oblica - helps vajadzīgs! [entries|archive|friends|userinfo]
oblica

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

helps vajadzīgs! [24. Sep 2013|09:45]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
Tātad! Tuvojas tas brīdis, kad mūsu ne pārāk kuplajai saimei pievienosies B.B. ilgi gaidītais draudziņš. Es jau kopš vakardienas esmu mērenā stresā, jo man nekad nav bijis mājdzīvnieks, ja vien neskaita jūrascūku Filipu, kas dzīvoja būrī un īpaši mani neapgrūtināja. Ļoti ceru uz kaķumīļu ieteikumiem, padomiem utt.:
1) vajag kaķu WC. Gribu slēgtu, ar filtru. Kādu ieteiksiet un vai vispār tādu ir vērts ņemt. Skatījos internetos, tur tās slēgtās ar durvīm. Vai tad viņš pats tās durvis atmakanēs, kad vajadzība spiedīs?
2) kaku smiltis. Man nav saprašanas. Esmu dzirdējusi par tādām, kas cementējas. Vai kājas nevar iecementēt, ja viņš pārāk ilgi uzturās WC?
3) nagu griešana - kas to dara? Vetārsts? Feldšeris? Es pats? Ar ko un cik īsus? Vai ir arī jāvīlē?
4) vannošana - kādā veidā, cik bieži? Pēc tam jāžāvē?
5) ēdināšana - es zinu, ka ir tās barības, to jau sagādāšu, bet kā ar dzeršanu? Piens? Ūdens? Trauciņš ēdienam un trauciņš dzērienam, tātad. Visu laiku jātur pieejams vai pēc ēšanas jānovāc? Cik daudz jādod? Cik bieži?
6) gulēšana. Speciāla uzparikte vai vnk deķītis kāds mīksts? Viņš jāieradina gulēt vienā vietā vai vnk nelikties zinis - kur atlūzt, tur lai guļ?
7) vai ir vēl kaut kas, kas man būtu noteikti jāzina un jādara?

UN PATS GALVENAIS! Mēs viņu mājās vedīsim sestdien rīta pusē. Svētdien paredzētas B.B. dzē-dē svinības un pirmdien jau mēs visi dodamies ikdienas gaitās. Vai man viņam iedot kādu buldurjāni mieram vai jāņem kaķa kopšanas atvaļinājums kādas pāris dienas? Viņš neatstiepsies no vientulības un/vai stresa, ja nebūs vēl pieradis???

Agdies, kāds satraukums, kāds satraukums, kāds satraukums!
Linkir doma

Comments:
From:[info]eermaniitis
Date:24. Septembris 2013 - 09:58
(Link)
ar braaliiti viss buutu vienkaarshaak ;)
[User Picture]
From:[info]scorpse
Date:24. Septembris 2013 - 10:00
(Link)
Vī, kaķīc!! :] Apsveicu! Padomiņu nav, bet uzskatu, ka ir briesmīgi jauki, ja ir mājās kaķis. Kad biju maza, mums ar māsām bija savs kaķītis un tas bija lieliski.
From:[info]lapsa
Date:24. Septembris 2013 - 10:01
(Link)
nagus gan griez tik, ja savādāk nevar :(
man kaķis gadiem bija - nav tik traki, nestreso :)
[User Picture]
From:[info]str
Date:24. Septembris 2013 - 10:05
(Link)
1) tās durvis atmakarē- mazais varbūt sākumā nē, bet vēlāk būs ok. rēķinies tikai ka reizēm naktī modīsies no dīvainiem trokšņiem.
2) jāmēģina. kaķis uz kājām sev nečurā lai sacementētos kaut kas tur.
3) kāpēc mocīt kaķi?
4)kāpēc mocīt kaķi?
5) ūdens, vienmēr pieejams, vienmēr svaigs. bet tas neattur no puķūdeņu garšošanas.
6) kur atradīs vietu, tur ierīkot migu
7) jāsadzīvo

