Journal    Friends    Archive    User Info    memories
 

as i dream about movies they won't make of me when i'm dead -

Jan. 18th, 2016 12:40 pm 104 comments - Leave a commentPrevious Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry

Comments:

From:[info]black_data
Date:January 18th, 2016 - 01:27 pm
(Link)
Es, protams, atkal varu sarunāt muļķības, bet vai glaimi un lišķība neparedz to, ka ir vieta arī frāzei, "ai, ai, cik interesanti, ka studijā tikai zēni", pie tam neatkarīgi no šīs replikas izteicēja dzimuma?
From:[info]sirdna
Date:January 18th, 2016 - 01:37 pm
(Link)
A kopš kura laika glaimi un lišķība skaitās kaut kādas universālas konstrukcijas, kas pielietojamas jebkurā situācijā bez jebkādām korekcijām?
From:[info]black_data
Date:January 18th, 2016 - 02:00 pm
(Link)
Kurš tad ir tas kritērijs, kas repliku padara par glaimiem?
From:[info]sirdna
Date:January 18th, 2016 - 04:13 pm
(Link)
atšķirība, imho, ir emocionālajā reakcijā, kādu cenšas panākt replicētājs vs glaimotājs.
From:[info]hotai
Date:January 18th, 2016 - 01:39 pm
(Link)
es pieļauju, ka, ja ieiet studijā un priecīgi pateiktu "ai, ai, cik interesanti, ka studijā tikai zēni", iegūtu interesantus skatienus un varbūt kādas netradicionālas attiecības.
From:[info]extranjero
Date:January 18th, 2016 - 02:10 pm
(Link)
+

Tak skaidrs, ka cilvēks, kurš tā intervijā teica par sievietēm, prātā domā, kā ar viņām pārgulēt. Un feministes no tā raustās, jo baidās no slut shaming.
From:[info]penny_lane
Date:January 18th, 2016 - 02:13 pm
(Link)
es tikai piezīmēšu, ka feminisms iestājas pret slut shaming, un ne sūda nebaidās.
From:[info]extranjero
Date:January 18th, 2016 - 02:18 pm
(Link)
Jā, tas ir interesanti, ka feminisms ir tik pretrunīgs! No vienas puses iebilst pret slut shaming, bet praksē to īsteno visstiprākajā veidā. Tā nav mana ideja, ja kas.
From:[info]penny_lane
Date:January 18th, 2016 - 02:27 pm
(Link)
un kādā sakarā šis ir saistīts ar feminismu?

bet atbildot uz tavu jautājumu, būtu sen laiks ievērot, ka mēdz būt gradācijas, arī feminismā, padomā tikai.


p.s. tā kā esmu manījusi tavu talantu spēt operēt ar dažādiem faktiem, un mēģināt savu viedokli pierādīt jaucot terminus, izmantojot false premises utt., brīdinu, ka vienā brīdī pārtraukšu šo sarunu, ja uzskatīšu, ka nav vērts tērēt laiku.
From:[info]extranjero
Date:January 18th, 2016 - 02:43 pm
(Link)
Es jau nenāku šeit, lai kādu pārliecinātu. Man vienkārši pašam ir interesanti uzzināt kaut ko jaunu un dziļāku. Šoreiz tas, ka feminism as ultimate slut shaming bija atklājums man pašam. Jo tas vienīgais dziļāk izskaidro, kāpēc tu šito uzrakstīji, turklāt nosaucot to par seksismu. Kāpēc sievietes to nevar uztvert kā komplimentu? Nu varbūt par sliktu, šablonisku un garlaicīgu un neiederīgu, darbam traucējošu komplimentu, jā. Bet seksismu? Vai tas ir tāpēc, ka baidāmies uztver seksualitāti kāda tā ir, un cenšamies to kontrolēt vissmalkākajā veidā?
From:[info]jim
Date:January 18th, 2016 - 04:08 pm
(Link)
es goda vārds nesapratu, kā pie ieraksta, kur pausts aizkaitinājums par situāciju, kurā kāds visu laiku norāda savu izbrīnu par cilvēku grupas dzimumu, ienāca frāze "feminisms kā ultimate slut shaming". paskaidrosi vēlreiz?
(no subject) - (Anonymous)
From:[info]unpy
Date:January 18th, 2016 - 01:40 pm
(Link)
Paredz, ja teicēja galvā ir doma, ka tas šiem zēniem patiks, nevis vinš vienkārši atrausies pa gurķi. Šajā gadījumā jau arī cilvēkam savā galvā šķiet, ka viņš izdara ko tikpat patīkamu kā pārdevējs kasē, kurš kādai kundzītei pāri 30 uzprasa pasi, kad šī alkoholu pērk, jo iespēja uzrauties uz karojošu feministi, kurai no cīņas pret seksismu brīvajos brīžos patīk apspriest, cik ļoti viņai patīk jauni puikas, ir diegan neliela:))
From:[info]black_data
Date:January 18th, 2016 - 02:06 pm
(Link)
Interesanti, ka izteikt lišķīgas piezīmes jauniem puikām patīk tikai karojošām feministēm, bet citādi ok. Es gan arī labprāt darbā nesaņemtu lišķigas piezīmes, tīri tā drošības pēc, bet kur nu man līdz jauniem puikām.
From:[info]penny_lane
Date:January 18th, 2016 - 02:16 pm
(Link)
darba attiecības vs attiecības bāros. tu izpildi manu pasūtījumu un viss. ja attiecīgajā situācijā profesionālajā gultnē nezinātu, ka šī ir pēdējā mūsu tikšanās, būtu izlamājusi. zinot, ka šos abus galīgi ne zēnus atstāšu citās rokās, sakodu zobus un mēģināju izdarīt savu darbu, ignorējot šo visu.



