Furious sleep

Furious sleep

of colourless green ideas

of colourless green ideas

Favicon 

crescendo (crescendo)
*use google*
Jā jā... Es keywordu īsto nevaru atcerēties.

To mazo štruntiņu kas pie tabiem rādās... lapas ikoniņu.
Kā to sauca un kā to varēja pielikt?

UPD To sauc par favicon (paldies pzrk par norādi, paldies par to, ka laacz.lv lapiņā izdevās kodu atrast). Google pagaidām neatradās: kā man tādu ieviest, pieņemot, ka manā rīcībā ir tikai ciba un inbox.foto (kas .ico failus neuztur. Starp citu, varētu)? Vērts mēģināt izmantot bmp/png/jpg/gif vai nē?

UPD 2 Starp citu, interesentiem, ielikšanas kods - <link rel="shortcut icon" href="favicon.ico" type="image/x-icon" > *(lai iedabūtu savā cibā, jāpārraksta sava stila funkcija Page::print(). Tā pati, kas skaitītāja ievietošanai (lai gan principā, protams, skaitītāju var ievietot arī kādā citā funkcijā, atkarībā no stila. Favicon gan pieklājīgi likt gluži citur nebūs. Savukārt par skaitītāju, šķiet, rakstīju pirmajā šī taga pukstā)
Firefoxam nav problēmu arī ar jpg.
Kā ar operu un, iespējams, citām ff versijām?

UPD 3 Īsi sakot, ar vismaz vienu FF versiju problēmu nav. Ar vismaz vienu Operas versiju problēmu arī nav. Vispārināsim. Un MSIE mani īpaši neuztrauc... tajā pārlūkā favicona neesamība ir mazākā problēma ar šo layoutu (es esmu slaists. jā.)

Comments 

4.-Okt-2005 10:54 am
favicon, bet ko tālāk - to gan vari pajautāt google, tiešām neatceros
4.-Okt-2005 11:56 am
Neesmu pārliecināts, taču it kā iespējams izmantot arī attēlu. Vispirms pamēģini gif vai png. Galvenais, lai attēls būtu 16x16.
Tāpat arī ir iespējams, ka attēlus saprot Mozilla, Opera un citi, bet ne IE, kuram noteikti vajag ikonas failu. Taču pamēģini tik un tā.
4.-Okt-2005 12:34 pm
Jpg.

Firefoxam problēmu nav.
4.-Okt-2005 12:39 pm
Operai arī, es redzu.
Tikai Tu tur kaut ko esi salauzusi. :) Man vairs nerāda formatējumu, nav CSS.

<link rel="shortcut icon" href="http://foto.inbox.lv/albums/cresado/cibai-general/jpg.jpg" type="image/x-icon" <link="&lt;link" title="Romachino" rel="shortcut icon" href="http://foto.inbox.lv/albums/cresado/cibai-general/jpg.jpg" type="image/x-icon" />
4.-Okt-2005 12:49 pm
Tā jau baumo, ka taga aizverošo ķepiņu tomēr arī vajagot uzrakstīt :)

Labi, starp citu, ka pateici. Man šķita, ka vienkārši View-Pages Style-No Style ieslēgts, kā ik pa brīdim ir....
4.-Okt-2005 12:56 pm
a kur var redigjeet taas savas cibas html funkcijas? te vispaaar mees taa varam savu html chakareet?
4.-Okt-2005 01:30 pm

Jā, varam. Apmēram tāpat kā IBP html kodu var pārrakstīt kaut visu, ja ir tāda vēlēšanās un daudz brīva laika.

Ieliekot savu CSS jau tu arī principā mazliet html kodu pamaini... liekot izsaukt to css ko gribi TU, nevis to CSS ko uzspiež layouts/tēma.

HTML gabali ir salikti atsevišķās funkcijās.... Nokopē tevis lietoto layout layeri savā personīgajā layout layerī un ķibinies cik tik uziet.

Var arī theme layerī pārrakstīt tikai konkrētās funkcijas - tikai cibai apdeitojoties var mazliet pamainīties layout layeris, kuru izmanto, un tad būs tādi bugiņi kā man te pirms pāra nedēļām.

(ko daru tieši es - man ir pārkopēts layout layeris, pārsaukts par savējo, kuram stilā piesaistīts theme layeris, kas savukārt satur visas izmaiņas.. )

Ja interesē... man ir pārrakstīta lapas augša (ikona, nosaukums, linki), kreisās malas izvēlne (nemainot izkārtojumu, mainot tikai markupu uz man ērtāk caur css modificējamu), katra raksta parādīšanās un pie-raksta informācijas izvietojums. Ā, un footerītis apakšā. Komentāru skatā, šķiet, neko būtisku nemainīju.


4.-Okt-2005 02:32 pm
ō, forši, paldies par hintu, tagad tak var stilam vajadzīgās sīkbildes inboksos glabāt, varbūt varētu kaut ko superduperdaiļu kādā brīvā brīdī sabūvēt :D
4.-Okt-2005 02:36 pm
Tāda bij tā doma publisku ierakstu taisot :P

Un atgādinājums sev priekšdienām.

A par inboxu... vot tas man patīk.

Nebūs tā, kā es te agrāk darījos, layouta attēlus liekot cibas jūzerbilžu vietās.

Pat ne jau tāpēc, ka servera vietas citas nebūtu. Bet tāpēc, lai būtu pārliecība, ka vienmēr, kad ir skatām ciba, būtu redzamas arī bildes. Inbox/cibas sajūgšanai to vajadzētu nodrošināt.
4.-Okt-2005 02:57 pm
Nu tas tak skaidrs, ka tikai tāpēc to publisko ierakstu taisīji, un tas viss par tām favorītikonām, tas tikai gaisa jaukšanai, lai grūtāk uzminēt būtu, ja? ;)
4.-Okt-2005 03:01 pm
Nē. duh.
4.-Okt-2005 03:59 pm
s utra ņe vipil - ģeņ propal?
This page was loaded Maijs 4. 2024, 7:21 am GMT.
hackers counter system TunT counter v=0.09