buldurjāni??? mieram??? optimiste. :)))
[User Picture]
From:[info]str
Date:24. Septembris 2013 - 10:12
(Link)
nopirkt daudzāk rullīšus spalvu noņemšanai no apģērba.
[User Picture]
From:[info]black_data
Date:24. Septembris 2013 - 10:06
(Link)
1) No fucking idea. Moš no sākuma parasto, un kad paaugsies, tad slēgto?
2) Ja gara spalva, var ne tikai sūdus sev pie pakaļas pielipināt, bet arī sacementētās smiltis. Mēs izmantojam koka granulas. Ja regulāri tīra, un bieži maina, nav ne vainas. Mēģinājis neesmu, un ietekmi uz vidi arī neesmu mērījis, bet cik saprotu, silikona granulas esot THE - ne cementē, ne arī īpaši smird.
3) Jāgriež paši galiņi (nedrīkst iegriezt sārtajā daļā), diezgan regulāri. Vai vajag, velsviņzin. Es labāk topu saskrāpēt ar to lopu spēlējoties, nekā saskrāpēts mēģinot viņam nagus nogriezt.
4) Kā saka dakteri - ja nav iekritis darvas katlā, nav īsti iemesla kaķi mazgāt. Viņš pēc konstrukcijas tam nav paredzēts.
5) Kaķim nomināli ir laktozes nepanesamība. Ūdens traukam vienmēr jābūt pieejamam kopā ar sauso barību. Ja ēd slapjo, ūdeni īpaši nelieto (ja vien nav iespēj ielīst izlietnē, podā, netīro trauku kaudzē, peļķē u.c. neadekvātās vietās)
6) Pieskaņo savas drēbes kaķa krāsai - gulēt tu viņu nenoliksi tur, kur tu esi iedomājusies.
7) vēl ir iespēja pārdomāt, un paņemt suni. Kaķi trenēt nevar, jo viņš negrib. Var iemācīt nekāpt uz galda... tavā klātbūtnē. Ir arī izsmalcinātākas metodes, bet vajag pacietību, un gatavību šķirties no iemīļotiem traukiem.
[User Picture]
From:[info]martcore
Date:24. Septembris 2013 - 10:14
(Link)
kaķis irma staigājot pa galdu arī iebāza galvu ekrānā, kad šito lasīju, un, šķiet, pirmoreiz dzīvē pasmaidīja, viņas kontekstā varētu teikt - ierēca, cik nu šāda cienījama vecuma dāma var ierēkt

ar nagiem ir tā, ka ja viņš neatrod sev atbilstošu lietu, kuru skrāpēt, viņš skrāpēs cilvēkus (irma skrāpē dīvāna malu), taču vienalga esmu kategoriski pret nagu griešanu. mājas kaķi manuprāt nav jāmazgā. kaķi guļ, kur grib. barības var nebūt (kas ir ļooooti slikti), bet ūdenim jābūt vienmēr. kaut kā tā.
[User Picture]
From:[info]helvetica
Date:24. Septembris 2013 - 10:06
(Link)
Kaste parasta un smiltis, kas patik kakim un pasai vislabak, ar laiku un meginajumiem atradisi pati.
Nagus negriez, nav vajadzigs.
ta vieta labak pavadit paris nedelas pedagogiskas nodarbes, radinot pie kastites, nagu asinasanas viena, noteikta vieta, nekapsanas uz galda, paikas nezagsanu, nerapsanos pa aizkariem augsup etc.
Blodina udenim, blodina edienam. Stav visu laiku, edienu papildina parreiz diena. Udeni maina ikparis dienas.
Gul, kur pasam ienak prata.
[User Picture]
From:[info]helvetica
Date:24. Septembris 2013 - 10:11
(Link)
Mazgat nevajag (ja nevazajas pa aru), bet kemmet var gan ;)
reizem ari profilaktiski attarpot; blusas, ja pagadisies, pamanisiet pasi.
[User Picture]
From:[info]tante
Date:24. Septembris 2013 - 10:08
(Link)
1)+2)+5) internetos neskaties - aizej uz kārtīgu zoobodi un parunā ar pārdevējiem gan par kastēm, gan paiku, gan smiltīm - izstāstīs visu sīki un smalki..
3) tik mazam vēl negriež - kaut kur ap pusgada vecumu tik sāk..pirmo reizi labāk pie speciālista...
4) atkarībā no tā cik sterilu un visādām slimībām pakļautu tu viņu gribi izaudzināt... manējiem pietika ar reizi mēnesī plus tās papildreizes, kad kaut kur ārā nu pārāk jau bija nošmulējušies.. žāvēšanai prosta speci``ali kaķam pirkts dvielis, kurā satin un kādu brīd paauklē... vispār viņi paši ļoti lai žūst, ja viņiem to ļauj darīt :)
5) par dzeršanu - dzert TIKAI ūdeni!!!! nekādus pienus!! no šitiem pilsētas pieniem absolūti visi kaķi pļūtī un dara to nebūt ne tam paredzētajā vietā, jo viņiem kauns,ka pēkšņi šitāda lieta, kad saimnieks labu gribējis...

