Chloroform Sauna ([info]martcore) rakstīja,
@ 2009-12-14 09:26:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
mani ļoti fascinē veikalos situācija ar maizi
vietējā minimārketā ir gandrīz 20 vietējā ražojuma dažādu, ē, brendu maizes diapazonā no 25-iem līdz 50 santīmiem
un katra maizīte kaut kā atrod savu pircēju
šāda dažādība veikalos ir tikai alkoholam un tabakai, kas pārsvarā ir ārzemju produkti, taču alčāgs ar cīgām var stāvēt plauktos bezmaz līdz pasaules galam, kamēr maizi ir nepieciešams izpirkt vienā dienā
no malas izskatās, ka tas ir ļoti ass un konkurences pilns tirgus, taču beigās visi ir apmierināti

tiesa, ja es gribētu atvērt savu maizes ceptuvi, nebūtu galīgi skaidrs pēc kādiem principiem šeit rīkoties un par kādu cenu kaut ko pārdot, pilnīga mistika

a par cik saņiem jūs pērkat maizi?
es par kaut kur 30 un neatkarīgi no brenda, galvenais, ka svaiga un mīksta


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]unpy
2009-12-14 09:40 (saite)
Vai nu kaut kādu tostermaizi, vai nu šitās - ar sēklām. Cik viņas maksā, nav ne mazākās sajēgas.

P.S. Nav tā, ka visi apmierināti - maizes ceptuvju business ir viens no smagākajiem pārtikas rūpniecībā un liela daļa ceptuvju ir jau aizgājušas boldā.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]martcore
2009-12-14 09:49 (saite)
man liekas, lūk, a tur lūzeriem nevajag konglomerēties izdzīvošanas vārdā?
tas it kā būtu mazliet sliktāk mums (patērētājiem), bet daudz labāk industrijai
lai arī tas ir teksts, kuru, piemēram, lauksaimniekiem bez rezultātiem gruzī jau pēdējos 10 gadus

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]watt
2009-12-14 09:57 (saite)
a tu padomā loģiski - kā vārdā?
var jau kā ASV arī - maizi cept tādu kas mēnesi stāv, saķīmiķota, un vest pa visu ASV. vārās viena korporācija - visa nauda aiziet dažiem īpašniekiem.
var arī tā, ka ir daudzas (jo daudzas) mazas ceptuvītes, un vārās visi iesaistītie.

vienā gadījumā: sabiedrības noslāņošānās, neveselīgs produkts.
otrā gadījumā: visi turīgi, un produkts svaigs.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]martcore
2009-12-14 10:04 (saite)
klau, nu mums arī pienu var dažādas 20 firmas piedāvāt
a piedāvā, šķiet, trīs, kas ar leišiem močijas
un čo - piens tāpēc ir vecs, skābs un saķīmiķots?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]diana
2009-12-14 10:08 (saite)
Nē, tikai saķīmiķots.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]watt
2009-12-14 14:26 (saite)
kaut tu zinātu kāds ASV piens. pie tam viņi pērk 3litru tādās kannās, vnk ārprāts kautkāds.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]biezpientaure
2009-12-14 09:54 (saite)
labu maizi nevajag izpirkt vienā dienā, tas attiecas tikai uz pīļu barojamām putām.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]martcore
2009-12-14 09:57 (saite)
laba maize ir tāda maize, kas var ilgi stāvēt nesakalstot, kā tipa, lāču maize?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]biezpientaure
2009-12-14 10:05 (saite)
es pērku ķelmēnu maizi, lāču man šķiet baigi korporatīvā :>
nē nu pērkam bišku arī lāču kautkādu gaišo, teksts uz bļitkas vēsta "tagad ir tādi laiki, kas prasa pilnu spēku atdevi bla-bla-bla un ir radīta tāda maize bla-bla", turpat paskaidrots - sastāvā palmu eļļa un cits lowends.
lai ēstu tikai labas lietas, ir jāiztērē reizes 2-3 vairāk nekā par nutellas vistiņu.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]chaika
2009-12-14 09:55 (saite)
sanāk ap piecdesmit iepakojumā un galvenais, ka garšīga un ar semuškām :)

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]martcore
2009-12-14 09:58 (saite)
ar semuškām arī pa 40 ir :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]chaika
2009-12-14 10:03 (saite)
nu man rupjmaize garšo un lai normāla izmēra šķēles, nevis tās pļavas, vizbulītes un citas mazās švammītes

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]millers
2009-12-14 10:33 (saite)
genau!

