jā un nē ([info]dzeltens) rakstīja,
@ 2023-10-15 16:27:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
The median age in the State of Palestine is 19.6 years (2023). Salīdzinājumam – Latvijā šis skaitlis ir 44.

Izraēlas armija burtiski met bumbas pa bērniem. 40% Gazas sektora iedzīvotāju ir vecumā zem 15 gadiem!

Tagad izsludinātā evakuācija vispār izskatās pēc kaut kāda vājprāta – jūs te kolonnās ar saviem ēzelīšiem palieniet malā, kamēr mēs sabumbojam jūsu mājas. It kā Hamas būtu kaut kādi lohi, kas tā arī sēdēs un gaidīs, lai viņus sabumbo.  Nav garantijas, ka neuzmetīsim arī turienei, uz kurieni jūs evakuējaties, jo brīžiem trāpam arī Libānai pa Reuters žurnālistiem un tā. Mērķis ir sagādāt ciešanas civiliedzīvotājiem. 

Instagrammā random dāma, kam sekoju, jo viņai skaisti interjeri, ielika storijos Free Palestine un momentāni esot tikusi shadowbanota (tb – viņas storijam esot 17 skatījumi, viens no tiem manējais tad jau sanāk, ierasto tūkstošu vietā).

Ir milzīga starpība, vai šo dara kaut kādi "melnpakaļainie"((c)covid19) teroristi, vai Rietumu atbalstīta armija, tieši morāli un priekš mums te, Rietumos un drošībā, tai vajadzētu būt milzīgai atšķirībai. Jo mēs nevaram vienoties ar teroristiem, bet mums vajadzētu būt iespējai vienoties ar valsti, ja vien tā nav teroristiska valsts. Es nicinu ikvienu, kurš to atsakās redzēt, un atbalsta Izraēlu viņu "svētajā karā" ar neticīgajiem.


(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]ctulhu
2023-10-15 16:46 (saite)
Nu vismaz šoreiz tomēr palestīnieši pirmie sāka. Tieši tāpat kā Krievija iebruka Ukrainā. Mēs tak tagad nebrīnamie spar to ka reizēm Ukrainas aizstāvji iešauj arī ka Krievijas teritoriju. Nu te līdzīgi. Palestīniešiem bija lieliska iespēja pašiem tikt galā ar saviem teroristiem un turpināt miera procesu. Viņi šo iespēju neizmantoja. Nu ko - stulbas spēles => stulbas balvas. Tā tas notiek.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]polija
2023-10-15 17:02 (saite)
Piekrītu! Pie tam puse no tur notiekošā patiesībā ir pašu HAMAS vēršanās pret savējiem. Es domāju, ka, ja ir kādas konkrētas idejas, kā no turienes izsvēpēt teoristus, kas burtiski slēpjas aiz sieviešu un bērnu mugurām, ik pa brīdim vēl tajās mugurās paši iešaujot - welcome! Es domāju, ka augstākā līmenī par Cibas diskusijām tādas idejas jebkurš novērtēs.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]ctulhu
2023-10-15 17:10 (saite)
Jā tieši šo es zemāk Dzeltenam jautāju.

Afganistānā līdzīga situācija tika feilota un tagad tur pie varas ir teleban.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]dzeltens
2023-10-15 17:02 (saite)
It sevišķi tiem 40% nepilngadīgo palestīniešu bija milzu iespēja tikt galā ar Hamas.
Nepiekrist Izraēlas valsts genocīdam nenozīmē atbalstīt teroristus.
Vispār nekādas līdzības ar Ukrainu.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]ctulhu
2023-10-15 17:07 (saite)
Tur ir dažas nianses. Objektīva atšķirība uztverē. Mums te 10 - 15 gadus vecs cilvēks ir bērns, kurš jāaizsargā. Un tas ir pareizi. Tur 10 - 15 gadus vecs cilvēks var būt arī jauns, veikls, nežēlīgs kaujinieks. Ko darīt? Tas nav vienkāršs jautājums bet tev ir kaut kādi atbildes varianti?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]dzeltens
2023-10-15 19:46 (saite)
Tajā brīdī, kad ctulhu saka, ka mūsu bērns ir bērns, bet palestīniešu bērns tāds nav, ļaunums ir uzvarējis.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]ctulhu
2023-10-15 19:50 (saite)
Jā bet ja mēs praksē redzam ka bērns #1 teiksim iet skolā bet bērns #2 pilda kaujinieku uzdevumus? Tas mums te ir visādas konvencijas un starptautiski likumi nesūtīt bērnus karā, tas mums skaitās kara noziegums. Otrā pusē tas tā nav.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]begemots
2023-10-16 11:12 (saite)
Bērns pilnīgi noteikti ir bērns, bet ko tu ar viņu iesāksi, ja viņam 4 gadu vecumā pa televizoru (apkārtējo arābu valstu TV kanāli) stāsta, ka visi ebreji ir ļauni un viņi jānogalina? par to, kā ebrejiete gribēja pravietim Muhamedam iedot saindētu jēriņu ēst, bet jēriņš atdzīvojās un teica, "neēd, esmu saindēts"

