jā un nē ([info]dzeltens) rakstīja,
@ 2023-10-15 16:27:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
The median age in the State of Palestine is 19.6 years (2023). Salīdzinājumam – Latvijā šis skaitlis ir 44.

Izraēlas armija burtiski met bumbas pa bērniem. 40% Gazas sektora iedzīvotāju ir vecumā zem 15 gadiem!

Tagad izsludinātā evakuācija vispār izskatās pēc kaut kāda vājprāta – jūs te kolonnās ar saviem ēzelīšiem palieniet malā, kamēr mēs sabumbojam jūsu mājas. It kā Hamas būtu kaut kādi lohi, kas tā arī sēdēs un gaidīs, lai viņus sabumbo.  Nav garantijas, ka neuzmetīsim arī turienei, uz kurieni jūs evakuējaties, jo brīžiem trāpam arī Libānai pa Reuters žurnālistiem un tā. Mērķis ir sagādāt ciešanas civiliedzīvotājiem. 

Instagrammā random dāma, kam sekoju, jo viņai skaisti interjeri, ielika storijos Free Palestine un momentāni esot tikusi shadowbanota (tb – viņas storijam esot 17 skatījumi, viens no tiem manējais tad jau sanāk, ierasto tūkstošu vietā).

Ir milzīga starpība, vai šo dara kaut kādi "melnpakaļainie"((c)covid19) teroristi, vai Rietumu atbalstīta armija, tieši morāli un priekš mums te, Rietumos un drošībā, tai vajadzētu būt milzīgai atšķirībai. Jo mēs nevaram vienoties ar teroristiem, bet mums vajadzētu būt iespējai vienoties ar valsti, ja vien tā nav teroristiska valsts. Es nicinu ikvienu, kurš to atsakās redzēt, un atbalsta Izraēlu viņu "svētajā karā" ar neticīgajiem.


(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]ctulhu
2023-10-15 19:47 (saite)
Tas ir skaidrs, bet ja iziet no esošās informācijas?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]dzeltens
2023-10-15 19:55 (saite)
Tu pilnīgā nopietnībā tici, ka viņiem nav citu variantu, kā bliezt pa civiliem mērķiem?
Turklāt ziņās taču stāsta, ka 2 uzbrukuma rīkotāji jau ir nogalināti.
Tad kāda jēga galināt civilos?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]ctulhu
2023-10-15 20:00 (saite)
Es šo situāciju redzu sekojoši:

Mums ir ļoti blīvi apdzīvota kompakta teritorija - placdarms no kuras notiek uzbrukumi. Uzbrukumus realizē starp civilajiem izkliedēti daudzi kaujinieki kuriem [visticamāk] ir būtisks civilo atbalsts, nu vai arī civilie ir spiesti viņus atbalstīt. Uzbrucējus finansē/ apgādā bagātās islāma valstis un iespējams arī Krievija.

Ko mēs varam šādā situācijā darīt?

Jā viena prātīga lieta - izmedīt komandierus. To viņi cenšas darīt, bet es nedomāju ka viņi visus ir pat identificējuši.

Ko vēl var darīt?

Neko nedarīt arī īsti nevar jo tad viņi turpinās zaudēt savus cilvēkus.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]polija
2023-10-15 21:11 (saite)
Tu neesi sapratusi, ka viņiem visa milirārā infra ir civilajos objektos savilkta, tādejādi tos padarot par legit militāra uzbrukuma adresātiem. Visa. viņiem nav žogs riņķī ar tekstu "militārs objkets" Viss šitas notiek ēku pagrabos, utt - raķētes, ražošana, tuneļi, tt. tur ar tiem tuneļiem kvartālu aplenkšana ar neko nedos. Jā - šausmīgajos video tā izskatās, ka bliež pa dzīvojamām mājām. Jā tika iznīcinātas zināmās HAMAS vadības mājas, pāris kvartāli, bet arī paskatoties kur tās raķetes šaujs- šuaj jau arī no namu pagalmiem, utt..
Paroc šo info aspektu pirms vaimanā.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]krii
2023-10-15 22:18 (saite)
Tas ir, ja kāda teroristu banda būtu iekārtojusi komandpunktu, piemēram, tava bērna skolas pagrabā, un terorisma apkarotāji viņiem uzmestu bumbu, kas pie viena noslaucītu no zemes virsas arī skolu ar visiem skolotājiem un bērniem, tavējo ieskaitot, tas būtu tā pilnīgi legit, ne?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]krii
2023-10-15 22:21 (saite)
OK, pirms tam terorisma apkarotāji, iespējams, izkaisītu no lidmašīnas bukletus, kuros būtu rakstīts: "Ja varat, tad lasieties kaut kur prom, jo mēs te visapkārt baigi daudz bumbosim."

