Journal    Friends    Archive    User Info    memories
 

as i dream about movies they won't make of me when i'm dead -

Jan. 18th, 2016 12:40 pm 104 comments - Leave a commentPrevious Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry

Comments:

From:[info]jim
Date:January 18th, 2016 - 04:47 pm
(Link)
ā, mazliet skaidrāk kļuva. īpatnēji, ka tev liekas, ka sieviete uztver kā komplimentu, ka viņai atgādina, ka viņa ir sieviete, vairākkārt, jo norādītājam ir tik grūti sagremot faktu, ka profesionāli jāsadarbojas ar sievietēm. ieliec jebkādu citu vispārinošu un tikpat arbirtrāru apzīmējumu tajos tekstos, kas tev šķiet neveikli komplimenti. piemēram, briļļaiņi. "ai ai ai, re kā te šodien vieni briļļaiņi!" "pilnīgs prieks ar tik jaukiem briļļaiņiem strādāt!" es tiešām nevaru iedomāties nevienu briļļaini, kurš šādu attieksmi uztvertu kā komplimentu, nevis ar iekšēju wtf. bet lūk, sieviešu situācijā, ja tu voico savu wtf, tev paskaidro, ka tu nosodi tos briļļainus, kas iespējams taščās no šādiem tekstiem.
From:[info]extranjero
Date:January 18th, 2016 - 05:01 pm
(Link)
Es galīgi neredzēju "grūti sagremot". Tas bija tikai neveikli vai pārāk kautrīgi pateikts – man sievietes patīk un es jūtos priecīgs strādāt kopā ar viņām, wink, wink. Vai arī – briļļaini cilvēki mani ļoti uzmundrina, un tad jau teikums "apkārt vieni briļļaiņi" kontekstā iegūst citu nozīmi, ko no malas arī varētu pārprast.

Te droši vien ir jautājums par objektivizēšanu. Teiksim, sievietei gluži dabiski var nepatikt, ka skatās tikai uz viņas krūtīm un nenovērtē viņas ieguldījumu projektā. Tikai pirmais neizslēdz otro – var taču novērtēt gan kā sievieti, gan arī kā profesionāli. Un tad jau daudzas sievietes pat ļoti novērtēs, ka skatās arī uz viņas krūtīm. Lai gan es saprotu, ka tajā ir arī milzīgs abuse potenciāls. Bet es vairāk te teorētiski.
From:[info]jim
Date:January 18th, 2016 - 05:48 pm
(Link)
Es nezinu, kādu sieviešu vārdā tu runā. Te izskatās, ka tu vienkārši atspoguļo savu iepriekšpieņemto aizspriedumu, ka daudzām sievietēm noteikti patīk, ka ar viņām tā runā, un tas (teorētiski, neņem personiski), bet ir radniecīgs izvarotāju/apčamdītāju pieņēmumam, ka sievietei drošvien patīk, ka to dara. No kurienes tev izejas dati, ka "daudzas sievietes pat ļoti novērtēs, ka skatās uz viņu krūtīm"?
From:[info]extranjero
Date:January 18th, 2016 - 06:01 pm
(Link)
Šis baigi izklausās pēc tā, ka tu noliedz seksualitāti kā tādu. Es zinu, ka tu tā noteikti nedomāji, bet nespēju atkost, ko tu tieši gribi pateikt.
From:[info]jim
Date:January 18th, 2016 - 06:12 pm
(Link)
Sanāk tā - ja es pajautāju, no kurienes tev izejas dati, ka daudzām sievietēm patīk komentāri par viņu ķermeni, tad šis jautājums tev šķiet tik absurds, jo tev kā vīrietim ir tik pašsaprotami, ka "daudzām sievietēm noteikti patīk", ka es līdz ar to noliedzu seksualitāti? Tu pamani, ka šis aizspriedums tevī ir tik stiprs, ka tu jau otrreiz ķeries pie kaut kādām oponenta diagnozēm (ja Penijai sākotnējā situācija liekas seksistiska, tad viņa nodarbojas ar "feministisku slut-shaming")? Nē, es tiešām godīgi vaicāju - no kurienes tev dati/pamats pieņēmumam, ka daudzām sievietēm patīk, ka komplimentē viņu ķermeņus?
From:[info]chimera
Date:January 18th, 2016 - 06:15 pm
(Link)
(kādas jūs te visas gudras un savaldīgas (es to bez ironijas), es jau sen būtu vnk nobļāvusies: parā pimpi!)
From:[info]extranjero
Date:January 18th, 2016 - 06:23 pm
(Link)
Manuprāt, tas ir pašsaprotami, ka sievietēm patīk komplimenti. 1) Tās ir vispārīgas pamācības gan par esošām attiecībām, gan par attiecību uzsākšanu. 2) Tā ir arī mana personīgā pieredze.
From:[info]jim
Date:January 18th, 2016 - 06:30 pm
(Link)
Chimera, I rest my case now.
From:[info]penny_lane
Date:January 18th, 2016 - 05:04 pm
(Link)
lieliski. lieliski.

