barbala ([info]barbala) rakstīja,
@ 2015-06-18 12:49:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
teicams kultūraugs citām kultūrām
Cibas neredzamo cepienu aizsegā padalīšos ar to, ka jā – nekļūdījos pareģojot, ka hipsteris no manis nesanāks un svētā keila cepšana neglābj pašu keilu.


Piegriezu šo kultūraugu pie sešstundu vārītā buljona zupas (+2 hipsterpunkti), tomēr nesapratu pienesumu (- 2 hip punkti). Atcerējos, ka blogosfēras slavenības augstu dzied par keila čipsiem. Liku cerību zirgus uz to.

Saplūcu abu bunšu lapas, iemasēju ar pirmšķirīgu grieķu olīveļļu (+ hipsterpunkts, + snobpunkti), pārbēru ar tučtuč pirmšķirīga jūras sāls (+ hipsterpunkti - snobpunkts, sestā deklinācija), pierīvēju daiviņu svaigā ķiploka; ietūcīju cepeškrāsnī uz 7 minūtēm
un izņēmu no tās sakaltušās un skumjās lapiņas. Atdzesēju.


pagaršoju.

Nēnu, "darbs paveikts", bet tās tomēr ir žēlīgi sažuvušas lapiņas ar jūras sāls un olīveļļas garšu. Bez jelkādas raksturgaršas un makrobiotiskā pienesuma.
Ziniet par angļu brokastu kartona desiņām? Vai par soju, kas var būt gan kotlete, gan štrūdele, gan automazgāšanas sūklis? Ivetu Griguli, kura arī var būt dajebkas taču ziniet?

Domāju, ka iemasējot ar eļļu un apberot ar ķiploku par ēdamu var uzraisīt gārsu, balandu, vārpatu, bērza lapu un tumsā droši var pagatavot latvāņa čipsus (hot latvian).

Resume:
keila padarīšana par kaut ko ēdamu tomēr ir velti šķiesti kilovati
un tas kopā ar kabacīšiem vismaz manā dārzāju uztura piramīdā iegulst sadaļā "vienādiņ labs un cienījams kompostaugs ārīgai lietošanai."

Bet droši baudiet visus keilus ne vien tolerances un iecietības nedēļā.


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]unpy
2015-06-18 13:26 (saite)
Piedod, bet tikai pilnīgs hipsteris var šitā ņemties, lai no cirvja kāta zupu izvārītu. Tiesa, daudzus punktus noņem tas, ka sev nesameloji par to, ka iznākums tev riktīgi garšoja.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]barbala
2015-06-18 13:28 (saite)
Ņemšanās aizņēma pāris minūtes, tā ka pie skaidra slēdziena nonācu ātri.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]mufs
2015-06-18 13:30 (saite)
Tu vismaz centies.
es tā arī neesmu pat viņus atradusi un pagaršojusi, kaut tieši Tavs ieraksts par sīvumu lika man aizdomāties,ka mūsu draudzība būtu iespējma. (mana draudzība ar kāpostu,ai mīn.)

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]barbala
2015-06-18 13:41 (saite)
kjuriositī, zināms, k. c..

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]snark
2015-06-18 13:33 (saite)
Keils ir tā kā kāposts?

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]barbala
2015-06-18 13:39 (saite)
jā, lapu kāposts. kļuva par "superfoodu", jo formāts ģeld blendēšanai un citai stilīgai, modernai ēšanai.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]snark
2015-06-18 13:50 (saite)
nu nekas, jāatrod patvērums un jāatsēž tas pusgads līdz nākamajam superfūdam, gan jau kas garšīgāks patrāpīsies. :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]barbala
2015-06-18 13:59 (saite)
tika prognozētas, ka tās varētu būt bietes. ņemot vērā, ka superfūda statusa iegūšanai ir jābūt kaut kam tomēr mazliet kinky un ar tādu "ou" momentu (jo izrādās, lapu kāposts ir dzimis kā lopbarības augs, lēts un brutāls audzēšanā, neprastīgs apstākļiem), es atļautos prognozēt, ka tās būs sūnas.
superfūdam nav jābūt garšīgam, tam jābūt stilīgam. čia sēklas, teiksim.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]unpy
2015-06-18 14:40 (saite)
Tikai tad, ja tās būs kaut kādas svešzemju bietes ar neizrunājamu nosaukumu. Normālam hipsterim nosaukums sniedz 80% gastronomiskās baudas.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]vistu_zaglis
2015-06-18 15:10 (saite)
Da nu, nosauks par bītrūtiem un stūķēs iekšā gardu muti arī parastās.