Līdz ar to - nevar teikt, ka nebrīdināja.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]ctulhu
2023-10-15 23:28 (saite)
Nu tas saucas ``daļēji atrisināta ķīlnieku krīze``, dažreiz gadās. Protams visi cenšas ķīlnieku krīzes atrisināt pilnīgi kas nozīmē iznīcināt vai sagūstīt teroristus bez ķīlnieku un nejaušu garāmgājēju upuriem. Ne vienmēr izdodas.

Piemērs:

https://ru.wikipedia.org/wiki/%D0%A2%D0%B5%D1%80%D0%B0%D0%BA%D1%82_%D0%BD%D0%B0_%D0%94%D1%83%D0%B1%D1%80%D0%BE%D0%B2%D0%BA%D0%B5

Arī pēc tam bija debates - vajadzēja uzbrukt ar fentanilu, nevajadzēja?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]extranjero
2023-10-16 06:36 (saite)
Tieši tā. Kur ir tava problēma?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]mindbound
2023-10-24 16:15 (saite)
Well... vispār jā, dotās situācijas ietvaros/kontekstā.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]polija
2023-10-16 17:37 (saite)
Ja es tiešām būtu tāda iditote, ka turpinātu laist bērnu tai skolā, tad, protams, ka legit. Ja tu netiec galā ar režīmu, tad pārvācies pats projām.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]extranjero
2023-10-16 06:26 (saite)
Ja tajos namos ir bāzējušies Hamas, tad tie nav civilie mērķi.

Savukārt, ja šie civilie, labi zinot, ka tajā namā ir Hamas, nebēg prom, rūpēs par savu dzīvību, tad viņi kļūst par Hamas atbalstītājiem. Skumji, bet kādi ir citi varianti?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]krii
2023-10-15 20:01 (saite)
Nav ne jausmas.

Man nav ne jausmas arī par to, kā izbeigt karu Ukrainā vai Kongo.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]ctulhu
2023-10-15 20:03 (saite)
Man arī ir nepietiekams informācijas daudzums un līdz ar to es nevaru izdarīt secinājumu ka Izraēla noteikti dara nepareizi. Varbūt viņi dara vispareizāko iespējamo, citu variantu nav?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]krii
2023-10-15 20:41 (saite)
Tas, ko viņi dara, veicina ļaunuma normalizēšanu (kā uzskatāmi redzam šī ieraksta komentāros), traibālismu un agresijas apburto loku, tāpēc nevienā gadījumā nevar būt pareizais variants.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]ctulhu
2023-10-15 20:56 (saite)
Es nedomāju ka viņi paši priecājas par civiliedzīvotāju upuriem. Tas kas tie darīts varētu būt mēģinājums ļaunumu apturēt. Novēloti, protams, bet situācija ir tāda kāda viņa ir.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]krii
2023-10-15 21:52 (saite)
Nezinu, vai viņi priecājas, bet mani nepatīkami satrauc, cik ļoti viegli šie civiliedzīvotāju upuri tiek normalizēti - ne tikai no Izraēlas puses (kas ir vieglāk saprotami, jo svaiga trauma, milzīgs adrenalīna vilnis utt.), bet arī no visas pārējās it kā civilizētās pasaules.
Gan šeit, gan tviterī visādas sirdsšķīstās kukažiņas, kuras allaž raudājušas par katru vaguliņu, ko samin gājēja pēda (neprecīzs citāts), tagad asinskāri brēc - speriet gaisā tos palestīniešu mūdžus, arī tos, kuriem seši mēneši, gan jau ka viņam tēvs terorists un pats, ja nebūtu jau nobeigts, arī par teroristu izaugtu!

Neba nu mani tas pārāk izbrīna, bet vispār katrs šis atgādinājums, cik trausla un selektīva ir mūsu civilizētības kārtiņa, ir nedaudz skumdinošs.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]ctulhu
2023-10-15 22:14 (saite)
Šo ainu mēs redzam praktiski visos konfliktos, mums te pašiem ir visādi personāži tipa langas kuriem krievi nav cilvēki, nu šeit ir tas pats.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]extranjero
2023-10-16 06:34 (saite)
Tieši otrādi – tiek normalizēta īsbrīžu emociju izrādīšana, nedomājot par ilgtermiņa zaudējumiem.

