mazaa_mija [entries|archive|friends|userinfo]
mazaa_mija

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

[Jun. 25th, 2015|12:07 am]
man jāņu haighlits ir ka redzēju upītē melno stārķi divreiz, bet viņš ir tik tramīgs un elegants, ka momentā mani pamanījis laidās lapās
link1 comment|post comment

[Jun. 22nd, 2015|02:09 pm]
Rīts sākās lieliski, pamodos man liekas kādos 7, līdz 8 izlīdu ārā un sāku gatavot kafiju, kas aizņēma kādas 2h ar malkas zāģēšanu un skaldīšanu, tas apsekoju pļaviņu - jasmīna gatavs ziedēt, pāraudzis zāli, vilkābeles arī saņēmušās, atradu pat eglīti, kuru ir pāraugusi trekna pienene, pēc tam sagatavoju brokastu paciņu ar baltvīnu un devis uz pļažu, izdomāju, nezkāpēc, vīnu vēl nedzert un iebāzu to smiltīs, kur tikai viļņu galiņi skalojas apkārt, uz 3 sekundēm novērsos un viss man vīns guļ jūras dibenā, dēļ tā gandrīz izpeldējos, tad gāju pēc nākamā, bet kad atnācu man kaklā bija iesūkusies ērce, tādā panikā aizskrēju uz Liepājas slimnīcu, lai izņem, neko citu nepateica kā vien izdrukāju lapiņu ar encefalīta un Laima slimības simptomiem, un ērču aizbaidītājs arī viņiem nav aptiekā! beaukšu meklēt anestēziju

Posted via Journaler.
linkpost comment

Reportāža no pļaviņas [Jun. 21st, 2015|09:39 pm]
Viss beach ir mans! Neviena cilvēka un neviena mākoņa, visu ceļu gāza lietus, bet es zināju, ka šeit nelīst, pa ceļam vēl iebraucu Cīravas dzienavās, kur priekšā viss Rīgas zieds, knapi izmuku, lai neisūc un paskatoties debesīs ir kā ar nazi nogriezti mākoņi. viss

Posted via Journaler.
linkpost comment

[Jun. 17th, 2015|02:58 pm]
beidzot mājās, liekas tik daudz saules un vasaras, lai arī ko jūs te pukstētu, momentā atkorķēju rosē
linkpost comment

[Jun. 16th, 2015|11:19 pm]
nu tā, visi cibas veģetārieši aizver acis un aizgriežas, mēs nogājām vicītes hotelī uz vakariņām, jo nebij spēka nekur vilkties un es pasūtīju debešķīgu roņa steiku, nekad mūžā nebiju iedomājusies, ka ronis var būt tik garšīgs. visas šitās jocīgās lietas man patīk pagaršot tikai zemēs, kur tas pieder pie lietas un ir vietējo ēdienkartē gadsimtiem
link4 comments|post comment

mandeļu mērce [Jun. 16th, 2015|08:38 pm]
ā, un vēl es tur katru dienu taisīju meitenēm ēst, tā kā beigās viņas teica, lai palieku pie viņām dzīvot vasarā un taisīt ēst, un vakar izpildījos ar tām mūsu noķertajām zivīm, zivis klasiski krāsnī ar citronu uz sīpoliem, vēderā zaļumi, bet izdomāju vēl uztaisīt mērci, kas man pašai bija atklājums – mandeles apcep paniņā, tad mazliet sadauza, liek atpakaļ jau eļļā (sviestā) pieber kaperus un pielej citrona sulu, tad to visu uzgāž virsū gatavām zivīm, kas ir izvilktas no krāsns
link2 comments|post comment

[Jun. 16th, 2015|08:27 pm]
kā mēs atbraucām tā visu laiku gribējām kāpt kalnā, jo kalns ir tieši aiz mājas, ņem tik un kāp, bet pirmajā dienā mūs pārsteidza pilsētas orķestris un kkāds grozu mešanas vispasaules čempionāts, kas ir nenormāļi smieklīga nodarbe, pēc tam bija jābrauc jūrā un jālūr pusnakts saulē, palika pēdējā diena, bakstījāmies, bakstījāmies, iedzērām kandžu, ieraudzījām ka migla uzkrita, izlēmām lielajā kalnā nekāpt, tik pāriet pāri korītei, ap kādiem pus11 vakarā izgājām no mājas, jo tumšs jau šeit nepaliek un ir vienalga kad iet, netikām pat līdz mājas stūrim, kad sāka līt, bet mēs varonīgi turpinājām, uzkāpām līdz piemineklim (1/3 no kalna), kas ir vienam vēl dzīvam kinorežisoram, salijām un kāpām mājās iedzert vēl
linkpost comment

