jā un nē ([info]dzeltens) rakstīja,
@ 2023-10-15 16:27:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
The median age in the State of Palestine is 19.6 years (2023). Salīdzinājumam – Latvijā šis skaitlis ir 44.

Izraēlas armija burtiski met bumbas pa bērniem. 40% Gazas sektora iedzīvotāju ir vecumā zem 15 gadiem!

Tagad izsludinātā evakuācija vispār izskatās pēc kaut kāda vājprāta – jūs te kolonnās ar saviem ēzelīšiem palieniet malā, kamēr mēs sabumbojam jūsu mājas. It kā Hamas būtu kaut kādi lohi, kas tā arī sēdēs un gaidīs, lai viņus sabumbo.  Nav garantijas, ka neuzmetīsim arī turienei, uz kurieni jūs evakuējaties, jo brīžiem trāpam arī Libānai pa Reuters žurnālistiem un tā. Mērķis ir sagādāt ciešanas civiliedzīvotājiem. 

Instagrammā random dāma, kam sekoju, jo viņai skaisti interjeri, ielika storijos Free Palestine un momentāni esot tikusi shadowbanota (tb – viņas storijam esot 17 skatījumi, viens no tiem manējais tad jau sanāk, ierasto tūkstošu vietā).

Ir milzīga starpība, vai šo dara kaut kādi "melnpakaļainie"((c)covid19) teroristi, vai Rietumu atbalstīta armija, tieši morāli un priekš mums te, Rietumos un drošībā, tai vajadzētu būt milzīgai atšķirībai. Jo mēs nevaram vienoties ar teroristiem, bet mums vajadzētu būt iespējai vienoties ar valsti, ja vien tā nav teroristiska valsts. Es nicinu ikvienu, kurš to atsakās redzēt, un atbalsta Izraēlu viņu "svētajā karā" ar neticīgajiem.


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]ctulhu
2023-10-15 16:46 (saite)
Nu vismaz šoreiz tomēr palestīnieši pirmie sāka. Tieši tāpat kā Krievija iebruka Ukrainā. Mēs tak tagad nebrīnamie spar to ka reizēm Ukrainas aizstāvji iešauj arī ka Krievijas teritoriju. Nu te līdzīgi. Palestīniešiem bija lieliska iespēja pašiem tikt galā ar saviem teroristiem un turpināt miera procesu. Viņi šo iespēju neizmantoja. Nu ko - stulbas spēles => stulbas balvas. Tā tas notiek.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]polija
2023-10-15 17:02 (saite)
Piekrītu! Pie tam puse no tur notiekošā patiesībā ir pašu HAMAS vēršanās pret savējiem. Es domāju, ka, ja ir kādas konkrētas idejas, kā no turienes izsvēpēt teoristus, kas burtiski slēpjas aiz sieviešu un bērnu mugurām, ik pa brīdim vēl tajās mugurās paši iešaujot - welcome! Es domāju, ka augstākā līmenī par Cibas diskusijām tādas idejas jebkurš novērtēs.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]ctulhu
2023-10-15 17:10 (saite)
Jā tieši šo es zemāk Dzeltenam jautāju.

Afganistānā līdzīga situācija tika feilota un tagad tur pie varas ir teleban.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]dzeltens
2023-10-15 17:02 (saite)
It sevišķi tiem 40% nepilngadīgo palestīniešu bija milzu iespēja tikt galā ar Hamas.
Nepiekrist Izraēlas valsts genocīdam nenozīmē atbalstīt teroristus.
Vispār nekādas līdzības ar Ukrainu.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]ctulhu
2023-10-15 17:07 (saite)
Tur ir dažas nianses. Objektīva atšķirība uztverē. Mums te 10 - 15 gadus vecs cilvēks ir bērns, kurš jāaizsargā. Un tas ir pareizi. Tur 10 - 15 gadus vecs cilvēks var būt arī jauns, veikls, nežēlīgs kaujinieks. Ko darīt? Tas nav vienkāršs jautājums bet tev ir kaut kādi atbildes varianti?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]dzeltens
2023-10-15 19:46 (saite)
Tajā brīdī, kad ctulhu saka, ka mūsu bērns ir bērns, bet palestīniešu bērns tāds nav, ļaunums ir uzvarējis.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]ctulhu
2023-10-15 19:50 (saite)
Jā bet ja mēs praksē redzam ka bērns #1 teiksim iet skolā bet bērns #2 pilda kaujinieku uzdevumus? Tas mums te ir visādas konvencijas un starptautiski likumi nesūtīt bērnus karā, tas mums skaitās kara noziegums. Otrā pusē tas tā nav.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]begemots
2023-10-16 11:12 (saite)
Bērns pilnīgi noteikti ir bērns, bet ko tu ar viņu iesāksi, ja viņam 4 gadu vecumā pa televizoru (apkārtējo arābu valstu TV kanāli) stāsta, ka visi ebreji ir ļauni un viņi jānogalina? par to, kā ebrejiete gribēja pravietim Muhamedam iedot saindētu jēriņu ēst, bet jēriņš atdzīvojās un teica, "neēd, esmu saindēts"

un 5 gadu vecumā viņam bērnudārzā jādejo ar kalašņikovu, 7 gadu vecumā māca šaut pa īstam, un 10 gadu vecumā viņam dod likt bumbas miskastēs.

15 gadu vecumā viņš ļoti ticami, ka jau ir piedalījies tagadējā pēdējā reidā, un liela varbūtība, ka ir nogriezis galvu kādam ebreju (un īstenībā arī arābu, jo tajos kibucos jau nevienu nešķiroja) zīdainim; nerunājot par izvarošanām, kuras hormonu dēļ vien tai brīdī var šķist lieliska ideja, nerunājot par papildus bonusu, kad tu to vari darīt pilnīgi no sava skatpunkta legāli necilvēkiem.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]zazis
2023-10-16 13:07 (saite)
izraēla joprojām nav apstiprinājusi, ka kādam zīdainim būtu grieztas galvas. no kurienes tev infa?

