Furious sleep

Furious sleep

of colourless green ideas

of colourless green ideas

Romachino 

crescendo (crescendo)
Tikai neprasi, no kurienes tāds skaņu salikums.

Nav vēl pabeigts šis zaļais stils, nav.
Un es nemāku ar MSIE apieties. Iepriekšējam stilam bija bugi? šim ir skarbāki.

Jautājums1: kā varēja daļu no css noslēpt no MSIE? (tas pats kas iepriekšējā stilā - atsevišķo ierakstu fona krāsai ir tendence nozust. šoreiz gan teksts izskatās gana labi arī tāpat, tādēļ to gabaliņu varētu paslēpt... kā to darīja?

Jautājums 2: kāpēc MSIE ir ~200 px kreisā mala aiz ekrāna malas (kas attiecīgi rada horizontālu scrollbaru)? 1024x786 izšķirtspējā. Nu jā, absolūti pozicionētā navigācij tur smuki pazūd.

Jautājums 3: firefoxā augšējās joslas attālums no augšējās lapas malas lēkā (te ir-te nav)... tā noteikti ir sintakses kļūda, dubultās definīcijas vai kas tāds.. vēlāk pameklēšu - bet būšu pateicīga, ja kāds norādīs tūlīt.

Comments 

25.-Aug-2005 02:41 pm
Lēkā arī ōperā.

par nr 1 - pameklē pēc "css hacks"
25.-Aug-2005 02:47 pm
Kas tieši no visa lēkā arī operā?

bet paldies.
25.-Aug-2005 02:51 pm
Šķiet, ka visi linki (nu, vismaz ~visi).

Ja galviņā tas varbūt varētu tikt saukts par vēlamo efektu, tad sadaļā Tēmas un linkos atbildēšanai uz pukstu tas tā ne visai jauki izskatās.
25.-Aug-2005 02:54 pm
Aa, it's intentional. Tā css rakstīts, lai tā izskatītos.

Paskatīšos, vai varu panākt to pašu efektu (uz hoveru palielinās linka izmērs) tai pašā laikā neliekot bīdīties pārējam. Bet tas katrā ziņā nav bugs, tikai nedabeigts jautājums.

25.-Aug-2005 02:59 pm
bail, ka Tu nomocīsies, slīpējot šādas "fīčas", lai tās vienlīdz glīši strādātu visur

bet piekrītu, ka galviņā tas izskatās tīri jauki

macos lässt sich grüssen :)
25.-Aug-2005 03:57 pm
Nav tik traki. Atšķirīgus fontu izmērus lietot gan nevar... (ne li ne a nav bloki, platumu norādīt nevar. ja es nejaucos, kas ir visai iespējams), bet pārējais bija tikai matemātika.

Nepatīkamais blakusefekts - pirmoreiz uzbraucot uz kādas no kārtējā ieraksta/komentāra bloka palīgsaitēm, viss bloks nokrīt par kādiem <10 pikseļiem uz leju. Pie viena pirmajā reizē uz leju pabrauc arī lapas virsraksts un apakšvirsraksts (pēc tam - tikai ieraksts)Idejas kāpēc?

Navigācija šādu efektu neizraisa - bet tas, visticamāk saistīts ar tās absolūto pozīciju.
29.-Aug-2005 05:48 pm
Smuks zaļais, patiešām. Malacīc! :)

Par pirmo. Viena iespēja ir norādīt kaut ko pariezu priekš FF un tad pārdefināet to priekš MSIE. Piemēram:
body { font-size: 11px; } /* tas priekš visiem */
* html body { font-size: 12px; } /* tas īpaši MSIE */

Nu, tāds ir risinājums, ko es bieži izmantoju. Un dīvaini, bet strādā, jo MSIE domā, ka <html> var atrasties kādā citā tagā, taču citi pārlūki saprot, ka tā nevar būt un to visu ignorē.

Skrolbāru Tev, manuprāt, rada augšējie linki (previous, recent, calendar, ..), jo man tie ar MSIE ir vispār aizbraukuši kādu puslapu daudz pa labi.

Lēkāšana brīžiem ir kaitinoša. :) Bet tur man liekas, ka neko nevar darīt. Viena lieta uz uz hover, bet otra ir, ka lapa divreiz neattēlojas vienādi, ja to vienkārši pārlādē (kaut kas palecas vai pabīdās), nedomāju, ka ar to kaut ko var darīt, tā ir FF kļūda. Ja nu var, tad pasaki man arī, jo visiem maniem stiliem var ik pa laikam novērot šādu neērtību.

Man patiešām patīk! :)
29.-Aug-2005 06:03 pm
Skrolbāru Tev, manuprāt, rada augšējie linki (previous, recent, calendar, ..), jo man tie ar MSIE ir vispār aizbraukuši kādu puslapu daudz pa labi.

Nope.
Tie aizbrauc puslapu pa labi, jo ir absolūti piepozicionēti pret labo malu. A labā mala atrodas pussimts pikseļus ārpus ekrāna.
(citiem vārdiem sakot: skrollbārs tur bija arī tad, kad navigācija godīgi atradās tur, kur tai jābūt. Tad pavelkot skrollbāru pa labi, tur bija vienkārši tukša vieta.)

Tikko iedomājos, vajadzēja ar krāsainiem borderiem paeksperimentēt un noskaidrot, kuri elementi ir tie, kas tur parādās... If any. Tā ir, kad pierod pie FF "Developer's toolbar" un tikai noškrobojas, ka MSIE, redz, tāda nav.... Atrofējas domāšana.


tā ir FF kļūda. Ne tikai FF.
Lapas izskata atšķirības patiesībā varētu paciest... bet tā lēkāšana, tā lēkāšana... Tas nav kaut kā saistīts uz atšķirīgu elementu augstumu nekustīgā un :hover stāvoklī?


Par tavu ieteikumu īpaša koda ievietošanai MSIE vajadzībām - paldies, pamēģināšu.


29.-Aug-2005 06:05 pm
Un paldies :) uzslavas vienmēr ir ļoooooti patīkamas :)
29.-Aug-2005 06:23 pm
Viena kļūda ar augšējo navigāciju ir tāda, ka Tev tur ir šāds CSS kods: .header-menu a, .header-menu a:visited {..} Tā vietā labāk definē uzreiz :link, :hover, :visited un :active, citādi pašlaik ar MSIE neapmeklētie linki ir dzelteni, kā Tu noteikti neesi iecerējusi. :)

Iespējams, jā, var būt saistība ar :hover, lai gan tad būtu loģiskāk, ja lēkātu visu laiku, :) nevis tikai pirmoreiz uzbraucot uz kāda linka.

Nu, esi pelnījusi uzslavu, jā. ;)
This page was loaded Apr 27. 2024, 8:33 pm GMT.
hackers counter system TunT counter v=0.09