[Jun. 15th, 2015|02:42 am]
šodien vakarā vietējā kempinga šefs un īpašnieks mūs uzaicināja uz copi, pats šogad izbrauca copēt pirmo reizi, tā kā visi kuterīši bija atdoti tūristiem braucām ar motoreni, viņš mūs 3 zaķus ietērpa ārkārtīgi skaitos aizsargtērpos, kuros nevar nosalt un noslīkt un tad veda rādīt pa visām salām kur putni ligzdo, bet nosaukumu es nezinu, jo viņš pat angliski to nezināja, tādi ārkārtīgi skaisti, melni, eleganti putni, tad piebraucām pie vecās bākas, kur uzskrējām virsū roņiem, kas kā izrādījās bija aizbaidējuši visas zivis, izlēmām braukt atpakaļ, iebraucām mazā līcītī, kas pag. gs 20-30 gados ir bijusi kā zivju fabrika, kur visi zvejnieki veda zivis uz pārstrādi vasaras sezonā, tad viet/vies strādnieki tās žāvēja un rudenī veda uz iekšzemi, ziemā tur ir baigi skarbi tai klints galā, līdz vēl nesenam tur dzīvoja bākas sargs, kam kontakts ar ārpasauli it sevišķi ziemā bija nogriezts pilnībā, un paiku viņam varēja pievest tikai zināmās stundās ievērojot paisumus bēgumus, un taj līcītī mēs beidzot uzgājām zivis, bet baigi dziļi kādus 80 m, un džeks nebija pārbaudījis makšķeres, un nolēmām pameklēt kaut kur mazliet seklākā vietā – kur arī es momentā, kā iemetu izvilku kā to sauc latviski nezinu siel ( bet ne to kas valis), un tad vēl 2 mazas mencas, vakariņām sanāca, un tā kā vajadzēja vēl paspēt uz midnight sun, tad laidām krastā, rīt brauksim atkal, bet Berndts vēl iebrauca ielikt sladzus king crab, kas būs izklaide rītdienai.
link1 comment|post comment

[Jun. 14th, 2015|03:18 pm]
nupat nobukoju hoteli Vica Altā
link2 comments|post comment

[Jun. 14th, 2015|01:41 am]
šodien ilgi saņēmāmies, lai izietu apskatīt vietējos bārus, izgājām no mājas ap pusnakti, pirmo cilvēku nākam pretī sastapām saulesbrillēs, pēc tam uzreiz sapratu kāpēc, jo tas pālis ko tu redzi gaišā dienas laikā tādā koncentrācijā kaut kā neierakstās smadzenēs, aizgājām uz lokālo disco, kur muzons bija vēl sliktāks kā linča klubā, pēc tam pārvācāmies uz kaut kādu penžu bāru, kur džam session jau bija beidzies un panesās vietējais karaoke tikai bez telvizora, iedzērām simbolisku kokčiku pa 10 euro, nosalām un nācām mājās ieritināties midziņā
linkpost comment

42 [Jun. 13th, 2015|03:34 am]
vakar atbraucu no cēsīm, tur kā kantiņš norādīja mēs profesionāli bohēmējām, man vajadzēja vismaz 3 stundas pablenzt pēc tam sienā, kaut urdīja doma ka vajag pārslēgties ziemas režīmā, diezko nesanāca. no rīta negribējās kāpt ārā no gultas, saņēmos un izkāpu pārkrāmēju koferi, sametu iekšā visus ziemas džemperus un čiekurus, lidostā mēgināju nopirkt brutu, jo vienīgā izeja bija iedzert dz.d brutu uzreiz (tik ļoti sūdīga izvēle, par sūdīgu cenu), nekas nesanāca, nācās gaidīt ļotenē, par vēl lielāku cenu, un tad tā paranoiskā piekabinātā metenīte, kas žņaudza manu roku aukstos sviedros, izbesīja jau mani rīgas lidostā. bet nekas. altā uzstellējām goPro uz mašīnas un maucām, līdz viņa atkal sāka kliegt par spiedienu galvā, piebremzējām, bet gribējās iedzert to sūdīgo dārgo brutu un kandžu, 15 min pirms pusnakts izdevās, pēc tam meitenes nevarēju atraut no kandžas, bet mēs turpināsim, ārā ir gaiš kā dienā, man vajadzētu iet gulēt, tik jāatrod tas acu uzbāzenis un jāskatās vai nesākas klaustrafofobija aiz polārā loka jūrā
link3 comments|post comment

hiking boots [Jun. 1st, 2015|10:00 pm]
Visuvarenā ciba!
vai man kāds varētu aizdot uz nedēļu (12.06.-17.06) hiking boots? Man jābrauc aiz polārā loka un tā kā tā nav mana mīļākā nodarbe, bet šoreiz nāksies kkur līst pa kalniem, tad šādu zābaku arsenālā nav...vajadzīgais izmērs uz 40 kāju!

būšu bezgala pateicīga
link14 comments|post comment

[May. 30th, 2015|10:00 pm]
man ir tāda sajūta, ka ir jūlijs, kas tuliņ ja arī beigsies un es neko nepaspēju
link2 comments|post comment