"5 gadu vecumā viņam bērnudārzā jādejo ar kalašņikovu, 7 gadu vecumā māca šaut pa īstam, un 10 gadu vecumā viņam dod likt bumbas miskastēs." par šo es arī labprāt gribētu zināt vairāk, var kādas atsauces, lūdzu?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]begemots
2023-10-16 14:57 (saite)

Piemēram: https://youtu.be/c5u76BTBUnc?t=444 kāreiz 7:20 un kādas 30sekundes kopā uz priekšu.

Par b/d piemēri man ir tikai telegramā, nezinu, vai tev bez parakstīšanās uz kanālu rādīsies, bet rekur, piemēram, https://t.me/slvn_pomet/8091 , https://t.me/yigal_levin/57328

Diemžēl šādus video nevar pārlikt uz jūtūbu, jo no turienes uzreiz dzēš ārā. 🤷

Par galvu griešanu, zini, es pat neatrodu šobrīd tajā info gūzmā. Iespējams, nav man fotopierādījumu par galvu griešanu. Varbūt tikai sadedzināja zīdaiņus https://t.me/yigal_levin/57538 ... tas neapšaubāmi ir daudz labāk, vai ne?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]krii
2023-10-16 14:13 (saite)
Es saprotu, ka uz paša uzdoto jautājumu "ko iesākt?" tava atbilde būtu: "uzspridzināt".
Vai tomēr ir varianti?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]begemots
2023-10-16 15:12 (saite)
Censties, tiekot galā ar teroristiem, pēc iespējas neuzspridzināt.

Bet apzinoties, ka tas nav simtprocentīgi iespējams.

Gazas sektora gadījumā tas pat ir vēl maziespējamāks; šinī gadījumā viņus kā ķīlniekus tur viņu pašu ievēlētā valdība. Kura pati ir likusi munīcijas noliktavas un visu militāro infrastruktūru maksimāli starp dzīvojamajiem kvartāliem, kas ļauj viņiem uz praktiski jebkuru triecienu norādīt, ka tur bija arī civilie.

Vienlaikus aicinot civilos nebēgt, kad Izraēla viņiem saka to darīt.

Vienlaikus apsūdzot pašiem savus civilos slaktiņā (viena no HAMAS līderiem intervijā Al-Jazeera).

Vienlaikus lielai daļai no līderiem aizbraukušiem uz ārzemēm pāris nedēļas pirms slaktiņa sākuma.

Vienlaikus saņemot tādu kaudzi ar naudu no Eiropas un starptautiskajām institūcijām, ka viņi varētu būt savu Palestīnu sākuši būvēt, sākot ar Gazas sektoru un šobrīd jau šaut raķetes kosmosā no sektora, ja netērētu (to, kuru nenozog līderi) naudu tam, lai būvētu pazemes bāzes un raķetes, ar ko šaut pa Izraēlu.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]polija
2023-10-16 17:25 (saite)
Paldies - sakarīgi video... Es vnk arī mēģinu rakstīt, bet nu daudzi to neredz. Bāc, ka nu taču - vot kādi ir tie citi varianti. skaidrs, ka tajā žurku midzenī ejot iekšā pa taisno, būs nenormāli Izraēlas armijas upuri..
skaidrs, ka, ja Hamas rūpētu savi cilvēki, teritorijas, utt, tad tie līdzekļi būtu tērēti tautai, nevis slaktiņiem.
Un par bērniem - jā, viņi mok ir arī vienīgie, kuriem vēl varētu pārgrozīt smadznes pareizajā virzienā, bet jā - bērni ir visvieglāk ietekmējami, ar vismazāko kritisko domāšanuu n spriestspēju. JA viņam pasaka, ka vajag uzbrukt ebrejiem, kristiešiem vai jebkuram, viņš arī to darīs. Arī 5os un 7os gados. Es redzēju video, kur tāds 6gadnieks stāsta, ka viņš trenējas, lai būtu suicide-bomber.
Man pilnīgi nav pārliecības, ka Hamas tos bērnus neapkārs ar bumbām un nepalaidīs uz kaut kaut kādiem Izraēlas palīdzības snegšanas puntkiem.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]ctulhu
2023-10-18 12:03 (saite)
Mjā nu mums ir tipa 2 veidojumi - Izraēla un Palestīna. Vieni konvertē tuksnesi dārzos, ir izveidojuši [nepārtraukti karojot] bagātu un peivilcīgu valsti, otriem ir milzu favellas ar būdiņā. OK varētu teikt ka aiz izraēlas stāv visa rietumu pasaule un apgādā bet a) aiz palestīnas tāpat stāv visa arābu pasaule kas arī nav nabadzīga + jau minētā starptautisko institūciju palīdzība.

Kaut kā atšķirība uz sejas.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]ctulhu
2023-10-15 17:09 (saite)
Līdzība ar Ukrainu ir sekojoša: Pēkšņs uzbrukums, kurš sākas ar masīviem raķešu triecieniem un turpinās ar sauszemes invāziju, gūstekņu ņemšanu, civiliedzīvotāju nogalināšanu. To darīja krievijas bruņotie spēki, to darīja HAMAS.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]dzeltens
2023-10-15 19:30 (saite)
Pēkšņš uzbrukums - un te arī līdzība beidzas. Ukraina sort of nesāka bombīt Krievijas civiliedzīvotājus. Un nedomāju, ka sāktu, ja tas būtu politiski un tehniski iespējams (taisnību sakot, kādu laiku jau ir).

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]ctulhu
2023-10-15 19:43 (saite)
Nu Ukraina veic dronu uzbrukumus pilsētu zonās, protams mēģina to darīt precīzi ar iespējami mazāku collateral damage, Izraēla mēģina to pašu tikai mazāk sekmīgi jo ļoti kompakts mērķis.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]dzeltens
2023-10-15 19:50 (saite)
2000+ civiliedzīvotāju, no kuriem trešdaļa bērnu, pāris dienās – neko sev "dara to pašu" ar iespējami mazāku collateral damage.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]ctulhu
2023-10-15 19:52 (saite)
Tas ir slikti. Bet ko tu, tieši tu darītu situācijā kur ir šāds pretinieks? Tādā situācijā kur ja tu nedosi prettriecienu tad pēc nedēļas uzbruks tev un 2000+ tavu civilo ies bojā?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]ctulhu
2023-10-15 19:54 (saite)
Pie nosacījuma ka precīzu triecienu kurš ķer tikai kaujiniekus dot nav iespējams - mērķis ir ļoti blīvi apdzīvota pilsēta.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]extranjero
2023-10-16 06:51 (saite)
2000 ir piliens jūrā, salīdzinot ar virsnormas mirstību no kovida.

