Comments: |
| From: | str |
Date: | 26. Novembris 2015 - 11:51 |
---|
| | | (Link) |
|
ķirbju zupa
manā ķirbja zupas receptē iet iekšā arī kausētais siers. pēc tam gan pārēšanās lēkme garantēta :D
From: | ll_ |
Date: | 26. Novembris 2015 - 12:20 |
---|
| | | (Link) |
|
dažas sastāvdaļas būs pagrūtas, bet nekas, mēģināsim :) kokosriekstu piens varētu labi aizstāt kausēto sieru.
| From: | str |
Date: | 26. Novembris 2015 - 12:52 |
---|
| | | (Link) |
|
manējai ir varianti ar kokosa pienu, tā kā
Ratatouille tipa sautējums
jā, ratatui pēc Tantes diktētās receptes (!) man nupat bija :)
Vēl ienāca prātā citi varianti: avokado kopā ar tomātiem, ķiplokiem, sīpoliem un kinzu vai baziliku krāsnī lielā temperatūrā cepti ķirštomāti un paprika zaļās lēcas ar selerijas sakni, kāļiem, burkāniem, topinambūriem un puraviem sautēts pakčojs tomātu vai brokoļu krēmzupas cukīņi ar kariju, kokosriekstu pienu un turku zirņiem cepti turku zirņi ar lielu daudzumu ķiploku un spinātu baklažānu un cukīņu sacepumi puķkāposti ar rīsiem un zaļajiem zirnīšiem, ar piejauktu olu un lociņiem pildīta, krāsnī cepta paprika - var ar kuskusu, lēcām, citiem dārzeņiem sapildīt
paldies, te kaut ko noteikti izvēlēšos :)
| From: | ripp |
Date: | 26. Novembris 2015 - 12:00 |
---|
| | | (Link) |
|
krāsnī cepti dārzeņi.
| From: | ripp |
Date: | 26. Novembris 2015 - 12:06 |
---|
| | | (Link) |
|
no vienkārši jebkas, kas ir mājās nomizots/rupji sagriezts, ielikts maisiņā, sakratīts ar pāris pilēm eļļas un izcepts vienā plānā kārtā krāsī. līdz tas pats, bet mazliet biezākā slānī, pāri garšvielas/kādi tomāti, bišķi siera, ja grib.
nupat gan es sāku meklēt ko citu, jo bišķi apnicis :D
ā, vēl džeimijam oliveram bija foršs veids pagatavot burkānus/bietes. abus atsevišķi apvāra bišķi, tad ar kkādām garšvielām (konkrētām), tad cep krāsnī. izklausās ņemtne, bet ir ļoti garšīgi.
man nekad nekas nav sanācis maisā cepeškrāsnī. laikam neriskēšu vēlreiz bojāt produktus :) bet to pašu jau var grāpī, vai ne.
| From: | ripp |
Date: | 26. Novembris 2015 - 12:11 |
---|
| | | (Link) |
|
es nelietoju tos maisus. vienkārši cepešpannā izber vienā kārtā. ja sarežgītāk, tad var kādā mazākā/dziļākā cepamtraukā. bet arī tajos es cepu bez vāka. patīk, ka mazliet apcepas no augšas.
maisā tik sakrata, lai viss smuki ar eļļu un zaļumiem "apņemas" un tad vienkārši uz cepešplāts cep :) beigās uzkaisa sāli vai tml. bietes tā ceptas ir ļoti gardas un kālis ar :) var puķukāpostu tā cept un brokoļus un pupiņas utt. (kabacis, baklažāns un tml. gan kļūst mīksti - garšīgi tapat, bet man patīk, kad knakšķ :))
man tā cepeškrāsns tāda dīvaina. ventilatoru viņai nevar atslēgt, viss tāds, ka labāk iztieku bez viņas.
| From: | zin |
Date: | 26. Novembris 2015 - 12:03 |
---|
| | | (Link) |
|
sautējums vai salāti ja sautējums tad ar burkāniem, kāpostiem, sīpoliem, zaļajiem zirnīšiem (drīkst?), citiem random dārzeņiem, vispirms acepjot uz pannas (var bez eļļas) reizēm cepju cepešmaisā visādus dārzeņus, sajauktus kopā- tomātus, cukini, papriku, šampinjonus, puravus, kas vēl gadās pa rokai. salāti man pēdējā laikā vislabāk patīk ar spinātu lapām, tomātiem, olīvām, kapriem, papriku un avokado. eļļa un etiķis. vēl ķirbju krēmzupa ir laba lieta. bet tās es parasti pati nevāru ;)
paldies, arī noderēs :) zirnīši tiešām varētu palīdzēt pret nedaudzveidību :)
| From: | krii |
Date: | 26. Novembris 2015 - 12:15 |
---|
| | | (Link) |
|
Novāra lēcas, kamēr šīs vārās, pannā sacep sagrieztus burkānus, kabačus, ķirbjus, tomātus, ķiplokus, paprikas u.c. (ledusskapī neesošo svītrot) ar nelielu daudzumu eļļas. Nokāš, ieber bļodā lēcas, saceptos dārzeņus uzgāž pa virsu, samaisa. Var visādi varēt ar garšaugiem un garšvielām. Ja atļaujas piena produktus, var pievienot sieru.
