Furious sleep

Furious sleep

of colourless green ideas

of colourless green ideas

Moral Panic. 

crescendo (crescendo)
Ir tāds jēdziens. Varētu runāt arī par mediju radītu (vai vismaz ļoti mēģinātu radīt) masu histēriju.

Un šoreiz tas, protams, uz Dienas "Annemarijas" eksperimentu attiecināms.
Eksperimenta norise, tā atspoguļojums - tas viss ir veidots tieši masu histērijas radīšanai.
Dienas 'ekspertes' iesaka: Ar bērnu būtu jārunā par to, ka virtuālajā vidē nevajadzētu sākt draudzību ar nepazīstamiem cilvēkiem, kas vecāki par 18 gadiem: kāpēc gan pieaugušajam vajadzētu sarakstīties ar bērnu, jo bērns taču dzīvē nedraudzējas ar svešiem pieaugušajiem.
Jāgaida, kamēr izaugs psihologu paaudze, kas pašas savos 12, 14 vai kaut vai 16 ir pa virtualitāti padraiskojušās. Nav jau tā, ka padsmitgadīga drostaliņa ir tikai un vienīgi seksa objekts. Viņa tomēr ir cilvēciska būtne, ar kaut kādām interesēm, kaut kādu intelektu - citai vairāk, citai mazāk. Tieši tas pats sakāms par 19 un vairāk gadus vecajiem 'svešajiem onkuļiem'.
Bērnam nekas nenotiks, ja viņš virtualitātē sarakstīsies ar nepazīstamiem cilvēkiem, kas ir vecāki par tiem 18 gadiem. Tiešām.

Ja vienīgais, par ko šim bērnam ir interesanti runāt ir sekss - nu tad sarakstīsies par to. Bet tad bērnam JAU kaut kas ir noticis, nevis to ir nodarījis internets.

Šī morālā panika neizglābs ne vienu bērnu, bet tā nodarīs pāri gana daudziem. Gan dažāda vecuma inerneta lietotājiem, gan galvassāpes interneta lapu administrācijai.

Nav nekā šokējoša tajā, ka meitenes šādas ziņas saņem. (arī tad, ja viņu profili būs krietni neprovokatīvāki par "Dienas" radīto, un atbilde uz pavisam normālu vēstuli nesāksies ar 'bet vai tu gribētu 14 gadīgu meiteni').
Un būs daļa meiteņu, kas kaut aiz ziņkārības iesaistīsies arī tālākā sarakstē. Vai tāda ir kas īpaši briesmīgāks par sarunām par seksu ar vienaudžiem? Nav. Ja bērnam informācijas par seksu nav, viņš to kaut kur atradīs šā vai tā. Ja bērna zināšanās ir melnais caurums jautājumā par to, tieši kāpēc dzimumattiecības ar 50gadnieku nav tā gaišākā un veselīgākā ideja - gan jau viņš to kau tkā aizpildīs.
Bet realitāte ir tāda, ka ļoti reti kura padsmitniece pēc šādas pajēlas sarakstes piekritīs doties uz tikšanos un daļu aprakstītā īstenot dzīvē.


Latvijā ir otrais augstākais pusaudžu grūtniecību skaits Eiropā. Ne jau dr.lv tur vainīgs.

Comments 

2.-Nov-2006 08:59 am
Iespējams, te kā reiz parādās vienīgā bērna problēmas. Nav tev 13 gadīgas meitas, nav tev bijis 13 gadīgas māsas.

16 gadīgu, jo īpaši lielākās pilsētās - ok, pieņems. Pat 'almost legal' gandrīz 16 gadīgo pieņems.


13-14 vai nedo dies vēl jaunāku - tomēr nosoda gan. Un nevajag, ka katra otrā nevainību zaudē ar 40 gadnieku, kad pašai vēl nav 14.
2.-Nov-2006 10:06 am
Man ir māsa, kurai šobrīd gan ir 16, bet savulaik bija 13. Tā ka nevajag.
Ja viņa būtu zaudējusi nevainību mazpadsmit gados, zini, viņas uzpisēja vecums man nudien nebūtu pats svarīgākais moments šajā pasākumā, bet es personiski būtu jutusies drošāk, ja šim džekam būtu vairāk gadu, nevis mazāk (protams, galējības ir apšaubāmas vienmēr, bet, ja būtu jāizvēlas - 14 vai 54 pirmajai seksuālajai pieredzei - zinies, es balsoju par 54, no pieredzes :P).
Šobrīd viņai ir puisis, kuram ir, ja nemaldos, 20. Tip džeks ar pieredzi. Un, neskatoties uz visu manu skepsi par to, "ko gan viņš tādā skuķēnā atradis, ka tik nav sperma galvā sakāpusi", es jūtos drošāk šādi nekā tad, ja viņa vietā būtu 16gadīgs zaļknābis. (Bez tam es pamazām sāku ticēt, ka tam džekam ir galvā arī drusciņ smadzeņu. Tomēr patīkami, ka viņš māšelei iesaka lasīt Cīņas klubu un Mehānisko apelsīnu, nevis Hariju Poteru ;))
2.-Nov-2006 10:49 am
Uhh.

