Fri, Oct. 21st, 2011, 03:02 pm

Tā, par būtisko.

Ko lai taisa pusdienās? Palūgšu bez visiem šitiem glazētajiem karameļu rozmarīniem un "pajem vakardienas fazāna cepeti un apviļā tapiokas miltos". Kaut ko cilvēcīgu, no pieejamām izejvielām, kuras nepārdod tikai vienā interneta veikalā pa otrdienām, un kas nav kails cepts aļi vārīts kartupelis, a?

Fri, Oct. 21st, 2011, 03:12 pm
[info]divi_g

Sacep treknu cūkgaļu ar sīpoliem un kartupeļiem, un olām.

Fri, Oct. 21st, 2011, 03:13 pm
[info]sirdna

Interesanti!

Fri, Oct. 21st, 2011, 03:14 pm
[info]perkons

Spagetti ar Bolonjas mērci un parmezānu.

Fri, Oct. 21st, 2011, 03:16 pm
[info]sirdna

Mhm, spageti, jauki.../pieraksta/

Fri, Oct. 21st, 2011, 03:21 pm
[info]eermaniitis

es cenšos tikt līdz tirgum un nopirkt vienkāršas cūkas aknas, ko ar sīpoliem sacept un pipariem klāt - bez nekādām izvirtībām

Fri, Oct. 21st, 2011, 03:23 pm
[info]sirdna

hm, cūkas akna...vai nav par komplicētu?

Fri, Oct. 21st, 2011, 03:24 pm
[info]dzeina

vistu aknas būs vienkāršāk, jā. Krējuma mērcē ar vārītiem kartupeļiem, nom nom :)

Fri, Oct. 21st, 2011, 03:30 pm
[info]sirdna

Krējuma mērce...izklausās bailīgi sarežģīti.

Fri, Oct. 21st, 2011, 03:31 pm
[info]dzeina

Dooh. Pannā apbrūnini sīpolus, iemet vistas aknas, apber ar sāli un maltiem melniem pipariem, nogriez mazāku uguni, lai sautējas, kamēr vairs asinis no aknām netek ārā. Tad iegāž krējumu, kārtīgi apmaisa, uzgriež lielāku uguni, uzvāra līdz normāliem burbuļiem, nogriež uguni. Pārlej pāri vārītiem kartupeļiem un nom nom.

Fri, Oct. 21st, 2011, 03:32 pm
[info]sirdna

a tie sīpoli neapbrūnēs līdz oglei, kamēr tās aknas tur asiņos?

Fri, Oct. 21st, 2011, 03:33 pm
[info]dzeina

Nē, jo no aknām nāks šķidrums un sīpoli sautēsies. Tāpēc vajag mazu uguntiņu.
Jā, un ja Tev vajag complete idiots guide, tad pannā vispirms uzkarsē eļļu un tikai tad liec sīpolus iekšā :)

Fri, Oct. 21st, 2011, 03:37 pm
[info]sirdna

Nujā, tik advancēts jau esmu, jā...tehniskā detaļa ir liesmas regulēšana malkas plītij, tā flamme tīri pēc sajūtām ir karstāka, nekā gāze vai elektrība. Bet nu receptūra ir skaidra!

Fri, Oct. 21st, 2011, 03:52 pm
[info]mako

Malkas plītij karstumu regulē, bīdot pannu pa plīts virsmu. Uz riņķiem vislielākais karstums, uz malas - vismazākais...Un ja vajag baigo karstumu, noņem kādu riņķi nost un tad liec pannu virsū.

Fri, Oct. 21st, 2011, 03:57 pm
[info]sirdna

Netraucē man ņerkstēt un sūdzēties!

