Iksirugumta ([info]po) rakstīja,
@ 2018-05-19 12:38:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
mazliet par tabu
Varbūt jānomet te burtos daļiņa domas. Kādu laiku šķiet, ka runāt nav vērts. Vismaz ar tiem, ar kuriem vajadzētu. Jo neaizies. Nu, vai varbūt man vienkārši bail no kārtējā pārpratuma, kuri birst kā no pārpilnības raga, domājams, slēptu vai neapzinātu motīvu dēļ. Tāds viš, tas cilvēks, ir.

Viens liels samežģījums (ak, cilvēk..) griežas ap tā dēvēto "feminismu", lai ko arī tas katrā brīdī nozīmētu. Varbūt tieši šī termina genderfluīdisms raksturo tā problēmu - vai tā turētāju problemātisko taktiku. Kas nu kurā brīdī ir izdevīgāks, to var pabāzt zem taisnības karoga - sarkanāka vai daudzkrāsaināka. Vai tagad jau - zem bezkrāsaina, it kā noteiktas nostājas nebūtu pakļaujamas kritikai. (Pārfrāzējot Voltēru - mūs valda tie, kurus nedrīkstam kritizēt.)

Mums te večus izšāva jau gana sen. Vai vismaz sakropļoja - garīgi un fiziski. Jo sievietēm, protams, kara kalpība nav obligāta. Tad komunistiski feministiskā Padomju Savienība (jau jūtu kā dusmās piesarkst sejas un karogi) rūpīgi izskauda vīrišķo noteikšanos un sabiedrības laušanai kultivēja Stiprās Sievietes tēlu - kurš joprojām ir tik nemirstīgi populārs šajā pasaules malā. Mēs nenoliedzami dzīvojam matriarhātā, sabiedrību un attiecības galvenokārt dominē sievietes. Tas vienkārši ir fakts - ja kāds to nevar atzīt, tad tas ir tikai viņa prāta slīpais klibums.

Skaidrs, ka sievietes (protams, ne visas - lūdzu atcerēties, ka apzinos izņēmumu esamību) grib stiprus večus, kuri var būt rupji un dzīvnieciski, valdonīgi un paštaisni! Izklausās kreizī, vai ne? Izklausās. Jo arī to nedrīkst ne atzīt, ne pat apcerēt. Jo sievietēm ir daļēji izdevīgs pašreizējais stāvoklis, kad viņas drīkst pieprasīt jebko un nedabūšanas gadījumā nevis vienkārši apvainoties, bet arī atriebties un safantazēt jebkādus melus, lai iznīcinātu "pāridarītāju". Un sievietēm, protams, tā tēlainā pasaule ir daudz dzīvāka. Kā bērniem. Varbūt skolotiem, varbūt sapucētiem, bet ne morāli nobriedušiem. Protams, arī veču, kas varētu audzināt ģimeni un sabiedrību, mums te nav (neatkārtošu iemeslus). Tiesa - paaudžu traumas, nevis pārpumpētas visatļautības dēļ. Bet ne par to ir stāsts un ne tas te tagad būtu jāattaisno vai jānosoda.

Tad nu kopumā visa lielā problēma ir savelkama tādā paradoksā, kurā sievietes uzdod sevi par nabadzītēm un var izmantot visus līdzekļus, lai dabūtu to, ko viņām iegribas, bet tam nav nekāda regulējošā mehānisma (izņemot ilgtermiņa nožēlojamību, kuru saprot tikai attopoties neauglīgas un indīgas vecmeitas statusā vai toksiskā laulībā ar kādu, kurš ar maldināšanu piejūgts kā materiālo resursu avots) - jo sievietes vienkārši nedabū pa muti. Viņas var draudēt ar vardarbību vai ar nāvi un to arī īstenot, bet tam pretī nestāv nekas. Jo, kā tu vari neizdabāt raudošai sievietei? Un pieauguši cilvēki taču tēlo daudz labāk nekā bērni. Un tajos melu izdedžos mums pēc tam jādzīvo.


