extranjero ([info]extranjero) rakstīja,
Es tagad pievērsu uzmanību, ka tu uzskati 0,2% par nenozīmīgu. Manā izpratnē tas ir ļoti daudz – tie ir 2000 no miljona.

Salīdzinājumā, ārsti Latvijā apturēja vakcīnu, jo bija smagas blakusparādības, ja pareizi atceros, 7 cilvēkiem no daudziem miljoniem vakcinēto. Es skatījos Delfi interviju ar LU pārstāvi, un viņa gan atzina, ka apturot vakcīnu, var nomirt vēl vairāk cilvēku, bet skaidroja, ka tāda ir pieņemtā sistēma medicīnā, ka ļoti piesardzīgi izturas pret jebkuru iespējamu kaitējumu atsevišķiem cilvēkiem, pat ja tas ir absurdi no kopējā ieguvuma/riska attiecības.

Bet šeit sanāk pretēja domāšana – mēs skaidri nezinām ieguvumus un kaitējumus, bet vismaz esošie dati liecina, ka kaitējums dažos gadījumos ir ļoti nopietns.

Es neesmu pret fleksibilitāti pieejā, kad tas ir vajadzīgs (un to noteikti vajadzēja, lemjot par vakcinācijas turpināšanu). Tomēr ir skaidrs, ka attiecībā uz pubertātes blokatoriem noteicošie ir bijuši nevis medicīniskie apsvērumi, bet tieši woke kultūra. Šobrīd daudziem visas ar seksualitātes brīvību saistītās lietas šķiet progresa kalngals. Bet ar to daudzi sāk apdedzināties (līdzīgi kā pagātnē ar daudzām pārsteidzīgām lietām medicīnā – opioīdi, amfetamīni, novājēšanas zāles, arī lobotomija utml.) un nākotnē gaidāma stingrāka regulācija šajos jautājumos.


(Lasīt komentārus)

Nopūsties:

No:
( )Anonīms- ehh.. šitajam cibiņam netīk anonīmie, nesanāks.
(komentārs tiks paslēpts, ja vien neesi šitā cibiņa draudziņš)
Lietotājvārds:
Parole:
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:

Gandrīz jau aizmirsu pateikt – šis lietotājs ir ieslēdzis IP adrešu noglabāšanu. Operatore Nr. 65.
Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?