trauciņus vienmēr j``atur tiem paredzētajā vietā - ūdenim vienmēr jābūt trauciņā, ēdienu izliec tikai uz ēdienreizēm un ātrāk par nākamo ēdienreizi nepapildini, bet traukus nekad nost no tās vietas nevāc!..

6) man neviens kaķis negribēja izmantot speciālo gulēšanas uzparikti - tīrā naudas izmešana sanāca.. parasti kaķi paši izvēlas savu iemīļotāko gulēšanas vietu.. ja pasāksi stiept savā gultā, lai paņurcītu,ar divām reizēm pietiks, lai trešajā un visu atlikušo mūžu viņš pats ietu tur gulēt :))

7)da iemanīsies ;) galvenais iemācies ļoti kategoriskā tonī teikt "Nedrīkst!"...:) šitas tevbūs bieži jāsaka no sākuma :))

par beidzot - nekas nav jāņem :)) ļaujiet takš kaķabērnam netraucēti iepazīties ar jauno mājvietu :))
[User Picture]
From:[info]blond
Date:24. Septembris 2013 - 10:10
(Link)

- kaķis guļ, kur viņam ienāk prātā, un bieži maina vietas, bet kaut kāda "sava gultiņa" viņam var būt, kur laiku pa laikam iegriezties
- man galīgi nešķiet ērtas slēgtās tualetes
- vannošana - PRIEKŠ KAM?! mani kaķi mūžā nav vannoti un izskatās/jūtas ļoti labi; jāvanno tikai, ja iekuļas kādā netīrā ķezā
- ēdienam un dzērienam VIENMĒR jābūt bļodiņā, ar to barošana atšķiras no suņa barošanas. iesaku turēt sauso barību, bet vakaros iedod drusku konsreva. skaties tādus, kur sastāvā gaļa, nevis velns zina kas. ūdens un barības bļodiņai jābūt pietiekamā attālumā vienai no otras, lai kaķis neiepurina barību ūdenī. piens vispār kaķiem nav jādod, nekādi piena produkti. tiesa ga, ielas kaķi var būt jau ģenētiski pieraduši pie piena un viņiem nebūs tik sliktas reakcijas, kā varumam sugas kaķu, bet nu vispār tiek uzskatīts, ka piens nav kaķu barība (un piens vispār nav DZĒRIENS, arī cilvēkam, piens ir ĒDIENS)
- nagus griež, ja nevar izturēt, ka plēš... visu. Mēs mazam griezām, tagad vairs ne. Viņš pats atbrīvojas no "vecajiem" nagiem.
[User Picture]
From:[info]petrovichs
Date:24. Septembris 2013 - 10:15
(Link)
1. Savulaik parastā zooveikalā tādu nopirkām un kaķim nekad nav bijusi grūtība tur iekļūt vai izkļūt. Durvis stumjas uz abām pusēm vaļā.
2. Cementējas tikai mitruma klātbūtnē, tāpēc kājas, kuras ir sausas, ir drošībā.
3. Mierīgi var griezt mājās, ja vien zvērs ir pie tā pieradis un to var noturēt. Pirmajā reizē var veterināram paprasīt, lai parāda.
4. Parasti nevajag, izņemot reizes, ja kaķis nezin kur ir pamatīgi nosmērējies, bet ar istabas kaķiem parasti tā negadās. Da viņi paši tak mazgājas ar mēli!
5. Dzeramais ūdens ir jānoliek pieejams visu laiku. Ar ēdienu var dažādi, bet jāņem vērā, ka pie pastāvīgi pieejama ēdamā var sākties liekā svara problēmas. Da i garšas sajūtas mēdz būt atšķirīgas - citam kaķim patīk pārtika gabaliņos, citam - pastetes veidā, citam negaršo kaut kas viens, citam atkal cits. Ilgstoši ēdot vienu un to pašu, tas apnīk, tāpat kā cilvēkiem.
6. Jebkura kaste, kurā var ieklāt kādu sedziņu. Kaķi ir pilnīgi traki uz visādām kastēm, kurās lien gulēt :)
From:[info]dzeina
Date:24. Septembris 2013 - 10:19
(Link)
Wiiiiiiiiii!
B_d jau visu pateica par praktisko, man nav, ko piebilst.
Par pirmajām dienām - jūs jau visu weekendu būsiet ar viņu tā nočubinājušies, ka pirmdien viņš būs laimīgs jūs kādu brīdi vairs neredzēt :D Ja nu vienīgi nav galīgi maziņš. Kaut gan mēs arī Pirātu, kad viņam bija 2 mēneši, paņēmām weekendā un pēc tam normāli gājām uz darbu.
[User Picture]
From:[info]mufs
Date:24. Septembris 2013 - 10:24