P. S.
Es saprotu, ka dabūšu par šito pa galvu. Tāpat kā var norauties par antisemītismu, pasakot jebko žīdiem nevēlamu. Arī femimarksistu ideoloģiskā skola ir izkopta līdz smalkai terminoloģijai un grandiozi finansētām institūcijām. Tāds tas varas mehānisms, un tā rīcībā ir daudz jaudīgāki ieroči par cibiņu.
Bet var jau vienkārši parakstīt. Un ne jau tā kā te daža - apmelošanai, šantāžai un graušanai - bet skaidrākam skatam.

Es gribētu, lai nebūtu par šito jārunā. Protams, sekos kaut kāds murgs komentāros. Nu i nafig. Bet ko var darīt.


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]extranjero
2018-05-19 13:34 (saite)
Es šajā sakarā skatos uz sickboy un khosmos konfliktu cibā. Gan jau ka abi nav nekādi eņģelīši, bet sickboy tiek cibā regulāri nosodīts un ir kļuvis par cibas mīmu negatīvā vērtējumā. Savukār par khosmos vispār neviens neuzdrošinās kaut ko sliktu pateikt, lai gan tieši viņa visvairāk nodarbojas ar stalkingu un ir jūtami nestabila būtne.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]po
2018-05-19 13:43 (saite)
Jā, nu, iespējams, ka tieši šī psihiski slimā būtne savā sairšanā man radījusi būtisku daļu iespaida par latviešu feministēm. Gandrīz komiski, ka, atrodoties vienā paziņu lokā, esmu izturējies pret viņu īpaši labi, bet par to saņemu personiskus uzbrukumus, apmelojumus, vardarbības draudus un tamlīdzīgus murgus. Acīmredzot viņai ir grūti iedomāties, ka kāds var viņu negribēt. Tas vispār ir tā tipiski, sevišķi feministēm, iztēloties, ka psihotiski narcistiska pašpārliecinātība ir seksīga un iekārojama. Spriežu, ka tas arī ir stipru veču trūkuma dēļ, kuri varētu parādīt, ko nozīmē pamatota pašpārliecība. A kosmosiņš to cenšas uzkultivēt ar rupjību, agresiju un vīzdegunību. Skumji.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]khosmos
2018-12-14 14:38 (saite)
Baigais draugs, kas smejas par kāda cita dzīves sabrukšanu. Drausmas. Ej nomirsti!

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]khosmos
2018-12-14 14:39 (saite)
Tu esi pretīgs sūds, kura dēļ es 12 h atkačājos teltī pūļa vidū no kaut kādām narkotikām, kuras tev iedevuši ar nepareizu nosaukumu. Pretīgais ķēms!

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]khosmos
2018-12-14 14:40 (saite)
Es fucking centos neelpot, lai man nepārsprāgtu sirds. Tu pretīgais tunzivs izstrādājums!

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]khosmos
2018-12-14 14:42 (saite)
12 h es mīzu glāzē, jo nevarēju pamest telti.
Ja tā paskatās, no visiem tu arī varētu būt tas jukušais, kurš uzlauza manus interneta kontus. Tu esi to darījis arī Signei. Pretīgais sūds

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]khosmos
2018-12-14 14:45 (saite)
Kristap (ja tas vispār ir tavs vārds), tu runā aplinkus un piesauc feminismu, bet vnk gandrīz noindēt un pamest vienu pūļa vidū meiteni tev nav nekādu problēmu. Kāds jauks puisis! Kā princis! Īsts aizstāvis un mīļuma un siltu attiecību cienītājs.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]mansgan
2018-05-19 22:54 (saite)
kāds tur sakars kaut kādam konfliktam? viens ir vienkārši aizgājis šķērsām, otra arī. bet pirmais sludina, tad nu arī saņem reakciju.vai Tu pretstati sickboy sviestu feminismam???

