jā un nē ([info]dzeltens) rakstīja,
@ 2023-10-15 16:27:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
The median age in the State of Palestine is 19.6 years (2023). Salīdzinājumam – Latvijā šis skaitlis ir 44.

Izraēlas armija burtiski met bumbas pa bērniem. 40% Gazas sektora iedzīvotāju ir vecumā zem 15 gadiem!

Tagad izsludinātā evakuācija vispār izskatās pēc kaut kāda vājprāta – jūs te kolonnās ar saviem ēzelīšiem palieniet malā, kamēr mēs sabumbojam jūsu mājas. It kā Hamas būtu kaut kādi lohi, kas tā arī sēdēs un gaidīs, lai viņus sabumbo.  Nav garantijas, ka neuzmetīsim arī turienei, uz kurieni jūs evakuējaties, jo brīžiem trāpam arī Libānai pa Reuters žurnālistiem un tā. Mērķis ir sagādāt ciešanas civiliedzīvotājiem. 

Instagrammā random dāma, kam sekoju, jo viņai skaisti interjeri, ielika storijos Free Palestine un momentāni esot tikusi shadowbanota (tb – viņas storijam esot 17 skatījumi, viens no tiem manējais tad jau sanāk, ierasto tūkstošu vietā).

Ir milzīga starpība, vai šo dara kaut kādi "melnpakaļainie"((c)covid19) teroristi, vai Rietumu atbalstīta armija, tieši morāli un priekš mums te, Rietumos un drošībā, tai vajadzētu būt milzīgai atšķirībai. Jo mēs nevaram vienoties ar teroristiem, bet mums vajadzētu būt iespējai vienoties ar valsti, ja vien tā nav teroristiska valsts. Es nicinu ikvienu, kurš to atsakās redzēt, un atbalsta Izraēlu viņu "svētajā karā" ar neticīgajiem.


(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]polija
2023-10-15 17:05 (saite)
Ko tu murgo, kādiem neticīgajiem, kādā svētajā karā?! IDF pat mēģina paziņot kur bumbos, bet HAMAS savējiem paziņo, ka viņi jums melo, palieciet savās vietās, tikko atkal paši palaiduši bumbu uz tilta, pa kurieni notiek evakuācija, ar mēŗki novelt vainu uz IDF.
Pilns internets jau ar RUS veiktajām fosfora bumbošanām Sīrijā/Ukrainā ar komentāriem, ka IDF izmantojot aizliegtos ieročus, utt.. Nemaz nerunājot par dažiem labiem feikajiem video, jo tādi vajadzīgi..
Cilvēki, kuri paši tādā vai citādā veidā ir dabūti no tās pekles laukā stāsta, ka viņus jau no bērnudārznieka vecuma zombējot ienīst citu reliģiju cilvēkus, un žīdus jo īpaši - par tāda noslaktēšanu bonuspunkti Allaha acīs.

Jā, tur būtu jādabū tā nezāle laukā no turiens, bet kā to izdarīt, ja paši civilie ir ļāvusi hamas nolīst savos pagrabos, paši neizdod viņus, un hamas slēpjas aiz visiem civilajiem - jā tai skaitā bērniem, un tai skaitā dresējot bērnus par kaujiniekiem. Tur jau ir izaugusi paaudze, kas ienīst un slaktē visu svešo.

Konkrētas idejas KO darīt? Izraēlai vajadzētu tgd varbūt vēl bezmaksas dalīt pārtiku, naudu, ko vēl tiem, kuri šauj raķetes pa viņu civilajiem objektiem - vispār nešķirojot? Kaut arī Izraēlas militārie objekti nav gluži paslēpti skolu pagrabos. A, ja Izraēlas vietā būtu Latvija un Gazas zonas vietā, kaut kāda Krievijas daļa? Vai tiešām dziedātu to pašu dziesmu?