Ja abiem ir 13, tad visticamāk abi gluži vienkārši ir idioti. Idiotus ir žēl, bet viņus īpaši nenosoda.

Ja vienam ir 13 un otram 54, tad viens ir idiots, bet otrs šo idiotismu izmanto. (tāda iespēja pastāv arī pie 13-13 bet tā IR daudz mazāka).

16-20 vai 16-16 - IMHO vidēji ņemot nav atšķirības.
Galvenais, lai cilvēkiem ir arī par ko parunāt starp drāšanos.


2.-Nov-2006 11:02 am
Man šķiet, ka savienība "idiots un kāds, kas šo idiotu izmanto" ir potenciāli daudz, daudz mazāk bīstama nekā savienība "divi idioti". Jo pirmajā gadījumā vismaz viens no viņiem iespēju robežās domā ar galvu (piemēram, 54gadīgs vīrietis var gan pavest 13gadīgu skuķēnu, ja nu baigi gribas, bet tomēr piesargāsies, lai nepadarītu viņu grūtu vai fiziski/psiholoģiski netraumētu tiktāl, ka šī bizo uz menteni - ko nudien nevar sagaidīt no idiota). Un parunāt arī lielākas iespējas ar 54gadīgu izmantotāju, nevis 13gadīgu idiotu ;)
2.-Nov-2006 11:31 am
Ok, padodos. Es vienkārši esmu aizspriedumaina kuce, kas uzskata, ka 13 un mazāk gadīgie, kas seksojas savā starpā šā vai tā ir neglābjami deģenerāti un cerams tik laicīgi sākot iedzīvosies neauglībā un tālāk nevairosies.

Un vēl jo aizpsriedumaināka kuce, jo iedomājos, ka pieaugušais ar savu autoritatīvo pieaugušā pozīciju tomēr var arī ne-deģenerātei iestāstīt, kāpēc seksoties ar viņu tomēr ir labi. Da kaut vai ar argumentu 'bet es esmu prātīgāks un tomēr piesargāšos un tu būsi izglītotāka un es tev varu naudu iedot un yada yada yada' whatever. Tie tevis te minētie argumenti kā reiz ļoti labi derēs.

Bērnu, kurš varētu gulēt ar 50gadīgo var izglītot un pasargāt.

To, kas savos 9, 10 vai 13 gados seksosies ar otru tādu pašu gan nē, viņš jau tāpat ir sabiedrības pabira, par kuru man pat domāt negribas.

Lai būtu aizspriedumaina kuce. Katram mums ir savas blusas.
2.-Nov-2006 01:25 pm
Nunu, es jau nu tavā vietā tā nelamātos ;)

Man vnk liekas, ka drīzāk problēma varētu būt tajā, ka tu neesi praksē salaidusi ar abu minēto vecuma grupu vīriešiem un attiecīgi abi tev liekas nepieņemami pēc definīcijas. (Vai arī tajā, ka man ir ļoti paveicies ar labiem eksemplāriem ;))
2.-Nov-2006 04:19 pm
Es apšaubu, vai tas, ka savos 13 nesalaidu ne ar vieniem, ne ar otriem ir uzskatāms par problēmu.

Problēma drīzāk ir tajā, ka es pedofīliju neuzskatu par normālu un ikdienišķu parādību, kura no smago noziegumu skaita nav izscītrota tikai pārpratuma un kūtruma pēc - nu apmēram kā nepiesprādzēšanās, datorporgrammu pirātisms vai ātruma pārsniegšana.

Un vispār jau rakstā apskatītā problēma nebija, cik labi vai slikti ir 13 gadīgās un 53 gadīgā sekss, bet gan tajā, ka Diena cenšas pie lielā zvana piekārt neķītru ziņu sūtīšanu internetā.
2.-Nov-2006 04:49 pm
Nu, tāpēc jau arī es neblandos apkārt ar bļāvieniem "Pedofīlus Atšaut!", ka raksta uzstādījumā nebija jautājums par to, vai tas ir slikti (protams, IR), es tikai pieķēros tai frāzei par 50gadniekiem.
This page was loaded Sep 21. 2024, 8:06 pm GMT.
hackers counter system TunT counter v=0.09