Viss ir tieši tāpat kā ar pandēmiju. Jebkuras diskusijas par to, ka mājsēdes varētu nodarīt vairāk ļaunuma nekā ieguvuma tika momentāni apklusinātas ar apsaucienu, ka “tu esi tantes slepkava”.

Arī šajā gadījumā varētu diskutēt, vai tiešām Izraēlas taktika iznīcināt Hamas ar bumbošanu vietās, kur dzīvo civiliedzīvotāji, ir tiešām visefektīvākā. Bet šīs diskusijas ir gandrīz neiespējamas, jo “genocīds”.

Arī šobrīd tie, kas nosauca Tegnelu par nacistu, vēl nav atzinuši savas kļūdas. Šobrīd atkārtojas tieši tas pats, un pat ja Izraēlas taktika ilgtermiņā pierādīsies kā visefektīvākā ar vismazākiem kopējiem upuriem, kritiķi to nekad neatzīs un dzīvos savā morālā pārākuma skurbumā.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]ctulhu
2023-10-15 20:58 (saite)
Tas ko es redzu - bija miera plāns, HAMAS to kaut kādu iemeslu dēļ izjauca, tagad ir karš. Nu OK ja vien mēs neapskatām pavisam eksotiskos variantus ka Izraēla uztaisīja masīvu provokāciju un viss šis uzbrukums bija teātris. Maz ticams.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]krii
2023-10-15 22:05 (saite)
Jā, tagad ir karš. Protams, absurdi pieņemt, ka Izraēla būtu bijusi gatava provokācijai par tik milzīgu cenu. Un Hamas ir primāri vainīgi pie tā, kas notiek.

Taču tas pašreizējais entuziastiskais slaktiņš, kas ir atbildes reakcija pagājušās sestdienas notikumiem, savukārt mobilizēs citus šī stāsta personāžus celties, iet atriebt... un tā tālāk, un tā tālāk.

Pēc 09.11. ASV iebruka Afganistānā un Irākā, solīdamas pilnībā izskaust terorismu. Es neteiktu, ka, no šodienas skatpunkta raugoties, viņiem būtu baigi labi veicies.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]ctulhu
2023-10-15 22:12 (saite)
/ savukārt mobilizēs citus šī stāsta personāžus celties, iet atriebt... un tā tālāk, un tā tālāk./

Daudziem nepatīk t.s. globālisms, bet es tiešām neredzu kā bez globālas cilvēces [paš]vadīšanas sistēmas, kuras mums protams vēl nav šito varētu atrisināt.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]polija
2023-10-16 17:42 (saite)
Nu Izraēla ar nevar turpināt dzīvot blakus teritorijai, kur ik pa brīdim lido raķetes viņiem virsu, verībā, ka atkal kāds kādā naktī neizspridzinās žogā caurumu vai nepārlidos tam pāri un nedosies uz kādu ciemu apslaktēt tur vietējos. Kādi ir risinājumi? Tā tauta tur ir tā sazombēta, to esmu intervijās dzirdējusi arī,kam tur izdevies no tās pekles tikt laukā (laikam vecāki gājuši bojā vai tml bijis) un jau pirmsskolas vecumā bērni tiek zombēti tā, ka 7os gados viņš tiešām ir gatavs iet griezt rīkles, ja tik varētu..

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


(Anonīms)
2023-10-16 18:25 (saite)
Taču šis stāsts ir krietni sarežģītāks. Nu nav tā, ka Izraēla mierīgi dzīvo un nevienu neaiztiek, tieši pretēji.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]extranjero
2023-10-16 06:27 (saite)
Ar Ukrainu ir vienkārši – apbruņot Ukrainu, palīdzēt viņiem ar ieročiem, apmācīt viņu armiju. Daudz lielākā mērā nekā pašreiz, un to visu vajadzēja jau pirms 10 gadiem, nevis tikai tagad un ar novēlošanos.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Anonīms)
2023-10-16 18:19 (saite)
"Nav ne jausmas", lol, proti, sakaujot Krieviju, nošaujot pēc iespējas lielāku krievu okupantu skaitu un izraidot visus krievu kolonistus no Ukrainas atbrīvotajām teritorijām? Tāda bāba.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?