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]hauf_milk
2018-05-19 15:42 (saite)
+

(Atbildēt uz šo)


[info]miligrami
2018-05-19 16:36 (saite)
Skaidrākam skatam pilnīgi noteikti ir jārunā, bet tu jau īsti nepiedavā nekādu jēgpilnu diskusiju tam. Būtībā viss aprakstītais ir ārkārtīgi sadramatizētas ģeneralizācijas, pie kā - spekulēju - novedušas kaut kāda vilšanās. Arī baigi daudz vērtību spriedumu. Arī nav īsti skaidrs, vai runa ir konkrēti par latviešu sievietēm, vai visas tās manipulācijas un visatļautības regulācijas trūkumus tomēr ir tāda bioloģiska specifika tieši vispār sieviešu dzimumam kā tādam. Arī, kur ir vaina tā saucamajai smalkajai terminoloģijai? Vai tas traucē risināt diskusiju, jo kaut kas nav saprotams? Es labprāt parunātu par to visu, bet šobrīd te ir visai maz par ko runāt.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]po
2018-05-19 16:44 (saite)
Es jau nemaz negribu "parunāt". Redz, mormoņiem un World of Warcraft arī ir ļoti smalka terminoloģija. Es šobrīd negribu tērēt savu brīvo laiku, peroties pa kaut kādiem paranoiskiem murgiem un to attaisnojumiem.
Ja neko no manis rakstītā neuztvēri - man žēl tava zaudētā laika. Varbūt kāds uztvers un pārbaudīs vismaz vienu vai otru pieņēmumu par kosmisko kārtību augstāk aizskartā ideoloģiskā imperatīva kontekstā.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]miligrami
2018-05-19 16:55 (saite)
"Bet var jau vienkārši parakstīt. Un ne jau tā kā te daža - apmelošanai, šantāžai un graušanai - bet skaidrākam skatam." -- es no šī pieņēmu, ka vēlies tikt pie skaidrāka skata, tb nenolasīju, ka šis ieraksts jau ir tas skaidrais skats un diskusija slēgta. Man likās, ka daļēji pats apzinies, ka tieši tās visai kategoriskās nostājas dēļ apzinies, ka tavs ieraksts tieši reprezentē to, ko varētu nosaukt par paranoiskiem murgiem. Feminisms - nevienā no tā nozīmēm sarunvalodā, lai arī, manuprāt, tāda ir tikai viena - neparedz kaut kādu sieviešu visatļautību, neiedrošana uz pretīgu rīcību vai jebko tādu. Jā, tā ir ideoloģija, kas paģēr, ka sievietēm nevajadzētu sist pa muti. Šis apgalvojums nenozīmē, ka sist tāpēc vajadzētu vīriešiem vai ka vardarbība pret vīriešiem (arī no sieviešu puses) būtu jebkādā veidā leģitimizējama. No tevis rakstītā var uztvert, ka tā ir galvenā problēma. Un es tikai gribēju norādīt, ka pat ja pastāv atsevišķi gadījumi, kuros tiešām tā ir noticis, tas vispār nekādā veidā neattaino kaut kādu vispārēju tendenci.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]po
2018-05-19 17:08 (saite)
"Feminisms" kalpo kā aizsegs - tāpat kā "antisemītisms" un "rasisms", kaut nav rasistiskāku cilvēku par žīdiem un Rietumu nēģeriem. "Feminisms" nenozīmē īsti neko. Tāpat kā "demokrātija". Bet, ja izliekamies, ka "feminisms" nozīmē "sievietēm nevajadzētu sist pa muti", tad mēs dzīvojam feminisma utopijā - un jau sen. Savukārt, sievietēm tiek piedots teju viss - kulturāli - un tās nekad nedabū pa muti, bet pilnīgi brīvi un nekontrolēti nododas vardarbībai pašas, turklāt piesedzoties ar "feministisko" argumentu, ka Es Taču Esmu Sieviete jeb Man Viss Ir Atļauts. Bet ir, jā, te viens otrs