Fri, Oct. 21st, 2011, 03:47 pm
[info]eermaniitis

sagriez pirksta biezumā un uzmet uz pannas - aknas

sīpolus ripiņās mācēsi sagriezt? nu un tad tās apcep līdz zeltainumam

abus kad gatavi sajauc kopā

un ēd vesels, ērmanīti slavēdams

lielveikalos tikai liellopu - tās man nepatīk

Fri, Oct. 21st, 2011, 03:49 pm
[info]eermaniitis

ja tu šito sauc par komplicētu (izņemot iepirkt sadaļu) tad iztiec ar auzu tumi mērcētu, bet nevārītu

ja aknas negaršos - pasauc mani - es apēdīšu :D

Fri, Oct. 21st, 2011, 04:58 pm
[info]sirdna

mmm...griezt un gatavot svaigas dzīvnieku miesas, tas man vienādiņ licies sarežģīti. Kā var zināt, ka viņa gatava? A ja nu ne? A ja nu tur iekšā ir zaļš un asiņains?

Ar kartupeli tu vismaz zini, kādā pozīcijā esi. Ja arī neizvārīts, tad tomēr tāds nevainīgāks liekas.

Fri, Oct. 21st, 2011, 05:59 pm
[info]eermaniitis

dažas tautas aknas ēd svaigas ;) un ne brīdi to nenožēlo

ja nav izcepusies un liekas par jēlu - met atpakaļ uz pannas ;)

un pusvārīts kartupeli - bweee

Fri, Oct. 21st, 2011, 06:00 pm
[info]eermaniitis

mērcētas auzu pārslas vienmēr paliek kā izeja no dzīves grūtajām situācijām 'DDDD

Fri, Oct. 21st, 2011, 07:05 pm
[info]delvira

piebilde no cilveeka parastaa(no komentariemm rodas iespaids, ka visi te ir pavaari) - svaigu galju griezt ir sikums salidzinajuma ar to, ka taam aknaam javelk nost pleeve. vismaz toreiz pirms vismaz 7 gadiem man to naacaas darit un es atceros ar shausmam vel sobaltdien.

Mon, Oct. 24th, 2011, 11:24 am
[info]eermaniitis

pastāsti par tām plēvēm

visu dzīvi esmu pircis aknas un nekādas plēves neesmu meklējis

nopērc, atnes mājās, noskalo, sagriez gabalos, liek uz pannas

Fri, Oct. 21st, 2011, 03:29 pm
[info]oblica

man būs kaut kas aļa makaroni po flotski. :)

Fri, Oct. 21st, 2011, 03:45 pm
[info]sirdna

mhm, mhm.../skribelē blociņa/

Fri, Oct. 21st, 2011, 03:32 pm
[info]sermuliitis

Ķiploku zupa (izejvielu daudzums atkarīgs no ēdāju skaita):

daži kartupeļi (četri vai vairāk)
četras daivas ķiploku (var vairāk, ja garšo)
ķimenes
sāls
sviests
baltmaize (vai cita maize)

Katlā lej ūdeni, sagriež kartupeļus gabaliņos (kā fantāzija strādā), ber iekšā vārīties līdz ar kādu tējkaroti ķimeņu. Ķiplokus saspiež vai smalki smalki sagriež, sajauc ar sāli, ber iekšā katlā, kad kartupeļi jau tādi pusmīksti. Beigās pieliek bišķiņ sviesta, un pasniedz kopā ar zupā iebirdinātu sagrauzdētu maizi.

Es mēdzu šo izmantot kā pamatu dažādām variācijām, liekot klāt tomātus, vai desu, vai gaļu, vai jebko, kas tobrīd ienāk prātā, lai sanāktu kreptīgāk.

Fri, Oct. 21st, 2011, 03:39 pm
[info]sirdna

Ārkārtīgi interesanti!

Fri, Oct. 21st, 2011, 03:34 pm
[info]traffico

A man, a man ūs vakardienas sautējums! :)

Fri, Oct. 21st, 2011, 03:37 pm
[info]sirdna

A man nebūs...

Fri, Oct. 21st, 2011, 03:55 pm
[info]ezss

Miežu putraimu putru?

