None of the Above ([info]artis) rakstīja,
@ 2021-03-19 12:21:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Progresīvā nākotne
Cilvēki zem 18 gadu vecuma ir bērni, un viņu starpā ir arī LGBT bērni. Vismaz tā tas ir šeit - realitātē.
[info]hedera
"Father jailed after referring to biological female child as his daughter":
Hoogland had previously discovered that his daughter’s school had been showing her sexual and gender identity education materials known as “SOGI 123,” which the report referred to as transgender “propaganda videos.”

By the 7th grade, the school had changed his daughter’s name in the yearbook without telling her parents, and “socially transitioned” her with the input of gender ideologue psychologist Wallace Wong, who advised the pubescent child to take testosterone.

The report adds that Wong referred Hoogland’s daughter to the endocrinology unit at the local hospital, and that a “treatment” plan was put into action on her first visit.

“Here I am, sitting there as a parent, watching a perfectly healthy child be destroyed, and there’s nothing I can do but sit on the sideline — and according to Justice Boden at the time, cheer it on,” Hoogland said in an interview last year. “I can only affirm, or get thrown in jail.”


(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]extranjero
2021-03-20 07:23 (saite)
Nedomāju, ka var minēt precīzus procentus par tik neskaidri diagnosticējamu lietu, kā dzimuma disforija. Neskaidrībai ir divi iemesli: 1) sociālās zinātnes ir ļoti vājas, 2) pat tādu sindromu kā ADHS izplatība dažādās valstīs (kā ASV un UK) ārkārtīgi variē – iespējams, kultūras un attieksmes dēļ.

UK juridiskā teorija par nepilngadīgo piekrišanu medicīniskām lietām saucas Gillick competence. Tur ir dažādi apstākļi, bet tieši šādā kontekstā būtu jāskata nesenais UK Augstākās Tiesas lēmums: Puberty blockers: under-16s unlikely to be able to give informed consent.

Atšķirībā no šī Kanādas Augstākā Tiesa nevērtēja šo jautājumu pēc būtības par to, vai 16 gadu vecs bērns ir vispār (vairumā gadījumu) spējīgs dot šādu piekrišanu. Tā tikai tehniski izvērtēja, ka ir ievērotas esošās procedūras, uzticoties ārstu ziņotajam, tāpēc tas nav īpaši nozīmīgs.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]hedera
2021-03-20 07:33 (saite)
"Nedomāju, ka var minēt precīzus procentus .."

Es tur, nu, tā kā burtiski esmu uzrakstījusi zīmi "aptuveni (~)" pirms cipariem un procenta zīmes, ja.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]extranjero
2021-03-20 07:37 (saite)
Tur bija divi zīmīgie cipari, ar ko tiek domāta precizitāte +/-0,01%. Bet reāli tā var atšķirties par kārtu (10 reizes).

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]hedera
2021-03-20 07:45 (saite)
Nu ja. Es vispār rakstot to komentāru gribēju rakstīt ~0,2%, bet tad iedomājos, ka gan jau kāds atnāks celt traci, ka es minimizēju un meloju par īstajiem transbērnu epidēmijas apmēriem, vai ko tamlīdzīgi. Oh, well.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]extranjero
2021-03-20 08:01 (saite)
Es tagad pievērsu uzmanību, ka tu uzskati 0,2% par nenozīmīgu. Manā izpratnē tas ir ļoti daudz – tie ir 2000 no miljona.

Salīdzinājumā, ārsti Latvijā apturēja vakcīnu, jo bija smagas blakusparādības, ja pareizi atceros, 7 cilvēkiem no daudziem miljoniem vakcinēto. Es skatījos Delfi interviju ar LU pārstāvi, un viņa gan atzina, ka apturot vakcīnu, var nomirt vēl vairāk cilvēku, bet skaidroja, ka tāda ir pieņemtā sistēma medicīnā, ka ļoti piesardzīgi izturas pret jebkuru iespējamu kaitējumu atsevišķiem cilvēkiem, pat ja tas ir absurdi no kopējā ieguvuma/riska attiecības.

