pajautaa

Pusdienas

« previous entry | next entry »
Sep. 30., 2017 | 01:51 pm
posted by: izdziivotaaja in pajautaa

Ko jūs ēdat pusdienu pārtraukumā? Man sāk trūkt idejas :)
Strādāju par viesmīli diezgan apmeklētā restorānā, tāpēc vajag daudz enerģijas. "Normālās"/siltās pusdienas nepatīk, jo pēc tam dikti miegaina palieku, pat ēdot tikai bērniem domātās porcijas apjoma ziņā. Nopērkamās putras ar riekstiem/augļiem ātri "pazūd" un esmu izsalkusi jau pēc stundām divām. Pagaidām vienīgais, kas strādā, ir banāni, bet tie ar jau sāk apnikt :D

# | jā, ir doma! | Add to Memories


Comments {14}

only after dark

from: [info]tvarj
date: Sep. 30., 2017 - 03:02 pm
#

auksti, barojoshi smūtiji? ar to pašu banānu pamatā un tad klāt visu ko sirds kāro.

Atbildēt


Zum

from: [info]zum
date: Sep. 30., 2017 - 03:17 pm
#

Sataisis salatu kastti. Iekshaa visu ko sirds karo, pari parlej ar kaut kadu maardu meerci.

Atbildēt


putns

from: [info]dumshputns
date: Sep. 30., 2017 - 03:20 pm
#

Proteīnu. Riekstus, lēcas, sēklas, pupiņas. Lēni un vienmērīgi izdala enerģiju. Salātos labi ar vistu vai tītaru. Olas.

Atbildēt


atmiņas par domām

from: [info]teja
date: Sep. 30., 2017 - 03:20 pm
#

Es pusdienās parasti ēdu aukstas iepriekšējās dienas vakariņas (parasti kaut kas vegānisks ar graudiem), ir iespēja sildīt mikroviļņu krāsnī, bet kaut kā neprasās.
Miegainuma iemesls var būt arī tas, kas tur ir iekšā. Piens, glutēns? Dzīvnieku tauki? Katram piemērots kaut kas cits. Iesaku eksperimentēt ar diētām un taisīt mājās ēdienu līdzņemšanai. Kaut ko ar sēklām (sezama, ķirbju), auzu pārslām, avokado, datelēm, banāniem. Kokospiens?
Man personiski arī šeit ieteiktie smūtiji ātri pazūd, pat ja ir pilni ar sēklām un kakao.

Atbildēt


telefontubbie

from: [info]telefontubbie
date: Sep. 30., 2017 - 03:29 pm
#

Sātīgi ir halvas batoniņi (garšas dažādas, piem. ir arī šokolādes garšas halva).

Atbildēt


from: [info]grao
date: Sep. 30., 2017 - 03:42 pm
#

man paliek miegaini no kartupeļiem wr gaļu, no gaļas un salātiem nepaliek. pamēģini pavariēt kombinācijas. vegānu ēdieni ir labs virziens pret miegainību.

Atbildēt


vilkate

from: [info]vilkate
date: Sep. 30., 2017 - 05:59 pm
#

Es bieži ēdu ar turku zirņiem (no kārbas) saspaidītu avokado + sīpols + citronsula + sāls vienā masā un uz galetes. Dod enerģiju, garšo svaigi, nav miegaini. Vai arī tortilā/lavašā ietinu humusu un visādus dārzeņus.

Atbildēt


from: [info]orks
date: Sep. 30., 2017 - 06:18 pm
#

Ņemu līdzi uz darbu pāris šķēles rupjmaizes vai graudu maizes (pērku katrreiz citu, garša atšķiras, garlaicīgi tik ātri nepaliek; baltmaize man nerada sātu, to ņemu, ja cita nekā nav) un dažas šķēles gaļas, desas vai siera vai plēšamās siera standziņas. Vēl kādu sagrieztu burkānu vai gurķi, vai augli (ābolu, bumbieri, persiku, jā, arī banānu). Un varbūt dažus šokolādes gabaliņus vai pāris končas. Tas, kas man parasti nostrādā, ir tieši dažādība, nevis daudzums.