man centi

(Link)
1) + 2) WC vari izpētīt zooveikalos, bet es ieteiktu vispār visas kaķu mantas pirkt Depo, tā nav kapeiku p***ana, te runa ir par būtisku ietaupījumu, par filtru es neko nezinu,manam kaķim ir wc ar jumtu,kam es pati pirmajā dienā izlauzu tās virināmās durvis. nezinu,kam to filtru vajag.
smiltis- es rekomendēju šīs
gana daudzi kaķinieki iesaka, granulas palielas, ķepās ķeras minimāli, var mest tualetes podā (tā kā man kaķa wx stāv manā wc, ļoti ērti,un nekas nesmird miskastē). Tās silikona manam degunam sasmaka ātri, bet ar šīm smiltīm neviens ienākot manā mājā nepateiks,ka ir kaķis. nu, ja nu vienīgi [info]shvep, jo sāks šķaudīt.

3)es savam kaķim griežu,jo viņš savādāk sunim ausis noplēsīs, tā kā mums ir Disciplīna, pret nagu griešanu neatļaujas protestēt. iesaku pirkt šķēri-giljotīnu, ļoti aši nomanikirējas.
! iesaku jau mazu sākt ķemmēt, lai pierod un nepretojas, bet nu ķemmēšanai taisi atsevišķu topiku :)

4)man kaķis iet ārā, reizēm mazgāju kājas, hvz,kam būtu jānotiek,lai mazgātu visu kaķi, nav tak sfinkss

5)es turu sauso barību visu laiku,jo viņš ēd,kad ienāk prātā - no rīta, galvenais, nobļaujas,lai ieber, bet ēd vēlāk. ūdens vienmēr pieejams.

6) par gulēšanas ekspektācijām te jau paskaidroja :)

7) vēlams vērtīgākos priekšmetus no plauktiem nolikt nenometamās vietās, vismaz kamēr nebus apguvis visu mēbeļu apstaigāšanu.

kaķi nav tie dresējamākie radījumi, bet tas jau viss nāks ar pieredzi :)

ejot uz darbu, mož, var ielikt vienā kādā telpā (kur,protams, viņa wc un ūdens), kur šams mazāku skādi var sadarīt. un nebūs tad pa visu māju jāmekē, kur noslēpies un jākrīt panikā,ka kaķis pazudis (viņiem patīk šītā jokot)

būs labi :)
[User Picture]
From:[info]antuanete
Date:24. Septembris 2013 - 10:29
(Link)
Par smiltīm - mēs pērkam Classic smiltis (nopērkamas Zoocentrs veikalos), tās ir vienas no labākajām cementējošām (tikai neņemt aromatizētās!). Otrs variants - Cat's Best, tādā zilā kantainā kastē, tām ir ērts rokturītis nešanai :)

