oblica - Komentāri [entries|archive|friends|userinfo]
oblica

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

24. Sep 2013|10:44

nova
1) pērc ar durvīm, bet izņem. kad kaķis uzzina, kur ir WC, pēc nedēļas var likt durvis, 3 mēnešnieks tiek normāli galā.Filtri strādā 2 mēn., tad jāmaina, bet es nemainu, jo tā nesmird...
2) cementējošām priekšroka. es pērku šīs, jo var mest iekš WC. http://www.happypets.lv/products/lv/340/2880/sort/1/filter/0_0_0_0/Pakai%C5%A1i-Cats-Best-Oko-Plus-10L.html un PILNĪGI visi pakaiši jānomaina reizi 2 nedēļās. t.i. kasti pilnībā izber, izmazgā, izslauki un ieber jaunu.
3) nopērc zooveikalā nagu šķērītes, griežam paši naga caurspīdīgo daļu. ieteikums no viena "kaķu psihologa" - lai pieradinātu kaķi neplēst cilvēkam ar nagiem, vajag no bērna kājas viņam spaidīt ķepu spilventiņus. pārbaudījusi neesmu, nezinu, manējs plēš, kad satrakojas, ka vai vai.
4)vannot nevajag, ja kaķis tīrīgs, bet netīrīgi kaķi ir retums.
5) ūdens jāmaina 2x dienā, bet es savējam ieleju lielo krūzi, secināju, ka labāk dzer no tās, nekā no mazā trauciņa. attiecīgi arī mainu retāk.
kaķēnu baro 3x dienā, sausajai barībai jābūt trauciņā vienmēr. lielāku baro 2x dienā, no rīta un ap 18 - 19. ja gribi dot jēlu gaļu, tad tai jābūt pārsaldētai saldētavā vismaz 48 h (parazītu dēļ). vetārsts saka, ka kaķim jēlu gaļu (putni, lielie lopi, zaķi un aitas) drīkst dot 2x nedēļā un peles lieluma gabalu. vēl es savējam savāru liellopa sirdis ar vistu, burkāniem un auzu pārslām un sasaldēju mazās porcijās.
6) mums ir ovāla gultiņa, nebija dārga, ir iecienījis, bet tāpat guļ arī citur un tas var būt dajebkur.
7) kaķim jābūt sapotētam pret vīrusiem un trakumsērgu; vajag nopirkt nagu asināmo dēlīti, vislabāk, uz ārīgā stūra uzliekamo. dēlīši ir iesmaržināti, kaķi paši atrod, kur asināt;)
jāattārpo 2x sezonā (ir tabletes) kā minimums it visus, pat tos, kuri ārā nekad nav bijuši.
un vairumā iegādā pretspalvu rullīšus svām drēbēm, jums ļoti vajadzēs. šādā ziņā nedaudz izdevīgāks ir tumšas krāsas kaķis, tās spalvas tik ļoti neredz kā gaišam. vasara ir pisec, kad spalvas ir visur.
par Galveno - da nu, pārdzīvos, tik neatstājiet pa nagam WC ruļļus vai virtuves dvieļus - atnāksiet mājās, pilnā ar papīra sniedziņu;)
Link Read Comments

Reply:
No:
Lietotājvārds:
Parole:
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:

Gandrīz jau aizmirsu pateikt – šis lietotājs ir ieslēdzis IP adrešu noglabāšanu. Operatore Nr. 65.