konkrēts gadījums, kad dzimumlīdztiesīgā sabiedrībā vajadzētu nu tā Kārtīgi iedot pa muti - bet, saproti, nedrīkst. Jo sieviete. A citādi nesaprot. Jei bogu nesaprot. Un tikai vāra aizvien lielākus sūdus citiem (un sev, bet par to vismaz pašas maksās). Un es, protams, esmu aizvainots, jo visu mūžu esmu dzīvojis ar pārliecību, ka laba cilvēka/vīrieša pienākums ir izdabāt sievietēm. Neapšaubāmi, tas ir visnicināmākais stāvoklis, vismaz sieviešu acīs. Neko, pacepšos mazliet, un iziešu otrā pusē ar skaidru skatu par to, kā tiešām labāk izturēties. Vispār, liek aizdomāties feministu kaislīgā mīla pret islāmu. Naivi būtu izlikties, ka sievietes tiešām grib līdztiesību - un arī šo novērojumu droši var rakt un pētīt savā nodabā. Neba man tagad viss ar karotīti jābaro - ja dzīves realitāte aiz vārdiem nav atpazīstama, tad runāšana neko daudz nedos.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]miligrami
2018-05-19 17:18 (saite)
bet pēc tādas analoģijas jau jebkurš koncepts, kam nav konkrētu referentu (nevar parādīt ar pirkstu un teikt: "lūk, šis ir krēsls, bet šis - feminisms"), ir tukšs. jā, pārpratumi lielākoties tiešām rodas no runāšanas garām vienam otram, bet tā diemžēl valoda strādā. bet jā, es esmu feministe, manī nav nekādu siltu jūtu pret islāmu (arī ne pret kristietību vai hinduismu for that matter). un jā, es tiešām gribu līdztiesību. bet līdztiesība nenozīmē to, ka es gribu būt kā džeks. ir tas banālais piemērs par kāpnēm - tas, ka te ir kāpnes, kuras visi brīvi var izmantot, nav līdztiesība. līdztiesība ir tas, ka blakus ir arī lifts, ar kura palīdzību arī cilvēks ratiņkrēslā var tikt līdz augšai. un nē, ar šo līdzību es nesaku, ka sievietēm būtu būtisks handikaps, salīdzinot ar vīriešiem. tomēr visi te uzstāj, cik ļoti vīrieši un sievietes ir atšķirīgi - un tieši šīs konkrētās atšķirības ņemot vērā, mēs arī tikai varam tikt uz īstenu līdztiesību. kaut vai sākot ar to, ka tevi darbā nenodirš un neizņirdz, ja esi emocionāla hormonu dēļ mēnešreižu laikā (banāls piemērs, diemžēl populārs praksē). un feminisms nevienā brīdī nenoliedz, ka arī pret vīriešiem vietām pastāv netaisnības, stigmas un citas huiņas visādu aizspriedumu dēļ.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]po
2018-05-19 17:32 (saite)
Nesaku, ka varam atgriezties laikā vai ka tas tiešā veidā būtu jāmēģina, taču miljoniem gadu pastāvēja tevis aprakstītā līdztiesība, līdz boļševiku revolūcijas ietvaros tika uzburts mīts par dažādām "netaisnībām", tostarp - starp dzimumiem. Ilga un rūpīga komunistu darba rezultātā arī Rietumi ir pārliecināti par to, ka sabiedriskās lomās jāļauj iekārtoties nevis pēc pielāgotības (sievietes ir labākas medmāsas, džeki - noturīgāki emocionāli prasīgās vadības funkcijās un tml.), bet gan pēc 50/50 principa - pēc "taisnīguma", jo visiem taču jāpienākas pilnīgi vienam un tam pašam neatkarīgi no tā, vai viņš ir sportists, kapracis, ģenerālis, midžets, matemātikas ģēnijs vai komatozs dārzenis. Visi ir vienlīdz labi šuvēji un projektu vadītāji, un bruģa licēji - ja tikai viņiem dotu visu un visus nepieciešamos, lai šis sapnis izskatītos pēc īstenības...