Sausā barība - uz šo netaupīt! Skaties, lai sastāvā nebūtu pārāk daudz graudaugu, un izvēlies tomēr tādas, kuras arī garantē ētisku izstrādes procesu (tas nozīmē - nekādi viskasi, kitekati un šēbas). Mēs dodam Acana sauso, kas ir neganti dārga (7 kg maiss 35 Ls ar klienta karti), bet viņu vajag ļoti maz, uz diviem zvēriem tas maiss iet vismaz pusotru mēnesi. Vēl var paskatīties Biomill barības Barona kvartālā, tāpat Josera un HappyCat ir OK. Pa lēto viskautko var dabūt bāzē pie Spices, bet tad vajag mašīnu.

Par guļvietām un skrāpējamdēlīšiem - manējiem viņu pils ļoti patīk gulēšanai (bet dīvānu arī nesmādē), taču savulaik atsevišķo midziņu Muris ne pārāk cienīja. Jāskatās, vai kaķim patiks gulēt atklātā vietā vai kaut kur nolīst, no tā arī var izvēlēties, vai pirkt būdiņu, ligzdiņu vai vispār neko.

Kaķītis - tas ir forši, gaidīsim bildes!
[User Picture]
From:[info]martcore
Date:24. Septembris 2013 - 10:29
(Link)
+ neparījies, ja viņš sāks ēst puķes, labāk nopērc vēl )
[User Picture]
From:[info]blond
Date:24. Septembris 2013 - 10:31
(Link)
Vēl ieteikums - nevajadzētu sākt dot našķus no sava galda, sieriņus tur un pastētītes, un, dies pasarg, desiņas. Toties ko drīkst un kas ir pat ieteicams - dot labu gaļiņu - eko vistas filejiņu (:D), teliņu, jēriņu, mazam drusku apvārītu, lielākam var dot jēlu. Dr. vet. Fjodorovs vispār saka, ka neviena, pat ne visvislabākā un dārgākā speciālā bla bla bla profesionālā barība nav tik laba un vitamīniem bagāta un kaķim derīga kā gaļa. Tiesa, viņš drusku iebilst pret vistu, jo tās esot piepičkātas ar visādu sūdu - tāpēc es te mnēju to eko vistu - bet, ta kā mēs paši to sūdīgo vistu nesmādējam, tad arī kaķim pa reizei iedodam. Vispār gan pie tās gaļas jāradina no bērnības, citādi izaugs un nedēdīs.
Ā, vēl oliņu var dot, bet - paskaties internetos, cik un ko, baltumu vai dzeltenumu, mūsējais neēd, tāpēc neatceros
[User Picture]
From:[info]vilibaldis
Date:24. Septembris 2013 - 10:31
(Link)
šitam ir ierādīta vaļēla kastīte ar cementējošām smiltīm, kājas nesacementējas :)
kaķiem nagi aug pēc citiem principiem nekā cilvēkam līdz ar to griezt ir bezjēgā, mums ir dēlis kuru plēst.
pienam Nē!, tad jau labāk drusku skābo krējumu ielaizīt. Ēdiens un ūdens vienmēr pieejami, kaķi nemēdz pārēsties kā suņi.
Ja svētdien ballīte, tad pirmdien viņš visticamāk visu dienu slēpsies un baidīsies un mazliet vientulības tad nenāk par ļaunu.
[User Picture]
From:[info]sirdna
Date:24. Septembris 2013 - 10:41
(Link)
tļa, es urakstīju smalku un detalizētu atbildi, un tad Ciba nosprāga. Rrr..

karoč - kaķa diršanai silti rekomendēju kokskaidu granulas, nevis cementu.

Kaķi dzer ūdeni, punkts. Ēšanai ievies divus traukus, sausajai un mīkstajai pārtikai. Sauso var sabērt un atstāt uz nedēļu, mīkstās paikas trauks jāmazgā. Dažiem zvēriem ir aizspriedumi, ka ūdens trauks ir blakus pārtikas traukam, tos var nolikt pa gabalu vienu no otra.

