oblica - helps vajadzīgs! [entries|archive|friends|userinfo]
oblica

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

helps vajadzīgs! [24. Sep 2013|09:45]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
Linkir doma

Comments:
[User Picture]
From:[info]crescendo
Date:24. Septembris 2013 - 23:51
(Link)
Ja ļooooti gribās dot pienu, ir nopērkams speciāls piens kaķēniem. Vajadzības gan nav.

Normālus konservus par normālu cenu var nopirkt Depo (tie, kas izskatās lēti Rimi utml bieži satur tikai 3-8% gaļas/zivju, pārējais ir hz kas. Depo un zooveikalos uzmanīgi jālasa sastāv - bet depo vienkārši būs ļoti lētāk).
Ar sauso barību ir sarežģīti, 'viss ir slikti' un arī 'profesionālās ir viena par otru sliktākas - ja barosi kaķi ar sauso, laicīgi ieradini kaķīti arī daudz dzert, citādi vecākam būs akmeņu problēmas, jo īpaši kastrētam. Kaķis nevar pārtikt no suņubarības (suns no kaķa var), kaķis nevar būt veģetārietis un ilgstoši vesels.

Vērts reiz pa reizei kaķim izaudzēt zālīti. Depo var reizēm nopirkt jau izaugušu.

Speciāla uzparikte gulēšanai nav vajadzīga, bet ja vēl vari paspēt ieviest speciālu plauktu, uz kura kaķis var droši tikt un novērot max plašu teritoriju - kaķītim patiks. Bet to var atlikt līdz sapratīsi, kas kaķim ir 'droši tikt klāt'.

Kaķis nav bērns, no kaķa neko nevar noslēpt uz skapjaugšas. Mazi kaķēni lec uz 1.90 ledusskapjiem no zemes bez ieskrējiena (pat ja pirmās 30 reizes nesanāk, pēc dažām dienām iemācīsies)
Pastaigas ārā kaķim nav obligātas. Jo īpaši, ja kaķim ir iespēja izvingroties vertikāli. Kaķiem patīk arī kaut kur ielīst un iekrist, tad nobīties un neprast tikt ārā - paskaties, lai nav iespēja aizkrist/aizlīst aiz skapjiem un citām smagām, grūti kustināmām mēbelēm, nobloķē ieeju kamīnā (ja tāds ir), neatstāj kaķi bez uzraudzības telpā ar atvērtu logu (pat ja tikai šķirbiņā un no augšas atveramu).
Kaķēni ļoti daudz guļ. 18h dienā ir normāli.