Bet šeit sanāk pretēja domāšana – mēs skaidri nezinām ieguvumus un kaitējumus, bet vismaz esošie dati liecina, ka kaitējums dažos gadījumos ir ļoti nopietns.

Es neesmu pret fleksibilitāti pieejā, kad tas ir vajadzīgs (un to noteikti vajadzēja, lemjot par vakcinācijas turpināšanu). Tomēr ir skaidrs, ka attiecībā uz pubertātes blokatoriem noteicošie ir bijuši nevis medicīniskie apsvērumi, bet tieši woke kultūra. Šobrīd daudziem visas ar seksualitātes brīvību saistītās lietas šķiet progresa kalngals. Bet ar to daudzi sāk apdedzināties (līdzīgi kā pagātnē ar daudzām pārsteidzīgām lietām medicīnā – opioīdi, amfetamīni, novājēšanas zāles, arī lobotomija utml.) un nākotnē gaidāma stingrāka regulācija šajos jautājumos.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]hedera
2021-03-20 08:28 (saite)
"..tu uzskati 0,2% par nenozīmīgu. Manā izpratnē tas ir ļoti daudz .."

Un tieši tādēļ es, atbildot uz cibiņa ze komentāru, norādīju uz to Zviedrijas statistiku, jo "ļoti daudz" vispār nav nekāds kvantitatīvs rādītājs, bet drīzāk daudznozīmīgs epitets.

Es tikai vēl gribu piebilst, ka ~0,2% joprojām ir mazāk par ~0,3%, kas dažos avotos tiek minēts kā trans* sastopamība pieaugušo populācijās Eiropā un ASV (bet citos avotos tiek minēti lielāki skaitļi, līdz pat ~1%). Protams, man te uzreiz ir jāuzraksta paskaidrojums, lai atkal kāds neizdomā, ka šis nozīmē "hedera grib vēl vairāk transitizēt bērnus". Nē, es piesaucu šīs statistikas, lai būtu tomēr kaut vai nedaudz perspektīva, par kādiem izplatības apmēriem mēs te vispār runājam. Piemēram, es personīgi tādus epitetus kā "ļoti daudz" un "daudz" drīzāk rezervēju par bērniem, kas skolās piedzīvo mobingu un mājās piedzīvo vardarbību, jo tur ir runa par desmitiem procentu. Tu, savukārt, šos pašus epitetus attiecini uz 0,x%. Bez kaut vai neprecīzas, bet tomēr statistikas klātbūtnes, mēs visi turpinātu runāt viens otram garām.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]extranjero
2021-03-20 08:41 (saite)
Es jau iedevu statistisku salīdzinājumu ar vakcīnas blakusparādībām. Tāpēc iebildums netiek pieņemts.

Retās slimības ir tās, kurām prevalence ir zem 0,05%. Pēc šī dzimuma disforija nav reta.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]hedera
2021-03-20 08:44 (saite)
Ja ievērosi, es pati savos komentāros neizmantoju epitetus kā "reti" vai "nenozīmīgi".

