oblica - helps vajadzīgs! [entries|archive|friends|userinfo]
oblica

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

helps vajadzīgs! [24. Sep 2013|09:45]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
Linkir doma

Comments:
[User Picture]
From:[info]jim
Date:24. Septembris 2013 - 13:05
(Link)
drošvien atbildēšu to pašu ko citi (tik daudz komentu, ka nelasīšu), bet tomēr piebildīšu vēl no sevis uzskaiti (ja nu tur ir atšķirīgi viedokļi, lai zinātu, kur mana kaķturētāja balss aiziet kurā pusē)

1) soņa nesen pārgāja no neslēgtās kastes uz slēgto, kādu brīdi makarēja ar grūtībām tās durtiņas, bet iemācījās. es viņai devu pārejas posmu - tās durtiņas var izņemt sākumā, ka ir tikai tāda kā istabiņa ar caurumu, vēlāk ieliku atpakaļ, normāli apguva, kā atvērt.
2) nevar neko, nekādas kājas iecementēt. bet tās cementējošās smiltis arī ir atšķirīgas no tā viedokļa, ka lētākās neko sūda necementē. es atradu pāris normāli cementējošus brendus un turos pie tiem
3) par nagiem drošvien atšķirīgi viedokļi- principā nagu griešana ir pretdabiska. tev jāsagādā vairākas vietas, kur kaķis drīkst asināt nagus -speciālie asināmie, īsts nemizota koka gabals etc., tur kaķis arī pats viņus novīlē dabiski normālā garumā. kaķi nagus vīlē vairākās vietās, jo tas ir teritorijas iezīmēšanas mehānisms as well, tāpēc ir labi saprast, vai ir ok arī kādu dīvāna stūri istabas vidū paskrāpēt (kaķim tas vajadzīgs kā zīme, ka šī ir viņa teritorija). tu droši vien gribi lai tos nagus asina bērna drošības dēļ - bet nu normāls kaķis neklūp nevienam virsū ar nagiem un neskrāpē līdz asinīm un nāvei, tāpēc kaķa mocīšana ar nagu apgriešanu ir tas, ko es neatbalstu tiešām un daudzi veti tam piekrīt.
4) nekad nevanno kaķi, ja vien viņš nav iekritis līdz ausīm vircas bedrē vai darvā. kaķi paši sevi nomazgā vajadzīgajos apmēros, vannošana ir ne tikai psiholoģiska trauma kaķim un īpašniekam, bet arī fiziski bīstama, jo kaķi ātri var apsaldēties, ūdens saiet ausīs etc. šeit bez diskusijām! ja nu vienīgi, kā teicu, līdz ausīm iekritis vircas bedrē, šāda līmeņa situācijās.
5) pienu tev noteikti jau teica, ka kaķiem principā nedrīkst, tas ir kaitīgi, jo viņi to nesagremo. var dot skābpienu - mans kaķis dzer kefīru un nesaldinātu jogurtu. dzeramajam ūdenim vislaiku jābūt pieejamam un svaigam (reizi dienā jāmaina), kā arī vislabāk, ja vairākās vietās (piemēram, var turēt speciāli vēl glāzi ūdens izlietnē) - kaķiem ir svarīgs medīšanas aspekts un viņiem ļoti patīk atrast padzerties neparastās vietās, uz to nav jādusmojas, tāda ir kaķu daba, ka viņi visur ložņā
7) vislabāk ir atrādīt vetam uzreiz, lai izmeklē un pasaka, vai overall stāvoklis labs. ja jā, tad vairāk var pie veta nevest un pašiem mierīgs prāts.
8) nekādus buldurjāņus nedod, būs labi, kaķis pieradīs pie jūsu dienasritma. bet jārēkinās, ka tad kad esat mājās, ar viņu vajdzētu padarboties, paspēlināt. patlaban, kad jau gadiem man ir bijis viens kaķis, es nožēloju, ka nepaklausīju kaķmīļus, kas teica ņemt uzreiz divus, jo tie viens otru izklaidēs. tagad es tā darītu (nu vairs nevaru, jo esošais ir pārāk fiziski/psiholoģiski slims un nevar riskēt ar to, kā abi viens uz otru reaģētu)
From:[info]8
Date:25. Septembris 2013 - 00:04
(Link)
ne vella mums ir 2 kakjes, abas ir maasas, vinjas viena otru neciesh, vienai raksturs ir vnk sachakarets nezinu vinja tada nervoza otra pilnigs pretstats miera makonis, bet vinjas ciinaas par teritoriju, ja mieriigaa ir apbruzhajusies ap visiem sturiem, tad otra vispaar driz pie kaiminja darzaa parvaksies, vinjaam gruuti iet ar teritoriju, vinjas nemiilinaas, neinteresejas viena par otru neizklaidee viena otru, ja viena gulj uz divana tad otra tur nekad netiks, kamer pirmaa gulj, snjaks virsuu, tad nu te iet psihologiski gruutaak nakaa varetu iedomaties un tad vel dienas ritms katrai cits, eshanas paradumi, vahs!
[User Picture]
From:[info]jim
Date:25. Septembris 2013 - 00:08
(Link)
jā, tāpēc es vairs neņemu tagad, jo būtu bijis labāk no mazotnes kad kopā un reizē arī sadala teritoriju, tad varētu būt ok. vispār tad arī ieteicams ņemt dažādu dzimumu kaķus, jo tie labāk sadzīvo