Protams, tas ir mazāk vizuāli, mazāk emocionāli. Bet tikai tāpēc vien tas nav mazāks ļaunums.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]ctulhu
2023-10-15 17:14 (saite)
Ā un vēl tāds sīkums : Krievija ir Palestīnas pusē šajā konfliktā.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]dzeltens
2023-10-15 19:32 (saite)
Protams, ka Krievija ir Palestīnas pusē. Izraēla ir burtiski pilna ar Putina opozicionāriem, turkāt lieliska iespēja novērst ASV uzmanību no Ukrainas.
Kas neko nepasaka par ideoloģiskajiem iemesliem.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]ctulhu
2023-10-15 19:44 (saite)
Ideoloģiski nē, bet operatīvi tas nozīmē ka jo ātrāk tiks galīgi atrisināts HAMAS jautājums jo mazāk izspēlējamu kāršu būs Krievijai un drošāk mums visiem te Eiropā. Tātad esam Izraēlas pusē.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]dzeltens
2023-10-15 19:59 (saite)
Nē.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]ctulhu
2023-10-15 20:02 (saite)
Nu kā - normalizējot situāciju TA pasaules uzmanība atkal pievēršas UA/RU konfliktam un krievijas pozīcijas vājinās. Tas ir tas ko vajag konkrēti mums un visai Rietumu pasaulei.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]polija
2023-10-15 17:27 (saite)
jā, bet KĀDS ir risinājums?? Kā tu piedāvā tam cilvēkbērnam, kurš 11adu vecumā ir gatavs ar nazi Tev miegā pārgriezt rīkli, sniegt to palīdzību? No ģimenes tu viņu šķirt nedrīksti - cilvēktiesības. Eiropā šobrīd var redzēt tos uzņemtos bēgļu tūkstošus -cik ļoti viņi ir integrējušies un kā nosoda HAMAS vardarbību. šķirt ģimenes nedrīkst, zņemt - visus - nozīmē gto kur neviens pat netaisās integrēties, mainīt savu vērtību sistēmu, bet tikai gaida izdevīgu brīdi, lai kādam rīkli pārgrieztu. Konkrēti risinājumi - kā Izraēlai pasargāt savus iedzīvotājus? Vai arī Izraēlai jāļauj lai viņējos slaktē, jo viņiem (pagaidām) ir ūdens un elektrība? Un tikai, kad vairs nebūs, tad drīkstēs šaut pretī? IDF kā jau rakstīju, tieši cenšas ievērot kaut kādas nebūt tiesības - brīdina civilos, uz kurieni mukt, kur netiks bumbots, utt.. Ko vēl Izraēla vai rietumvalstis var darīt, lai nepakļautu papildus briesmām savējos pilsoņus?? Pie tam tiešām - izskatās, ka esi aizmirsusi, ka tieši HAMAS gan jau, ka ar kādu Palestīniešu atbalstu šo visu uzsāka! Ne jau Izraēla izdomāja, ka nu davai šodien liekam punktu HAMAS un sākam bumbot dzīvojamos kvartālus. Ja nebūtu Izraēlai Iron dome, tur būtu tādi pat skati kā šobrīd Gazā.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]ctulhu
2023-10-15 17:32 (saite)
Kā viņi nosoda HAMAS vardarbību to mēs nupat Vācijā redzam kur notiek kaujas starp viņiem un policiju.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]ctulhu
2023-10-15 17:34 (saite)
https://jauns.lv/raksts/arzemes/580165-vacijas-pacietibas-mers-ir-pilns-sola-izraidit-hamas-atbalstitajus

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]extranjero
2023-10-15 17:41 (saite)
Tieši tā. Mums šādiem vecākiem bērnus jau uzreiz atņemtu bāriņtiesa un atdotu adopcijai pie normāliem audžuvecākiem pašu bērnu labā.

Bet ko darīt Palestīnā? Nevienam nekādu reāli izpildāmu ideju nav. Bet neviens netaisās tur uzsākt genocīdu vai kaut ko tamlīdzīgu. Šī problēma tur ir un paliks vēl daudzus gadus.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]dzeltens
2023-10-15 19:33 (saite)
Izraēlas aizsardzības ministrs taisās gan uzsākt genocīdu, un ir jau uzsācis, jums skaļi aplaudējot.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]extranjero
2023-10-15 22:12 (saite)
Pēc tava teiktā sanāk, ka arī ukraiņi ir nacisti, kas sistemātiski iznīcināja cilvēkus Donbasā.

Tieši tas pats stāsts ar tiem pašiem argumentiem.

Visdrīzāk būs tā, ka izsvēpinās Hamas, cik nu tas būs iespējams, un Gazā dzīve turpināsies, kā iepriekš (kas nav pārāk laba).

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]divas_zosis
2023-10-15 16:55 (saite)
Jā.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]ctulhu
2023-10-15 16:58 (saite)
Ko jā? Arī teroristu atbalstītājs? Nu tā jau varēja gaidīt, kad nav saprāta tad nav.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]mindbound
2023-10-24 16:10 (saite)
Tas ir uz ilgu laiku.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]polija
2023-10-15 17:05 (saite)
Ko tu murgo, kādiem neticīgajiem, kādā svētajā karā?! IDF pat mēģina paziņot kur bumbos, bet HAMAS savējiem paziņo, ka viņi jums melo, palieciet savās vietās, tikko atkal paši palaiduši bumbu uz tilta, pa kurieni notiek evakuācija, ar mēŗki novelt vainu uz IDF.
Pilns internets jau ar RUS veiktajām fosfora bumbošanām Sīrijā/Ukrainā ar komentāriem, ka IDF izmantojot aizliegtos ieročus, utt.. Nemaz nerunājot par dažiem labiem feikajiem video, jo tādi vajadzīgi..
Cilvēki, kuri paši tādā vai citādā veidā ir dabūti no tās pekles laukā stāsta, ka viņus jau no bērnudārznieka vecuma zombējot ienīst citu reliģiju cilvēkus, un žīdus jo īpaši - par tāda noslaktēšanu bonuspunkti Allaha acīs.

