Journal    Friends    Archive    User Info    memories
 

as i dream about movies they won't make of me when i'm dead -

Jan. 18th, 2016 12:40 pm 104 comments - Leave a commentPrevious Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry

Comments:

From:[info]penny_lane
Date:January 18th, 2016 - 02:27 pm
(Link)
un kādā sakarā šis ir saistīts ar feminismu?

bet atbildot uz tavu jautājumu, būtu sen laiks ievērot, ka mēdz būt gradācijas, arī feminismā, padomā tikai.


p.s. tā kā esmu manījusi tavu talantu spēt operēt ar dažādiem faktiem, un mēģināt savu viedokli pierādīt jaucot terminus, izmantojot false premises utt., brīdinu, ka vienā brīdī pārtraukšu šo sarunu, ja uzskatīšu, ka nav vērts tērēt laiku.
From:[info]extranjero
Date:January 18th, 2016 - 02:43 pm
(Link)
Es jau nenāku šeit, lai kādu pārliecinātu. Man vienkārši pašam ir interesanti uzzināt kaut ko jaunu un dziļāku. Šoreiz tas, ka feminism as ultimate slut shaming bija atklājums man pašam. Jo tas vienīgais dziļāk izskaidro, kāpēc tu šito uzrakstīji, turklāt nosaucot to par seksismu. Kāpēc sievietes to nevar uztvert kā komplimentu? Nu varbūt par sliktu, šablonisku un garlaicīgu un neiederīgu, darbam traucējošu komplimentu, jā. Bet seksismu? Vai tas ir tāpēc, ka baidāmies uztver seksualitāti kāda tā ir, un cenšamies to kontrolēt vissmalkākajā veidā?
From:[info]jim
Date:January 18th, 2016 - 04:08 pm
(Link)
es goda vārds nesapratu, kā pie ieraksta, kur pausts aizkaitinājums par situāciju, kurā kāds visu laiku norāda savu izbrīnu par cilvēku grupas dzimumu, ienāca frāze "feminisms kā ultimate slut shaming". paskaidrosi vēlreiz?
From:[info]sirdna
Date:January 18th, 2016 - 04:16 pm
(Link)
feminisma nav. Tāpat kā nav kristietības vai islama.

Ir daudz, daudz dažādu ideoloģiju, virzienu un vienkārši savrupu īpatņu, kas ir savilkti kopā zem viena termina "feminisms". Attiecīgi, šīs sastāvdaļas bez problēmām nonāk pretrunās ar citām, kā arī vienmēr darbojas universāls paņēmiens - paziņot, ka oponents nekā nerubī no feminisma, jo raugi (piemeklējam sev patīkamāko feminisma variantu) "patiesībā" ir tā!
From:[info]penny_lane
Date:January 18th, 2016 - 04:20 pm
(Link)
palasi, ko tas oponents te runā, tas ir stāsts par to, kā cilvēks diskutējot par suņu barību, izmanto argumentus par tapešu cenas kāpšanu.

vispārīgi. atkārtoju. ir gradācijas. ir paveidi. visam šai pasaulē. bet vienkāršības labad- tas apkopots zem viena virsraksta.

kas ir feminisms? pretspars tādam seksismam kāds minēts ierakstā. vienkāršojot.
From:[info]krii
Date:January 18th, 2016 - 04:31 pm
(Link)
Taisnības labad gan piebildīšu, ka visiem bez izņēmuma feminisma virzieniem, to atzariem un hibrīdiem ir viena vienīga kopīga aksiomātska iezīme - uzskats, ka sieviešu tiesības nav pakārtojamas vai vairāk ierobežojamas kā vīriešu tiesības.
Viss pārējais ir detaļas, kuras, piekrītu, var būt pietiekami nozīmīgas, lai nonāktu pie pretrunām.
From:[info]extranjero
Date:January 18th, 2016 - 04:39 pm
(Link)
"Norāda izbrīnu"? Man liekas, ka tie bija neprasmīgi komplimenti.

