Furious sleep

Furious sleep

of colourless green ideas

of colourless green ideas

Nedokumentēta uzvedība. 

crescendo (crescendo)

Sanāciet, bērniņi, es jums pastāstīšu, kā vientuļa programma reiz atrada ceļu uz laimi!


Reiz tapa atvērts fails, izlabots - un atstāts atvērts, lai nesajuktu ar 45 iepriekšējām tā versijām, kuru savstarpējās atšķirības bija vien pāris vārdu galotnēs, pāris interpunkcijas zīmēs un citos sīkumos, kas dažiem nez kādēļ šķiet daudz būtiskāki par dokumenta saturu. (nestāstiet man par birokrātiju).


Un pēc šī faila tapa atvērts šī faila pavadfails. Un arī, tieši tāpat, atstāts atvērts, sākot strādāt ar citu uzdevumu.


Un tā lēnām lēnītiņām sakrājās jau 41 atvērts fails vienā mazā mīkstā vārdiņā. Un tā viņi tur bija stāvējuši, kas zin cik dienas, cik nedēļas, cik vasaras un cik ziemas. Un viss bija jauki.

Bet tad tika pievienots vēl četrdesmit otrais. Četrdesmit divi, tā ir tava atbilde visiem jautājumiem, saprata mazais mīkstais vārdiņš.


Un pēkšņi vairs neredzēja nevienu citu failu datorā, kurā saimniekoja. Vairs neredzēja printera alkatīgo muti, kas tā vien gaidīja iespēju izspļaut nelaimīgo failu cietās kopijas. Mazais mīkstais vārdiņš gribēja aplaimot arī citus. Sagataojot dokumentus pārsūtīšanai, pārvērta tos par 3kg lielām laimīgām kakām. Saglabājot failu kopijas, radīja 0kb lielu neko - bet tik dažādos veidos, ar tik dažādiem nosaukumiem!




Uz pilnīgi patiesiem notikumiem balstīts. Diemžēl. Vajadzēja klausīt par varbūt gluži TIK daudz failus vienlaicīgi turēt atvērtus tomēr nevajag?

Comments 

28.-Dec-2005 09:23 am
Oops...
28.-Dec-2005 09:26 am
Mhm... pagaidām mēģinu glābt, kas glābjams ar metodi 'jauns fails uz tīkla diska, iekopējam visu vecā faila saturu, sakrustojam pirkstus, saglabājam. aizveram. atveram. ja viss kārtībā aizveram un Nekādā Gadījumā Nesaglābajm Vēlreiz. Iztīram Clipboard. atkārtojam.

"New Document 67". Nja... restarts laikam tiešām prasītos.
28.-Dec-2005 12:16 pm
Morāle drīzāk ir "izstrādāt vienotu un saprotamu failu pārdēvēšanas sistēmu". Mums darbā arī šī problēma pastāv.
28.-Dec-2005 01:56 pm
Un izdomāt sistēmu, lai neuzglabātu vecāku versiju jaunajai un pabeigto dokumentu mapē vienmēr kārtīgi ievietotu tiešām pēdējo...
vajag, jā.
28.-Dec-2005 01:30 pm - Līdzjūtībiņas!
Odnako, interesanta problēma, varētu pat pasmaidīt, ja nebūtu problēmas... ;)
28.-Dec-2005 01:46 pm - Re: Līdzjūtībiņas!
Nu tā jau gan ir! :)
28.-Dec-2005 01:50 pm - Re: Līdzjūtībiņas!
Jāsmaida. Ko citu - raudāt vai, par nu tik savdabīgu datora uzvedību?
28.-Dec-2005 01:56 pm - Re: Līdzjūtībiņas!
Turies! Dators nemaz nav gudrāks par cilvēku, noteikti ir kāds apvedceļš!
28.-Dec-2005 01:57 pm - Re: Līdzjūtībiņas!
atradu jau apvadceļu.... nu jau viss kārtībā :)

līdz nākamai reizei.
28.-Dec-2005 02:06 pm - Re: Līdzjūtībiņas!
Tad jau labi. :)

Pēdējos mēnešos jaunajā darbā esmu iemācījies, ka šādas problēmas ir jāmēģina atkārtot, lai izpētītu, kas tās izraisa. Šeit gan laikam nav daudz variantu. ;)
28.-Dec-2005 02:12 pm - Re: Līdzjūtībiņas!
mhm... drošībai varētu, protams kādu vīrusskanu palaist, bet visticamāk vaina tiešām ir banālā nekorektā datora izmantošanā. Nav ko iedomaaties sevi par uuber-multi-taskeri un probleemu buus mazaak.

Pie tam, šī jau bija otrā reize... šoreiz jau biju gatava pārbaudīt, vai faili saglabājas, nevis laimīgi smaidīt redzot, ka 'save as' it kā ļoti labi darbojas - pirms pāris mēnešiem, kad pagājušoreizi tā gadījās, vēl tagad uzrodas vajadzība pēc pazaudētajiem failiem..
28.-Dec-2005 02:30 pm - Re: Līdzjūtībiņas!
Njā, arī es esmu pieradinājies, ka datoru var pārlogot. Ja jūzabilitī limits ir 500 MB apēsts RAM, tad uz tās robežas tas arī tiek darbināts...

Bet Ctrl+S tak vajag spiest ik mīļu brīdi... :)
Arī šķietami stabilās sistēmās.
Vai arī es neesmu izpratis Tavu darba specifiku...
28.-Dec-2005 02:52 pm - Re: Līdzjūtībiņas!
an ir tikai 224Mb, 500 izmantot mēģināšana beigtos ļoti letāli ;)

Pateicoties Ctrl+S lietošanai, manas problēmas šorīt bija krietni mazākas, nekā būtu ja ctrl+s nebūtu lietots :)

Ctrl+S ir laba lieta, lai nezaudētu pašus teksta gabalus, normu analīzes galvenos vadpunktus utml. - bet tas aizņem aptuveni 10% laika, kas vajadzīgs dokumenta sagatavošanai. Pārējais paliek skraidot šurpu turpu ar izdrukām (jo track changes un dokumentu elektronisku lasīšanu mēs nemīlam..), atzīmējot izmaiņu tur, tad tur - nu tādas, sīkas detaļiņas- ieviest viņas tehniski ir 3 minūšu jautājums, ja zini kur. Atrast, kuras tieši bija jāievieš - tur var arī stundas aiziet... un tur ātrais Ctrl+S nepalīdz. Ctrl+S ļauj iegūt *nesenu* faila versiju. bet man vajag nevis nesenu, bet tieši pēdējo... meklēt kuras izmaiņas jau bija nesenajā, a kuras vēl nebija ir visai, visai laikietilpīgi. Labi, ja pēdējā versija ar zīmuļa labojumiem vēl nav izmesta.

un nedod dievs, ja Ctrl+S ir nospiests jau pēc liktenīgā 42 dokumenta (nebija pagājušoreiz 42, tas tikai tā, šoreiz). Ko mēs iegūstam?

Pareizi. 0 kb lielu failu bez jebkādas mazajam mīkstajam vārdiņam saprotamas informācijas.
Bet tā jau tev taisnība.
This page was loaded Sep 21. 2024, 11:25 pm GMT.
hackers counter system TunT counter v=0.09