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]millers
2009-12-14 10:02 (saite)
50 - 60 sant., labu (nosacīti) tostermaizi, vai arī kādu lāču vai daugavas par lielāku piķi

tā pa 30 sant nav pelēkā maize?

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]martcore
2009-12-14 10:06 (saite)
kas ir pelēkā maize?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]millers
2009-12-14 10:11 (saite)
nu tur viņa vairāk pelēka nekā balta izskatās, un garšo sūdīgāk
raksturīgi 20-30 sant maizēm no nezināmu (un dažreiz zināmu) ceptuvju izstrādājumiem. tipa - dodam lēti un neceri ne uz ko

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]martcore
2009-12-14 11:00 (saite)
nē, nu tā, ko es pērku, ir noteikti balta nevis pelēka

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]diana
2009-12-14 10:07 (saite)
Es pēc nosaukuma. Manējie ēd Kungu maizi un pāris reizes esmu paņēmusi kaut kādu Stiprinieku vai Spēka maizi no "Lāčiem", bet nebija visai garšīga. Tomēr iesākumā bija vārds.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]martcore
2009-12-14 10:39 (saite)
o, vajadzētu atvērt kantori un izlaist "supercilvēku maizi"
auditorija ir

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]ttp
2009-12-14 10:09 (saite)
ķelmēnu rupjmaize nesakalst pat nedēļu un ilgāk, saldskābmaize ar forša.
lāčus pērku tikai uz tirgus defektos - tur ceņņiks daudz adekvātāks un bišk apdedzis gals, vai ieplaisājusi garoza ir tieši pats labums.
sērenes maizei ar nav ne vainas.
baltmaizi ēdu reti, ta jau labāk karašu kulinārijā paķert.
a tur fazer maizes gan liekais baigais kreps

(Atbildēt uz šo)


[info]pikaso
2009-12-14 10:23 (saite)
kviešu saldskābās maizes ripuli no ķelmēniem par 95 santīmiem. ja tās nav, tad cenšos atrast ko līdzīgu pēc izskata un smaržas.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]pikaso
2009-12-14 10:24 (saite)
jā, ttp atgādināja, ja nav ķelmēnu, tad sērenes maizi.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]vilibaldis
2009-12-14 10:24 (saite)
nu tādā Rimi vai Maximā īstenībā ja paskatās ir tikai 2 - 3 piegadātāji, kuriem plašs saķimiķoto maižu sortiments, tā kā sava veida noslāņošanās šajā nozarē jau pastāv
bet mēs konkrēti ēdam Ķelmēnu maizi, labi glabājas un iekaltusi paliek tikai garšīgāka

(Atbildēt uz šo)


[info]mazeltov
2009-12-14 10:31 (saite)
Man ir mana mīļākā maize, ko pērku - Rankas rudzu maize, maksā ap 1 ls, bet ir baigi labā un ilgi var stāvēt un nebojājas. Vai arī pērku Sērenes rudzu maizi, tā arī maksā ap 1 ls. Vienkārši garšo.
Vai arī ir tāda paciņa "Abi labi", kur ir divu veidu grieztā maize, kopā puskukulis.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]martcore
2009-12-14 10:38 (saite)
/aizrijos ar kafiju/
nevāji jūs dzīvojat, maizi par latu pirkt
esmu ņiščebrods