hm, lēcas es nesen visas izmetu, jo negaršoja man tās nekādā veidā :) pat kaut kādā šitādam līdzīgā. bet nu neko, varam lēcas no receptes svītrot :)
| From: | krii |
Date: | 26. Novembris 2015 - 12:39 |
---|
| | | (Link) |
|
Var aizstāt ar rīsiem, zirņiem, pupiņām utml.
| From: | oblica |
Date: | 26. Novembris 2015 - 14:50 |
---|
| | | (Link) |
|
Pamēģini vnk citas lēcas. Pāc garšas viņas ļoti atšķiras
man patīk griķus atjaukt ar tučtuč lēcām, kopā šķiet, ka garšo labāk, nekā katrs atsevišķi (lai gan arī atsevišķi garšo).
:) un griķi man pat ļoti negaršo :)
From: | unpy |
Date: | 26. Novembris 2015 - 12:18 |
---|
| | | (Link) |
|
Kā tas ir, /krivade/, nav kartupeļu, koa? Galīgi aptrakušas?
dullas gan! mās gribam nosprākt citādāk nekā citi!
zaļo lēcu virums - glāze zaļo lēcu, 2 bundžas konservētu tomātu bez mizas, pusglāze olīveļļas, raudene, ķiploks, sāls, pēc garšas.
cik esmu lēcas gatavojusi, arī kaut kā līdzīgi, nevienam negaršo, man arī nē ...
nu šajā variantā garšu dod tomāti, olīveļļa un garšvielas, lēcas piedod tikai sātīgumu kartupeļu pankūkas ar krējumu,protams, ir garšīgākas, nav jēgas sevi mānīt, ka pastāv kaut kas ļoti veselīgs un ļoti garšīgs
nē, es neciešu no tā, ka kaut kas ir negaršīgs. man tikai ir pieredze, ka, ja man kaut kas ļoti garšo, tad es to ēdu un ēdu līdz pilnīgam riebumam, un šoreiz es tā negribētu izdarīt :) kartupeļu pankūkas - komplektā ar norīvēto pirkstu asinīm :)
tāpēc es ēdu kartupeļu pankūkas tikai ārpus mājas: 1) pašai nav jārīvē 2) neredzu to eļļas kvantumu, kurā tās tiek ceptas (vēl no svara vērotāju laikiem saglabājusies tieksme ļoti taupīgi apieties ar eļļu) 3) uz šķīvja ir tikai 3 gab, nevis iespēja paņemt no lielās bļodas vēl 3 papildporcijas
tā kā es neesmu veģetāriete, tad kalorijas varu pievākt arī ar gaļu. man nav vilkmes uz kartupeļu pankūkām, kaut arī man tās garšo :)
tad jau pavisam vienkārši - ar rīsiem un malto gaļu plidītas sautētas paprikas
jā, ar malto gaļu es šo to taisu, bet uz pildītām vēl neesmu saņēmusies, būs jāsaņemas :)
Man labi garšo ar to pašu pildīts gruntīgs lauku kabacis "pīlē", kur apkašā salikti sacepti sīpoli, burkāni un svaigi sagriezti tomāti. Pēc tam, kad teju jau izcepies, parasti pieliek krējumu (nez, gan jau to var aizstāt), lai sanāk mērce pie kartupeļiem. Vēl papriku var pildīt ar chili con carne vai tam līdzīgu bezgaļas masu. Pieņemu, ka šim siers nav obligāts (es reti taisu vairāk par ceturtdaļu šī daudzuma): http://www.wellplated.com/balsamic-brussel-sprouts/ Kvinoju drīksti? Tā + lasis tur labi iet klāt.
paldies, izskatās garšīgi :)
liels katls karija, liels katls dāla
tā, tā, kas tie tādi? iedosi vēl kādus kīvordus? karijs man ir tāds brūns pulveris burkā, ko liek pie vistas!