Jā, tur būtu jādabū tā nezāle laukā no turiens, bet kā to izdarīt, ja paši civilie ir ļāvusi hamas nolīst savos pagrabos, paši neizdod viņus, un hamas slēpjas aiz visiem civilajiem - jā tai skaitā bērniem, un tai skaitā dresējot bērnus par kaujiniekiem. Tur jau ir izaugusi paaudze, kas ienīst un slaktē visu svešo.

Konkrētas idejas KO darīt? Izraēlai vajadzētu tgd varbūt vēl bezmaksas dalīt pārtiku, naudu, ko vēl tiem, kuri šauj raķetes pa viņu civilajiem objektiem - vispār nešķirojot? Kaut arī Izraēlas militārie objekti nav gluži paslēpti skolu pagrabos. A, ja Izraēlas vietā būtu Latvija un Gazas zonas vietā, kaut kāda Krievijas daļa? Vai tiešām dziedātu to pašu dziesmu?

Ēģipte neņem pretī tos bēģļus, neattaisa robežu, jo zina, ka tur nenāks nekādi bēgļi, bet teroristi. Kurš tad būtu tas, kuram tas viss bars būtu jāņem pretī, mēģinot izvētīt, kurš jaunietis Tev rīt mēģinās pārgriezt rīkli, bet kurš tiešām saprot, ka nafik to visu.
Ntos gadus Rietumvalstis ir palīdzējušas Palestīnai, bet, ja par doto naudu viņi taisa raķetes un apmāca bērnus, lai labāk varētu apslaktēt Izraēlas iedzīvotājus un visus citus, kas patrāpās ceļā?
Psc - toč gribas šitos visus teroristu aizstāvju aizsūtīt uz to Gazu - nu tad palīdziet! Redzēs, cik ilgi noturēsies ar galvu uz pleciem.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]ctulhu
2023-10-15 17:07 (saite)
Nu es īsti neredzu citu izeju kā sadalīt to gazas joslu nelielos kvadrātos, katru rūpīgi pārmeklēt, katru cilvēku pirms evakuācijas rūpīgi pārbaudīt. Milzu darbs. Tas ir šķiet vienīgais daudzmaz humānais risinājums ja mēs neapspriežam thermobaric carpet bombing.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]polija
2023-10-15 17:20 (saite)
jā - bet tam vajag full-scale sauszemes operāciju, un kur vidrīzāk hamas nomīnēs visu iespējamo un saliks priekšā sievietes bērnus un gūstekņus, ja vēl joprojām tie ir dzīvi. Atiecīgi to visu ar nevar darīt, lai nezaudētu pusi pašas Izraēlas armijas, pirms tur tiešām viss ir sabumbots līdz gruvešiem.. Izraēlas armija ar nebūtua pzināti jāsūta par "lielgabalu gaļu" tur kur no visiem stūriem var kāds uzglūnēt. Tad vabūt tie, kas te izsaka tās bažas un atbalsta, tad lai ari paši brauc šo "darbiņu" darīt..
Arī tā rūpīgā pārbaude - nu kā nezinu, dokumenti sadega, mani sauc tur tāds un tāds un viss - kotu vari pārbaudīt? Pret ko? No ok - ja jauneklis būs dižojies telegram kanālos ar nogrieztām galvām rokās, mok kaut kādas automātiskās sejas atpazīšanas progras kko atpazīs, a citādi? Par nabaga visu zaudējušo var uztaisīties gan reāls terorists, gan arī bērns, kurš varbūt ar bumbu jostu to vien gada, kā uzlaist gaisā apkārtējos (lai nopelnītu tos bonuspunktus).
Vnk jā - bērni - tur ir vislielākais potenciāls pārgrozīt smadzenes atpakaļ pareizi - ar labu piemēru, vides maiņu, utt, bt tas atkal bezmaz prasa bērnu šķiršanu no ģimenes, kas arī ir pret cilvēktiesībām..

Redzēju arī video, kur izraēlas kaut kāds cilvēks - tēvs, stāsta, ir esot bijis bezmaz laimīgs uzzināt, ka tajā Gazas pierobežā pazudusī meitenei - meita, 8g, esot atrasta mirusi, laikam nošauta, jo ta ir labākais, kas tur varēja notikt, salīdzinot ar to, kas būtu, ja būtu aizvesta uz Gazu.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]ctulhu
2023-10-15 17:24 (saite)
Jā vēl atceramies ka islāms atļauj neticīgo rokās kritušam musulmani izlikties par neticīgi lai šos neticīgos apmānītu.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]ctulhu
2023-10-15 17:25 (saite)
Līdz ar to jā radikālais islāms ir kaut kas līdzīgs multirezistentai infekcijai - šausmīgi grūti tikt ar to galā. OK, varbūt var palīdzēt speciāli trenēti psihologi kuri palīdz izvilkt cilvēkus no totalitārām sektām, bet šite ir ļoti lieli apjomi.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]polija
2023-10-15 17:31 (saite)
Lūk! Pie tam mums ir "cilvēktiesības" - tu nedrīksti tā vienkārši savākt bariņu palestīniešu bērnu un sākt viņiem skalot smadzenes drusku saprātīgākā virzienā... Jā, ja veāki viņiem ir krituši, un tā bet nu nedrīkst vecākiema tņemt bērnus, lai nepieļautu, ka vecāki sapotē bērnus ar to savu indi. attiecīgi jā - labs jautājums - kā šo vērst par labu. Ko darīt, nevis ko nedarīt.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]polija
2023-10-15 17:11 (saite)
Jā un arī tās svinēšanas, ka pa pasali aizgāja pēc tam, kad parādījās ziņas par to, ka redz cik forši mēs te apslaktējām Izraēlā civilos - bērnus, vecākus, nošāvām, izvarojām, sadedzinājām, aizvedām līdzi, padižojāmies - jā - tas tā vien kliedz, par nabaga bēgļiem, kas tikuši vaļā no Hamas važām un sapņo par savu zemi, kurā mierīgi dzīvot, neaiztiekot kaimiņus, citādi domājošos, un ar citādu reliģisko pārliecību..

