Furious sleep

Furious sleep

of colourless green ideas

of colourless green ideas

sešgadnieki. 

crescendo (crescendo)
Kā vienmēr, rati pa priekšu ēzelītim.
Jāsāk izglītošana no sešu gadu vecuma.
Nu jā, un pie esošās programmas lielākā daļa sešgadnieku tai nebūs lāga gatavi, tāpēc varbūt būs jāpamaina programmiņa bišku.

Ziniet, ar atbilstošu programmu kaut no 4 gadiem var sākt. Bet tam vispirms vajag kvalitatīvus pedagogus. Kādu mums, protams, nav.

(Pag no 'no 6 gadi pirmā klase' nozīmē 'sagatavošanai skolai no 4 gadu vecuma', tai skaitā nepilnu 4? Eu, es negribu beibei jau nākamgad skolu)

Comments 

24.-Aug-2016 02:20 pm
Awwwwww :) Vai nebūtu jauki, ja tā būtu?

Tu esi Lielbritānijā, kur skola sākas no 3-4 gadu vecuma, tad tiešām sāk no nulles.

Latvijā 'skola' sākas 7 gadu vecumā (reāli 7..8). Pirms tam 1..2 gadus norisinās 'obligātā-sagatavošana-skolai-kas-vēl-totāli-nav-skola.'

Pirmklasniekam šobrīd ir jāspēj pašam pierakstīt mājās uzdotais. (jo, ja skolotāja mājasdarbu eklasē ieraksta tikai stundu pirms stundas sākuma, tad par iztrūkstošo mājasdarbu, kuru vecāks nav varējis pārbaudīt, jo eklasē nekas nebija rakstīts, ir vainīgs skolēns, kas to nav no tāfeles norakstījis). Matemātikā, pārbaudot gatavību pirmajai klasei, tiek sagaidīta spēja risināt vienkāršus teksta uzdevumus. T.i, izlasīt teksta uzdevumu un spēt gana abstrakti domāt, lai to atrisinātu.

Protams, esošā obligātās sagatavošanas sistēma nenodrošina, lai šis prasmes visiem būtu, tad nu jau no pirmās klases sākas 'pēc programmas mums ir jāmācās šis, bet daļa mums ir nespējīgi līdz tam tikt, tāpēc nu, kaut ko muļļājam, kaut ko izlaižam, kaut kā jau būs - tie, kas nebūs gatavi lāga neiemācīsies, tie, kas bija gatavi, toties luņosies un apgūs sliktu darba ētiku'.




Nezinu cik pašlaik ir klašu izmērs, bet ap 30 ir, jā. mazliet vairāk. 1 pedagogs.

Nerunājot par pašaprūpes spējām (jāspēj pašam uzvilkt/novilkt apģērbs un apavi. Ja nemāk kurpes šņorēt, tad jābūt nešņorējamām kurpēm (jo dienas laikā ir jāmaina no iekšas apaviem uz āra apaviem un atpakaļ), jāprot pašam stundu nociesties bez WC, un staprbrīdī aizkriet uz WC, kur visu izdarīt (bez dvieļu, ziepju un papīra apstākļos).

Par to, kas LV notiek ar bērniem, kam rietumos uzstādītu HF spektra diagnozes labāk neizteiksimies. Pie mums pat neirologus autisma ārstēšanā neiesaista, ekskluzīvi psihiatrijas lauciņš. Pa lielam, tiek atstāti saplosīšanai.

Pačukstēšu vēl vienu LV sistēmas absurdu. Esi dzirdējis, par to kā ir ļoti garas rindas LV dārziņos, bet daudz īsākas RU dārziņos? No LV dārziņa uz RU plūsmas skolu iet var. No RU plūsmas dārziņa uz LV skolu uz pirmo klasi principā neņem. 25 gadus pēc neatkarības atgūšanas mēs joprojām no pirmsskolas vecuma audzinam divkopienu sabiedrību.
This page was loaded Maijs 3. 2024, 7:46 pm GMT.
hackers counter system TunT counter v=0.09