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]extranjero
2021-03-20 08:46 (saite)
Jautājums bija, vai 0,22% var raksturot, kā ļoti daudz. Un mana atbilde ir, ka jā, var.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]hedera
2021-03-20 08:49 (saite)
*parausta plecus* Nu, tu domā, ka var, es domāju, ka nevar. Bet tam nav pilnīgi nekādas nozīmes, jo, kā jau teicu, tie ir epiteti.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]extranjero
2021-03-20 09:01 (saite)
Šeit galvenais ir tas, ka ir iespējams, ka domas par dzimuma disforiju var būt tikai fāze, no kuras bērns izaug. Un arī tas, ka pati ideja par to ne vienmēr ir organisma, bet var būt sabiedrības ietekmēta.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]heda
2021-03-20 10:34 (saite)
Zviedriem tiešām grūti pārmest neskriešanu katrai dīvainai modei pa priekšu, bet pat daži viņu sabiedriskās televīzijas žurnālisti ir aizdomājušies par to, kas notiek, ja cilvēku laikā, kad viņš jūtas psihiski slikti, fiziski sakropļo ar viņa paša piekrišanu, bet viņš pēc tam attopas. Par to un citiem transtēmas jautājumiem 2 raidījumi ar subtitriem angliski
https://www.youtube.com/watch?v=sJGAoNbHYzk
https://www.youtube.com/watch?v=sJGAoNbHYzk
Mastektomiju jau tagad veic no 14 gadu vecuma, hormonu terapiju (to pašu, ko lieto ķīmiski kastrējot), lai apstādinātu puberitāti, lieto no 12 gadu vecuma. Sociāldemokrātu un Vides partijas ministres pirms pāris gadiem prezetēja likumdošanas priekšlikumu, kas dzimumorgānus operēšanu bez vecāku piekrišanas ļautu veikt jau no 15 gadu vecuma(likums gan netika pieņemts).
Pie tam sakropļo ne tikai ķirurģiska iejaukšanās, piemēram, pirmās filmas sākumā redzamā sieviete nekad neatgūs savu sievietes balsi.
Bet kāds no intervētajiem ārstiem apgalvo, ka viņi dala atbildību ar pacientu. Ārsts dala atbildību ar bērnu, kas jūtas psihiski slikti, kolosāli...

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]heda
2021-03-20 10:55 (saite)
Otrās filmas links - https://www.youtube.com/watch?v=73-mLwWIgwU

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]hedera
2021-03-20 11:26 (saite)
Uzreiz disklameris - es, protams, neesmu noskatījusies tagad 2h ar filmām, ko ielinkoji. Man arī tam šobrīd nav laika un nav lielas vēlmes.

Par to, ka bija tāds likumprojekts, kas tika noraidīts, tu man jau kaut kad teici, un es toreiz teicu, ka ļoti labi, ka noraidīts, jo tas ir absurdi no medicīniskā viedokļa - veikt šādas operācijas vēl augošam organismam. Manas domas šajā jautājumā nav mainījušās.

Esmu pārsteigta par to, ka mastektomiju Zviedrijā ir atļauts veikt tik jauniem cilvēkiem. Nedomāju, ka tā ir atbalstāma prakse.

Par pubertātes blokatoriem un hormoniem, un no kura vecuma tos vajadzētu atļaut, man nav tik viennozīmīgas nostājas kā jautājumā par operācijām. Man šķiet ka robeža kaut kur zem 18 gadiem nav pavisam nesaprātīgi, bet cik zemu šai robežai vajadzētu būt, neņemos spriest.

Visbeidzot, kas attiecas uz social transitioning, kas principā ietver citas drēbes un citu vārdu - šeit es varu tikai pasmieties par morālspiedzējiem, kurus tik briesmīgi aizskar un uztrauc citu cilvēku sociālā prezentācija. Neredzu lielu atšķirību starp sašutumu par šo un agrākiem sašutumiem par to, ka jaunatne ģerbjas nepareizi un klausās sliktu mūziku.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]hedera
2021-03-20 11:30 (saite)
If anything - ja patiesais uztraukums patiešām ir par to, ka transbērnus ar hormoniem un operācijām neatgriezeniski sakropļo, tad vēl jo vairāk vajadzētu visiem atbalstīt un priecāties par social transitioning opciju, jo tas taču ir pilnīgi nekaitīgi un atgriezeniski, ja izrādās, ka "tā bija tikai tāda fāze".