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]zazis
2023-10-15 18:07 (saite)
kā tu paziņo, ka bumbosi vietā, kur nav elektrības?

ak jā, iesākumā, mirkli pirms aviācijas uzlidojuma iehujārī pa to vietu ar artilēriju. un visi zin, ka jāevakuējas. labie un gādīgie militāristi, kas rūpīgi seko tam, ko nogalina.

tik, laikam, šāda paziņošana švaki strādā, jo kā savādāk, lai izskaidro milzīhos civilos upurus.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]polija
2023-10-15 19:17 (saite)
Jā, esot bijušas skrejlapas, utt.. Tas, ka pēc tam paši HAMAS sludina pretējo - nē, nekur nemūciet, IDF jums melo, un tad lielākai ticamībai uzspridzina kko evakuācijas koridorā.. Nebūtu arī pirmā reize..

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]dzeltens
2023-10-15 19:35 (saite)
Tev šis neizklausās pēc "ukrainci sami sebja bombit"? Ka Hamas paši spridzina evakuācijas koridorus.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]ctulhu
2023-10-15 19:40 (saite)
Hamas šeit ir ekvivalents krieviem. Agresori.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]krii
2023-10-15 19:41 (saite)
+
Mēs visi dzīvojam ļoti proizraēliskā informācijas telpā, un, ja ar visiem viņu rīcībā esošajiem komunikācijas resursiem, tomēr ir iespējamas šaubas par atriebes akta morālo statusu, tad šīm šaubām varētu būt kāds pamats. :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]ctulhu
2023-10-15 19:46 (saite)
Es arī domāju ka tērēt resursus kaut kam tādam kā atriebība nav saprātīgi, saprātīgi ir darīt tā lai terorisma perēklis tajā vietā pazūd.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]krii
2023-10-15 19:47 (saite)
Visvienkāršākais, protams, būtu kodolbumba, pazustu gan teroristi, gan viņu atbalstītāji, gan viņu pretinieki, gan vēl visādas radības. /sarkasms/

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]ctulhu
2023-10-15 19:48 (saite)
Kodolbumba neder. Radiācijas piesārņojums ķers arī blakus teritorijas. Pārāk kompakts mērķis.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Anonīms)
2023-10-16 18:17 (saite)
Neviens nešaubās, ka tu dzīvo ļoti proirāniskā islāmistu jeb antisemītu informācijas telpā.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]polija
2023-10-16 17:32 (saite)
Tas nebija Izraēliešu kanāls/resurss. Teiksim tā - sprādziena anlīze, utt.. Ar labu, komentāru, ka Hamas joprojām turpina savu pirms padsmit gadiem iesākto stratēģiju (jo kaut kā jau tie savējie jāpārleicina, ka Ebreji ir sliktie un visiem jāgriež galvas), tikai aizmirst to, ka šobrīd katram ir kamera un tas nofilmētais vairāk nāk gaismā no vairāk rakursiem.

Un kā Tev šķiet, ja režīims apkarina sīkos ar automātiem un aicina uz suicide bombing jau no bērna kājas, kas viņiem grūti uzlaist gaisā kādu auto, tam ziedojot dažus civilos, ar augs'taku mērķi, kas sauas panākt lielāku citvalstu sabiedrības atbalstu. Tak vēl klejoja video, kur cilvēki ar tiem mākslinieciski noķēpāti ar sarkano krāsu un viss kas - lielākai cietēju ticamībai.. beemota video ar daudz ko pasaka..

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]dzeltens
2023-10-15 19:42 (saite)
Lietā nav strīda, ka Hamas ir sliktie un teroristi.
Bet brīdī, kad Izraēla norubī Gazai ūdeni un elektrību un šauj pa dzīvojamajiem rajoniem, jo vienkārši tur viņu ieskatā nav cilvēki, tad ļaunums ir uzvarējis. Un Izraēlas valdība šobrīd ne ar ko neatšķiras no teroristiem.
Es nesaprotu, kā mēs nonācām no tā, ka šausminājāmies par krievu propagandas karikatūrām, ka ukraiņi slēpjoties aiz bērnu ratiņiem līdz pašu zīmētām karikatūrām, kas salīdzina Izraēlas un Palestīnas pretgaisa aizsardzību. https://www.lsm.lv/raksts/arpus-etera/komiksi/13.10.2023-karikaturista-skats-pretgaisa-aizsardzibas-atskiribas.a527645/
Kā?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]krii
2023-10-15 19:46 (saite)
"Tas ir citādi" TM.

(Es šorīt ieraudzīju to karikatūru un man ieslēdzās vemšanas reflekss, nevis metaforiski, bet fizioloģiski.)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]ctulhu
2023-10-15 19:47 (saite)
Varbūt tāpēc ka ukraiņi vismaz masveidā to nedara, bet HAMAS to dara?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]extranjero
2023-10-15 17:37 (saite)
Gazas teritorija ir tikai nedaudz lielāka par Rīgu. Evakuēties uz otru Rīgas galu varētu būt diezgan neērti, bet ne neiespējami.

(Atbildēt uz šo)


[info]zazis
2023-10-15 18:03 (saite)
pilnībā tev piekrītu.

argumenti, kāpēc ir ok bumbot civilos, nogalināt simtiem bērnu, kas turklāt ir ieslodzīti lielākajā brīvdabas cietumā, kuri neko citu savā dzīvē nav redzējuši, turpina pārsteigt. tiešām mēs esam tie civilizētie?

