bet tur raksturs nosaka piederību grupām, imo. uz tādiem lietišķajiem un co iet Raksturi, tādēļ tur neuzpeld bābisms.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]barbala
2012-07-12 22:40 (saite)
sākšu ar sveicieniem no vingrotuves, jaunnedēļ jauna programma. hmm. laiks lido.


protams, ka neba nu bērnudārzs vai vidusskola obligāti iemāca to cacošanos/stulbošanos, bet man šķiet, ka tas ir laiks, kad cilvēks pastiprināti mācās socializēties: bērnudārzos vispār, vidusskolā jau dzimumspecifiski un komjunitīspecifiski un daži tur arī aizķeras. Protams, ka audzināšana, ģimenes, vērtības vai žurnāls Santa, nacionālā tēvē vai pirmā maskava maigām rokām to mālu mīca tālāk līdz veidojas/vai neveidojas Personība, bet-ē, kaut kā man patīk būt moderni kritiskai un visās LR nelaimēs vainot sapuvušo vidējās izglītības formātu. :) /sarcasm off/

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]alefs
2012-07-12 18:27 (saite)
Mjā, fundamentālas problēmas jums, meitiešiem.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]barbala
2012-07-12 18:31 (saite)
Mums tik ilgi nācās gaidīt, kamēr jūs beidzot to Higsa bozonu atklāsiet. Aiz nepacietības izdomājām tādu, lūk, problēmiņu, jā

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]heda
2012-07-12 18:43 (saite)
Teju jau klasiskais teiciens: "Gudri cilvēki runā par idejām, vidēji gudri par notikumiem, vismazāk gudrie - par citiem cilvēkiem", bet dzīvē ir arī ceturtā šķira, kuri par lietām čivina.

(Atbildēt uz šo)


[info]morraa
2012-07-12 18:51 (saite)
Tu esi vieniigais cilveeks Cibaa, kursh raksta garus ierakstus un kuri ir tik smalki uzrakstiiti, ka skaneejot lenti es izlasu dazhreiz liidz pusei un dazhreiz pat liidz galam, bet dazhreiz pusotru reizi - izlasot to, kas bija izlasiits liidz pusei. Paldies!! :)

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]barbala
2012-07-12 22:03 (saite)
Tu skaisti pateici. Paldies!

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?