Furious sleep

Furious sleep

of colourless green ideas

of colourless green ideas

Moral Panic. 

crescendo (crescendo)
Ir tāds jēdziens. Varētu runāt arī par mediju radītu (vai vismaz ļoti mēģinātu radīt) masu histēriju.

Un šoreiz tas, protams, uz Dienas "Annemarijas" eksperimentu attiecināms.
Eksperimenta norise, tā atspoguļojums - tas viss ir veidots tieši masu histērijas radīšanai.
Dienas 'ekspertes' iesaka: Ar bērnu būtu jārunā par to, ka virtuālajā vidē nevajadzētu sākt draudzību ar nepazīstamiem cilvēkiem, kas vecāki par 18 gadiem: kāpēc gan pieaugušajam vajadzētu sarakstīties ar bērnu, jo bērns taču dzīvē nedraudzējas ar svešiem pieaugušajiem.
Jāgaida, kamēr izaugs psihologu paaudze, kas pašas savos 12, 14 vai kaut vai 16 ir pa virtualitāti padraiskojušās. Nav jau tā, ka padsmitgadīga drostaliņa ir tikai un vienīgi seksa objekts. Viņa tomēr ir cilvēciska būtne, ar kaut kādām interesēm, kaut kādu intelektu - citai vairāk, citai mazāk. Tieši tas pats sakāms par 19 un vairāk gadus vecajiem 'svešajiem onkuļiem'.
Bērnam nekas nenotiks, ja viņš virtualitātē sarakstīsies ar nepazīstamiem cilvēkiem, kas ir vecāki par tiem 18 gadiem. Tiešām.

Ja vienīgais, par ko šim bērnam ir interesanti runāt ir sekss - nu tad sarakstīsies par to. Bet tad bērnam JAU kaut kas ir noticis, nevis to ir nodarījis internets.

Šī morālā panika neizglābs ne vienu bērnu, bet tā nodarīs pāri gana daudziem. Gan dažāda vecuma inerneta lietotājiem, gan galvassāpes interneta lapu administrācijai.

Nav nekā šokējoša tajā, ka meitenes šādas ziņas saņem. (arī tad, ja viņu profili būs krietni neprovokatīvāki par "Dienas" radīto, un atbilde uz pavisam normālu vēstuli nesāksies ar 'bet vai tu gribētu 14 gadīgu meiteni').
Un būs daļa meiteņu, kas kaut aiz ziņkārības iesaistīsies arī tālākā sarakstē. Vai tāda ir kas īpaši briesmīgāks par sarunām par seksu ar vienaudžiem? Nav. Ja bērnam informācijas par seksu nav, viņš to kaut kur atradīs šā vai tā. Ja bērna zināšanās ir melnais caurums jautājumā par to, tieši kāpēc dzimumattiecības ar 50gadnieku nav tā gaišākā un veselīgākā ideja - gan jau viņš to kau tkā aizpildīs.
Bet realitāte ir tāda, ka ļoti reti kura padsmitniece pēc šādas pajēlas sarakstes piekritīs doties uz tikšanos un daļu aprakstītā īstenot dzīvē.


Latvijā ir otrais augstākais pusaudžu grūtniecību skaits Eiropā. Ne jau dr.lv tur vainīgs.

Comments 

2.-Nov-2006 04:49 pm
Nu, tāpēc jau arī es neblandos apkārt ar bļāvieniem "Pedofīlus Atšaut!", ka raksta uzstādījumā nebija jautājums par to, vai tas ir slikti (protams, IR), es tikai pieķēros tai frāzei par 50gadniekiem.
This page was loaded Sep 21. 2024, 8:30 pm GMT.
hackers counter system TunT counter v=0.09