Ēģipte neņem pretī tos bēģļus, neattaisa robežu, jo zina, ka tur nenāks nekādi bēgļi, bet teroristi. Kurš tad būtu tas, kuram tas viss bars būtu jāņem pretī, mēģinot izvētīt, kurš jaunietis Tev rīt mēģinās pārgriezt rīkli, bet kurš tiešām saprot, ka nafik to visu.
Ntos gadus Rietumvalstis ir palīdzējušas Palestīnai, bet, ja par doto naudu viņi taisa raķetes un apmāca bērnus, lai labāk varētu apslaktēt Izraēlas iedzīvotājus un visus citus, kas patrāpās ceļā?
Psc - toč gribas šitos visus teroristu aizstāvju aizsūtīt uz to Gazu - nu tad palīdziet! Redzēs, cik ilgi noturēsies ar galvu uz pleciem.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]ctulhu
2023-10-15 17:07 (saite)
Nu es īsti neredzu citu izeju kā sadalīt to gazas joslu nelielos kvadrātos, katru rūpīgi pārmeklēt, katru cilvēku pirms evakuācijas rūpīgi pārbaudīt. Milzu darbs. Tas ir šķiet vienīgais daudzmaz humānais risinājums ja mēs neapspriežam thermobaric carpet bombing.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]polija
2023-10-15 17:20 (saite)
jā - bet tam vajag full-scale sauszemes operāciju, un kur vidrīzāk hamas nomīnēs visu iespējamo un saliks priekšā sievietes bērnus un gūstekņus, ja vēl joprojām tie ir dzīvi. Atiecīgi to visu ar nevar darīt, lai nezaudētu pusi pašas Izraēlas armijas, pirms tur tiešām viss ir sabumbots līdz gruvešiem.. Izraēlas armija ar nebūtua pzināti jāsūta par "lielgabalu gaļu" tur kur no visiem stūriem var kāds uzglūnēt. Tad vabūt tie, kas te izsaka tās bažas un atbalsta, tad lai ari paši brauc šo "darbiņu" darīt..
Arī tā rūpīgā pārbaude - nu kā nezinu, dokumenti sadega, mani sauc tur tāds un tāds un viss - kotu vari pārbaudīt? Pret ko? No ok - ja jauneklis būs dižojies telegram kanālos ar nogrieztām galvām rokās, mok kaut kādas automātiskās sejas atpazīšanas progras kko atpazīs, a citādi? Par nabaga visu zaudējušo var uztaisīties gan reāls terorists, gan arī bērns, kurš varbūt ar bumbu jostu to vien gada, kā uzlaist gaisā apkārtējos (lai nopelnītu tos bonuspunktus).
Vnk jā - bērni - tur ir vislielākais potenciāls pārgrozīt smadzenes atpakaļ pareizi - ar labu piemēru, vides maiņu, utt, bt tas atkal bezmaz prasa bērnu šķiršanu no ģimenes, kas arī ir pret cilvēktiesībām..

Redzēju arī video, kur izraēlas kaut kāds cilvēks - tēvs, stāsta, ir esot bijis bezmaz laimīgs uzzināt, ka tajā Gazas pierobežā pazudusī meitenei - meita, 8g, esot atrasta mirusi, laikam nošauta, jo ta ir labākais, kas tur varēja notikt, salīdzinot ar to, kas būtu, ja būtu aizvesta uz Gazu.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]ctulhu
2023-10-15 17:24 (saite)
Jā vēl atceramies ka islāms atļauj neticīgo rokās kritušam musulmani izlikties par neticīgi lai šos neticīgos apmānītu.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]ctulhu
2023-10-15 17:25 (saite)
Līdz ar to jā radikālais islāms ir kaut kas līdzīgs multirezistentai infekcijai - šausmīgi grūti tikt ar to galā. OK, varbūt var palīdzēt speciāli trenēti psihologi kuri palīdz izvilkt cilvēkus no totalitārām sektām, bet šite ir ļoti lieli apjomi.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]polija
2023-10-15 17:31 (saite)
Lūk! Pie tam mums ir "cilvēktiesības" - tu nedrīksti tā vienkārši savākt bariņu palestīniešu bērnu un sākt viņiem skalot smadzenes drusku saprātīgākā virzienā... Jā, ja veāki viņiem ir krituši, un tā bet nu nedrīkst vecākiema tņemt bērnus, lai nepieļautu, ka vecāki sapotē bērnus ar to savu indi. attiecīgi jā - labs jautājums - kā šo vērst par labu. Ko darīt, nevis ko nedarīt.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]polija
2023-10-15 17:11 (saite)
Jā un arī tās svinēšanas, ka pa pasali aizgāja pēc tam, kad parādījās ziņas par to, ka redz cik forši mēs te apslaktējām Izraēlā civilos - bērnus, vecākus, nošāvām, izvarojām, sadedzinājām, aizvedām līdzi, padižojāmies - jā - tas tā vien kliedz, par nabaga bēgļiem, kas tikuši vaļā no Hamas važām un sapņo par savu zemi, kurā mierīgi dzīvot, neaiztiekot kaimiņus, citādi domājošos, un ar citādu reliģisko pārliecību..