un 5 gadu vecumā viņam bērnudārzā jādejo ar kalašņikovu, 7 gadu vecumā māca šaut pa īstam, un 10 gadu vecumā viņam dod likt bumbas miskastēs.

15 gadu vecumā viņš ļoti ticami, ka jau ir piedalījies tagadējā pēdējā reidā, un liela varbūtība, ka ir nogriezis galvu kādam ebreju (un īstenībā arī arābu, jo tajos kibucos jau nevienu nešķiroja) zīdainim; nerunājot par izvarošanām, kuras hormonu dēļ vien tai brīdī var šķist lieliska ideja, nerunājot par papildus bonusu, kad tu to vari darīt pilnīgi no sava skatpunkta legāli necilvēkiem.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]zazis
2023-10-16 13:07 (saite)
izraēla joprojām nav apstiprinājusi, ka kādam zīdainim būtu grieztas galvas. no kurienes tev infa?

"5 gadu vecumā viņam bērnudārzā jādejo ar kalašņikovu, 7 gadu vecumā māca šaut pa īstam, un 10 gadu vecumā viņam dod likt bumbas miskastēs." par šo es arī labprāt gribētu zināt vairāk, var kādas atsauces, lūdzu?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]begemots
2023-10-16 14:57 (saite)

Piemēram: https://youtu.be/c5u76BTBUnc?t=444 kāreiz 7:20 un kādas 30sekundes kopā uz priekšu.

Par b/d piemēri man ir tikai telegramā, nezinu, vai tev bez parakstīšanās uz kanālu rādīsies, bet rekur, piemēram, https://t.me/slvn_pomet/8091 , https://t.me/yigal_levin/57328

Diemžēl šādus video nevar pārlikt uz jūtūbu, jo no turienes uzreiz dzēš ārā. 🤷

Par galvu griešanu, zini, es pat neatrodu šobrīd tajā info gūzmā. Iespējams, nav man fotopierādījumu par galvu griešanu. Varbūt tikai sadedzināja zīdaiņus https://t.me/yigal_levin/57538 ... tas neapšaubāmi ir daudz labāk, vai ne?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]krii
2023-10-16 14:13 (saite)
Es saprotu, ka uz paša uzdoto jautājumu "ko iesākt?" tava atbilde būtu: "uzspridzināt".
Vai tomēr ir varianti?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]begemots
2023-10-16 15:12 (saite)
Censties, tiekot galā ar teroristiem, pēc iespējas neuzspridzināt.

Bet apzinoties, ka tas nav simtprocentīgi iespējams.

Gazas sektora gadījumā tas pat ir vēl maziespējamāks; šinī gadījumā viņus kā ķīlniekus tur viņu pašu ievēlētā valdība. Kura pati ir likusi munīcijas noliktavas un visu militāro infrastruktūru maksimāli starp dzīvojamajiem kvartāliem, kas ļauj viņiem uz praktiski jebkuru triecienu norādīt, ka tur bija arī civilie.

Vienlaikus aicinot civilos nebēgt, kad Izraēla viņiem saka to darīt.

Vienlaikus apsūdzot pašiem savus civilos slaktiņā (viena no HAMAS līderiem intervijā Al-Jazeera).

Vienlaikus lielai daļai no līderiem aizbraukušiem uz ārzemēm pāris nedēļas pirms slaktiņa sākuma.