mans nejaušais karijs: http://klab.lv/users/rasbainieks/2028685.htmldžeimija olivera kariji: http://www.jamieoliver.com/recipes/category/dishtype/curry/#DFKoqTr6P2bm5zBR.97zimbabvei bij kruts veģetārais puķkāpostu karijs, bet tur laikam bij kartupeļi arī iekšā dāls (kuru mēs saucam par skukas dālu, recepti rakstu pēc atmiņas): sviestā uzcepina sīpolu un ķiploku, pieber turpat pannā uz 10 sekundēm garšvielu sauju, kurā ir ~tējkarote kumina, ~pustējkarote kurkumas, cik grib karotes čili un kādas 2-3 ēdamkarotes garam masalas tad visu no pannas ber katlā, kur jau burbuļo buljons, pieliek 2 lielās bundžas konservētu tomātu, bundžu kokospiena un trešdaļu rozā lēcu paciņas pāris minūtes kārtīgi pamaisa, sagaida, līdz uzmet burbuli, tad griež mazu uguntiņu un vāra 25 min vai līdz kamēr lēcas mīkstas kad nogriež uguni, pielej vēl arī viena laima sulu uzber kinzu un sukā iekšā
Es kā reizi par to tieši sajūsminos pēdējā laikā! Mans šībrīža vismīļākais ēdiens ir apcepts tofu ar dārzeņiem. Atbilst visām tavām prasībām (iespējams cepšana eļļā ne). Bet nu ņem tofu,sagriež, cep uz pannas, piemet kādu garšvielu, sojas mērci. Liek klāt papriku, pacepina, tad citus dārzeņus tai skaitā brokoli obligāti. Sojas mērci var arī beigās svaigākai garšai vai vispār nemaz. Dārzeņus variē pēc patikšanas.
Ak, jā, bet kad pieliek visus dārzeņus,tad es uz mazas uguns sautēju zem vāka ne vairs cepinu.
kur tu dabū tofu? esmu par tādu tikai lasījusi. eļļa manam gadījumam mierīgi atbilst, un es arī katlam mēdzu uguni nogriezt, lai gatavojas mazā karstumā.
Jebkurā rimčikā pie sieriem. ;)
| From: | str |
Date: | 26. Novembris 2015 - 12:54 |
---|
| | | (Link) |
|
veikals Dabas stacija ( Lācplēša iela)
Gemosā ir tikai zīda tofu, kas labi der desertiem
| From: | grao |
Date: | 26. Novembris 2015 - 12:54 |
---|
| | | (Link) |
|
sabdžī pulav. Vienkārši sakot: rīsi ar dārzeņiem un indiešu garšvielām, ļoti sātīgi un garšo arī visēdājiem.
hm, vai tev ir kāds links vai papildus kīvordi?
| From: | grao |
Date: | 26. Novembris 2015 - 15:32 |
---|
| | | (Link) |
|
elementārākais no elementārajiem ir slinkais baklažāns - baklažānu uz pusēm, salaista ar eļlu, apkaisa ar garšvielām - rozmarīns, timiāns utt, kas sirdij tuvs + sāls, apmet ar griezuma vietu uz leju un cep krāsnī 40 min., ja manā šausmīgajā cepeškrāsnī sanāk gluži ciešams, tad tavēja gan jau arī būs labi.
Vēl baklažānu var sagriezt kubiņos, pielikt sagrieztu papriku un sacept uz pannas ar sāli, kanēli un kaut kādām indiešu garšvielām.
| From: | starro |
Date: | 26. Novembris 2015 - 13:42 |
---|
| | | (Link) |
|
Selerija. Pamatā kāti, tad lapas, tad arī sakne. Svaiga un sautēta. Salātos un zupās un mērcēs.
o, jā, selerijas sakne ir ōsam, īpaši cepeškrāsnī! Zupās - žāvētu
gm, šim es arī pievērsīšos!
Man pēdējā laikā patīk rupji sagriezt brokoli un kopā ar brussel sprouts apliet ar eļļu, balzām etiķi un sāli un tad cepeškrāsnī uz 20 min. Brokoļi apkraukšķinās un brussel sprouts paliek mīksti un nutty.
Vēl es bieži lielā katlā dažādās kombinācijās ielieku kale, brokoļus, asparagus, jebkādus zaļos, var arī burkānšķēlītes un uzleju drusciņ eļļas, ūdens, citronu sulas/balzāmetiķa un pacepu/pasautēju līdz paliek drusciņ mīksti.
Mēdzu pielikt krāsnī uzgrauzdētus riekstus/chickpeas.
Nezinu vai ēd, bet saldie kartupeļi ar humusu ir bomba.
ļoti interesanti! un saldos kartupeļus arī būs jāpamēģina :)
bietes (vārītas plikas, vārītas rīvētas ar kko mērčveidīgu, grieztas vinegretā, ceptas cepeškrāsnī, rīvētas ar buljonu, ae griķiem un rukolu u.t.t.) burkāni (svaigi, vārīti, cepti, griezti, ēvelēti, rīvēti) pupiņas (dzeltenās - pākstīs; zaļās pākstīs - saldētas) puķkāposts (svaigs, vārīts, cepts) un kāposts (svaigs) kālis (svaigs, vārīts, cepts)
šo lietu sajaukums dažādās propocijās un griezumu veidos, atjaukts ar kādu pavalgu, lielākoties griķiem, zaļajām lapām visādām (rukola, spināti), kazas vai cita svaigsiera gabaliem.
piedzer izspiestu ķirbi vai ko tml. Aizdarīt var ar kādu zivi/gaļu, bet to pēc izjūtas.. | |