Furious sleep

Furious sleep

of colourless green ideas

of colourless green ideas

Slikts laiks Baložiem? 

crescendo (crescendo)
Vakar vien uz īsu brīdi iznāca ieslēgt "Kas notiek".
Bet pietika ar tādu mazu brīdi, lai iespaids par JL eks-tieslietu ministri kristos katastrofāli. Aiz ausīm pievilkta, nesvaiga 'kompromanta' plivināšana diskusiju raidījumā ir vienkārši neglīta.

Bet ko nu par to - žonglēšana ar viedokļiem jaunā tiesībsarga jautājumos vispār ir diezgan amizanta. Kandidāts slikts, jo sabiedrība šo nezin. Sabiedrība laba.
Kandidāts slikts, jo premjers nezin. Premjers slikts.

Tā ir diezgan savdabīga pieeja - dots kandidāts A un kandidāts B. Ir jāizvērtē, kurš no kandidātiem labāks.
Tas tiek darīts nevis analizējot iemeslus, kāpēc kandidāts A vai kandidāts B būtu piemērots amatam, bet vienīgi norādot iemeslus, kuru dēļ kandidāts A būtu nepiemērots.
Un šī savdabīgā pieeja - lai pierādītu, ka labākais kandidāts ir kandidāts B, tikai norādīt, kāpēc kandidāts A neder - kandidāta B iespējamos trūkumus, vai jebkura kandidāta īpašības, kas būtu amatam noderīgas, vispār neapskatot.

Comments 

16.-Dec-2006 01:10 pm
Nu, es ar Balodi labprātāk neredzētu par satversmes tiesnesi. Nekādu argumentu jau nav, bet šķiet, ka tur prasās veči, kuri uz katru otro Jaunalksnes 100. panta jautājumu vis neatbildētu ar "Nu šo es tiešām nevaru komentēt..."
Turklāt, stulbs precedents - likt partijnieku šādā pozīcijā. Agrāk TP tā tik atklāti nerīkojās. Var jau būt, ka Balodis būs labs satversmes tiesnesis (par to gan sabiedrība visticamāk nākamos 10 gados neko neuzzinās, tāpat kā neko nezin par esošajiem), bet kad būs jāliek atkal kāds jauns satversmes tiesnesis, tad būs idiotisks precedents - koalīcija liks savējo. Nepareizi.
16.-Dec-2006 07:13 pm
Ir divi Baloži.
Tautpartijnieks Ringolds, jurfaka konstitucionālo tiesību katedras vadītājs, kas kandidē uz tiesībsarga vietu, un kuram ir alternatīva.

Un Jur-fak dekāns Kaspars, kuru nu jau apstiprināja par Satversmes tiesnesi un kuram alternatīvas nebija. Prese kritizē abus - lai gan otrajam galvenais pārmetums bija - civiltiesību speciālists, nevis konstitucionālo. Par partijas piederību runāts netika.

Par to, ka neko nezināji par līdzšinējiem Satversmes tiesnešiem - nu... neko darīt. Čepāne, Endziņš un Apsītis jau nu ir pietiekami kolorītas un pamanāmas personības. Protams, ne tik skaļas kā politiķi - tiesneši tomēr.
16.-Dec-2006 08:52 pm
Es par satversmes Balodi, precīzāk, par iespaidiem no dzirdētās intervijas. Arī nezinot, ka viņš nav attiecīgais speciālists, rodas iespaids, ka viņš nav piemērots. To var norakstīt uz neprasmi runāt tiešajā ar netalantīgu intervētāju, bet tomēr, tomēr...

Endziņu visi zin, domāju tāpēc, ka viņš ir ST priekšsēdētājs. Čepāne kļuva pazīstama ar līdzdalību publiskā skandālā (par iekšpagalmu apbūvi) un tagad kā JL lokomotīve. Sorre, bet Apsītis tiešām neko neizsaka:( Es ticu, ka viņi ir kolorītas personības, un tādiem viņiem jābūt, bet šis Balodis tāds neizskatās...

Un Endziņš izskatās neadekvāti uztraukts par to, ka viņa kompānijai (ST) tiek piespēlēti ne tie, kuri viņam patīk.
This page was loaded Maijs 6. 2024, 12:20 am GMT.
hackers counter system TunT counter v=0.09