Kaķi mazgāt, ja jamais jaudā nomazgāties pats un permanenti nesmird, nav nekādas vajadzības.

Nagiem labāk ieviest plēšamo un dīrājamo objektu no zoo veikala. Nav garantijas, ka kaķis objektu neignorē un neplēš tavu smalko dīvānu. Laukos kaķi paši sev nagus nodeldē, pa lauku bizojot.

Iesākt kaķa dzīvi mājā ar orģijām un bakhanālijām nav psiholoģiski pareizi, bet tāda ir dzīve. Vienatnes stresu kaķītis kliedēs ar blēņu darīšanu, baldriānu pietaupi sev.

Kaķis gulēs, kur gribēs. Varbūt mīkstajā midziņā, a varbūt uz radiatoriem, kaķi ir dīvaini. Mona guļ uz malkas maisa, piemēram.

Vēl var laikus mācīt kaķīti, ka pa galdiem nav brīv vazāties. Mana favorītā metode ir ūdens smidzinātājs. Noliek to uz galda, kad zvērs mēģina uz tā uzlekt, dabon ar ūdeni (sist kaķīšus ar avīzi neesot labi, ūdens ir humānāks). Kaķu audzēšanas speciālisti man stāsta, ka ūdens smidzināšana ir barbarisms, bet tad lai jamie izsakās par alternatīvām metodēm.
[User Picture]
From:[info]nova
Date:24. Septembris 2013 - 10:44
(Link)
1) pērc ar durvīm, bet izņem. kad kaķis uzzina, kur ir WC, pēc nedēļas var likt durvis, 3 mēnešnieks tiek normāli galā.Filtri strādā 2 mēn., tad jāmaina, bet es nemainu, jo tā nesmird...
2) cementējošām priekšroka. es pērku šīs, jo var mest iekš WC. http://www.happypets.lv/products/lv/340/2880/sort/1/filter/0_0_0_0/Pakai%C5%A1i-Cats-Best-Oko-Plus-10L.html un PILNĪGI visi pakaiši jānomaina reizi 2 nedēļās. t.i. kasti pilnībā izber, izmazgā, izslauki un ieber jaunu.
3) nopērc zooveikalā nagu šķērītes, griežam paši naga caurspīdīgo daļu. ieteikums no viena "kaķu psihologa" - lai pieradinātu kaķi neplēst cilvēkam ar nagiem, vajag no bērna kājas viņam spaidīt ķepu spilventiņus. pārbaudījusi neesmu, nezinu, manējs plēš, kad satrakojas, ka vai vai.
4)vannot nevajag, ja kaķis tīrīgs, bet netīrīgi kaķi ir retums.
5) ūdens jāmaina 2x dienā, bet es savējam ieleju lielo krūzi, secināju, ka labāk dzer no tās, nekā no mazā trauciņa. attiecīgi arī mainu retāk.
kaķēnu baro 3x dienā, sausajai barībai jābūt trauciņā vienmēr. lielāku baro 2x dienā, no rīta un ap 18 - 19. ja gribi dot jēlu gaļu, tad tai jābūt pārsaldētai saldētavā vismaz 48 h (parazītu dēļ). vetārsts saka, ka kaķim jēlu gaļu (putni, lielie lopi, zaķi un aitas) drīkst dot 2x nedēļā un peles lieluma gabalu. vēl es savējam savāru liellopa sirdis ar vistu, burkāniem un auzu pārslām un sasaldēju mazās porcijās.
6) mums ir ovāla gultiņa, nebija dārga, ir iecienījis, bet tāpat guļ arī citur un tas var būt dajebkur.
7) kaķim jābūt sapotētam pret vīrusiem un trakumsērgu; vajag nopirkt nagu asināmo dēlīti, vislabāk, uz ārīgā stūra uzliekamo. dēlīši ir iesmaržināti, kaķi paši atrod, kur asināt;)
jāattārpo 2x sezonā (ir tabletes) kā minimums it visus, pat tos, kuri ārā nekad nav bijuši.
un vairumā iegādā pretspalvu rullīšus svām drēbēm, jums ļoti vajadzēs. šādā ziņā nedaudz izdevīgāks ir tumšas krāsas kaķis, tās spalvas tik ļoti neredz kā gaišam. vasara ir pisec, kad spalvas ir visur.
par Galveno - da nu, pārdzīvos, tik neatstājiet pa nagam WC ruļļus vai virtuves dvieļus - atnāksiet mājās, pilnā ar papīra sniedziņu;)
[User Picture]
From:[info]antuanete
Date:24. Septembris 2013 - 10:52
(Link)
Nova pareizi pieminēja par potēšanu - to nedrīkst aizmirst! Iesaku pajautāt vetārstam par vīrusu poti - manējiem iedeva komplekso uz 3 gadiem, tas esot labāk, nekā potēt katru gadu (reti, bet var rasties komplikācijas, piemēram, sabiezējumi un iekaisums dūruma vietā). Bet lai kaķis vispirms aprod ar jaunajām mājām.

