Furious sleep

Furious sleep

of colourless green ideas

of colourless green ideas

Pašreizējā lasāmviela - Последний дозор 

crescendo (crescendo)
Nakts sardze beidzās visai pieklājīgi.

Dienas sardze bija neslikts turpinājums, simetrisks tāds. Ir Nakts sardze, ir Dienas sardze - viss, pietiek ir beigas.

Tad Krēslas sardze - kam jau atkal vajadzēja būt cikla pēdējam darbam..

Un tagad, lūdzu - hop. Vēl arī Pēdējā sardze. (nu ko tālāk.. Jaunā? Pati pēdējā? TIešām pēdējā?

Izlasīts - pirmā daļa, puse no otrās.

Pirmā daļa it kā būtu par vampīriem, par kopīgo lietu (tas nav spoileris. tas ir daļas nosaukums.). Kādam patika atšķirības tumšajā un gaišajā morālē? Muļķīgas, kāda nu atšķirība - gan Zavulons mīļš un pūkains kļuvis, gan lokālais vampīru meistars Brūss (saukt arī par Dorianu Greju. Izskata dēļ) ir nu tik nekaitīga, izpalīdzīga un pat pašaizliedzīga būtnīte, ka tik turies.
Atšķirības starp cilvēkiem un citādajiem? Priekš kam, cilvēki tagad karo ar citādajiem. Nu, vismaz amuletiem, apvārdotām lodēm un tālvadības robotiem apkārušies cilvēki citu citādo uzdevumā. Bet atšķirības? Nu ja nu vienīgi kādam šķiet svarīgi, ka no lodes galvā visi mirst vienādi labi, no apses mieta sirdī - cilvēki nedaudz labāk.
Ak jā, tie, kas mīl pavadīt laiku diskusijās 'vai džedajs var izraut protonu no atoma kodola un izraisīt kodolreakciju' te materiāla līdzīgām diskusijām būs cik uziet.

Precīzi jau izteicies kāds kādā tālā forumā - "Фанатам читать обязательно, остальным срочно стать фанатами(или не читать)"

Jā. Vēl fragmentiņš, kas iepatikās.
А меня 21-го продавщица долго просвещала, что последний дозор - сумеречный. я терпеливо объясняю, что мне не нужен последний из дозоров, мне нужен труд С. Лукьяненко с названием "Последний Дозор". В ответ ещё шикарнее: - Значит вы имеете в виду "Лик чёрной пальмиры". Причём именно так. не вопросительно, а утвердительно

(Grāmata iznāca 20-tajā. Šur tur it kā jau 19tajā esot bijusi. "Лик чёрной пальмиры" - Vasiljeva (otra Dienas sardzes autora) darbs laikam par to pašu tēmu.

Comments 

27.-Dec-2005 11:38 am
Kaut man būtu laiks kaut ko palasīt…
27.-Dec-2005 11:50 am
Pārvietošanās sabiedriskajā transportā ļauj lasīšanai veltīt pat divas stundas dienā bez īpašiem sirdsapziņas pārmetumiem.

Starp citu, tālāk par Dienas sardzi lasīt nerekomendēju.
27.-Dec-2005 11:55 am
Kur tad tu dzīvo, ka tik ilgi jābraukājas? Es dienā nobraucu tikai kādu stundu, un tajā laikā man sevišķi neko citu darīt kā pie sevis kaut ko domāt negribas.
27.-Dec-2005 11:59 am
Ja grāmata laba, tad domāšanu pie sevis aizvieto tīri neslikti - tas vienkārši ir paradums, pie kura reiz iesākta var arī pierast. Pašpietiekamība ir laba lieta - un tomēr, arī tai reizēm patīk atpūsties.


Un jā, braukšana sastrēgumstundās ceļa ilgumu palielina - it īpaši, ja pa ceļam ir vef gaisa tilts, kura sastrēgumu garums pareizajā laikā mēdz pārsniegt ne tikai stundu, bet aŗi pusotru.
27.-Dec-2005 12:02 pm
Acīmredzot, uz tramvajiem sastrēgumi neattiecas, jo es, braucot pāri tam pašam tiltam, nekad neesmu pavadījis ceļā vairāk par parastajām 30 minūtēm.
27.-Dec-2005 12:46 pm
jā, uz tramvajiem varētu arī neattiekties.
27.-Dec-2005 11:51 am
smiekliiga atruna
27.-Dec-2005 11:54 am
Es dienā dabūju pagulēt labākajā gadījumā sešas stundas, jo man ir tik daudz darba. Ja tev ir kaut kādas ģeniālas idejas, kā man vienlaicīgi atrast laiku lasīšanai un iekļauties termiņos, un izgulēties, es klausos.
27.-Dec-2005 11:51 am
hmm, buus jaaiegaadaajas
27.-Dec-2005 12:01 pm
I'm an evil pirate.
spriežot pēc Melnraksta, šejienes grāmatnīcās varētu meklēt ap februāri.

Starp citu, interesantas atsauces uz filmām, kā 'alternatīvo realitāti', kuru viens otrs no tēliem ir 'it kā redzējis sapnī'.
27.-Dec-2005 12:06 pm
uz monitora lasi? baisi, to tramjaa gruti izdariit ;)
a kas ir melnraksts shaadaa kontekstaa?
27.-Dec-2005 12:08 pm
Tu zināji, ka ir iespējams izprintēt lietas?
27.-Dec-2005 12:25 pm
nevar buut :)
bet nu jaa, esmu kaadreiz taa darijis. enivei kaudziigi un neerti sanaak. bet nu katram savs.
27.-Dec-2005 12:51 pm
Melnraksts - "Черновик" - iepriekšējais Лукьяненко romāns, par 'un kā tu justos, ja tavā dzīvoklī pēkšņi dzīvotu cits, tevi vairs neatpazītu ne darba kolēģi, ne ģimene, ne mīļotā meitene, ne uzticamais suns?'
Tāda spēlēšanās ar alternatīvajām pasaulēm.

A par lasīšanas veidu - nu katram tiešām savs.
28.-Dec-2005 01:57 pm
tas man atgādina filipa dika romānu vienu, neatceros nosaukumu. Tur viens slavens mākslniekieks salietojās kautkādus dragus, kuri ietekmēja ne tikai viņa subjektīvo realitāti, bet arī realitāti objektīvo - tb viņu pēkšņi neviens vairs nepazina, nekādās datu bāzēs viņš nebija, viņa mājā dzīvoja kāds cits etc. Nabags padzīvojās tur pa patversmēm un cietumiem kamēr drags atlaida pēc kāda mēneša ;)
28.-Dec-2005 02:16 pm
pasaki, ja atrodi nosaukumu, izklausās, ka man kā reiz varētu iet pie sirds.
šeit... nu jā, banālāks izskaidrojums.
28.-Dec-2005 02:22 pm
moš šitas, bet es neemsu drošs. Jāskatās mājās. Viņam jau visas grāmatas pamatīga šīze.
This page was loaded Maijs 19. 2024, 9:10 am GMT.
hackers counter system TunT counter v=0.09