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]antuanete
2009-12-14 10:50 (saite)
Ja pareizi saprotu un Rankas maize ir tā pati Ķelmēnu, tad tas pirkums reāli atmaksājas - ļoti sātīga maize (tb, brokastīs pietiek ar vienu-divām šķēlēm) un ilgi glabājas. Kilogramā noteikti sanāk lētāk, nekā Lāču.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]martcore
2009-12-14 10:57 (saite)
lūk, kā cilvēks, kas pārtiek gandrīz tikai no dārzeņiem un gaļas, tas ir reāls spēks, es ar tevi nespēšu pastrīdēties par sātīguma tēmu
taču man liekas, ka sātīguma sajūtu var panākt arī apēdot, nezinu, kilogramu tapešu

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]biezpientaure
2009-12-14 11:04 (saite)
tas jau kā paskatās.
ja ēd maizi par latu (kuru nemaz nevar apēst pa 1 ēdienreizi) un nepērk sāļas desas, pelmeņus u.c. subproduktus kas maksā dārgi, tad beigās tā maize nesanāk tik dārgi.

un tālāk jau kā pasakās - apēd pāris rikas ķelmēnu maizes, tā pieblietē teibuku un kamēr pilnībā neizšķīst, tikmēr turās sāta sajūta. Pa tam laikam kukulis švammes maizes ir pārvērties putās, satecējis zarnās un veders jau signalizē. Tāpat kā ar 98to benžu - maksā dārgāk, bet motors to pārstrādā ekonomiskāk.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]mazeltov
2009-12-14 11:38 (saite)
Mēs jau to maizi nepērkam katru dienu. Parasti nedēļai pietiek, ka vien ledusskapī neparādās kāds izteikti garšīgs kūpinājums :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]watt
2009-12-14 14:24 (saite)
tas lats ir par kilogramu. paskaties cik kilogramā tā tava maize maksā.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]puce
2009-12-14 10:47 (saite)
Nu jau mēnesi cepam maizi paši. Esmu apmierināta līdz ausīm.

(Atbildēt uz šo)


[info]zifs
2009-12-14 10:48 (saite)
Vispār es nesen sāku skatīties uz to no kā sastāv šī maize. Jāsaka ka biju ārkārtīgi pārsteigta. Tātad konkrēti izvēlos, kur vairāk olbaltumvielas un mazāk ogļhidrāti. Cena nav tik būtiska, taču skaidrs, ka labāka maize maksās vairāk, bet lēta - salmi vien būs.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]biezpientaure
2009-12-14 11:22 (saite)
hm, vai tad graudos pamatā nav tieši ogļhidrāti? tad jau gaļas pīrāgi ir maize ar vislielāko olbamvielu saturu :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]zifs
2009-12-14 11:33 (saite)
Ir tur daudz to ogļhidrātu. Es tik maz ēdu gaļu, ka citreiz ir jāpiedomā par olbaltumvielu saturu...

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]biezpientaure
2009-12-14 11:34 (saite)
maize kā olbaltumvielu avots ir kas jauns...man.
rieksti, zirņi, pupas - vai tad tie nav labāki šajā ziņā?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]zifs
2009-12-14 11:54 (saite)
Smieklīgi. Protams, ka tas nav pamata olbaltumvielu avots. Taču izvēloties maizi es tam pievēršu uzmanību.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]begemots
2009-12-14 13:44 (saite)
vai varbūt arī tam, vai ir vai nav baltmaize taisīta ar margarīnu?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]zifs
2009-12-15 14:35 (saite)
šos kulinārijas noslēpumus iepakojums noklusē :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]begemots
2009-12-15 16:47 (saite)
kāreiz ne, palasi kādreiz :) vienu tikai baltmaizi zinu, kurai nav klāt margarīns, pārējām uz iepakojuma ir gan rakstīts kā sastāvdaļa. ;)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]zifs
2009-12-16 11:08 (saite)
Paldies, pievērsīšu uzmanību.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]antuanete
2009-12-14 10:49 (saite)
Es arī pērku Ķelmēnu rupjmaizi - tā var ledusskapī stāvēt vairāk kā nedēļu un garšo tikpat labi. Retumis Sērenes maizi, kas ir tuvējā IKI. Ja sagribas kādu baltmaizi vai ko tamlīdzīgu - tad drīzāk mazo ciabattu nopirkšu vai kādu franču baltmaizi.
Fazer ražojumi ir baigi saķīmiķoti (bet reizēm sanāk kādu no Pļavas maizēm nopirkt - garšīgas), un tik tiešām lielveikalos tā dažādība nemaz nav tik liela.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]watt
2009-12-14 19:34 (saite)
neiesaku: nemaitājas arī ārpus, bet ledusskapī turot, garša pazūd.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]meness_berns
2009-12-14 11:52 (saite)
Daži mūsu ģimenes likumi (nepredentēju uz to, ka tie ir baisi objektīvi, bet tā nu iegājies).

