Beidzot atradu, kas bija tas kaut kad pagaršotais turku zirņu indiešu ēdiens, kas man garšoja. Chana masala. Jo ar tažīnas un kariju pieeju pie maisījumiem to turku zirņu specifisko garšu, kas man nepatīk, nomākt neizdevās. Tagad vēl saprast, kas ir tā atšķirība, kas humusu no riebīga padara par brīnišķīgu....
Chana ir turku zirnis un masala ir garšvielas, interneti saka, līdz ar ko teorētiski da-jeb-kas derētu, bet tomēr ir tas maisījums tāds diezgan konkrēts. un ar to maisījumu turku zirņi man garšo. kamēr ar citiem karijveidīgajiem maisījumiem, ko esmu mēģinājusi - negaršo.
jā, es zinu, kas ir chana un kas ir masala, un tas maisījums tik tiešām ir visai konkrēts (tāpat kā sambar, tandoori un citi tādi) :), cits jautājums, kas ar tiem turku zirņiem tiek darīts bez garšvielu pievienošanas.
un ar to maisījumu turku zirņi man garšo. kamēr ar citiem karijveidīgajiem maisījumiem, ko esmu mēģinājusi - negaršo.