Vienlaikus saņemot tādu kaudzi ar naudu no Eiropas un starptautiskajām institūcijām, ka viņi varētu būt savu Palestīnu sākuši būvēt, sākot ar Gazas sektoru un šobrīd jau šaut raķetes kosmosā no sektora, ja netērētu (to, kuru nenozog līderi) naudu tam, lai būvētu pazemes bāzes un raķetes, ar ko šaut pa Izraēlu.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]polija
2023-10-16 17:25 (saite)
Paldies - sakarīgi video... Es vnk arī mēģinu rakstīt, bet nu daudzi to neredz. Bāc, ka nu taču - vot kādi ir tie citi varianti. skaidrs, ka tajā žurku midzenī ejot iekšā pa taisno, būs nenormāli Izraēlas armijas upuri..
skaidrs, ka, ja Hamas rūpētu savi cilvēki, teritorijas, utt, tad tie līdzekļi būtu tērēti tautai, nevis slaktiņiem.
Un par bērniem - jā, viņi mok ir arī vienīgie, kuriem vēl varētu pārgrozīt smadznes pareizajā virzienā, bet jā - bērni ir visvieglāk ietekmējami, ar vismazāko kritisko domāšanuu n spriestspēju. JA viņam pasaka, ka vajag uzbrukt ebrejiem, kristiešiem vai jebkuram, viņš arī to darīs. Arī 5os un 7os gados. Es redzēju video, kur tāds 6gadnieks stāsta, ka viņš trenējas, lai būtu suicide-bomber.
Man pilnīgi nav pārliecības, ka Hamas tos bērnus neapkārs ar bumbām un nepalaidīs uz kaut kaut kādiem Izraēlas palīdzības snegšanas puntkiem.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]ctulhu
2023-10-18 12:03 (saite)
Mjā nu mums ir tipa 2 veidojumi - Izraēla un Palestīna. Vieni konvertē tuksnesi dārzos, ir izveidojuši [nepārtraukti karojot] bagātu un peivilcīgu valsti, otriem ir milzu favellas ar būdiņā. OK varētu teikt ka aiz izraēlas stāv visa rietumu pasaule un apgādā bet a) aiz palestīnas tāpat stāv visa arābu pasaule kas arī nav nabadzīga + jau minētā starptautisko institūciju palīdzība.

Kaut kā atšķirība uz sejas.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]ctulhu
2023-10-15 17:09 (saite)
Līdzība ar Ukrainu ir sekojoša: Pēkšņs uzbrukums, kurš sākas ar masīviem raķešu triecieniem un turpinās ar sauszemes invāziju, gūstekņu ņemšanu, civiliedzīvotāju nogalināšanu. To darīja krievijas bruņotie spēki, to darīja HAMAS.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]dzeltens
2023-10-15 19:30 (saite)
Pēkšņš uzbrukums - un te arī līdzība beidzas. Ukraina sort of nesāka bombīt Krievijas civiliedzīvotājus. Un nedomāju, ka sāktu, ja tas būtu politiski un tehniski iespējams (taisnību sakot, kādu laiku jau ir).

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]ctulhu
2023-10-15 19:43 (saite)
Nu Ukraina veic dronu uzbrukumus pilsētu zonās, protams mēģina to darīt precīzi ar iespējami mazāku collateral damage, Izraēla mēģina to pašu tikai mazāk sekmīgi jo ļoti kompakts mērķis.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]dzeltens
2023-10-15 19:50 (saite)
2000+ civiliedzīvotāju, no kuriem trešdaļa bērnu, pāris dienās – neko sev "dara to pašu" ar iespējami mazāku collateral damage.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]ctulhu
2023-10-15 19:52 (saite)
Tas ir slikti. Bet ko tu, tieši tu darītu situācijā kur ir šāds pretinieks? Tādā situācijā kur ja tu nedosi prettriecienu tad pēc nedēļas uzbruks tev un 2000+ tavu civilo ies bojā?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]ctulhu
2023-10-15 19:54 (saite)
Pie nosacījuma ka precīzu triecienu kurš ķer tikai kaujiniekus dot nav iespējams - mērķis ir ļoti blīvi apdzīvota pilsēta.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]extranjero
2023-10-16 06:51 (saite)
2000 ir piliens jūrā, salīdzinot ar virsnormas mirstību no kovida.