Fri, Oct. 21st, 2011, 03:58 pm
[info]sirdna

piemēram!

Fri, Oct. 21st, 2011, 04:24 pm
[info]tipa75

Mhm, un klāt saceptu žāvētu speķīti ar sīpoliem.

Fri, Oct. 21st, 2011, 04:03 pm
[info]lavendera

a man mājās vienmēr ir spageti, pesto un garneles. Tiesa gan, labs pesto ir atrodams tikai Stokmanī.

Fri, Oct. 21st, 2011, 04:52 pm
[info]sirdna

vot, ar pesto un garnelēm mums ir, kā ir. Parasti neturam.

Pesto man vispār ir pasveša zeme. Vienu paņēmu pagaršot, kaut kā neuzrunāja.

Fri, Oct. 21st, 2011, 04:58 pm
[info]lavendera

tāpēc es saku, ka tikai Stokmanī... citur tie pesto ir vienkārši riebīgi. Bet visātrākais ēdiens man ir spageti, sajaukti ar karoti laba pesto...

Fri, Oct. 21st, 2011, 04:59 pm
[info]sirdna

par spageti ar ketčupu es pat neiepīkstēšos...

Fri, Oct. 21st, 2011, 05:01 pm
[info]lavendera

rīsi ar saldskābo čili mērci (var nopirkt gatavu)

Fri, Oct. 21st, 2011, 04:05 pm
[info]lavendera

Otrs dežūrvariants ir 5 min sasautēt sagrieztu ķirbi, sablenderēt zupā, piemest klāt zilo pelējumsieru un garneles un samaisīt. Bet ēd ar Lāču rupjmaizi, kam uzziests pesto.

Fri, Oct. 21st, 2011, 04:11 pm
[info]biezpientaure

tai zupai ir vairācijas - klāt blenderē ceptus sīpolus, vai necep bet tikai izvāra kopā ar ķirbi. Tur vēl labi iet klāt karijs.
Par sieru zupā nebiju iedomājies, labāk to ēdu atsevišķi, bet pie ķirbja klāt iet labi, odobrjam. Hints ja gatavo pirmo reizi - ūdeni vajag ļoooti maz, jo to vajag tikai tik lai ar tvaikiem izšķīdinātu ķirbi un tas jau pats iztek šķidrumā. Ja būs daudz ūdens tad zupa sanāks ūdeņaina.

Fri, Oct. 21st, 2011, 04:16 pm
[info]lavendera

Es sāku ar to, ka pelējumsieru pēc Tantes receptes liku tomātu zupā, pēc tam sapratu, ka ķirbju zupā arī garšīgi.

Fri, Oct. 21st, 2011, 04:54 pm
[info]sirdna

pilsoņi, pilsoņi! Atcerieties, ar ko jums ir darīšana! Kāds karijs, kāds tvaikos šķīdināts ķirbis, kamōn...

Fri, Oct. 21st, 2011, 04:59 pm
[info]lavendera

krāsnī ceptas siermaizītes :)

Fri, Oct. 21st, 2011, 05:00 pm
[info]sirdna

nu re, tā jau ir cita runa.

Fri, Oct. 21st, 2011, 04:23 pm
[info]tipa75

Pretīgie izvirtuļi - Lāču maize, pesto, pelējumsiers, garneles. :P

Fri, Oct. 21st, 2011, 04:25 pm
[info]lavendera

Varu padalīties ar ķirbjiem tiem, kas atzīst proletāriskākas receptes :)

Fri, Oct. 21st, 2011, 04:55 pm
[info]sirdna

Kaut kā nedemokrātiski, aha.

Fri, Oct. 21st, 2011, 04:21 pm
[info]tipa75

Ja tev vēl nav pieslēgta apkure, tad lieliski iederēsies skābu kāpostu zupa ar žāvētām cūku ribiņām.

Fri, Oct. 21st, 2011, 04:25 pm
[info]lavendera

Viņam ir krāsns apkure un malkas plīts...