Un kāļi, vēl tak ir kāļi!

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]unpy
2015-06-18 15:13 (saite)
Nepelnīti piemirsi melnos rutkus, tos, kazi, var tā nosaukt, ka kur nu hipsteri, pat gōti aiz sajūsmas apraudāsies.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]crescendo
2015-06-18 17:26 (saite)
Kā Seabuckthorns mēģināja par superfūdu pataisīt pirms dažiem gadiem. Bet laikam lāga neaizgāja.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]vedjmah
2015-06-18 16:17 (saite)
Pagaidi, tas ir collard greens?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]crescendo
2015-06-18 17:24 (saite)
Nē. Radinieks (bet viņiem tur ir dikti plaša radinieku ģimene).

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]au
2015-06-18 13:45 (saite)
man ir tūkstoš mīnuspunktu, jo es nezinu, kas ir keils. nē, nu dzirdēts jokos par hipsteriem, bet.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]barbala
2015-06-18 14:03 (saite)
akdievsakdievs!

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]kihelkonna
2015-06-18 13:51 (saite)
es neesmu mēģinājusi, bet ticu, ka tur ir vairāki knifi, kā tos čipsus tomēr dabūt! varbūt kāda sulīgāka šķirne. varbūt jāpaskatās jūtūbē, kā tos taisa un kas beigās sanāk. :)

es iesēju keilus dārzā, ravējot apgraužu, tīri labi. plāns ir mazliet iesaldēt ziemai.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]blond
2015-06-18 15:03 (saite)
var nopirkt tādus čipšus, "lauku sētā", man šķiet - ļoti garšīgi. mēs arī esam salātos un zupās lietojuši, patika. es neteiktu, ka vinam nav garšas. un tā struktūra patīk

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]daina
2015-06-18 14:09 (saite)
es tiem čipsiem jau sākumā neticēju. bet man garšoja salātos ar bietēm. ar spinātiem jau arī līdzīgi, nekādas garšas

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]crescendo
2015-06-18 17:25 (saite)
LOL. Spinātiem nav ne garšas, ne strūktūras, tikai krāsa.
Keilam ir GAN garša GAN struktūra, un tieši tā arī ir problēma.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]daina
2015-06-18 17:56 (saite)
man briesmīgākais keilos liekas tie kāti, tie resnie kāti

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]barbala
2015-06-18 17:58 (saite)
es tomēr nominēju garšu :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]mazaa_mija
2015-06-18 18:05 (saite)
tie kāti tak ir jāgriež ārā!

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)

tie kaati
[info]formica
2015-06-19 11:44 (saite)
jaanoshkjuuree!

https://www.youtube.com/watch?v=QGesrS_YrQc

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]karmena
2015-06-18 14:29 (saite)
Oi, paldies par ieskatu. Arī man bij doma mēģināt šmorēt to brīnumaugu, bet izskatās, ka savu laiku tam tomēr netērēšu. Iedvesmo arī līdzīgā attieksme pret kabačiem :)

(Atbildēt uz šo)


[info]zimbabve
2015-06-18 14:45 (saite)
Čipšus neesmu mēģinājusi, kaut kā nepārliecina. Bet sautējumos gan man tas kāposts patīk.

(Atbildēt uz šo)


[info]aranel
2015-06-19 09:05 (saite)
Dāņu iecienītais Ziemassvētku paēdiens. Viņi to sautē ar saldo krējumu un muskatriekstu. Vēl esmu ēdusi salātus no šitajām lapām ar granātābolu sēkliņām un medū uzmērcētiem valriekstiem, pārlietus ar medus dresingu. Ir ok, bet mīkstākas tās lapas gan no šā nepaliek.

(Atbildēt uz šo)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?