pajautaa

seksa nozīme cilvēka attīstībā

« previous entry | next entry »
Nov. 14., 2011 | 11:51 pm
posted by: tikko_pamodos in pajautaa

Cibiņi, kā jums šķiet - cik lielā mērā pieaugšana (šī vārda visplašākajā nozīmē) ir saistīta ar seksuālo pieredzi? Vai cilvēks var kļūt pieaudzis, arī negūdams sevišķi lielu pieredzi seksā (intensitātes, partneru skaita ziņā utt.)?

# | jā, ir doma! | Add to Memories


Comments {31}

from: [info]marina
date: Nov. 15., 2011 - 12:12 am
#

Atbildēt


zane

from: [info]lidot
date: Nov. 15., 2011 - 12:16 am
#

es teiktu, ka seksuālā pieredze ir ļoti būtiska, jo tā ļoti daudz ko maina psiholoģiski, bet pretējā galējība savukārt tieši otrādi var liecināt par ļoti nenobriedušu personību,jo visu diktē hormoni, nevis smadzenes. quality over quantity.

Atbildēt


University of Awesomeness

from: [info]kini
date: Nov. 15., 2011 - 12:16 am
#

vai cilvēku, kuram ir bijis daudz partneru un kurš ir izmēģinājis daudz pozu dēļ tā var saukt par pieaugušu? un vai to, kuram ir visa mūža garumā viens vienīgs partneris un ne īpaši liela vēlme/vajadzība pēc pozu dažādības par nepieaugušu? diez vai.

Atbildēt | Diskusija


dominika

from: [info]dominika
date: Nov. 15., 2011 - 12:20 am
#

un arī otrādi.

Atbildēt | Iepriekšējais


tikko_pamodos

from: [info]tikko_pamodos
date: Nov. 15., 2011 - 12:41 am
#

Gribētos domāt, ka dzīvē viss neveidojas no šādiem, Tevis piedāvātiem melnbaltiem kontrastiem.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


University of Awesomeness

from: [info]kini
date: Nov. 15., 2011 - 08:40 am
#

manā uztverē gan te nebija norāde uz melnbaltiem kontrastiem, bet gan ilustrācija tam, ka ne pozas, ne partneru skaits pats par sevi nekādi neliecina par pieaugšanu vai nepieaugšanu.

Atbildēt | Iepriekšējais


University of Awesomeness

from: [info]kini
date: Nov. 15., 2011 - 08:45 am
#

un seksualitāte ir daļa no cilvēka attīstības, kuras pirmie soļi ir jau bērnībā, vēlāk pusaudža gados, sevī ietverot sava dzimuma apzināšanos. līdz ar to drīzāk teiktu, ka manā uztverē savas seksualitātes apzināšanās, savu vēlmju, vajadzību izprašana un pieņemšana, kā arī spēja adekvāti tās realizēt un izpaust otrai personai varētu vedināt mani domāt, ka cilvēks ir vairāk uz pieaugušo pusi.

Atbildēt | Iepriekšējais


from: [info]quasi
date: Nov. 15., 2011 - 12:21 am
#

nu, tas ir viens no faktoriem. tas drīzāk ir nevis iemesls, bet gan izpausem. sekas, nevis cēlonis. bet ne vienmēr.

ja ir pieaudzis, tad sāk gribēties, bet sāk gribēties jau arī agrā vecumā, kad prāts vēl nav nobriedis, pieaudzis.

Atbildēt


Young & braless

from: [info]made_in_china
date: Nov. 15., 2011 - 12:22 am
#

nezinu. man gribētos ticēt, ka pieaugšana ir iespējama arī bez tā, bet pieredze liecina pretējo. man pazīstamie cilvēki it kā normālā vecumā, bet bez sevišķi lielas seksuālās pieredzes, ir reti bērnišķīgi un kaitinoši tipi. man gan šķiet, ka tas ne tik daudz saistīts ar seksu, drīzāk ar pilnvērtīgu, nobriedušu attiecību pieredzi (gan romantisku, gan kaut kādā mērā arī draudzīgu), jo tās gan cilvēku izaudzina

Atbildēt | Diskusija


di_wine

from: [info]di_wine
date: Nov. 15., 2011 - 12:25 am
#

Piekrītu. Attiecības dara pieaugušu, dzīves pārbaudījumi, grūtības, problēmas, ne pliks sekss.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


tikko_pamodos

from: [info]tikko_pamodos
date: Nov. 15., 2011 - 12:45 am
#

Rodas jautājums - kādos apstākļos iespējams realizēt dzīvē jēdzienu 'pliks sekss'? Vai nav tā, ka tas nemaz nav iespējams, jo pliks sekss ir apmēram tas pats, kas anekdotē par zirgspēku, kuru rada metru reiz metru liels zirgs? Seksā vienmēr ir kaut kas pirms tā un kaut kas pēc tā, pat paviršā gadījuma sakarā gūstot zināma veida pieredzi. Nerunāju teorētiski, runāju par empīriskā ceļā gūtām pārdomām.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


di_wine

from: [info]di_wine
date: Nov. 15., 2011 - 01:00 am
#

Atkarīgs taču no katra personības. Ir cilveki, kas var pārgulēt un aizmirst gan izskatu, gan vārdu, gan visu pārējo. Ir tādi, kuriem pēc tam vajag zvanīt, meklēt... Nu jā, seksuālā pieredze, bet kāds sakars ar nobriešanu, nezinu. Palieku pie tā, ka nobriest var caur attiecībām un situācijām, ne caur fizisku aktu, kur pieredze ir tuvu nullei.