Fri, Oct. 21st, 2011, 06:55 pm
[info]tipa75

Oi, tad jau šitas vēl labāk garšos!!!

Fri, Oct. 21st, 2011, 04:55 pm
[info]sirdna

to var pagatavot uz aukstiem radiatoriem?

Fri, Oct. 21st, 2011, 06:54 pm
[info]tipa75

Nē, bet tas rada siltuma Sajūtu! Tieši kā reklāmās par mazgekļiem, uri rada tīrības sajūtu. Nevis tīrību.

Fri, Oct. 21st, 2011, 04:28 pm
[info]puce

Ietago, lai nākamreiz var atrast.
Vistas zupa būs šodien, šitos Tu varēsi taisīt kādu citu dienu :-DDDDD

Fri, Oct. 21st, 2011, 04:46 pm
[info]oblica

Kāds aplauziens! :D

Fri, Oct. 21st, 2011, 04:56 pm
[info]sirdna

vistas zupai nav nekāda vaina...ne jau es to zupu taisu.

Fri, Oct. 21st, 2011, 07:59 pm
[info]romija

Skaic! To taisa statoilā! :)

Fri, Oct. 21st, 2011, 08:15 pm
[info]sirdna

To mājās uztaisīja mana visnotaļ apburošā labākā puse...8)

Fri, Oct. 21st, 2011, 08:44 pm
[info]romija

Ak, laimīgais!
Bet neaizmirsti pajautāt apburošajai pusei - vai šodien nebija statoilā :))
Reklāmās ir spēks.

Sun, Oct. 23rd, 2011, 05:23 am
[info]sirdna

Puse saka, ka piektdien nav bijusi statoilā.

Sun, Oct. 23rd, 2011, 11:31 am
[info]romija

Vaidieniņ, vaidieniņ, Tu svētdienas rītā piecos modināji labāko pusi, lai to noskaidrotu? :)

Sun, Oct. 23rd, 2011, 04:12 pm
[info]sirdna

Aha. Es skraidīju pa istabu un brēcu, ka viss ir nācis gaismā, viņa ir redzēta statoilā.

Sun, Oct. 23rd, 2011, 05:17 pm
[info]romija

Vāh, drausmīgi apsmējos :))

Sat, Oct. 22nd, 2011, 12:15 pm
[info]oblica

es jau nesaku, ka vaina kāda. Vnk Tu te plosies apzinot, ko kurš taisīs un ko varētu vakariņās apēst, a atnāk puce un pasaka - liecies mierā, būs vistas zupa! :D

Sun, Oct. 23rd, 2011, 05:26 am
[info]sirdna

Patiesība ir daudz skarbāka.

Bija nobeigušās idejas, ko lai tādu aprij, un kā galējas bezizejas variants dzima vistas zupa. Pēc tam es padomāju, ka varētu nekrietni izmantot Cibas palīdzību un izmetu šo dvēseles brēcienu ar klusu, bet viltīgu domu savākt čupu ar idejām, kuras realizēt kaut kad nākotnē.

Fri, Oct. 21st, 2011, 05:02 pm
[info]sirdna

Es sliecos uz spagešiem kā tautas ēdienu, bet to ķiploku zupi varētu tāpatās uzmargot. Tauta jau neparakstīsies uz ķiploku zupu, imho, bet varētu būt gardi.

Fri, Oct. 21st, 2011, 05:43 pm
[info]mufs

kad man nav ledusskapī vakardienas fazāna cepeša, es vēršos pie plaukta,kurā vienmeŗ stāv bundžiņā konservētās pupiņas. sagriež sīpolu, ķiploku, ja ir- tad kādu bekona (recomended) šķēli, bet gan jau der jebkāda žāvēta gaļa/speķis un to visu sacep, var uzrīvēt sieru pa virsu, lai vēl treknāk. ja grib liesāk, piecep kādu paprikas vai burkāna škēli.