Furious sleep

Furious sleep

of colourless green ideas

of colourless green ideas

Velo Rīga 

crescendo (crescendo)
Nemaz netaisos te sākt 'velosipēdisti ir bīstami' diskusiju (jo tāpat, skaidrs, ka 95% velosipēdistu ir saprātīgi domājošu un 99.9% velospēdistu ir saprātīgi domājoši 95% laika) - bet velo satiksmes organizācija Rīgā vietām tomēr ir briesmīga.

Pa VEF gaisa tiltu pati ar riteni braukt baidos vispār (stumtu pie rokas, laikam, ja vajadzētu šķērsot), bet raustos jau, ja godīgi, arī kā gājējs - troksnis tur briesmīgs, velosipēdistu daudz, ne visi izceļas ar apdomīb un pieklājību - kas ir normāli apskatot jebkuru lielāku iedzīvotāju grupu. Bet velosipēdistu un gājēju kopīga atrašanās tajos šaurajos celiņos ir bīstama visiem dalībniekiem. (Nē, arī velosipēdistu atrašanās uz braucamās daļas tur būtu tik pat briesmīga - kā reiz dēļ drausmīgā bruģa, šaurās brauktuves, garajiem bremzēšanas ceļiem, regulārajiem sastrēgumiem un tā tālāk un tā joprojām. Būsim godīgi - tas tilts ir vienkārši pārāk šaurs. Nez, pilsētas attīstības plānos ir kaut kas par visa tā mezgla pārorganizēšanu? Kaut vai kā pie Brasas tilta (lai gan, protams, tur ir tikai viena sliežu līnija)...

Man jau pasen ir bijis mazliet bail tur pārvietoties dēļ pārāk-intensīvas-satiksmes-pārāk-šauriem-celiņiem. Turpmāk, acīmredzot, būs bail vēl vairāk.

Comments 

27.-Maijs-2012 11:54 pm
Par ko pēdējais teikums?
28.-Maijs-2012 11:41 am
Pirms dažām dienām nejauši kļuvu par neveiksmīga strauji veikta apdzīšanas manevra šķērsli kā reiz uz minētā tilta.

Rezultātā sanāca iepazīšanās ar Rīgas slimnīcu uzņemšanu/traumpuktu darba laikiem un organizāciju (izrādās, tādu nemaz nav palicis tik daudz. No otras puses, leģendāro 'pasēdi te dažas stundiņas' rindu arī nesastapu, tā kā laikam jau pietiek arī ar to nelielo skaitu). Nu un pēc tam toties tāds prieks, kā iepazīšanās ar visādu pārsiešanas opciju pieejamību. Nebūtu tā noticis, tā arī turpinātu naivi domāt, ka pārsiešanu un dzīšanas novērtējumu galvaspilsētā noteikti var veikt jebkurā doktorātā, par lielajiem veselības centriem un poliklīnikām nemaz nerunājot. Izrādās nekā nebija, šai manipulācijai arī ir nepieciešami īpaši un ne būt ne katru dienu sastopami speciālisti.
28.-Maijs-2012 11:54 am
Sasodīts! Turies un veseļojies!
This page was loaded Jun 30. 2024, 6:29 am GMT.
hackers counter system TunT counter v=0.09