oblica - helps vajadzīgs! [entries|archive|friends|userinfo]
oblica

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

helps vajadzīgs! [24. Sep 2013|09:45]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
Linkir doma

Comments:
[User Picture]
From:[info]blond
Date:24. Septembris 2013 - 10:31
(Link)
Vēl ieteikums - nevajadzētu sākt dot našķus no sava galda, sieriņus tur un pastētītes, un, dies pasarg, desiņas. Toties ko drīkst un kas ir pat ieteicams - dot labu gaļiņu - eko vistas filejiņu (:D), teliņu, jēriņu, mazam drusku apvārītu, lielākam var dot jēlu. Dr. vet. Fjodorovs vispār saka, ka neviena, pat ne visvislabākā un dārgākā speciālā bla bla bla profesionālā barība nav tik laba un vitamīniem bagāta un kaķim derīga kā gaļa. Tiesa, viņš drusku iebilst pret vistu, jo tās esot piepičkātas ar visādu sūdu - tāpēc es te mnēju to eko vistu - bet, ta kā mēs paši to sūdīgo vistu nesmādējam, tad arī kaķim pa reizei iedodam. Vispār gan pie tās gaļas jāradina no bērnības, citādi izaugs un nedēdīs.
Ā, vēl oliņu var dot, bet - paskaties internetos, cik un ko, baltumu vai dzeltenumu, mūsējais neēd, tāpēc neatceros
[User Picture]
From:[info]black_data
Date:24. Septembris 2013 - 10:49
(Link)
Ar tām gaļām ir jāskatās no kaķa - viens mums ēd upes zivis un vistas fileju, otrs jēru un garneles. Ar variācijām pēc noskaņojuma, protams. Neizkalkulēsi. Bet no zinātnes faktu plauktiņa, ar ko kaķis no suņa atšķiras, lai arī abi plēsēji - kaķa organismā neizstrādājas kaut kāda viela, kas ir gaļā, līdz ar to, atšķirībā no suņa, uz putrām viņu nenosēdināsi. So, svaiga miesa reizi pa reizei viņu uzturā ir velkomēta.
[User Picture]
From:[info]blond
Date:24. Septembris 2013 - 10:53
(Link)
jā, tas tiesa.
mūsu kaķīts garneli reizēm pakņibina, nav visai keen
[User Picture]
From:[info]mufs
Date:24. Septembris 2013 - 11:02
(Link)
jā, man vecāku kaķim sākās alerģijas, jo viņam bija ieradums iekāpt mātei klepī, pieķeskēt tuvāk mātes roku un noēst žāvēto gaļu no maizes, nu,vai vismaz pieprasīt. un tā kā tas bija tik amizanti,tad māte arī ļāvās.

es jau vispār esmu kategoriska pret jebkā došanu no galda jebkuram mājlopam, jo viņi tik ātri pierod un nevar no viņiem atšūties, man patīk ēst,kad neviens neuzbāžas .
[User Picture]
From:[info]oblica
Date:24. Septembris 2013 - 11:03
(Link)
Aj, briedis gan jau, ka derēs. Eko. :D
From:[info]dzeina
Date:24. Septembris 2013 - 11:09
(Link)
vienīgais, ko nevajadzētu dot, ir jēla cūka