None of the Above ([info]artis) rakstīja,
@ 2021-03-19 12:21:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Progresīvā nākotne
Cilvēki zem 18 gadu vecuma ir bērni, un viņu starpā ir arī LGBT bērni. Vismaz tā tas ir šeit - realitātē.
[info]hedera
"Father jailed after referring to biological female child as his daughter":
Hoogland had previously discovered that his daughter’s school had been showing her sexual and gender identity education materials known as “SOGI 123,” which the report referred to as transgender “propaganda videos.”

By the 7th grade, the school had changed his daughter’s name in the yearbook without telling her parents, and “socially transitioned” her with the input of gender ideologue psychologist Wallace Wong, who advised the pubescent child to take testosterone.

The report adds that Wong referred Hoogland’s daughter to the endocrinology unit at the local hospital, and that a “treatment” plan was put into action on her first visit.

“Here I am, sitting there as a parent, watching a perfectly healthy child be destroyed, and there’s nothing I can do but sit on the sideline — and according to Justice Boden at the time, cheer it on,” Hoogland said in an interview last year. “I can only affirm, or get thrown in jail.”


(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]heda
2021-03-20 10:34 (saite)
Zviedriem tiešām grūti pārmest neskriešanu katrai dīvainai modei pa priekšu, bet pat daži viņu sabiedriskās televīzijas žurnālisti ir aizdomājušies par to, kas notiek, ja cilvēku laikā, kad viņš jūtas psihiski slikti, fiziski sakropļo ar viņa paša piekrišanu, bet viņš pēc tam attopas. Par to un citiem transtēmas jautājumiem 2 raidījumi ar subtitriem angliski
https://www.youtube.com/watch?v=sJGAoNbHYzk
https://www.youtube.com/watch?v=sJGAoNbHYzk
Mastektomiju jau tagad veic no 14 gadu vecuma, hormonu terapiju (to pašu, ko lieto ķīmiski kastrējot), lai apstādinātu puberitāti, lieto no 12 gadu vecuma. Sociāldemokrātu un Vides partijas ministres pirms pāris gadiem prezetēja likumdošanas priekšlikumu, kas dzimumorgānus operēšanu bez vecāku piekrišanas ļautu veikt jau no 15 gadu vecuma(likums gan netika pieņemts).
Pie tam sakropļo ne tikai ķirurģiska iejaukšanās, piemēram, pirmās filmas sākumā redzamā sieviete nekad neatgūs savu sievietes balsi.
Bet kāds no intervētajiem ārstiem apgalvo, ka viņi dala atbildību ar pacientu. Ārsts dala atbildību ar bērnu, kas jūtas psihiski slikti, kolosāli...

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]heda
2021-03-20 10:55 (saite)
Otrās filmas links - https://www.youtube.com/watch?v=73-mLwWIgwU

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]hedera
2021-03-20 11:26 (saite)
Uzreiz disklameris - es, protams, neesmu noskatījusies tagad 2h ar filmām, ko ielinkoji. Man arī tam šobrīd nav laika un nav lielas vēlmes.

Par to, ka bija tāds likumprojekts, kas tika noraidīts, tu man jau kaut kad teici, un es toreiz teicu, ka ļoti labi, ka noraidīts, jo tas ir absurdi no medicīniskā viedokļa - veikt šādas operācijas vēl augošam organismam. Manas domas šajā jautājumā nav mainījušās.

Esmu pārsteigta par to, ka mastektomiju Zviedrijā ir atļauts veikt tik jauniem cilvēkiem. Nedomāju, ka tā ir atbalstāma prakse.

Par pubertātes blokatoriem un hormoniem, un no kura vecuma tos vajadzētu atļaut, man nav tik viennozīmīgas nostājas kā jautājumā par operācijām. Man šķiet ka robeža kaut kur zem 18 gadiem nav pavisam nesaprātīgi, bet cik zemu šai robežai vajadzētu būt, neņemos spriest.

Visbeidzot, kas attiecas uz social transitioning, kas principā ietver citas drēbes un citu vārdu - šeit es varu tikai pasmieties par morālspiedzējiem, kurus tik briesmīgi aizskar un uztrauc citu cilvēku sociālā prezentācija. Neredzu lielu atšķirību starp sašutumu par šo un agrākiem sašutumiem par to, ka jaunatne ģerbjas nepareizi un klausās sliktu mūziku.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]hedera
2021-03-20 11:30 (saite)
If anything - ja patiesais uztraukums patiešām ir par to, ka transbērnus ar hormoniem un operācijām neatgriezeniski sakropļo, tad vēl jo vairāk vajadzētu visiem atbalstīt un priecāties par social transitioning opciju, jo tas taču ir pilnīgi nekaitīgi un atgriezeniski, ja izrādās, ka "tā bija tikai tāda fāze".

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]heda
2021-03-20 11:40 (saite)
Un ko tu saki par ārstu pavisam nopietni pausto, ka viņi dala atbildību ar bērnu?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]hedera
2021-03-20 11:53 (saite)
Hm, īsti nezinu, ko par to domāt. No vienas puses - neizklausās diezin ētiski, jo ir acīmredzama atšķirība atbildības sadalījumā starp bērnu un pieaugušu profesionāli. No otras puses, es tagad aizdomājos par piezemētākiem atbildības dalīšanas gadījumiem. Nu, piemēram, hormonālā kontracepcija arī nāk ar visādiem reāliem riskiem un kaitējumiem, bet man šķiet, ka pēc pacienta lūguma ārsti to drīkst izrakstīt arī nepilngadīgām personām. Vēl par hormoniem - smagākos astmas gadījumos palīdzēt var tikai kortikosteroīdu medikamenti, par kuriem arī ir zināmi riski augošam organismam. Gan jau, ka ir vēl atrodamas paralēles.

Zini, kā, man šķiet viegli pieķerties vienai frāzei un uzreiz ieņemt morālo pozu. Bet es tā negribu darīt. Lai atbildētu uz tavu jautājumu viennozīmīgi, man vajadzētu krietni ilgāku laiku, lai iedziļinātos ārstu ētikas principos un izvērtētu morālspriedumus par dažādiem analoģiskiem gadījumiem.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?