Par gaļas došanu - cūku noteikti nē (parazīti), arī liellopu un jēru iesaka vispirms sasaldēt un tad dot kaķim. Vistu, kā teica vetārsts - veikala vistas ir tik sapičkātas ar antibiotikām, ka sterilas, var dot uzreiz (bet vai vajag).
[User Picture]
From:[info]puce
Date:24. Septembris 2013 - 11:04
(Link)
Nu re, pēc komentāru skaita var spriest, kurš ir mīļāakais mājdzīvnieks Cibas aprindās :DDDDD
[User Picture]
From:[info]klemans
Date:24. Septembris 2013 - 11:19
(Link)
97 komentāri!!!
te toč ir kaķmīļi.
[User Picture]
From:[info]jim
Date:24. Septembris 2013 - 13:05
(Link)
drošvien atbildēšu to pašu ko citi (tik daudz komentu, ka nelasīšu), bet tomēr piebildīšu vēl no sevis uzskaiti (ja nu tur ir atšķirīgi viedokļi, lai zinātu, kur mana kaķturētāja balss aiziet kurā pusē)

1) soņa nesen pārgāja no neslēgtās kastes uz slēgto, kādu brīdi makarēja ar grūtībām tās durtiņas, bet iemācījās. es viņai devu pārejas posmu - tās durtiņas var izņemt sākumā, ka ir tikai tāda kā istabiņa ar caurumu, vēlāk ieliku atpakaļ, normāli apguva, kā atvērt.
2) nevar neko, nekādas kājas iecementēt. bet tās cementējošās smiltis arī ir atšķirīgas no tā viedokļa, ka lētākās neko sūda necementē. es atradu pāris normāli cementējošus brendus un turos pie tiem
3) par nagiem drošvien atšķirīgi viedokļi- principā nagu griešana ir pretdabiska. tev jāsagādā vairākas vietas, kur kaķis drīkst asināt nagus -speciālie asināmie, īsts nemizota koka gabals etc., tur kaķis arī pats viņus novīlē dabiski normālā garumā. kaķi nagus vīlē vairākās vietās, jo tas ir teritorijas iezīmēšanas mehānisms as well, tāpēc ir labi saprast, vai ir ok arī kādu dīvāna stūri istabas vidū paskrāpēt (kaķim tas vajadzīgs kā zīme, ka šī ir viņa teritorija). tu droši vien gribi lai tos nagus asina bērna drošības dēļ - bet nu normāls kaķis neklūp nevienam virsū ar nagiem un neskrāpē līdz asinīm un nāvei, tāpēc kaķa mocīšana ar nagu apgriešanu ir tas, ko es neatbalstu tiešām un daudzi veti tam piekrīt.
4) nekad nevanno kaķi, ja vien viņš nav iekritis līdz ausīm vircas bedrē vai darvā. kaķi paši sevi nomazgā vajadzīgajos apmēros, vannošana ir ne tikai psiholoģiska trauma kaķim un īpašniekam, bet arī fiziski bīstama, jo kaķi ātri var apsaldēties, ūdens saiet ausīs etc. šeit bez diskusijām! ja nu vienīgi, kā teicu, līdz ausīm iekritis vircas bedrē, šāda līmeņa situācijās.
