jā un nē ([info]dzeltens) rakstīja,
@ 2023-10-15 16:27:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
The median age in the State of Palestine is 19.6 years (2023). Salīdzinājumam – Latvijā šis skaitlis ir 44.

Izraēlas armija burtiski met bumbas pa bērniem. 40% Gazas sektora iedzīvotāju ir vecumā zem 15 gadiem!

Tagad izsludinātā evakuācija vispār izskatās pēc kaut kāda vājprāta – jūs te kolonnās ar saviem ēzelīšiem palieniet malā, kamēr mēs sabumbojam jūsu mājas. It kā Hamas būtu kaut kādi lohi, kas tā arī sēdēs un gaidīs, lai viņus sabumbo.  Nav garantijas, ka neuzmetīsim arī turienei, uz kurieni jūs evakuējaties, jo brīžiem trāpam arī Libānai pa Reuters žurnālistiem un tā. Mērķis ir sagādāt ciešanas civiliedzīvotājiem. 

Instagrammā random dāma, kam sekoju, jo viņai skaisti interjeri, ielika storijos Free Palestine un momentāni esot tikusi shadowbanota (tb – viņas storijam esot 17 skatījumi, viens no tiem manējais tad jau sanāk, ierasto tūkstošu vietā).

Ir milzīga starpība, vai šo dara kaut kādi "melnpakaļainie"((c)covid19) teroristi, vai Rietumu atbalstīta armija, tieši morāli un priekš mums te, Rietumos un drošībā, tai vajadzētu būt milzīgai atšķirībai. Jo mēs nevaram vienoties ar teroristiem, bet mums vajadzētu būt iespējai vienoties ar valsti, ja vien tā nav teroristiska valsts. Es nicinu ikvienu, kurš to atsakās redzēt, un atbalsta Izraēlu viņu "svētajā karā" ar neticīgajiem.


(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]krii
2023-10-15 21:52 (saite)
Nezinu, vai viņi priecājas, bet mani nepatīkami satrauc, cik ļoti viegli šie civiliedzīvotāju upuri tiek normalizēti - ne tikai no Izraēlas puses (kas ir vieglāk saprotami, jo svaiga trauma, milzīgs adrenalīna vilnis utt.), bet arī no visas pārējās it kā civilizētās pasaules.
Gan šeit, gan tviterī visādas sirdsšķīstās kukažiņas, kuras allaž raudājušas par katru vaguliņu, ko samin gājēja pēda (neprecīzs citāts), tagad asinskāri brēc - speriet gaisā tos palestīniešu mūdžus, arī tos, kuriem seši mēneši, gan jau ka viņam tēvs terorists un pats, ja nebūtu jau nobeigts, arī par teroristu izaugtu!

Neba nu mani tas pārāk izbrīna, bet vispār katrs šis atgādinājums, cik trausla un selektīva ir mūsu civilizētības kārtiņa, ir nedaudz skumdinošs.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]ctulhu
2023-10-15 22:14 (saite)
Šo ainu mēs redzam praktiski visos konfliktos, mums te pašiem ir visādi personāži tipa langas kuriem krievi nav cilvēki, nu šeit ir tas pats.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]extranjero
2023-10-16 06:34 (saite)
Tieši otrādi – tiek normalizēta īsbrīžu emociju izrādīšana, nedomājot par ilgtermiņa zaudējumiem.

Viss ir tieši tāpat kā ar pandēmiju. Jebkuras diskusijas par to, ka mājsēdes varētu nodarīt vairāk ļaunuma nekā ieguvuma tika momentāni apklusinātas ar apsaucienu, ka “tu esi tantes slepkava”.

Arī šajā gadījumā varētu diskutēt, vai tiešām Izraēlas taktika iznīcināt Hamas ar bumbošanu vietās, kur dzīvo civiliedzīvotāji, ir tiešām visefektīvākā. Bet šīs diskusijas ir gandrīz neiespējamas, jo “genocīds”.

Arī šobrīd tie, kas nosauca Tegnelu par nacistu, vēl nav atzinuši savas kļūdas. Šobrīd atkārtojas tieši tas pats, un pat ja Izraēlas taktika ilgtermiņā pierādīsies kā visefektīvākā ar vismazākiem kopējiem upuriem, kritiķi to nekad neatzīs un dzīvos savā morālā pārākuma skurbumā.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?