[May. 23rd, 2015|02:05 am]
es esmu eskimosssss
link3 comments|post comment

par frančiem II [May. 22nd, 2015|12:49 pm]
pēc tam, kad nodzēsa telpā gaismu un mūs ar varu izgrūda ārā pagāja nemāzāk kā stunda līdz saoorganizējāmies iet vakariņās, pa ceļam gan vienu džeku tomērt pazaudējām, bet tas arī nekas. pēc tam izrādījās ka ir jābrauc uz afterparty slavenajā david lynch silencio club, labi vismaz ka nebij jākratās ar metro, kaut kad krietni pēc pusnakts mēs tur bijām, tikām iekšā, jo Vero ir māsters kā tikt iekšā visur. tas ir tāds labirints pazemē ar ar aptumšotiem dūmakainiem spoguļiem, kur nav iespējams orientēties un visu laiku ir sajūta ka ieskriesi sienā. meitenes gribēja dejot, bet nu tik sūdīgu mūziku es nebiju dzirdējusi sen, tas bija kaut kāds totāls ārprāts, tad izdomājām ka vajag paņemt drinku – lēts tur nav nekas, visi nēsājās apkārt ar šampanieša vannām, kur kā runā peldot mazas zelta bumbiņas un kristāli, glāze vīna maksā kādus 11 eur, padomāju ja jau tā jāpaņem kokčiks par nereālu cenu, bet tas ko man tur uzmaisīja no kalvadosa, šampja vermuta un vēl nezin kā jau no pirmā malka garšoja pēc ārprātīga pāļa, sliktas dūšas un paģirām, bet dejām tas nepalīdzēja, trakās sāra bija tam apliecinājums, kas jau atbrauca pālī un pustundas laikā izstreba trīs kokčikus iztērējot gandrīs sotaku bija vienīgā, kam muzons patika
link1 comment|post comment

par frančiem I daļa [May. 22nd, 2015|12:41 pm]
vakar bija tā saucamā atklāšana, tā kā pirms tam izspiest infu no frančiem nebija iespējams, tik vien kā viņi mani ieliks sarakstā, jo opening party ir tikai uz ielūgumiem, kad aizkratījos līdz maison rouge meitenei pie durvīm saku, ka esmu sarakstā, viņa kaut ko ņemas ņemas, līdz prasa, kas mani te pārstāv, es pasaku un viņa saka, ai tinies, man visi saraksti pazuduši, nu neko man ta kas, kad satieku visu pārējo baru prasu, kur ir mans badž, lai arī rīt tieku iekšā uz ko man atbild, ka pie ieejas durvīm meitenēm jābūt, nu neko kamēr iedzērām vīnu un mazliet pavirpuļojām apkārt gāju atkal prasīt, uz ko man atbild, ka pie viniem nav, ai tad man apnika un es par to aizmirsu, jo vajadzēja stāvēt ar stulbu seju, jo franči ir vienkārši ģēniji kā padarīt tevi par dārzeni, jo apmēram jau pēc otrā vārda sāk runāt franciski neliekoties traucēties, ka tu ne sūda vairs nesaproti, jo viņi pārslēdz sarunu tēmas 7 x 3,5 sekundēs
linkpost comment

[May. 20th, 2015|01:46 am]
pēc savas neizdevušās beauty night sleep esmu tomērt nokļuvusi parīzē, kaut gan neizvēlējos labāko transportu, kas bija labākais, jo kāds bija uzlecis uz sliedēm (atkal), bet nu jau drauga aplenkumā varu visu visiem piedot, rīt Tokyo Palace un un tad mad days, kur mani izdrāsīs, bet tas arī nekas
linkpost comment

[May. 9th, 2015|05:58 pm]
viss, izbeidzās spēki, varu tikai žēli īdēt un prokrastinēt
link11 comments|post comment

[May. 6th, 2015|11:06 pm]
esmu noslīkusi papīros, bet vēl mazliet un atvars mani ieraus dzelmē, tad gan man būs jāspirinās ārā
linkpost comment

sparģeļi! [Apr. 21st, 2015|11:41 pm]
sparģeļi, sparģeļi, sparģeļi, sparģeļi, sparģeļi, sparģeļi, sparģeļi!!!!
Oooo, kāda laime un prieks
pirmo reizi taisīju krāsnī. vispirms norīvē citronam miziņu, izpiež no pusītes sulu, sakarsētā pannā apcep ķiplociņu un citrona miziņu, pielej citrona sulu, ar to visu maigi iemassē sagatavotos sparģeļos, apkaisa ar sāli un šauj cepeškrāsnī starp 200-230 grādiem uz kādām 7-9 min, te dikti jāuzmanās, lai nepārcep, bet mazie asnu galiņi jau paliek kraukšķīgi, ņem ārā apkaisa ar parmesānu un laimē dej
link12 comments|post comment

navigation
[ viewing | most recent entries ]
[ go | earlier ]