Atbildēt | Iepriekšējais


Edis

from: [info]tie_puteksni
date: Nov. 15., 2011 - 01:00 am
#

Kā ar tām attiecībām, kurās ar seksu nodarbojas pat tad, kad otrs ir jau tiešām pieriebies un viss tiek darīts ""plika seksa" dēļ? Bet lielā mērā var tikai piekrist (par to, ka kaut kas jau vieno).

Atbildēt | Iepriekšējais


from: [info]safe
date: Nov. 15., 2011 - 02:10 am
#

nu pliks sekss jau vairāk vai mazaāk attiecināms uz kaisli (patīk augums, seja, utt) vai kaut kādu mistisku "ķīmiju" ,kura izveidojas starp cilvēkiem. tas ir vairāk tajā par to runā tie_puteksni.
un arī šī kaisle kaut kādā mērā audzina un liek pārdomāt visu ko, jo taču vienā reizē tai ir jābeidzās.

Atbildēt | Iepriekšējais


from: [info]zero_weirdness
date: Nov. 15., 2011 - 12:23 am
#

Var kļūt pieaudzis, bet tomēr nepieciešams definēt "pieaudzis" šeit, jo tādus, kas nespēj vai nevēlas pieaugt šādā ziņā(aptverot šo vajadzību,vēlmi kaut kādā abstraktā pieaugšanas brīdī)sauc par seksuāli frustrētiem cilvēkiem,imho.

Atbildēt


from: [info]huinja
date: Nov. 15., 2011 - 12:36 am
#

Man liekas, ka var iztikt bez un pieaugt, bet sekss varētu palīdzēt saprast "Jebal, es tak esmu pieaudzis cilvēks, jo es pišos, man kaut kas jādara citādāk", kas var stimulēt kopējo pieaugšanas procesu.
Tas tā, par personības attīstību.
Bet visticamāk dzimumidentitātes veidošanā tomēr sekss ir nozīmīgs. Un, ja uzskatām, ka pieaugusi sieviete obligāti ir dzemdētāja un laba māte, tad viņai vajag attīstītu dzimumidentitāti.
Un arī, ja vīrietim ir nosliece veidot savu pieaugušā (?) personību un pašapziņu uz pimpja labas vai sliktas darbības pamata, tad viņš jutīsies nepabeigts un vismaz kādu laiku nevarēs tikt klāt savai pieaugušā esībai, ja nedabūs nodrāzties.

Atbildēt


chirkainais

from: [info]chirkainais
date: Nov. 15., 2011 - 12:51 am
#

Jā.

Atbildēt


Chloroform Sauna

from: [info]martcore
date: Nov. 15., 2011 - 12:57 am
#

nezinu, man liekas, ka drātēšanās trūkums daudziem traucē sakarīgi domāt, dzen kompleksos, etc
vieglāk dzīvot, ja ir ar ko drātēties, bet vispār jau sekss ir so overrated

Atbildēt | Diskusija


from: [info]neanderthalis
date: Nov. 15., 2011 - 01:06 am
#

"Overrated" ir padebilie zemeņlasītāji un hipsterveidīgie, kuri kropļo latviešu valodu, stūķēdami valodā iekšā angļu iespraudumus.
Rezervēšu vietu Aušvicā.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


vecais indiānis džims

from: [info]jim
date: Nov. 15., 2011 - 02:20 pm
#

zomg

Atbildēt | Iepriekšējais


from: [info]neanderthalis
date: Nov. 15., 2011 - 01:04 am
#

Daudzās antīkajās kultūrās jauno tēviņu iniciācija notika tieši caur kopošanās rituālu, nereti - publisku. Laikam jau jami sen pirms Freida saprata, ka tas ir viens no bioloģiskās esības stūrakmeņiem.


Autoram (ei) ir problēmas ar kopošanās partneru izvēli? :)

Atbildēt


from: [info]anonims
date: Nov. 15., 2011 - 02:15 am
#

Pieaugšana ir spēja uzņemties atbildību, pirmām kārtām par sevi, saviem lēmumiem un rīcību (lai gan šī nav vienīgā pieaugšanas iezīme, tomēr ši ir viena no svarīgākajām). Kvantitatīva seksuālā pieredzes biežāk saistīta ar tieši pretējo. Protams, ne vienmēr. Kvalitatīva seksuālā pieredze, kura nes sev līdzi attiecības savukārt šo īpašību attīsta, taču tas nebūt nav vienīgais veids kā attīstīt atbildību. Jāsecina, ka pieaugšanā seksuālās pieredzes intensitāte nav noteicošais faktors.