5) pienu tev noteikti jau teica, ka kaķiem principā nedrīkst, tas ir kaitīgi, jo viņi to nesagremo. var dot skābpienu - mans kaķis dzer kefīru un nesaldinātu jogurtu. dzeramajam ūdenim vislaiku jābūt pieejamam un svaigam (reizi dienā jāmaina), kā arī vislabāk, ja vairākās vietās (piemēram, var turēt speciāli vēl glāzi ūdens izlietnē) - kaķiem ir svarīgs medīšanas aspekts un viņiem ļoti patīk atrast padzerties neparastās vietās, uz to nav jādusmojas, tāda ir kaķu daba, ka viņi visur ložņā
7) vislabāk ir atrādīt vetam uzreiz, lai izmeklē un pasaka, vai overall stāvoklis labs. ja jā, tad vairāk var pie veta nevest un pašiem mierīgs prāts.
8) nekādus buldurjāņus nedod, būs labi, kaķis pieradīs pie jūsu dienasritma. bet jārēkinās, ka tad kad esat mājās, ar viņu vajdzētu padarboties, paspēlināt. patlaban, kad jau gadiem man ir bijis viens kaķis, es nožēloju, ka nepaklausīju kaķmīļus, kas teica ņemt uzreiz divus, jo tie viens otru izklaidēs. tagad es tā darītu (nu vairs nevaru, jo esošais ir pārāk fiziski/psiholoģiski slims un nevar riskēt ar to, kā abi viens uz otru reaģētu)
[User Picture]
From:[info]crescendo
Date:24. Septembris 2013 - 23:51
(Link)
Ja ļooooti gribās dot pienu, ir nopērkams speciāls piens kaķēniem. Vajadzības gan nav.

Normālus konservus par normālu cenu var nopirkt Depo (tie, kas izskatās lēti Rimi utml bieži satur tikai 3-8% gaļas/zivju, pārējais ir hz kas. Depo un zooveikalos uzmanīgi jālasa sastāv - bet depo vienkārši būs ļoti lētāk).
Ar sauso barību ir sarežģīti, 'viss ir slikti' un arī 'profesionālās ir viena par otru sliktākas - ja barosi kaķi ar sauso, laicīgi ieradini kaķīti arī daudz dzert, citādi vecākam būs akmeņu problēmas, jo īpaši kastrētam. Kaķis nevar pārtikt no suņubarības (suns no kaķa var), kaķis nevar būt veģetārietis un ilgstoši vesels.

Vērts reiz pa reizei kaķim izaudzēt zālīti. Depo var reizēm nopirkt jau izaugušu.

Speciāla uzparikte gulēšanai nav vajadzīga, bet ja vēl vari paspēt ieviest speciālu plauktu, uz kura kaķis var droši tikt un novērot max plašu teritoriju - kaķītim patiks. Bet to var atlikt līdz sapratīsi, kas kaķim ir 'droši tikt klāt'.

Kaķis nav bērns, no kaķa neko nevar noslēpt uz skapjaugšas. Mazi kaķēni lec uz 1.90 ledusskapjiem no zemes bez ieskrējiena (pat ja pirmās 30 reizes nesanāk, pēc dažām dienām iemācīsies)
Pastaigas ārā kaķim nav obligātas. Jo īpaši, ja kaķim ir iespēja izvingroties vertikāli. Kaķiem patīk arī kaut kur ielīst un iekrist, tad nobīties un neprast tikt ārā - paskaties, lai nav iespēja aizkrist/aizlīst aiz skapjiem un citām smagām, grūti kustināmām mēbelēm, nobloķē ieeju kamīnā (ja tāds ir), neatstāj kaķi bez uzraudzības telpā ar atvērtu logu (pat ja tikai šķirbiņā un no augšas atveramu).
Kaķēni ļoti daudz guļ. 18h dienā ir normāli.