Journal    Friends    Archive    User Info    memories
 

as i dream about movies they won't make of me when i'm dead -

Jan. 18th, 2016 12:40 pm 104 comments - Leave a commentPrevious Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry

Comments:

From:[info]extranjero
Date:January 18th, 2016 - 03:00 pm
(Link)
Kaut kur bija raksts, ka tieši uz kopīgām interesēm (it īpaši, algoto darbu) veidotas attiecības ir labākas, bet bāros veidotās ne parāk. Gan jau ka viss ir sarežģītāk, bet ideja, ka vajag izslēgt visas seksualitātes izpausmes darba vietā, izklausās ļoti perversa.
From:[info]unpy
Date:January 18th, 2016 - 03:17 pm
(Link)
Godīgi sakot, nedomāju, ka tās seksualitātes izpausmes darba vietā vai kaut kur citur tik vienkārši ir izslēdzamas.
From:[info]black_data
Date:January 18th, 2016 - 03:19 pm
(Link)
Šī doma šķiet perversa aiz izmisuma? Var pastaigāt uz Mika Ozoliņa un Uģa Kuģa lekcijām.

Kaut kur ir rakstīts, ka sievietēm patīk, ka viņām kniebj dibenā, kaut kur citur, ka sekss vispār ir tikai bērnu radīšanai, visjaukākie uzraksti, protams, ir uz sētas.
From:[info]extranjero
Date:January 18th, 2016 - 03:25 pm
(Link)
Nu, ja tu to pielīdzini citām perversijām... Kas tikai vēlreiz apstiprina šo ideju par slut shaming, tikai dažādās izpausmēs.
From:[info]black_data
Date:January 18th, 2016 - 03:46 pm
(Link)
Ko un kam es pielīdzinu? Par kurām perversijām ir runa un kur šeit radās slut shaming?

Visādi citādi ir pieņemts darbā nekomentēt dāmu krūtis un nenest no ofisa virtuves uz mājām cukuru. Īpaši apdāvinātiem ir pat radīti iekšējās kārtības noteikumi, ko paraksta kopā ar darba līgumu, kur, cita starpā, mēdz būt atrunātas attiecības starp kolēğiem. Ja kādam saistošāks šķiet tas, kas rakstīts kaut kur internetos, starp rakstiem, "Desmit veidi kā uz darba rēķina ietaupīt uz kancelejas precēm", tā jau ir viņa izvēle kļūt par sociāli neadekvātu.
From:[info]extranjero
Date:January 18th, 2016 - 03:51 pm
(Link)
Tu minēji kniebšanu dibenā, sekss tikai bērnu ieņemšanai. Slut shaming is tajā izpratnē, ka ir kritika ka, tās, kas to nepieņem, ir izlaidīgas.

Ofisa darbs bieži ir perversija pati par sevi, un man ļoti žēl tos, kam tādās vietās ir jāstrādā.

From:[info]black_data
Date:January 18th, 2016 - 04:07 pm
(Link)
Vispār es seksu bērnu ieņemšanai pretnostatīju kniebšanai dibenā. Kamēr pirmā nav gluži sabiedrības norma, vien atsevišķu reliģiozu cilvēku izvēle, otro parādību pārsvarā var novērot vien vecās filmās. Neesmu gan strādājis gaterī, tas gan. Bet atkal jau attālinoties no pupu un dibenu tēmas, ja cilvēks baidās kādu nosaukt par zagli, jo kāds cits viņu nosauks par skopuli, man būtu bēdīgi, ja tā tiktu uzskatīta par normu.
From:[info]extranjero
Date:January 18th, 2016 - 04:51 pm
(Link)
Tajā rakstā, ko citēju iepriekš, ir ideja, ka šīs normas lielākoties rada pašas sievietes, lai varētu izmantot seksu kā kontroles līdzekli. Tas varētu būt pārāk vienkāršoti, bet kaut kas tajā ir. Krūšu komentēšana varētu būt pārāk intīma un riskanta, bet vispārīgi paslavēšana par sievietes labo izskatu vai jaunu frizūru darba vietā ir norma. Protams, ja sieviete liek saprast, ka viņa to nevēlas dzirdēt, tad saprātīgi būtu to vairs nedarīt. Bet nu mēģināts nav zaudēts. Sliktāk ir, ja ofisā sākas intrigas tieši sieviešu vidū, un slut shaming visbiežāk notiek tieši šādā vidē.
From:[info]hedera
Date:January 18th, 2016 - 05:58 pm
(Link)
"Tajā rakstā, ko citēju iepriekš, ir ideja, ka šīs normas lielākoties rada pašas sievietes, lai varētu izmantot seksu kā kontroles līdzekli. Tas varētu būt pārāk vienkāršoti, bet kaut kas tajā ir."

Nu ja. Jo sekss ir kaut kas, ko sievietes dod un vīrieši ņem, nevis process ko iesaistītie abpusēji izbauda.
From:[info]penny_lane
Date:January 18th, 2016 - 03:47 pm
(Link)
man tevis žēl nevis tāpēc, ka tu pats neapjēdz ko runā, bet tāpēc, ka tu pat nesaproti, ka nesaproti un ko nesaproti, vienkārši bezsakarīgi murmulē, pagrābjot no daudziem nesaistītiem plauktiņiem informācijas drukas, un svēti ticot, ka tas ir argumentēts viedoklis, nevis - murgi. bet nu (turpmāko lasīt tādā maigā balsī kā sarunājas ar psihenes pacientiem vai nepaklausīgiem trīsgadniekiem) man prieks, ka, tavuprāt, tavi argumenti kaut ko apstiprina.

ne visiem cilvēkiem jādzīvo šajā realitātē, izklaidējies savējā. varbūt turpmāk ne manā cibā, jo... man patīk cilvēki, kas spējīgi domāt. katram savas vājības.
From:[info]penny_lane
Date:January 18th, 2016 - 03:49 pm
(Link)
*druskas
From:[info]extranjero
Date:January 18th, 2016 - 03:55 pm
(Link)
Nu ja, par vienu nelielu kritiku, tāds uzbrauciens. :( Bet nu tāda ir cilvēku daba. Lai tev jauka diena!