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]heda
2021-03-20 11:40 (saite)
Un ko tu saki par ārstu pavisam nopietni pausto, ka viņi dala atbildību ar bērnu?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]hedera
2021-03-20 11:53 (saite)
Hm, īsti nezinu, ko par to domāt. No vienas puses - neizklausās diezin ētiski, jo ir acīmredzama atšķirība atbildības sadalījumā starp bērnu un pieaugušu profesionāli. No otras puses, es tagad aizdomājos par piezemētākiem atbildības dalīšanas gadījumiem. Nu, piemēram, hormonālā kontracepcija arī nāk ar visādiem reāliem riskiem un kaitējumiem, bet man šķiet, ka pēc pacienta lūguma ārsti to drīkst izrakstīt arī nepilngadīgām personām. Vēl par hormoniem - smagākos astmas gadījumos palīdzēt var tikai kortikosteroīdu medikamenti, par kuriem arī ir zināmi riski augošam organismam. Gan jau, ka ir vēl atrodamas paralēles.

Zini, kā, man šķiet viegli pieķerties vienai frāzei un uzreiz ieņemt morālo pozu. Bet es tā negribu darīt. Lai atbildētu uz tavu jautājumu viennozīmīgi, man vajadzētu krietni ilgāku laiku, lai iedziļinātos ārstu ētikas principos un izvērtētu morālspriedumus par dažādiem analoģiskiem gadījumiem.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]ze
2021-03-20 10:44 (saite)
ok, aizstāj "ļoti daudz" ar "salīdzinoši daudz vairāk kā pirms 10 gadiem". doma ir tāda, ka šobrīd kultūra un arī "eksperti" stumj puberitātes vētru sagrozītus prātus transeksuālisma virzienā. jā, operācijas neveic nepilngadīgiem, bet arī blokatori vai radīt smagas mentālas un fizioloģiskas sekas (ģenitāliju attīstības traucējumi). puberitāte ir būtisks posms personas veidošanas procesā, tāpēc grūti iedomāties kā ķīmiska tā apturēšana vai pārcelšana uz vēlāku laiku var nākt par labu "mentālajai veselībai". ir gluži vienkārši pārāk daudz nezināmā, lai ideoloģisku apsvērumu dēļ bērnus pakļautu šādai procedūrai.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]hedera
2021-03-20 11:34 (saite)
"doma ir tāda, ka šobrīd kultūra un arī "eksperti" stumj puberitātes vētru sagrozītus prātus transeksuālisma virzienā."

Lūk, man nešķiet, ka šāda interpretācija par šobrīd notiekošo ir pietiekami argumentēta. Tikpat ticama ir interpretācija, ka straujš transbērnu skaita pieaugums ir saistīts vnk ar to, ka sabiedrība ir kļuvusi tolerantāka un drošāka šiem cilvēkiem, tādēļ viņi sāk agrāk iznākt no skapja nekā pirms 10 gadiem.

Attiecībā uz pārējo tavā komentārā - skat. augstāk manu atbildi hedai.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]ze
2021-03-20 13:56 (saite)
"Attiecībā uz "age of consent", es to vairāk redzu kā nodrošinājuma mehānismu pret situācijām, kad pieauguši cilvēki manipulē ar nepilngadīgo seksualitāti, kamēr tā vēl tikai veidojas un formējas"

Jā, tam es piekrītu, bet tieši tāds pats nodrošinājums ir vajadzīgs bērniem pret transeksuālisma ideoloģiju un pieaugušjiem, kuri tās vārdā eksperimentē ar bērnu dzimuma identitāti.

Tie, tīneidžeri, kuri izjuta līdzīgas "disforijas" sajūtas, teiksim, 2005. gadā pārdzīvoja šo laiku, palika savā dzimumā un atceras to posmu kā citi atceras vēnu griešanu, būšanu vegānam vai jebkuru citu tīņu identitātes ekstrēmisma formu. Turpretīm tagad iekļaujošie vecāki un "eksperti" viņus uzklausa, māj ar galvu un steidz ievadīt blokatorus, jo negrib būt transfobi. Viņam tiek "dots laiks, lai izdomātu", kurā dzimumā viņš grib būt, bet šī atrašanās pagarinātā pirmspuberitātē viņus dzen arvien lielākā nenoteiktības purvā. Turklāt - ja tiek bloķēts dzimumbrieduma process, tad kā vispār var apzināties savu "īsto" dzimumpiederību? Dzimums un dzimumuzvedība nav nekas tāds ko tu izdomā, tā ir fizioloģisku procesu ekspresija, bet šie paši procesi tiek apturēti - kur loģika?