ja šauj civilos ar automātiskajiem ieročiem, tad mežoņi, ja nogalina bērnus ar modernām precīzām raķetēm un bumbām, tad aizstāv sevi. iespaidīga kognitīvā disonanse.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]ctulhu
2023-10-15 18:43 (saite)
Zazi, raudāšanas vietā labāk būtu mēģinājis noformulēt kādi reālistisku plānu šai situācijai. Jeb tam tev prātiņš par īsu?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]krii
2023-10-15 18:56 (saite)
Man arī ir prāts par īsu un informācijas par maz, lai izdomātu šīs situācijas glābšanai reālistisku plānu. Bet tas nenozīmē, ka aviācijas apšaudes pa civiliedzīvotājiem ir kaut kas akceptējams un civilizēts.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]ctulhu
2023-10-15 19:13 (saite)
Nu jā šķiet ga viena no galvenajām problēmām ir ka viņiem nav kur palikt. Blīvi apdzīvota vieta bez resursiem, bloķēta. Pēc būtības tos cilvēkus vajadzētu no šīs zonas pamazām evakuēt, evakuācijas laikā pēc iespējams identificējot un tiesājot teroristus. Tikai cik ilgu laiku tas aizņemtu un evakuēt - uz kurieni?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]dzeltens
2023-10-15 19:53 (saite)
"lielākā problēma pasaulē ir, ka saprātīgie cilvēki ir pilni šaubu, kamēr idioti – pilni pārliecības"

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]krii
2023-10-15 18:53 (saite)
Jā.
Protams, Hamas sāka pirmie, Hamas demonstrēja grūti aptveramu nežēlību, katrs hamasietis ir pelnījis tik mūža ieslodzījumus, cik vispār pasaulē nevar piespriest.

Taču pasludināt atriebes kāri par svētām jūtām (sic!) ir neprātīgi un bumbot civiliedzīvotājus, kuriem nav, kur patverties ir tikpat grūti aptverama nežēlība.

Ja tas, ko pirms nedēļas darīja Hamas, tiek pielīdzināts Bučai & Irpeņai, tad tas, ko atriebjoties dara Izraēla, ir pielīdzināms Mariupoles/ Harkivas/ Dņipro/ Grozas bombardēšanai.

"Viņi taču varēja evakuēties"- vispār p***ec! Es katru dienu klausos, ko nozīmēja pagājušogad ukraiņiem evakuēties uz Poliju, Slovākiju, Rumāniju, kur bija iesaistījušās brīvprātīgo organizācijas no visas Eiropas un 24/7 veica visas iespējamās atbalsta funkcijas - vienalga, tas daudziem prasīja vairākas diennaktis un bija, kas pa ceļam aizgāja bojā. Palestīniešiem nav, kur likties, jo pat Ēģipte viņiem atsaka, baidoties (iespējams, pamatoti), ka Izraēla tad uzmetīs arī viņiem pa bumbai.

Kolektīvā atbildība, gabalos sašķaidītais zīdainīt, tev gadījās piedzimt tādā laikā un vietā...

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]ctulhu
2023-10-15 19:19 (saite)
Vispār šis varētu būt Irānas pienākums - savākt šos cilvēkus. Kāpēc? a) Pietiekami daudz teritorijas b) līdzīgs dzīvesveids c) Stingri autoritāra valsts kura tiks galā ar teroristiem kuri evakuēmajā kontingentā noteikti ir d) Irāna atbalstīja šīs te palestīniešu teroristiskās organizācijas.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]krii
2023-10-15 19:29 (saite)
Irāna ir tālu, (kultūra arī ir stipri atšķirīga, bet tas varbūt sekundāri), starp Palestīnu un Irānu ir viss Levantes reģions, tās bēgļu masas būtu jāved caur Irāku vai Sīriju, jo šaubos, vai civilā aviācija šajos apstākļos ir opcija.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]ctulhu
2023-10-15 19:39 (saite)
Civilā varbūt nē bet saskaņota starptautiski finansēta ANO direktēta (kaut kam tak tas ano varbūt kādreiz noderētu?) evakuācijas operācija lietojot teiksim C-5A transportlidmašīnas, iepriekš sagatavotas bēgļu nometnes un pēc tam moduļmāju ciematus [atkal, Irānai varētu to palīdzēt nofinansēt].

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]polija
2023-10-15 19:22 (saite)
Un Izraēlas židainītim dienu ieprieks "paveicās" TIKAI tāpēc, ka Izraēla savu naudiņu notērēja taisot Iron dome, lai aizsargātu savus iedzīvotājus. Nevis taisa no ūdens caurulēm raķetes, lai mēģinātu noslaktēt kaimiņus.
Izreēla cenšas šuat vismaz tur kur ir kāda info par militāriem mēŗkiem. Tas, ka tie militāristi sarakušies tuneļos zem dzīvojamām ēkām, ir cits stāsts. Bet HAMAS sāka bliezt tīri pa dzīvojamiem kvartāliem - tāpat kā to joprojām dara RUS. ari visos video, kur redzamas no gazas joslas šautās reķetes, redzams, ka tā arī tās tiek šautas kkur no dzīvojamo kvartālu vidus..

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]ctulhu
2023-10-15 19:23 (saite)
Cik es saprotu tās ir nevadāmas raķetes kuras šauj pēc principa kur trāpa tur labi

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]krii
2023-10-15 19:36 (saite)
Atkal vecā plate: "bet viņi sāka, bet viņi, bet viņi...", argumentējot ar faktu, ko neviens neapstrīd.

Jā, traģēdiju uzsāka Hamas. Taču, manuprāt, tas, ko dara Izraēla, ir tikai jauns spirāles loks visā tajā šausmu sāgā.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]ctulhu
2023-10-15 19:40 (saite)
OK, tu esi Izraēlas valdībā, operatīvā sanāksme, fakti ir tādi kādi tie ir, ko tu viņiem ieteiktu?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]krii
2023-10-15 19:43 (saite)
Intuīcija saka, ka man varētu nebūt pieejama visa informācija, kas nepieciešama šādu lēmumu pieņemšanai.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]ctulhu
2023-10-15 19:47 (saite)
Tas ir skaidrs, bet ja iziet no esošās informācijas?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]dzeltens
2023-10-15 19:55 (saite)
Tu pilnīgā nopietnībā tici, ka viņiem nav citu variantu, kā bliezt pa civiliem mērķiem?
Turklāt ziņās taču stāsta, ka 2 uzbrukuma rīkotāji jau ir nogalināti.
Tad kāda jēga galināt civilos?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]ctulhu
2023-10-15 20:00 (saite)
Es šo situāciju redzu sekojoši:

Mums ir ļoti blīvi apdzīvota kompakta teritorija - placdarms no kuras notiek uzbrukumi. Uzbrukumus realizē starp civilajiem izkliedēti daudzi kaujinieki kuriem [visticamāk] ir būtisks civilo atbalsts, nu vai arī civilie ir spiesti viņus atbalstīt. Uzbrucējus finansē/ apgādā bagātās islāma valstis un iespējams arī Krievija.