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]zazis
2023-10-15 18:07 (saite)
kā tu paziņo, ka bumbosi vietā, kur nav elektrības?

ak jā, iesākumā, mirkli pirms aviācijas uzlidojuma iehujārī pa to vietu ar artilēriju. un visi zin, ka jāevakuējas. labie un gādīgie militāristi, kas rūpīgi seko tam, ko nogalina.

tik, laikam, šāda paziņošana švaki strādā, jo kā savādāk, lai izskaidro milzīhos civilos upurus.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]polija
2023-10-15 19:17 (saite)
Jā, esot bijušas skrejlapas, utt.. Tas, ka pēc tam paši HAMAS sludina pretējo - nē, nekur nemūciet, IDF jums melo, un tad lielākai ticamībai uzspridzina kko evakuācijas koridorā.. Nebūtu arī pirmā reize..

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]dzeltens
2023-10-15 19:35 (saite)
Tev šis neizklausās pēc "ukrainci sami sebja bombit"? Ka Hamas paši spridzina evakuācijas koridorus.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]ctulhu
2023-10-15 19:40 (saite)
Hamas šeit ir ekvivalents krieviem. Agresori.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]krii
2023-10-15 19:41 (saite)
+
Mēs visi dzīvojam ļoti proizraēliskā informācijas telpā, un, ja ar visiem viņu rīcībā esošajiem komunikācijas resursiem, tomēr ir iespējamas šaubas par atriebes akta morālo statusu, tad šīm šaubām varētu būt kāds pamats. :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]ctulhu
2023-10-15 19:46 (saite)
Es arī domāju ka tērēt resursus kaut kam tādam kā atriebība nav saprātīgi, saprātīgi ir darīt tā lai terorisma perēklis tajā vietā pazūd.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]krii
2023-10-15 19:47 (saite)
Visvienkāršākais, protams, būtu kodolbumba, pazustu gan teroristi, gan viņu atbalstītāji, gan viņu pretinieki, gan vēl visādas radības. /sarkasms/

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]ctulhu
2023-10-15 19:48 (saite)
Kodolbumba neder. Radiācijas piesārņojums ķers arī blakus teritorijas. Pārāk kompakts mērķis.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Anonīms)
2023-10-16 18:17 (saite)
Neviens nešaubās, ka tu dzīvo ļoti proirāniskā islāmistu jeb antisemītu informācijas telpā.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]polija
2023-10-16 17:32 (saite)
Tas nebija Izraēliešu kanāls/resurss. Teiksim tā - sprādziena anlīze, utt.. Ar labu, komentāru, ka Hamas joprojām turpina savu pirms padsmit gadiem iesākto stratēģiju (jo kaut kā jau tie savējie jāpārleicina, ka Ebreji ir sliktie un visiem jāgriež galvas), tikai aizmirst to, ka šobrīd katram ir kamera un tas nofilmētais vairāk nāk gaismā no vairāk rakursiem.

Un kā Tev šķiet, ja režīims apkarina sīkos ar automātiem un aicina uz suicide bombing jau no bērna kājas, kas viņiem grūti uzlaist gaisā kādu auto, tam ziedojot dažus civilos, ar augs'taku mērķi, kas sauas panākt lielāku citvalstu sabiedrības atbalstu. Tak vēl klejoja video, kur cilvēki ar tiem mākslinieciski noķēpāti ar sarkano krāsu un viss kas - lielākai cietēju ticamībai.. beemota video ar daudz ko pasaka..

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]dzeltens
2023-10-15 19:42 (saite)
Lietā nav strīda, ka Hamas ir sliktie un teroristi.
Bet brīdī, kad Izraēla norubī Gazai ūdeni un elektrību un šauj pa dzīvojamajiem rajoniem, jo vienkārši tur viņu ieskatā nav cilvēki, tad ļaunums ir uzvarējis. Un Izraēlas valdība šobrīd ne ar ko neatšķiras no teroristiem.
Es nesaprotu, kā mēs nonācām no tā, ka šausminājāmies par krievu propagandas karikatūrām, ka ukraiņi slēpjoties aiz bērnu ratiņiem līdz pašu zīmētām karikatūrām, kas salīdzina Izraēlas un Palestīnas pretgaisa aizsardzību. https://www.lsm.lv/raksts/arpus-etera/komiksi/13.10.2023-karikaturista-skats-pretgaisa-aizsardzibas-atskiribas.a527645/
Kā?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]krii
2023-10-15 19:46 (saite)
"Tas ir citādi" TM.

(Es šorīt ieraudzīju to karikatūru un man ieslēdzās vemšanas reflekss, nevis metaforiski, bet fizioloģiski.)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]ctulhu
2023-10-15 19:47 (saite)
Varbūt tāpēc ka ukraiņi vismaz masveidā to nedara, bet HAMAS to dara?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?