1. Cik iespējams, nepirkt tās uzpūstās par 30 santīmiem, jo tur ir vairāk luftes nekā mīklas un beigās tas iznāk neizdevīgi.
2. Cik iespējams nepirkt Fazer un Hanzas maiznīcu, jo korporatīvos behemotus ir jāsit, un, ja visi tā darīsim, tad "tas spēks, ko neredz pilienā, top liels un varens kopumā". (It sevišķi, kad nesen atklāju, ka fazers patiesībā cep leišos un Ogre tikai strādā kā distributors - tas viņiem ir uz iepakojuma godīgi norādīts).
3. Ja ievēro 1. un 2., atliek tikai izvēle starp lēto pašmāju galu un dārgo. Kad gribas uzlabot garastāvokli ar to, kāds esmu pieticīgs, tad pērku Ventspili vai Daugavpili, jo turos pie Hūvera kunga ieskata, ka labāk mozerfakeris, bet mūsējās mozerfakeris. (Vienīgais, kur tiešām pēc šī principa neturos, ir piena produkti, kur kategoriski nepērku Valmieru, jo ja es atdošu kaut vienu santīmu Puķu Andrim, tad esmu sadirsis savu karmu uz nākamām 10 reinkarnācijām.) Savukārt dienās, kad tāds spendičerīgāks noskaņojums - tā pati Ķelmēnu par 0.99, ko jau te daudzi pieminēja.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]meness_berns
2009-12-15 08:45 (saite)
Visu nakti mocījos ar sajūtu, ka kaut ko ne tā esmu iepostējis. Patiešām - izrādās esmu divas kļūdas kultūrcitātā pieļāvis. Nevis Hūvers bet Rūzvelts, nevis mozerfakers, bet sonovabičs.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]yulungu
2009-12-14 11:58 (saite)
piedodiet, atvainojiet. Es te palasījos.
Rodas iespaids, ka Jūs to maizi pērkat, lai viņa mājās stāvētu vismaz nedēļu, ideālā variantā - vēl ilgāk nevis noēdat pirmajās dienās? :/
Nesaprotu.
Es maizi tagad vispār vairs neēdu. Tagad tik šad tad, kad kolēga atnes uz darbu pašas cepto rudzu maizi :)

(Atbildēt uz šo)


[info]pepija
2009-12-14 12:32 (saite)
Baltmaizi neēdu vispār, man garšo sēklu maizes un saldskābmaize. Bet vajag nedaudz. Līdz ar to Fazer pļavas maizi vairs nepērku, jo tā drausmīgi ātri pelē. Tagad pērku Donas maiznīcas saldskābmaizes kukulīti (nesagrieztu) Čiera tirgū par Ls 0,66 un ēdu, kamēr beidzas - reizēm pat vairāk kā nedēļa paiet - laba, garšīga maize. Vai arī ļoti līdzīgo, Liepkalnu ražoto vietējā Supergetto veikalā. Man abas šķiet labākas par smalko Sērenes maizi...

(Atbildēt uz šo)


[info]losthighway
2009-12-14 14:17 (saite)
sieva: visadas vizbuliites un citadas pukju maizes
es: druvas rudzu, sky ciabatas un druvas kliju tostermaize
sīkie: rimi rozīnmaizes un rimī pilsētas baltmaizes

un ja gribu patiešām labu maizi, izcepu pats: parasti ciabatas līdzīgo ar svaigiem garšaugiem un olīveļļu.

(Atbildēt uz šo)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?