Es nedomāju, ka šada sabiedrības tolerance nāk par labu bērnam, jo, kā jau minēja artis, liela daļā no bērna audzināšana ir lēmšana bērna vietā, jo pretējā gadījumā viņš noteikti pieņems sev ilgtermiņā kaitīgus lēmumus.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]hedera
2021-03-20 20:04 (saite)
Es īsti neredzu jēgpilnu virzienu, kurā mēs šo diskusiju varam turpināt. Šis tavs komentārs ir pēc būtības tikai tavi pieņēmumi un iedomas par procesu, nevis argumenti. No kurienes tev ir šis priekšstats? Personīga saskarsme ar situāciju, padziļināta pētniecība par dzimuma disforiju, vai tomēr pa ausu galam saklausītu baumu apkopojums?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]ze
2021-03-23 22:32 (saite)
https://lesbianandgaynews.com/2021/03/report-from-iceland-lgb-activists-battle-against-the-national-queer-organisation-of-iceland/

Pat geji un lesbietes Rietumos cīnas pret šo transeksuālisma absurdu.

Paga, man, atsaucoties uz konrolētiem pētījumiem, ir jāpierādā, kāpēc nav OK barot bērnam puberitātes blokatorus un kāpēc bioloģiskiem vīriešiem nevajadzētu atrasties sieviešu cietumos, tualetēs un sacensties sieviešu sportā? Kāpēc lesbiete, kura negrib pisties ar džeku blondā parūkā, nav transfobe? Jāpamato, kāpēc hetero džeks, kurš negrib pisties ar pupainu džeku, nav transfobs?

Tu nāc ar jaunu uzstādījumu, tāpēc burden of proof ir tavā pusē. Kādas ir tavas īpašā pieredze un zināšanas, kas liek aizstāvēt šo visu? Esi lasījusi peer reviewed pētījumus, kas pierāda, ka ir normāli 15 gadīgam pusaudzim barot blokatorus, jo viņš nejūtas savā dzimumā? Tu gribi teikt, ka aiz tava viedokļa stāvs zinātnisks konsenss, nevis agresīva ideoloģija?

Jā, es zinu, ka pastāv reti hermafrodītisma gadījumi, kad indivīdam ir abas vairāk vai mazāk attīstītas ģenitālijas, vai fiksējamas XXY hromosomas, bet tam vispār nav nekāda sakara ar šo ideoloģiju - tā nekādā veidā nav cīņa par viņu tiesībām. Tas, ko vērojam šobrīd, vienkārši ir kaut kāda Rietumu sabiedrības degradācija ar psihoseksuālas patoloģijas motīviem. Aplis ir noiets, šī bode ar nosaukumu "Rietumu cilvēks" ir jāsledz ciet.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]gnidrologs
2021-03-20 20:51 (saite)
"Lūk, man nešķiet, ka šāda interpretācija par šobrīd notiekošo ir pietiekami argumentēta. Tikpat ticama ir interpretācija, ka straujš transbērnu skaita pieaugums ir saistīts vnk ar to, ka sabiedrība ir kļuvusi tolerantāka un drošāka šiem cilvēkiem, tādēļ viņi sāk agrāk iznākt no skapja nekā pirms 10 gadiem."

Un ja nāks klajā kādi vēl dīvaināki peodofīļu un citu pervīgu bērnu seksualizētāju nodomi par seksuālo liberalizāciju, tu tieši tā pat atbalstīsi tos. Tu esi slima. Beidz klausīties ko tev saka "agenda". Ieklausies savas sirdsapziņas balsī vairāk.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]hedera
2021-03-20 20:53 (saite)
*eyeroll*

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?