From:[info]unpy
Date:January 18th, 2016 - 02:23 pm
(Link)
Liela daļa cilvēku ir stipri vienkāršāk konstruēti un vienādi dzīvo dzīvi gan darbā, gan ģimenē, draugu lokā vai bārā, tas arī viss :)
From:[info]penny_lane
Date:January 18th, 2016 - 02:27 pm
(Link)
tiešām? jocīgi, man likās, ka cilvēki, visi, ko es pazīstu, ietur diezgan dažādas pozas, it sevišķi jau nu ģimenē vs darbā, vai bārā vs ģimenē.
From:[info]unpy
Date:January 18th, 2016 - 02:30 pm
(Link)
Tiešām. Manā paziņu lokā pietiek cilvēku, kuri ir +/- visur vienādi. Ja bravūrīgi, tad arī darbā un attiecībās pat ar priekšniecību, ja rāmi, tad rāmi arī bārā.
From:[info]penny_lane
Date:January 18th, 2016 - 02:35 pm
(Link)
pie tam ir tādas biš normas, vai, teiksim, ieteicamā rīcība.


droši piepisies bārā, droši!

darbā... zini...neies cauri.
From:[info]unpy
Date:January 18th, 2016 - 02:45 pm
(Link)
Nu, to jau sapratu, ka gribi, lai darba attiecībās pret tevi izturas kā pret bezdzimuma kluci, bet bāros - kā pret riktīgi iekārojamu jaunkundzi, gan jau, ka vairums šitā māk un dara, bet tiešām ir arī tādi, kuriem šādi nesanāk.
From:[info]iive
Date:January 18th, 2016 - 02:30 pm
(Link)
Bet lielākā daļa nestrādā vienā industrijā uneapmeklē vienus krogus ar Peniju!
Man nedaudz šķiet, ka Tev iepaticies arguments "ir tāda liela cilvēku grupa". ;)
From:[info]unpy
Date:January 18th, 2016 - 02:37 pm
(Link)
Proti, gribi teikt, ka tieši Penijas pārstāvētajā industrijā ir ļoti izteikts nošķīrums darbs vs privātā dzīve? :))

Izklausās ne ļoti, piekrītu, kā būtu bijis pareizāk norādīt uz to, ka ir diezgan daudz cilvēku, kuri sevi neapgrūtina ar padsmit lomu dažādām dzīves situācijām spēlēšanu?
From:[info]iive
Date:January 18th, 2016 - 02:42 pm
(Link)
Nu jau nu, kur tad mums zināt, kas pareizāk!
Penijas industrijā esmu sastapusi visādus brīnumus, visvairāk mani fascinē meta lomu spēles pasākumā "nepiespiests vakars ar lielāko klientu". Tās droši vien var arī nesaukt par lomām, bet atvērtības pakāpēm. Kā draugu loki Cibā. Ir publiskais profils, ir draugu loks, ir specifiskas interešu grupas. Un korporatīzie burziņi ir kā tēlot, ka tu raksti draugu lokam "tie, kam trijos naktī izkaukt pasaules šausmas", patiesībā aizrautīgi stāstot pašas triviālākās lietas, ko pasniedz kā uzjautrinošas un savā dzīvē supernozīmīgas lietas.
From:[info]black_data
Date:January 18th, 2016 - 03:24 pm
(Link)
Kas ir liela daļa cilveku? Kaut kā tie primāti ir iedresēti, ka uz darbu jāvelk šlipse, bet mājas var staigāt speķainās tenuškās. Gan jau var iemācīt, ka nevajag kolēģes iepērt ar lineālu, pat ja tu mājās tā sodi meitas par sliktām atzīmēm.
From:[info]unpy
Date:January 18th, 2016 - 03:29 pm
(Link)
Nu, jā, kā jau [info]iive minēju, iespējams, tas ir tālab, ka man pašam nav pārlieku plašs tas diapazons, līdz ar to grūti iztēloties, ka dikti jāvaldās, lai neizdrāztu kolēģi turpat kabinetā uz galda vai, lai neiekrautu klientam pa muti tikpat brīvi, kā to ierasts darīt dzīvesbiedram.

Par lielo daļu cilvēku - lai pārliecinātos, ka nav gluži tā, ka tikai manā iztēlē ir cilvēki, kas nav nemaz tik dažādi dažādos apstākļos(neliegšos, ir gadījies, ka kļūdos un pamatīgi kļūdos), uztaisīju aptauju, tad jau uz vakaru varēs redzēt, kā ir vai nav.
From:[info]penny_lane
Date:January 18th, 2016 - 03:49 pm
(Link)
taisnība būs man.