Protams, tas ir mazāk vizuāli, mazāk emocionāli. Bet tikai tāpēc vien tas nav mazāks ļaunums.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]ctulhu
2023-10-15 17:14 (saite)
Ā un vēl tāds sīkums : Krievija ir Palestīnas pusē šajā konfliktā.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]dzeltens
2023-10-15 19:32 (saite)
Protams, ka Krievija ir Palestīnas pusē. Izraēla ir burtiski pilna ar Putina opozicionāriem, turkāt lieliska iespēja novērst ASV uzmanību no Ukrainas.
Kas neko nepasaka par ideoloģiskajiem iemesliem.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]ctulhu
2023-10-15 19:44 (saite)
Ideoloģiski nē, bet operatīvi tas nozīmē ka jo ātrāk tiks galīgi atrisināts HAMAS jautājums jo mazāk izspēlējamu kāršu būs Krievijai un drošāk mums visiem te Eiropā. Tātad esam Izraēlas pusē.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]dzeltens
2023-10-15 19:59 (saite)
Nē.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]ctulhu
2023-10-15 20:02 (saite)
Nu kā - normalizējot situāciju TA pasaules uzmanība atkal pievēršas UA/RU konfliktam un krievijas pozīcijas vājinās. Tas ir tas ko vajag konkrēti mums un visai Rietumu pasaulei.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]polija
2023-10-15 17:27 (saite)
jā, bet KĀDS ir risinājums?? Kā tu piedāvā tam cilvēkbērnam, kurš 11adu vecumā ir gatavs ar nazi Tev miegā pārgriezt rīkli, sniegt to palīdzību? No ģimenes tu viņu šķirt nedrīksti - cilvēktiesības. Eiropā šobrīd var redzēt tos uzņemtos bēgļu tūkstošus -cik ļoti viņi ir integrējušies un kā nosoda HAMAS vardarbību. šķirt ģimenes nedrīkst, zņemt - visus - nozīmē gto kur neviens pat netaisās integrēties, mainīt savu vērtību sistēmu, bet tikai gaida izdevīgu brīdi, lai kādam rīkli pārgrieztu. Konkrēti risinājumi - kā Izraēlai pasargāt savus iedzīvotājus? Vai arī Izraēlai jāļauj lai viņējos slaktē, jo viņiem (pagaidām) ir ūdens un elektrība? Un tikai, kad vairs nebūs, tad drīkstēs šaut pretī? IDF kā jau rakstīju, tieši cenšas ievērot kaut kādas nebūt tiesības - brīdina civilos, uz kurieni mukt, kur netiks bumbots, utt.. Ko vēl Izraēla vai rietumvalstis var darīt, lai nepakļautu papildus briesmām savējos pilsoņus?? Pie tam tiešām - izskatās, ka esi aizmirsusi, ka tieši HAMAS gan jau, ka ar kādu Palestīniešu atbalstu šo visu uzsāka! Ne jau Izraēla izdomāja, ka nu davai šodien liekam punktu HAMAS un sākam bumbot dzīvojamos kvartālus. Ja nebūtu Izraēlai Iron dome, tur būtu tādi pat skati kā šobrīd Gazā.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]ctulhu
2023-10-15 17:32 (saite)
Kā viņi nosoda HAMAS vardarbību to mēs nupat Vācijā redzam kur notiek kaujas starp viņiem un policiju.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]ctulhu
2023-10-15 17:34 (saite)
https://jauns.lv/raksts/arzemes/580165-vacijas-pacietibas-mers-ir-pilns-sola-izraidit-hamas-atbalstitajus

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]extranjero
2023-10-15 17:41 (saite)
Tieši tā. Mums šādiem vecākiem bērnus jau uzreiz atņemtu bāriņtiesa un atdotu adopcijai pie normāliem audžuvecākiem pašu bērnu labā.

Bet ko darīt Palestīnā? Nevienam nekādu reāli izpildāmu ideju nav. Bet neviens netaisās tur uzsākt genocīdu vai kaut ko tamlīdzīgu. Šī problēma tur ir un paliks vēl daudzus gadus.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]dzeltens
2023-10-15 19:33 (saite)
Izraēlas aizsardzības ministrs taisās gan uzsākt genocīdu, un ir jau uzsācis, jums skaļi aplaudējot.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]extranjero
2023-10-15 22:12 (saite)
Pēc tava teiktā sanāk, ka arī ukraiņi ir nacisti, kas sistemātiski iznīcināja cilvēkus Donbasā.

Tieši tas pats stāsts ar tiem pašiem argumentiem.

Visdrīzāk būs tā, ka izsvēpinās Hamas, cik nu tas būs iespējams, un Gazā dzīve turpināsies, kā iepriekš (kas nav pārāk laba).

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?