Ko mēs varam šādā situācijā darīt?

Jā viena prātīga lieta - izmedīt komandierus. To viņi cenšas darīt, bet es nedomāju ka viņi visus ir pat identificējuši.

Ko vēl var darīt?

Neko nedarīt arī īsti nevar jo tad viņi turpinās zaudēt savus cilvēkus.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]polija
2023-10-15 21:11 (saite)
Tu neesi sapratusi, ka viņiem visa milirārā infra ir civilajos objektos savilkta, tādejādi tos padarot par legit militāra uzbrukuma adresātiem. Visa. viņiem nav žogs riņķī ar tekstu "militārs objkets" Viss šitas notiek ēku pagrabos, utt - raķētes, ražošana, tuneļi, tt. tur ar tiem tuneļiem kvartālu aplenkšana ar neko nedos. Jā - šausmīgajos video tā izskatās, ka bliež pa dzīvojamām mājām. Jā tika iznīcinātas zināmās HAMAS vadības mājas, pāris kvartāli, bet arī paskatoties kur tās raķetes šaujs- šuaj jau arī no namu pagalmiem, utt..
Paroc šo info aspektu pirms vaimanā.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]krii
2023-10-15 22:18 (saite)
Tas ir, ja kāda teroristu banda būtu iekārtojusi komandpunktu, piemēram, tava bērna skolas pagrabā, un terorisma apkarotāji viņiem uzmestu bumbu, kas pie viena noslaucītu no zemes virsas arī skolu ar visiem skolotājiem un bērniem, tavējo ieskaitot, tas būtu tā pilnīgi legit, ne?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]krii
2023-10-15 22:21 (saite)
OK, pirms tam terorisma apkarotāji, iespējams, izkaisītu no lidmašīnas bukletus, kuros būtu rakstīts: "Ja varat, tad lasieties kaut kur prom, jo mēs te visapkārt baigi daudz bumbosim."

Līdz ar to - nevar teikt, ka nebrīdināja.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]ctulhu
2023-10-15 23:28 (saite)
Nu tas saucas ``daļēji atrisināta ķīlnieku krīze``, dažreiz gadās. Protams visi cenšas ķīlnieku krīzes atrisināt pilnīgi kas nozīmē iznīcināt vai sagūstīt teroristus bez ķīlnieku un nejaušu garāmgājēju upuriem. Ne vienmēr izdodas.

Piemērs:

https://ru.wikipedia.org/wiki/%D0%A2%D0%B5%D1%80%D0%B0%D0%BA%D1%82_%D0%BD%D0%B0_%D0%94%D1%83%D0%B1%D1%80%D0%BE%D0%B2%D0%BA%D0%B5

Arī pēc tam bija debates - vajadzēja uzbrukt ar fentanilu, nevajadzēja?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]extranjero
2023-10-16 06:36 (saite)
Tieši tā. Kur ir tava problēma?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]mindbound
2023-10-24 16:15 (saite)
Well... vispār jā, dotās situācijas ietvaros/kontekstā.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]polija
2023-10-16 17:37 (saite)
Ja es tiešām būtu tāda iditote, ka turpinātu laist bērnu tai skolā, tad, protams, ka legit. Ja tu netiec galā ar režīmu, tad pārvācies pats projām.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]extranjero
2023-10-16 06:26 (saite)
Ja tajos namos ir bāzējušies Hamas, tad tie nav civilie mērķi.

Savukārt, ja šie civilie, labi zinot, ka tajā namā ir Hamas, nebēg prom, rūpēs par savu dzīvību, tad viņi kļūst par Hamas atbalstītājiem. Skumji, bet kādi ir citi varianti?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]krii
2023-10-15 20:01 (saite)
Nav ne jausmas.

Man nav ne jausmas arī par to, kā izbeigt karu Ukrainā vai Kongo.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]ctulhu
2023-10-15 20:03 (saite)
Man arī ir nepietiekams informācijas daudzums un līdz ar to es nevaru izdarīt secinājumu ka Izraēla noteikti dara nepareizi. Varbūt viņi dara vispareizāko iespējamo, citu variantu nav?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]krii
2023-10-15 20:41 (saite)
Tas, ko viņi dara, veicina ļaunuma normalizēšanu (kā uzskatāmi redzam šī ieraksta komentāros), traibālismu un agresijas apburto loku, tāpēc nevienā gadījumā nevar būt pareizais variants.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]ctulhu
2023-10-15 20:56 (saite)
Es nedomāju ka viņi paši priecājas par civiliedzīvotāju upuriem. Tas kas tie darīts varētu būt mēģinājums ļaunumu apturēt. Novēloti, protams, bet situācija ir tāda kāda viņa ir.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]krii
2023-10-15 21:52 (saite)
Nezinu, vai viņi priecājas, bet mani nepatīkami satrauc, cik ļoti viegli šie civiliedzīvotāju upuri tiek normalizēti - ne tikai no Izraēlas puses (kas ir vieglāk saprotami, jo svaiga trauma, milzīgs adrenalīna vilnis utt.), bet arī no visas pārējās it kā civilizētās pasaules.
Gan šeit, gan tviterī visādas sirdsšķīstās kukažiņas, kuras allaž raudājušas par katru vaguliņu, ko samin gājēja pēda (neprecīzs citāts), tagad asinskāri brēc - speriet gaisā tos palestīniešu mūdžus, arī tos, kuriem seši mēneši, gan jau ka viņam tēvs terorists un pats, ja nebūtu jau nobeigts, arī par teroristu izaugtu!

Neba nu mani tas pārāk izbrīna, bet vispār katrs šis atgādinājums, cik trausla un selektīva ir mūsu civilizētības kārtiņa, ir nedaudz skumdinošs.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]ctulhu
2023-10-15 22:14 (saite)
Šo ainu mēs redzam praktiski visos konfliktos, mums te pašiem ir visādi personāži tipa langas kuriem krievi nav cilvēki, nu šeit ir tas pats.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]extranjero
2023-10-16 06:34 (saite)
Tieši otrādi – tiek normalizēta īsbrīžu emociju izrādīšana, nedomājot par ilgtermiņa zaudējumiem.