bet jaunajam cilvēkam es jau lejā parādīju durvis, pārāk bieži novērota nespēja uztvert informāciju, nepiepūlies.
From:(Anonymous)
Date:January 18th, 2016 - 05:32 pm
(Link)
dura
From:[info]penny_lane
Date:January 18th, 2016 - 05:42 pm
(Link)
gļēvulītis.
From:[info]jim
Date:January 18th, 2016 - 05:55 pm
(Link)
Šie nav delfi, ja kas.
From:[info]penny_lane
Date:January 18th, 2016 - 05:04 pm
(Link)
lieliski par brillēm, tas ir.
From:[info]zazis
Date:January 18th, 2016 - 10:07 pm
(Link)
mhm, man ar tā šķiet. vienkārši nepārspējams salīdzinājums.

briļļains - cilvēks ar slimām acīm.

kas kaiš sievietei?

kur iesim tālāk?

un par šito es drīkstu dirsties man ir -8.5 dioptrijas.
From:[info]jim
Date:January 19th, 2016 - 12:25 am
(Link)
tieši tā, kas kaiš sievietei, ka visu laiku jānorāda uz to kā kaut kādu speciālu īpašību?
kā jau teicu, ieliec tur citu tikpat randomizētu grupu, piemēram, garmataini cilvēki.
From:[info]unpy
Date:January 18th, 2016 - 05:47 pm
(Link)
Nedaudz novirzoties vai varbūt arī nē no tēmas - vistomēr esmu cieši pārliecināts, ka tāda pasaule, kurā neviens nekompleksotu dēļ savas briļļainības, būtu daudz labāka vieta dzīvošanai par tādu pasauli, kurā par "pavei, cik tev smukas brilles" būtu risks tapt šādi vai savādāk notiesātam.
From:[info]jim
Date:January 18th, 2016 - 05:53 pm
(Link)
"Pavei, cik tev smukas brilles" ir jau drusku izkropļota analoģija. "Pavei, kāds tu smuks zaķis" pāris reizes gadā būtu jauka pasaule. Bet tu iedomājies pasauli, kurā tev katru dienu norāda, ka priekš briļļaiņa tu esi diezgan gudrs. Un katru dienu piesauc tavu briļļainību visnesaistītākajos kontekstos. Un nesaprot, kāpēc tu nejūc prātā no pacilātības par to, ka tava briļļainība ir tik svarīgs un apspriežams aspekts tavā karjerā.
From:[info]hedera
Date:January 18th, 2016 - 05:54 pm
(Link)
Pasaulē, kur vārdu savienojumam "sieviešu kolektīvs" būtu tikai un vienīgi neitrālas konotācijas, arī būtu forši dzīvot.