Es arī būtu aizkaitināts par šādiem biežiem izteicieniem darba vietā, jo tie reāli traucē, bet nodēvēt tos par seksismu var tikai tie, kas nesaprot dabiskas seksualitātes izpausmes vai arī ienīst tās. Tā arī bija mana kritika – nosodīt to, kas atsevišķām sievietēm patīk, nav nekas cits kā slut shaming.
From:[info]jim
Date:January 18th, 2016 - 04:47 pm
(Link)
ā, mazliet skaidrāk kļuva. īpatnēji, ka tev liekas, ka sieviete uztver kā komplimentu, ka viņai atgādina, ka viņa ir sieviete, vairākkārt, jo norādītājam ir tik grūti sagremot faktu, ka profesionāli jāsadarbojas ar sievietēm. ieliec jebkādu citu vispārinošu un tikpat arbirtrāru apzīmējumu tajos tekstos, kas tev šķiet neveikli komplimenti. piemēram, briļļaiņi. "ai ai ai, re kā te šodien vieni briļļaiņi!" "pilnīgs prieks ar tik jaukiem briļļaiņiem strādāt!" es tiešām nevaru iedomāties nevienu briļļaini, kurš šādu attieksmi uztvertu kā komplimentu, nevis ar iekšēju wtf. bet lūk, sieviešu situācijā, ja tu voico savu wtf, tev paskaidro, ka tu nosodi tos briļļainus, kas iespējams taščās no šādiem tekstiem.
From:[info]extranjero
Date:January 18th, 2016 - 05:01 pm
(Link)
Es galīgi neredzēju "grūti sagremot". Tas bija tikai neveikli vai pārāk kautrīgi pateikts – man sievietes patīk un es jūtos priecīgs strādāt kopā ar viņām, wink, wink. Vai arī – briļļaini cilvēki mani ļoti uzmundrina, un tad jau teikums "apkārt vieni briļļaiņi" kontekstā iegūst citu nozīmi, ko no malas arī varētu pārprast.

Te droši vien ir jautājums par objektivizēšanu. Teiksim, sievietei gluži dabiski var nepatikt, ka skatās tikai uz viņas krūtīm un nenovērtē viņas ieguldījumu projektā. Tikai pirmais neizslēdz otro – var taču novērtēt gan kā sievieti, gan arī kā profesionāli. Un tad jau daudzas sievietes pat ļoti novērtēs, ka skatās arī uz viņas krūtīm. Lai gan es saprotu, ka tajā ir arī milzīgs abuse potenciāls. Bet es vairāk te teorētiski.
From:[info]jim
Date:January 18th, 2016 - 05:48 pm
(Link)
Es nezinu, kādu sieviešu vārdā tu runā. Te izskatās, ka tu vienkārši atspoguļo savu iepriekšpieņemto aizspriedumu, ka daudzām sievietēm noteikti patīk, ka ar viņām tā runā, un tas (teorētiski, neņem personiski), bet ir radniecīgs izvarotāju/apčamdītāju pieņēmumam, ka sievietei drošvien patīk, ka to dara. No kurienes tev izejas dati, ka "daudzas sievietes pat ļoti novērtēs, ka skatās uz viņu krūtīm"?
From:[info]extranjero
Date:January 18th, 2016 - 06:01 pm
(Link)
Šis baigi izklausās pēc tā, ka tu noliedz seksualitāti kā tādu. Es zinu, ka tu tā noteikti nedomāji, bet nespēju atkost, ko tu tieši gribi pateikt.
From:[info]penny_lane
Date:January 18th, 2016 - 05:04 pm
(Link)
lieliski. lieliski.

bet jaunajam cilvēkam es jau lejā parādīju durvis, pārāk bieži novērota nespēja uztvert informāciju, nepiepūlies.
From:(Anonymous)
Date:January 18th, 2016 - 05:32 pm
(Link)
dura
From:[info]penny_lane
Date:January 18th, 2016 - 05:04 pm
(Link)
lieliski par brillēm, tas ir.
From:[info]zazis
Date:January 18th, 2016 - 10:07 pm
(Link)
mhm, man ar tā šķiet. vienkārši nepārspējams salīdzinājums.

briļļains - cilvēks ar slimām acīm.

kas kaiš sievietei?

kur iesim tālāk?