Vēl reizēm tajā mikslī paņemas līdzi vārīta ola vai tie rullīši, kur šķiņķī ietīti siera salāti. Kolēģes redzētas ēdam arī t.s. spring rolls, jogurtus un visādus smūtijus.

Atbildēt


Avatars

from: [info]avatar
date: Sep. 30., 2017 - 06:24 pm
#

https://www.eatnano.eu/

Atbildēt


Šugā faiv

from: [info]morraa
date: Sep. 30., 2017 - 07:43 pm
#

Populārais viedoklis ir tāds, ka miegains paliek no ogļhidrātiem. To pārāk daudz vienalga nevajag (bet vajag vienalga), tāpēc kāpēc nevarētu ēst pilnvērtīgas pusdienas vērtējot ogļhidrātu daudzumu? Nu, t.i. neuzsēsties uz kārtfeļiem un putrām, bet vairāk gan pa dārzeņiem un ziv/gaļ.

Atbildēt


from: [info]polija
date: Sep. 30., 2017 - 10:14 pm
#

es pirms ilgstošām fiziskām slodzēm/sačiem vai tml ēdu parasti 4graudu pārslas (tur rudzu pārslas vairākumā) apleju ar kefīru un ievārījumu klāt vai apleju ar pienu, klāt cukuru, šķīštošās kafijas pulveri, rozīnes, riekstus. Bet mega porciju - nezinu - kadi 100grami sausu pārslu točna un plus vēl daudz piena/kefīra, citādi sauss baigi. Katrā ziņā pēc 2h vēl toč ēst negribas. Vienreiz izriju vēl lielāku porciju šitāda brīnuma kā prasti un ar riteni minoties no Liepājas uz Rīgu tikai ap Saldu sāku sajust izsalkumu. :)
Hints ir to visu izrīt, pirms tas ir sabriedis šķīvī. Tad tas viss pilnībā sabriesst tikai vēderā un reāli vēders ir vel pilnāks.. :) Tiaki pietiekami šķidruma jādzer.

Atbildēt


Nestandarts

from: [info]heishy
date: Okt. 1., 2017 - 01:35 am
#

Miegainums var būt no elementāra D vitamīna trūkuma. Ja saule nav tuvumā, jāmeklē citi varianti kā uzņemt. :)

Atbildēt


iokaste

from: [info]iokaste
date: Okt. 1., 2017 - 07:17 am
#

Vajg paēst 2x pirms tam, nevis vienas brokastis.

Atbildēt


from: [info]spuldziite
date: Okt. 1., 2017 - 11:29 am
#

Jou, miegainumu es ar uz veicu ar divām brokastīm un pusdienlaikā neēdot neko siltu (ar parasti iepriekšējās dienas vakariņas līdzi, parasti low carb, bet pusdienās nereti ēdu līdzi maizīti vai ekstāzē porciju siera). Ogļhidrātus uzņemt ne tikai kartupeļu un makaronu veidā, daudz dārzeņu, pākšaugu jāēd, tie sagādā ilgāku sāta sajūtu . Pēc siltiem ēdieniem baigi nāk miegs, ja tomēr sanāk /gribas ko siltu saēsties, ejam ar kolēģiem 10 minūtes svaiga gaisā ap kvartālu. Pēcpusdienas nogurumam pretojos ar zaļo vai mates tēju un burkāniem, gurķiem vai augļiem.

Kas vēl palīdzēja savākt vielmaiņu, lai nav baigais nogurums, bija atteikšanās no fast und convenient food, kuros baigi daudz cukura. Pirmās nedēļas bija šausmas, bet pēc tam arī pēcpusdienas nogurums samazinājās. Kafijas ierobežošana (viena kafija dienā, tā no rīta, bez cukura) ar palīdzēja.

Atbildēt