Viss ir tieši tāpat kā ar pandēmiju. Jebkuras diskusijas par to, ka mājsēdes varētu nodarīt vairāk ļaunuma nekā ieguvuma tika momentāni apklusinātas ar apsaucienu, ka “tu esi tantes slepkava”.

Arī šajā gadījumā varētu diskutēt, vai tiešām Izraēlas taktika iznīcināt Hamas ar bumbošanu vietās, kur dzīvo civiliedzīvotāji, ir tiešām visefektīvākā. Bet šīs diskusijas ir gandrīz neiespējamas, jo “genocīds”.

Arī šobrīd tie, kas nosauca Tegnelu par nacistu, vēl nav atzinuši savas kļūdas. Šobrīd atkārtojas tieši tas pats, un pat ja Izraēlas taktika ilgtermiņā pierādīsies kā visefektīvākā ar vismazākiem kopējiem upuriem, kritiķi to nekad neatzīs un dzīvos savā morālā pārākuma skurbumā.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]ctulhu
2023-10-15 20:58 (saite)
Tas ko es redzu - bija miera plāns, HAMAS to kaut kādu iemeslu dēļ izjauca, tagad ir karš. Nu OK ja vien mēs neapskatām pavisam eksotiskos variantus ka Izraēla uztaisīja masīvu provokāciju un viss šis uzbrukums bija teātris. Maz ticams.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]krii
2023-10-15 22:05 (saite)
Jā, tagad ir karš. Protams, absurdi pieņemt, ka Izraēla būtu bijusi gatava provokācijai par tik milzīgu cenu. Un Hamas ir primāri vainīgi pie tā, kas notiek.

Taču tas pašreizējais entuziastiskais slaktiņš, kas ir atbildes reakcija pagājušās sestdienas notikumiem, savukārt mobilizēs citus šī stāsta personāžus celties, iet atriebt... un tā tālāk, un tā tālāk.

Pēc 09.11. ASV iebruka Afganistānā un Irākā, solīdamas pilnībā izskaust terorismu. Es neteiktu, ka, no šodienas skatpunkta raugoties, viņiem būtu baigi labi veicies.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]ctulhu
2023-10-15 22:12 (saite)
/ savukārt mobilizēs citus šī stāsta personāžus celties, iet atriebt... un tā tālāk, un tā tālāk./

Daudziem nepatīk t.s. globālisms, bet es tiešām neredzu kā bez globālas cilvēces [paš]vadīšanas sistēmas, kuras mums protams vēl nav šito varētu atrisināt.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]polija
2023-10-16 17:42 (saite)
Nu Izraēla ar nevar turpināt dzīvot blakus teritorijai, kur ik pa brīdim lido raķetes viņiem virsu, verībā, ka atkal kāds kādā naktī neizspridzinās žogā caurumu vai nepārlidos tam pāri un nedosies uz kādu ciemu apslaktēt tur vietējos. Kādi ir risinājumi? Tā tauta tur ir tā sazombēta, to esmu intervijās dzirdējusi arī,kam tur izdevies no tās pekles tikt laukā (laikam vecāki gājuši bojā vai tml bijis) un jau pirmsskolas vecumā bērni tiek zombēti tā, ka 7os gados viņš tiešām ir gatavs iet griezt rīkles, ja tik varētu..

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


(Anonīms)
2023-10-16 18:25 (saite)
Taču šis stāsts ir krietni sarežģītāks. Nu nav tā, ka Izraēla mierīgi dzīvo un nevienu neaiztiek, tieši pretēji.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]extranjero
2023-10-16 06:27 (saite)
Ar Ukrainu ir vienkārši – apbruņot Ukrainu, palīdzēt viņiem ar ieročiem, apmācīt viņu armiju. Daudz lielākā mērā nekā pašreiz, un to visu vajadzēja jau pirms 10 gadiem, nevis tikai tagad un ar novēlošanos.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Anonīms)
2023-10-16 18:19 (saite)
"Nav ne jausmas", lol, proti, sakaujot Krieviju, nošaujot pēc iespējas lielāku krievu okupantu skaitu un izraidot visus krievu kolonistus no Ukrainas atbrīvotajām teritorijām? Tāda bāba.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]polija
2023-10-15 21:07 (saite)
Rekur - ļaunā Izraēlas armija arī, ja? https://twitter.com/Osinttechnical/status/1713267311061192930 Un tajā sprādzienā uz tilta arī?

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]krii
2023-10-15 21:41 (saite)
Paklau, ja cilvēkam daudzas reizes pēc kārtas mierīgi pasaka: "Jā, ir taisnība, ka a=x, bet no tā neizriet, ka b=y.", taču viņš turpina skraidīt un klaigāt "a=x, a=x, a=x, kā jūs, idioti, varat nesaprast, ka A=X ??? !!!" - ko tu viņam ieteiktu? Varbūt kādus elpošanas vingrinājumus? Vīgriežu tējiņu un sāls vannas?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]polija
2023-10-16 17:50 (saite)
Visi tādi militārie eksperti. JAutājums bija, arī sājā diskusijā vairākkārt atkārtojās KO DARĪT?! KO Izraēlai darīt, nevis ko nedarīt? Jo neko nedarīt jau mēģināja. Aizsūtīt tur armiju tāpat, lai tos visus apslaktē? Skrejlapas mēģināja, mēģina pateikt, lai civilie evakuējas, pat, ja tas nozīmē nodot info par bumbošanu arī teroristiem, un tie ar var pagūt evakuēties. Ko vēl?
Pie cik tūkstošiem civiliedzīvotāju līķu Tavuprāt Izraēla drīkst sākt ko darīt? Es arī neredzu tur kolonnas ar starptautisko organizāciju humanitāro un militāro un cilvēkresursu palīdzību, kas palīdzēs tur izvētīt, kurš ir, kurš nav terorists un izlaidīs katru bēgli caur metāla un melu detektoru pirms izlaist no turienes.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]polija
2023-10-16 17:51 (saite)
Ai mīn - pie cik tūkstošiem savu iedzīvotāju līķu?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?