Sievietes ir tikpat īstas kā vīrieši, par to nav jādiskutē. Un, jā, mēs esam ļoti, ļoti atšķirīgi. Un sievietes šobrīd izmanto vīriešu pasauli un vīriešu valodu, lai pieprasītu to, ko viņi ir gatavi dot, cienot sievišķo. Bet - sievietes to sistemātiski izmanto ļaunprātīgi, jo vīriešu prāts ir būvēts citādi un nespēj tā manipulēt ar sievišķo kā sievietes - ar vīrišķo. Vot tev - līdztiesība.

Nepieprasu reparācijas, vnk konstatēju faktus. Ir vājprātīgi daudz popsīgu maldu par tēmu. Un tos ir grūti lauzt, jo tie kultivēti vairāk nekā simt gadu un tajos balstīta liela daļa mūsdienu popkultūras. Tostarp - "feminisms" (kurš tevis minētajā ideālā jau izsenis ir īstenots un pāraudzis postoši nelīdzsvarotā matriarhātā).

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]miligrami
2018-05-19 20:58 (saite)
nu paga, moš es kaut ko neesmu sapratusi pareizi, bet es līdztiesību redzu first and foremost kā pašnoteikšanās brīvību abiem dzimumiem. ļoti ilgu laiku mēs esam dzīvojuši pasaulē, kurā vīrieša dzīvība ir somewhat disposable - obligātais militārais dienests ir tikai vīriešiem, karo vīrieši, avārijas situācijās pirmie jāglābj bērni un sievietes utt utjp. daļēji gan jau to var norakstīt uz kaut kādiem reprodukcijas instinktiem (lai atražotos, pietiktu arī ar pāris vīriešiem un daudz sievietēm), un daļēji pieņēmumā, ka vīrieši ir fiziski stiprāki / izturīgāki. pat ja tāda tendence tiešām pastāv, arī tas sakņojas daudz dziļāk. sieviešu loma vēsturiski daudzviet bijusi dekoratīva, "mājas sajūtas" radītāja. objektifikācija ar visām no tā izrietošajām sekām - vēl ne tik sen, dažas desmitgades atpakaļ, arī tādā ķipa demokrātijas monstrā kā asv laulātais draugs varēja izvarot savu sievu bez tiesiskām konsekvencēm, jo laulību ietvaros negribēts sekss nekvalificējās kā izvarošana. pie šī es atgriezīšos vēl -

vienlīdzība nenozīmē 50/50 kvotu sistēmu darba vietās, man tas liekas tizli. bet man absolūti tizla liekas arī pilnīgi segregācija "vīriešu" un "sieviešu" darbos. un viss tas glass ceiling - tas ir a thing, tā nav "smalka terminoloģija", tieši šo aizspriedumu "noturīgāki emocionāli prasīgās vadības funkcijās" pēc. pat ja vidēji aritmētiski tiešām tādas tendences būtu novērojamas - nu un? ja ir kāda sieviete, ar ļoti labām prasmēm un degsmi, tad kaut ko neļaut viņai tikai tāpēc, ka ir sieviete - tas ir debīli. tas nenozīmē, ka tagad visām sievietēm jāraujas uz pozīcijām, kurās procentuāli pārsvarā dominē vīrieši, bet ja kāda tā vēlas, tad ir nenormāli debīli, ja viņai spieķus riteņos liks tikai fakts, ka viņa ir sieviete. tas pats ar vīriešiem - ja kāds vēlas būt dārziņa audzinātājs, tas nenozīmē, ka viņam ir pedofīliskas noslieces. tāpēc šīs genderiskās stigmas ir debīlas. es, piemēram, vēlos, lai profesionālās futbola komandas ir miksētas, bet man riebtos, ja tas nozīmētu, ka obligāti pusei jābūt sieviešu. man pietiktu ar domu, ka teorētiski tas vispār ir iespējams - ja kāda maza meitene vēlas spēlēt pasaules kausā un ir tiešām talantīga, tad viņa to varēs un tiks vērtēta tikai un vienīgi pēc saviem skilliem, nevis pēc dzimuma.