Ekstrēmu salīdzinājumi arī ir neviennozīmīgi - kurš ir "pieaugušāks" - ielas meita ar desmit gadu pieredzi vai mūks celebātā? Lai arī šajā piemērā skaidrs, kurš no pretendentiem saņem vairāk seksa, norādīt par labu vienai vai otrai personai šajā abusrdajā "pieaugušo" duēlī ir teju vai neiespējams.

Atbildēt


from: [info]safe
date: Nov. 15., 2011 - 02:18 am
#

Nu man ir pazīstami pāris cilvēki,kuri dzimumattiecības uzsāka salīdzinoši vēlu.
Un ikdienas dzīvē vai viņu intelektā nekādas smagas sekas tas nav atstājis.
Bet tās situācijas vairāk ir tādas - 16 gados mani tas interesēja, bet es to nedarīju, jo biju kautrīgs/negribibīgs/nepievilcīgs/blabla , bet tagad 23 gados mani tas joprojām interesē un jau arī gribu to darīt. Tikai tā paša vecuma cilvēki, lielākoties (nu nevisi, protams, blabla) ir jau pieredzējušaki, kas lēnām dzen nepieredzējušos kaut kādos kompleksos. Un tad jau tur aiziet tāda kompleksu ķēde. Kad no viena var pāriet uz otru. Kas var mazliet bremzēt tālāko izaugsmi (bet gan vairāk atkarīgs no personības)
Un sekss attiecībās tomēr ,nu vismaz, reizi pa reizei ir vajadzīgs. Kaut kāds tuvums un tāds kontakts. Un varbūt, kad ir jau pāri 20 gadiem tad vairs negribas par to pārāk iespringt un otram stāstīt par to, kas un kā jādara.

Atbildēt


Šugā faiv

from: [info]morraa
date: Nov. 15., 2011 - 03:07 am
#

Seksuaalajai pieredzei nav nekaada sakara ar pieaugshanu.
Pieaugshana ir galvaa un noziimee "briedumu", kuram nav sakara ar seksualitaati, tas ir domaashanas veids.

Atbildēt


 Stiller Ozean

from: [info]klusais_okeans
date: Nov. 15., 2011 - 08:02 am
#

uz otro jaut.- jā

Atbildēt


Skabičevskis

from: [info]begemots
date: Nov. 15., 2011 - 08:34 am
#

Es drīzāk teiktu, ka paša seksuālās pieredzes daba varētu sev liecināt par to, vai cilvēks ir pieaugušāks/mazāk pieaudzis, nekā pati par sevi padarīt viņu īpaši pieaugušāku. Proti, godīgas atbildes sev uz jautājumiem: kāpēc? ar ko? un kādos apstākļos? varētu sniegt ieskatu tajā, cik pieaugušas ir izvēles.

Citādi jau seksuālā tāpat kā jebkura cita pieredze -- var teorētiski palīdzēt nobriest, var arī nepalīdzēt. Kā vienmēr -- ne tik daudz tas, ko mēs darām, kā tas, kā darām un ko mēs no tā iemācāmies.

Atbildēt


putnupr

from: [info]putnupr
date: Nov. 15., 2011 - 09:35 am
#

ta' jau, piem., katoļu priesteri nekad nepieaug.

Atbildēt | Diskusija


izkapts

from: [info]izkapts
date: Nov. 15., 2011 - 08:09 pm
#

Tāpēc jau viņi ir tādi rotaļīgi. :)

Atbildēt | Iepriekšējais


Ilse Kahrklis

from: [info]ld
date: Nov. 15., 2011 - 10:02 am
#

pēdējo gadu personīgā atziņa - cilvēks pieaug nevis tad, kad bērni dzimst, bet kad vecvecāki mirst.

bet var jau gadīties, ka kādam citam eureka par dzīves jēgu iestājas pēc 14tā kniebiena ar 23o seksa partneri.

Atbildēt


Hlorēts ūdens

from: [info]lennay
date: Nov. 15., 2011 - 11:42 am
#

Katoļu mācītāji gan jau kaut kā pamanās pieaugt arī bez seksa, taču es gan neesmu interesējusies par to, kādas viņiem attiecības ar savu un vispār seksualitāti.

Man šķiet, ka būšana pieaugušam nozīmē spēju uzņemties atbildību un rūpes, un sekss ir tikai viens no veidiem, kur un kā šīs rūpes un atbildību izpaust (iepriecināt otru, sagādāt baudu manuprāt ir rūpju izpausme). Nu, vēl kaut kādas zināšanas (par seksu, par "dzīvi vispār") nāk klāt ar seksuālo pieredzi, bet tās tomēr ir visai relatīvas zināšanas un nākamā pieredze var pasludināt visu iepriekšzināmo par kļūdainu - apmēram kā ja puika porno izmanto kā seksa mācību līdzekli.

Atbildēt


Ms. Johnson

from: [info]lidaka
date: Nov. 15., 2011 - 12:39 pm
#

http://papardeszieds.lv/

Atbildēt