un par šito es drīkstu dirsties man ir -8.5 dioptrijas.
From:[info]unpy
Date:January 18th, 2016 - 05:47 pm
(Link)
Nedaudz novirzoties vai varbūt arī nē no tēmas - vistomēr esmu cieši pārliecināts, ka tāda pasaule, kurā neviens nekompleksotu dēļ savas briļļainības, būtu daudz labāka vieta dzīvošanai par tādu pasauli, kurā par "pavei, cik tev smukas brilles" būtu risks tapt šādi vai savādāk notiesātam.
From:[info]jim
Date:January 18th, 2016 - 05:53 pm
(Link)
"Pavei, cik tev smukas brilles" ir jau drusku izkropļota analoģija. "Pavei, kāds tu smuks zaķis" pāris reizes gadā būtu jauka pasaule. Bet tu iedomājies pasauli, kurā tev katru dienu norāda, ka priekš briļļaiņa tu esi diezgan gudrs. Un katru dienu piesauc tavu briļļainību visnesaistītākajos kontekstos. Un nesaprot, kāpēc tu nejūc prātā no pacilātības par to, ka tava briļļainība ir tik svarīgs un apspriežams aspekts tavā karjerā.
From:[info]hedera
Date:January 18th, 2016 - 05:54 pm
(Link)
Pasaulē, kur vārdu savienojumam "sieviešu kolektīvs" būtu tikai un vienīgi neitrālas konotācijas, arī būtu forši dzīvot.
From:[info]helvetica
Date:January 18th, 2016 - 04:57 pm
(Link)
[Skats no alas] Tavas premisas un secinajumi darbojas pie nosacijuma, ka sis sievietes (seksualitate) butu ieinteresetas si viriesa (seksualitate), tad viss chotka - palaizham vaaveriiti paskrieties un atsaucamies kundzina pena saucienam, BET, ja modele situaciju, kura sis virietis ir vienaldzigs vai pat seksuala zina nepatikams, tad jelu komplimentinu metasana ir apgrutinosa. Ta vienkarsi butu elementara pieklajiba paturet savus riesta ritmus pie sevis, pirms neesi parliecinats, ka tavi konkretie komunikacijas biedri ir taja ieintereseti un varbut pat atsaucas. Lidz tam doma, ka visu viru seksualitate defaulta aplaimos visas - slepeniba gribosas - sievietes IR seksisms (vai kkada ezoteretiba ugakuga stila).
From:[info]extranjero
Date:January 18th, 2016 - 05:07 pm
(Link)
Protams, tas jau ir tas, par ko es pat atbalstu feministes – ka sievietei ir tiesības vienmēr pateikt nē un nesaņemt par to pat vismazākos pārmetumus vai turpmāko uzmākšanos no vīrieša puses.

Diemžēl, tā ne vienmēr ir realitāte, tāpēc daudzas sievietes ir piesardzīgas un ieņem defaulto pozīciju, ka viņai traucē visi šādi uzmanības apliecinājumi. Lai gan realitātē varbūt viņa gribētu saņemt šos uzmanības apliecinājumus no dažiem, kas viņai patīk, un noraidīt visus pārējos.
From:[info]penny_lane
Date:January 18th, 2016 - 05:14 pm
(Link)
"Protams, tas jau ir tas, par ko es pat atbalstu feministes – ka sievietei ir tiesības vienmēr pateikt nē un nesaņemt par to pat vismazākos pārmetumus vai turpmāko uzmākšanos no vīrieša puses. "

tas ir tā, ka nefeministes tipa uzskata, ka viņas nevar vienkārši pateikt "nē" un labāk ļauties uzreiz vienam kniebienam darba tualetē?

paldies. es kādu laiku priecīgi smējos.
From:[info]helvetica
Date:January 19th, 2016 - 01:39 pm

https://www.youtube.com/watch?v=b1q5rXZskYk

(Link)
atbilde uz šo ir apskatāma zemāk pie indulgences. Galvenā tēze - sievietes var būt saistošas arī sociāli, ne tikai seksuāli. Tieši tāpat kā vīriešiem ir arī citas kvalitātes, ne tikai erekcija. un var gadīties, ka cilvēkiem savā starpā ir interesanti darīt arī ko citu, ne tikai pisties (nenoliedzot pišanās lieliskumu un nepieciešamību katra dzīva cilvēka ikdienā).
From:[info]indulgence
Date:January 19th, 2016 - 12:57 pm
(Link)
Tikai rezultātā pārāk nu bieži sanāk manīt internetos un sieviešu auditorijai domātajos medijos pilnīgi pretēji vērstas vaimanas, tipa, ka puisietis (salasījies sieviešu padomus, ka nekādi nedrīkst izrādīt simpātijas un "riesta ritmus") ar akmens seju tikai nokārto darba jautājumus un pazūd: "vo ārzemēs, tur ir īsti vīrieši - uzreiz pasaka komplimentu, ja patīk, bet latvieši tādi nīkuļi, neuzdrošinās pat uz ielas pienākt klāt un iepazīties". :)
From:[info]penny_lane
Date:January 19th, 2016 - 01:15 pm
(Link)
sieviešu mediji ir huiņa. un domāju, ka nevienas klātesošās sievietes viedokli ne tuvu neatspoguļo.