tagad, protams, sekos jautājums par to, kāpēc tad sievietes neraujas likt bruģi vai būt ogļraces, ķipa cherry picko benefitus no vīriešu dzīvēm līdztiesības aizsegā, izvairoties no ne tik foršajām blaknēm. un šis man liekas jau kaut kas daudz dziļāks un vairāk fucked up - lai cik liela feministe es arī varētu nebūt, es tāpat esmu sociāla būtne, kas vergo kolektīviem standartiem par lietām. es varētu uzkačāt nenormālu muskuļu masu un tiekties uz to, lai esmu tiešām stipra, kas pats par sevi man liktos brīnišķigi, bet es vēl kādureiz šajā dzīvē labprāt tomēr gribu attiecības un pišukus, un tur mans izskats tiks tiesāts tikpat bargi kā džeku gadījumos viņu statuss, un te tiešām kaut kāds nabaga Markss nav pie vainas. sievietes vērtību rietumu pastāvošajā kārtībā nosaka viņas izskats un piemīlīgums (cik viņa ir agreeable). tāpēc arī visi ntie mēmi par nedabūjušajām feministēm, par to, cik sadramatizēti tiek uztverta sieviešu agresija kā kaut kas neadekvāts. džeku agresija - fine, tāda ir viņu "daba". karoče, to visu es saku ar domu, ka moš arī sievietēm nebūtu iebildumu kādai pastibīt ogles un palikt bruģi, bet sieviešu fiziskais spēks (pretēji vīrieša) nekas nav ticis godināts kā tikums, un likumsakarīgi - nekad nav arī bijis mērķis uz ko tiekties.

labi, man vietām jau paliek par grūtu, jo tik daudz virzienu, kuros domas slīd un grūti to noturēt vienā koherentā plūdumā, bet karoče līdztiesība kā pašnoteikšanās (arī sieviešu) - tāda vēl nekad rietumos nav bijusi. un šis vēl ir ļoti, ļoti tālu līdz "postoši nelīdzsvarotam matriarhātam".

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]extranjero
2018-05-20 01:05 (saite)
Nezinu gan par kādiem griestiem tu runā, ja ļoti uzņēmīgas sievietes visos laikos spēja panākt, ko gribēja. Vienkārši vairums no viņām to negrib, un būt par līderi (aktīvu politiķi vai uzņēmēju utt.) prasa vēl lielāku atdevi un prasmes nekā bruģa likšanai.

