Furious sleep

Furious sleep

of colourless green ideas

of colourless green ideas

Sabiedriskais uzvilciens. 

crescendo (crescendo)
Vakar nācās autobusā novērot interesantu ainiņu. Vakars jau, salona piepildījums - mērens - ir kājās stāvētāji, ir brīvas vietas, jo īpaši salona pensionāru sadaļā (kaut kā nekad nav manīts, ka kādai grūtniecei vai māmiņai ar tiešām mazu bērnu tur taptu vieta palaista).
Kundzīte ar baltu tamborētu cepurīti sēž pirmajā rindā, kreisajā pusē - tieši aiz vadītāja, uz paaugstinājuma. Viena pati, protams, ejas, ne loga pusē - bet tas nu sīkums. Otrajā rindā - ar muguru pret pirmo balto cepurīti sēž otra baltā cepurīte, vairāk sačākstējusi, ar kumpāku muguriņu un kā drīz atklājās - arī soli vēl lēnāku. Viņai blakus sēdēja cita, lai gan labāk saglabājusies, bet arī pensionāre. (Skaidrības labad - no 6 labās puses vietām aizņemtas bija 4, tad vēl vienā viens puisis savu meiteni norīkoja apsēsties, pats paliekot stāvam lai parunātos, nevis ieņemot vēl atlikušo brīvo vietu aiz muguras. Un nē, tās bija 2sēdekļu nevis 1.5sēdekļu rindas)).

Tuvojās kārtējā pietura. Pirmā baltā cepurīte piecēlās, naski aizčāpoja līdz vidējā durvīm, aicinādama savu biedreni: "Celies nu augšā, pietiek sēdēt, laiks jauniešus palaist.".
Domāju - kas zi, kundzīte ar humora izjūtu, vai?
Bet dīvainības sākās, kad līdz durvīm aizsteberēja otra cepurīte - pēkšņi sākās nebūt ne tā klusākā klasiskā diskusija par 'nekulturālajiem jauniešiem, kas, iedomājieties, vēl paskaidrojumus pieprasa par vietas došanu vecākam cilvēkam'. Redziet, blakus nebija varējušas apsēsties brīvajās pensionāriem paredzētajās vietās, bet divatā locīties aiz šofera kabīnes - neērti.


Apmēram tik pat jauks, kā nīgras ģimenes mātes pārdedzinātiem ilgviļņiem matos un melnu ādas jaku mugurā komentārs pie alfas Chinese food letes, - kamēr apkalpots iepriekšējais klients, viņa rindas atrašanās vietu uztvērusi par 'cilvēkiem, kas tikai vēro ēdienkarti' - un svētā sašutumā, ka kādu vēlas apkalpot pirms viņas sāk aizvien paaugstinātā tonī skandēt 'bet kur tas rakstīts? bet kur tas rakstīts?', līdz ātri vien mīļā miera labad tiek pie savas prioritārās apkalpošanas.
Gaidot pasūtījumku ģimenes tēvs klusi aizrāda, ka 'nu tik asi bļaut jau nevajadzēja, kā tad pati justos tās rindā stāvētājas situācijā, ja kāds tā sāktu bļaut'
"Es viņas vietā ievērotu diētu. Mazkaloriju." pundurīte atcirta vīram, savākdama kartona pārtikas kastītes un uzšņākusi kasierei 'dakšīņas, protams' uz jautājumu, vai kociņus nevajag,.

Comments 

12.-Okt-2006 02:19 pm
sēdvietas. es noteikumus no galvas teicu, aizmirstot, ka lasīs arī jurists.

Visdrošāk ir sēdēt vietās pa vidu starp vidējām durvīm. Un pie loga, pilnīgi noteikti pie loga.

Aizmugure neder- daudzi pensionāri izdomā iekāpt pa aizmuguri un šā vai tā tevi strostēs, ka nelaid viņus sēdēt, bet ar pirkstu parādi uz pilnīgi tukšo autobusa priekšpusi.

Tramvajā, starp citu, ir labāk. Nezinu kāpēc - it kā jau gan busa gan tramvaja maršuti (un tātad arī hipotētiskā publika) gandrīz sakrīt.
12.-Okt-2006 02:49 pm
Un vēl aicina izvēlēties sabiedrisko, nevis manu ērto automašīnu. Starp citu, vakar redzēju plakātu "autobusā brauc vidēji 80 cilvēki. cik tavā megarulzā?" Sākumā domāju, wow, viņi saspiež cilvēkus kā siļķes mucā un lepojas ar to, un tad pretī brauca autobuss ar 5 cilvēkiem, ieskaitot konduktoru un šoferi, lēni izgriežoties no krustojuma un kavējot satiksmi. Šajā brīdī es pavisam apjuku.
12.-Okt-2006 03:05 pm - asas izjūtas
viņiem pilnīgi noteikti patīk asās izjūtas, kuras autobusā un trolejbusā izbaudīt ir daudz lielāka iespēja, nekā tramvajā :P
12.-Okt-2006 03:46 pm
Pirms to rakstīt, iemetu aci Rīgas domes noteikumos, tur laikam tas pats par vietām bija teikts - "vietas" :)

vispār četrvietīgās man patīk. vienīgi saulainās dienās tur pie loga sēdēt ir tā pakarsti.

tramvajā, starp citu, šorīt tieši tramvajs brauca blakus autobusam. varēja kārtīgi nopētīt tos vagonus - viencipara skaitlis katrā brauca.. bet autobusā, 'mazliet' pilnāks.

man visdrošāk šķiet, kā es parasti daru, kāpt vai nu pašās beigās, lai vecie izvēlas sev vietas, vai pašā sākumā ielīst un noslēpties.
14.-Okt-2006 02:03 pm
'Ot tas ir viens no iemesliem, kāpēc pilnībā pārgāju uz mikriņiem. Pirmkārt, ātrāk, otrkārt, tur publika pavisam cita, jo samērā... khem... ekstrēmā braukšana un plus vēl tie 30-40 santīmi par biļeti laimīgi notur pensionārus pa gabalu.
This page was loaded Sep 21. 2024, 5:34 pm GMT.
hackers counter system TunT counter v=0.09