un ārzemju viedoklis ir topā starp čiepiņām, kam nav pārāk daudz smadzeņu IMHO. nevispārināsim, bet šis stereotips ir glups un, protams, ka nepatiess.
From:[info]helvetica
Date:January 19th, 2016 - 01:24 pm
(Link)
ok, es atbildēšu Tev un pie reizes arī extranjero un ceru, ka pie šīs tēmas drīkstēšu neatgriezties.

Pirmkārt, atšķirība starp profesionālu vidi un "uz ielas" jeb neformāliem apstākļiem. īpaša atruna extranjero - es saprotu, ka Tava premisa iekļauj pulsējošu seksualitāti kā katra dzīva cilvēka dabisku sastāvdaļu (attiecīgi, "dabisku" arī "nedabiskajā" darba vidē). Bet, kā iepriekš izteicos, šī premisa var arī nebūt saistoša. Piemēram, cilvēkam var būt dažādas intereses dažādos laikos un vietās un ir absolūti normāli, ka arī veselīgas, seksuālas būtnes nepavada 24 stundas 7 dienas nedēļā domājot un esot gatavi pisties. imho - ir pilnīgi normāli, ka cilvēki darbā, piemēram, strādā un veido komunikāciju ar citiem cilvēkiem, balstoties dažādās citās kvalitātēs, spējās, pārliecībās, kompetencēs un kopējās interesēs nevis meklē pārošanās biedru. Varbūt kādam sanāk apvienot patīkamo ar lietderīgo - lieliski, bet defaultajam settingam būtu jābūt, ka darbā tiek sagaidīts darbs, nevis pišuks.
(tīri domas eksperimentam var pašķetināt tēzi, ka, ja strādā laimīgi precējies un/ vai savam jebkāda dzimuma partnerim uzticīgs cilvēks - extranjero un indulgences arguments neiztur kritiku, ja vien, protams, neiespirālē vēl dziļākā ezotērētībā, ka dzīvs cilvēks, neatkarīgi no sava marital status, ir gribošs pāroties 24/7 ar jebko no pretējā dzimuma.)


Otrkārt, atkārtoju vēlreiz - doma, ka jebkura vīrieša seksuālas izpausmes aplaimo visas sievietes, ir aplama. indulgence, tāpat kā etranjero, ja! Vīriņš, kas ieveļas studijā un noelšas "ooo, kādas smukas beibes" ir neaptēsts lohs, kurš konkrētās sievietes uztver nevis kā individuālas personas, kuras var būt sociāli interesantas, bet gan kā "sievietes" tā stereotipiskajā izpratnē (vāverītes, kas visas grib, pat ja to neapzinās un tās, kas iebilst šādam razkladam, ir vai nu frigidas vai arī feminazi, kas slutšeimo jebkuru atklāti gribošo (LOL)). Varbūt kādai no tā paliek slapjas biksiņas, bet var gadīties, ka kādai nepaliek. Līdz ar ko jēdzīgs vīrietis rīkotos tikai prātīgi, ja nemēģinātu automātiski saslapināt biksiņas jebkurai beibei 50 kilometru rādiusā. Lai gan - ja persona grib būt lohs, neviens nav tiesīgs viņu aprturēt, protams (tiesa, drīkst gan norādīt, ka šāda pašizpausme, iespējams, negūst atsaucību).

Pēdējo tēzi es vēlētos akcentēt īpaši - proti, var gadīties, ka būs sievietes, kuras gribēs "īstus vīriešus" un gribēs vienmēr un visur (darbā, uz ielas, veikalā, mājās), nav problēmu, bet tieši tāpēc, ka būs sievietes, kurām, iespējams, būs arī citas vēlmes un vajadzības, būtu tikai PIEKLĀJĪGI nemaukties virsū ar savu vīrišķību nešķirojot. Var gadīties, ka daudz priecīgākas tās dažas būs, ja nodemonstrēsi kādas citas savas interesantās kvalitātes, ar kurām var interaktivizēties un labi pavadīt laiku.