Man šķiet, ka sievietes arī vairāk raksturo tavs pēdējais izteiciens, ka domas klīst dažādos virzienos. Emocionālas izpausmes bez skaidrības, ko īsti gribēji pateikt.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]miligrami
2018-05-20 01:17 (saite)
negrib vai ir conditioned negribēt, jo tas neatbilst vadošam priekšstatam par to, kādai sievietei ir jābūt? teiksim tādai, kurai domas plūst dažādos virzienos, jo tās ir emocionālas izpausmes bez skaidrības, ko īsti ir gribējies pateikt, nevis jo nav iespējams sekmīgi nokomunicēt šādā casually passing by formātā to, ka šī nav kaut kāda konkrēta, izolēta problēma, kuru var atrisināt četros paplašinātos teikumos? es tomēr ceru, ka vīriešus neraksturo trivializācija un tik vieglprātīga īstenības izteiksmes lietošana kādu tu te augstāk piekop.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]extranjero
2018-05-20 01:38 (saite)
Gudras, praktiski izmantojamas lietas visbiežāk ir sarakstītas zinātniskā stilā. Sievietes arī spēj šādu stilu lietot, ja tām ir interese un sievietēm ir tāds pats intelekts kā vīriešiem. Bet viņām šāda interese ir retāk, un tas ir normāli – sabiedrības eksistēšanai sociālās lietas ir ļoti svarīgas, un sievietes aizpilda šo nišu, kamēr vīrieši vairāk risina tehniskos jautājumus.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]po
2018-05-20 12:08 (saite)
Kamēr darba devējam būs izdevīgāk algot sievieti (jo viņa darbu padara labāk), viņš algos sievieti - kaut vai ogļrača lomai.
Kamēr džeki vēl spēs krāmēties ar sieviešu untumiem, tikmēr viņi dos pišukus.
Viss ir kārtībā.
Tiesa, kad sievietes kļūs par ogļračiem un dzimumu attiecību vairs nebūs, tad droši vien būs jāiztiek arī bez pišukiem un pēcnācējiem. Bet gan jau arābi uzars mūsu panīkušo zemi.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]krishjaanis2
2018-05-20 00:34 (saite)
Kad tu vienreiz kaut uz mirkli iedomāsies, ka sadramatizētas ģeneralizācijas ir tieši tas, kas uzvedina uz jēgpilnu diskusiju? Dramatizēt un ģeneralizēt ir normāli, tā darbojas doma - deal with it.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]miligrami
2018-05-20 01:25 (saite)
kad tu vienreiz pamanīsi, ka es tieši ar to te dīloju? es taču vedināju uz sarunu, cik jēgpilnu - tas ir cits jautājums. dramatizēt un ģeneralizēt ir pierasta prakse, tādā ziņā tas tiešām ir normāli. bet kad tu vienreiz sāksi dīlot ar lepnību? grēks taču noved uz dvēseles bojāeju. būtu labāk caur piemēru mācījis mīlestību, nevis augstprātīgi ļečījis.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]krishjaanis2
2018-05-21 13:23 (saite)
jebkura saruna ir jēgpilna, pat dadaiska.

brīnišķīgi, tas ir aptuveni no sērijas: "bet kad tu vienreiz sāksi dīlot ar dusmīgumu? kristieši taču ir jēriņi un dusmoties ir grēks".
tas nekas, ka lepnība - vismaz normālās valodas pasaulē - drīzāk ir personiski iedomāties, ka esi krutāks par citiem un tad citiem ļečīt par savu krutumu, norādot, cik pārējie ir nekruti - un tā kā šāda veida komunikācija ir iespējama tikai personīguma formātā, tad man grūti ko tādu samanīt pie sevis, jo mani neinteresē personas, mani interesē tikai argumenti un taisnība.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]fedrs
2018-05-19 19:08 (saite)
No sirds jūtu tev līdz. Uzzvani 1188 - varbūt ir kāda palīdzības grupa no sieviešu vardarbības cietušajiem vīriešiem!

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]po
2018-05-19 19:10 (saite)
Ha ha ha :DDDD

Kādu grupiņu pats tur atradi?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]mansgan
2018-05-19 23:08 (saite)
cik asprātīgi atcirsts...


es laikam dzīvoju citā kosmosā. neviens mans rads/draugs/paziņa nedzīvo kopā ar stulbu govi, kam vajadzētu uzšaut pa muti. un otrādi.
tev visa cēlā vīriešu cilts ir spiesta pakļauties stulbām feministēm. es nezinu, pameklē citu sabiedrību. lai tās stulbās govis paliek kopā ar patriarhālajiem maitām?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]gnidrologs
2018-05-19 22:48 (saite)
I hear ya.

(Atbildēt uz šo)


[info]saikne_neochin
2018-05-19 23:22 (saite)
viedokļi pār cilvēkiem /-cību

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]po
2018-05-20 16:37 (saite)
Viens pirksts rāda uz citiem, kādi 3 – uz sevi.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]sarkanvilks
2018-05-19 23:25 (saite)
Pielikt roku kopējai lietai ir katra krietna feminista uzdevums!

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]po
2018-05-20 12:10 (saite)
Un padarīt privāto par kopējo.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]sarkanvilks
2018-05-20 15:46 (saite)
Atslēgas vārds ir "padarīt"!

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?