Chloroform Sauna ([info]martcore) rakstīja,
@ 2009-12-14 09:26:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
mani ļoti fascinē veikalos situācija ar maizi
vietējā minimārketā ir gandrīz 20 vietējā ražojuma dažādu, ē, brendu maizes diapazonā no 25-iem līdz 50 santīmiem
un katra maizīte kaut kā atrod savu pircēju
šāda dažādība veikalos ir tikai alkoholam un tabakai, kas pārsvarā ir ārzemju produkti, taču alčāgs ar cīgām var stāvēt plauktos bezmaz līdz pasaules galam, kamēr maizi ir nepieciešams izpirkt vienā dienā
no malas izskatās, ka tas ir ļoti ass un konkurences pilns tirgus, taču beigās visi ir apmierināti

tiesa, ja es gribētu atvērt savu maizes ceptuvi, nebūtu galīgi skaidrs pēc kādiem principiem šeit rīkoties un par kādu cenu kaut ko pārdot, pilnīga mistika

a par cik saņiem jūs pērkat maizi?
es par kaut kur 30 un neatkarīgi no brenda, galvenais, ka svaiga un mīksta


(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]zifs
2009-12-14 10:48 (saite)
Vispār es nesen sāku skatīties uz to no kā sastāv šī maize. Jāsaka ka biju ārkārtīgi pārsteigta. Tātad konkrēti izvēlos, kur vairāk olbaltumvielas un mazāk ogļhidrāti. Cena nav tik būtiska, taču skaidrs, ka labāka maize maksās vairāk, bet lēta - salmi vien būs.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]biezpientaure
2009-12-14 11:22 (saite)
hm, vai tad graudos pamatā nav tieši ogļhidrāti? tad jau gaļas pīrāgi ir maize ar vislielāko olbamvielu saturu :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]zifs
2009-12-14 11:33 (saite)
Ir tur daudz to ogļhidrātu. Es tik maz ēdu gaļu, ka citreiz ir jāpiedomā par olbaltumvielu saturu...

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]biezpientaure
2009-12-14 11:34 (saite)
maize kā olbaltumvielu avots ir kas jauns...man.
rieksti, zirņi, pupas - vai tad tie nav labāki šajā ziņā?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]zifs
2009-12-14 11:54 (saite)
Smieklīgi. Protams, ka tas nav pamata olbaltumvielu avots. Taču izvēloties maizi es tam pievēršu uzmanību.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]begemots
2009-12-14 13:44 (saite)
vai varbūt arī tam, vai ir vai nav baltmaize taisīta ar margarīnu?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]zifs
2009-12-15 14:35 (saite)
šos kulinārijas noslēpumus iepakojums noklusē :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]begemots
2009-12-15 16:47 (saite)
kāreiz ne, palasi kādreiz :) vienu tikai baltmaizi zinu, kurai nav klāt margarīns, pārējām uz iepakojuma ir gan rakstīts kā sastāvdaļa. ;)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]zifs
2009-12-16 11:08 (saite)
Paldies, pievērsīšu uzmanību.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?